Třinec – Mnichov cz 0:2 (kon.) | Mannheim – Salzburg 3:2 (kon.) | Aalborg – Rauma 2:6 (kon.)
Vítkovice – Rapperswil cz 4:1 (kon.) | Skellefteå – Pardubice cz 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
EHC Red Bull Mnichov
Neděle 03.09.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Nakonec je to trochu podle očekávání jen třinecký hráč – Daniel Voženílek (TRI) dostává trest za hrubost. Oceláři tedy dohrají zápas v oslabení. Trest odpýkává Oskar Haas.
     
    58:30
    Ano, puk je v útočném pásmu a Mazanec na hráčské lavici. Třinec je v šesti.
    57:43 EDER - 0:2
     
    57:43
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Jenže velmi záhy přichází pravděpodobně definitivní rozuzlení dnešního utkání. Domácí propadli po vhazování a ANDREAS EDER dovezl puk, ač tísněn, až do branky. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
    51:18 MCKIERNAN - 0:1
     
    51:18
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tak prvním brankářem, který ztratí v dnešním zápase čisté konto, nakonec je domácí Mazanec. Zmatek v jeho brankovišti nedokázal vyřešit ani on, ani jeho spoluhráči a dorážkou z hrany modrého půlkruhu se prosadil RYAN McKIERNAN. Asistence: Filip Varejcka, Trevor Parkes. Stav utkání 0:1.
     
    48:31
    Další skvělý zákrok Marka Mazance! Ben Smith dostal křížně přihrávku před brankoviště do prostoru, odkud se zdálo, že zamete za Mazance, ale ten byl u tyče včas a kotouč zkrotil! Hra pokračuje po komerční pauze.
     
    48:06
    Nenápadná ale dobrá šance hostů! Z modré čáry centroval Blum křížně na pravý puntík na Varejcku a ten trefil pravý beton Marka Mazance.
     
    42:50
    Daňův postup z obranné třetiny dopředu byl zdržet za cenu faulu. Dalším vyloučeným hráčem mnichovského týmu je Markus Eisenschmid (RBM), který dostal trest za držení. Oceláři mají k dispozici pátou přesilovku.
     
    40:38
    Hosté následně sice vyčistili pásmo, ale bylo to s faulem. Za podrážení je vyloučen Nicolas Krämmer (RBM).
     
    36:50
    Skvělý Mazancův zákrok! Trevor Parkes dostal puk do slotu, kde byl zcela sám. Zkusil kličku do bekhendu a tu mu Mazanec přečetl. Následně je třinecká branka posunuta a vhazovat se tak bude po pravé ruce třineckého gólmana.
     
    36:02
    Současně byli vyloučení Chris DeSousa (RBM) a Adam Smith (TRI). Oba kohouti dostali menší trest za hrubost.
     
    31:01
    Hrehorčák získal puk u levého mantinelu v útočném pásmu a předal jej Romanovi. Ten sice tísněn ale postupoval na Niederbergera, ještě se snažil udělat prostor a zakončit k tyči. Hostující brankář mu puk schoval do lapačky.
     
    28:26
    Silná pasáž Red Bullu v útočném pásmu, která začala po nebezpečné střele Varejcky z ose kluziště. Ta šla sice moc dostrany a do branky se nevešla, při dorážce Bluma po odrazu od zadního mantinelu jsem si už myslel, že to Mazanec nestihne. Stihl a domácí udrželi čisté konto.
     
    27:51
    Hosté teď ve středním pásmu lacino ztratili puk a ten šel na úplně volného Hrehorčáka. Ten postupoval z pravé strany a svižně zakončil a ještě se snažil o dorážku, která lízla brankovou konstrukci zboku.
     
    22:50
    Hostující Trevor Parkes (RBM) zasáhl Mariana Adámka ve středním pásmu vysokou holí a je z toho třetí přesilovka pro domácí.
     
    19:28
    Jeřábek nahrál na pravou stranu na střelu z první Pánikovi. Tomu se nepodařilo vystřelit ihned, ale i tak trefil horní tyč Niederbergerovy branky!
     
    19:13
    Rozhodčí nakonec vyhodnotili, že adekvátním trestem pro faul jsou dvě minuty. Markus Eisenschmid (RBM) tak odsedí menší trest.
     
    19:13
    Domácí si teď nekomplikovali situaci a snažili se dostat puk okamžitě z pásma. Při jedné takové dohrávce fauloval Eisenschmid Kundrátka a oba rozhodčí zdvihli pravici. Hlavní rozhodčí Kika ukázal, že se na zákrok podívá na videu, zda si nezaslouží vyšší trest.
     
    14:56
    Uvidíme, jak se změní momentum zápasu teď. Konrad Abeltshauser (RBM) je vyloučen za podrážení a přesilovku si zahrají i domácí.
     
    12:05
    Hosté propadli na vlastní modré a z levé strany putoval sám na Niederbergera Wałęga. Polský forvard si vytáhl brankáře Red Bullu z branky a snažil se z pravé strany zakončit pod horní tyčku, ale hostující brankář vytáhl perfektní zákrok lapačkou. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    11:10
    Kundrátek teď jel s pukem po pravém hrazení do prostoru, kde bylo příliš těsno. Puk se odrazil do nebezpečného prostoru na ose kluziště, odkud pálil Eder. Asi nejlepší střela hostů v prozatímním průběhu skončila zpacifikována v Mazancově lapačce.
     
    07:05
    Oceláři budou opět prožívat příběh, který je stál vícebodový zisk z pátečního zápasu. Patrik Hrehorčák (TRI) přesekl jednomu ze svých soků hůl a domácí budou hrát 53 sekund ve třech proti pěti.
     
    05:58
    Hosté ale drželi dál pásmo a domácí byli v úzkých. V této situaci se Adam Smith (TRI) provinil prvním faulem zápasu, když byl vyloučen za podrážení.
     
    03:34
    Hudáčkova formace teď byla dobrou půlminutu velice nebezpečná před Niederbergerovou brankou. Situace končí asi největší příležitostí dosavadního průběhu zápasu, když střílenou přihrávkou od modré hledal Jeřábek před brankou Nestrašila. Ten sice ťuknul do puku, ale branku netrefil.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 52. McKiernan (Varejcka, Parkes), 58. Eder


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Nedomlel, M. Adámek, F. Haman – Voženílek, P. Vrána (C), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil (A) – Wałęga, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Haas.
    Trenér: Zdeněk Moták

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (Allavena) – Blum, Almquist, McKiernan, MacWilliam, Bittner, Abeltshauser (A), Weber – Ortega (TS), B. Smith (A), Krämmer – DeSousa, Hager (C), Kastner – Oswald, Eder, Varejcka – Parkes, Street, Eisenschmid – Heigl.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Svoboda, Šimánek
    bahis siteleri