Třinec – Mnichov cz 0:2 (kon.) | Mannheim – Salzburg 3:2 (kon.) | Aalborg – Rauma 2:6 (kon.)
Vítkovice – Rapperswil cz 4:1 (kon.) | Skellefteå – Pardubice cz 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
EHC Red Bull Mnichov
Neděle 03.09.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost během celého prvního víkendu Champions Hockey League. Jisté je, že se z této soutěže přihlásíme ještě minimálně jednou – šestý zápas Ocelářů v základní fázi ročníku 2023-24 je na programu ve středu 18. října 2023, kdy se ve WERK ARENĚ od 18 hodin uskuteční zápas HC Oceláři Třinec – Aalborg Pirates. Zda nabídneme i nějaké zápasy play off této nadnárodní ligy, to teprve uvidíme, v každém případě si Třinečtí po tomto prvním domácím víkendu situaci moc neulehčili. Jasné je, že ještě před zápasem s Aalborgem budeme provázet zápasem 2. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha. Ten se pod Javorovým bude hrát za dva týdny, tedy v neděli 17. září 2023 od 17.45 hodin. Jste srdečně zváni, do té doby se mějte hezky! (17:35:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 24:20
    Střely mimo 18:6
    Zblokované střely 22:14
    Hity 2:5
    Vhazování 41:18
    Trestné minuty 8:12
     
    Stejně jako v pátek se v Třinci hrálo velice vyrovnané utkání, na rozdíl od zápasu s Rapperswilem však v tomto případě třetí třetina přinesla konečné rozuzlení. Domácí v první polovině třetí části hry nevyužili dvě přesilovky a právě zřejmě nemohoucnost v početních výhodách stála Oceláře naděje na lepší výsledek. Hosté se začali osmělovat v deváté minutě, kdy si připsali na své konto dvě velké šance – ty ještě dokázal zlikvidovat Mazanec, když se nejprve blýsknul skvělým zákrokem proti Varejckovi a následně i Benu Smithovi.

    Ve dvanácté minutě už ale musel kapitulovat. Po zmatku v jeho brankovišti zakončil přesně z hrany modrého půlkruhu Ryan McKiernan. Vzhledem k rázu utkání, kdy se moc velkých šancí nerodilo a bylo to defenzivně laděný zápas, bylo jasné, že Oceláři budou mít těžkou šichtu se zápasem něco udělat. A to se také naplnilo – dvě a půl minuty před koncem domácí sáhli ke hře bez brankáře, ale byli záhy potrestáni druhou brankou ve vlastní síti. Puk do branky dovezl Andreas Edera stavil finální skóre – Oceláři 0, Red Bull 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Nakonec je to trochu podle očekávání jen třinecký hráč – Daniel Voženílek (TRI) dostává trest za hrubost. Oceláři tedy dohrají zápas v oslabení. Trest odpýkává Oskar Haas.
     
    59:46
    Voženílkův pokus kryje Niederberger a následně třinecký útočník zajel do jednoho z hráčů před mnichovskou brankou a dostane trest. Za brankou probíhá poměrně intenzivní komunikace mezi hráči obou týmů, uvidíme, komu všemu nakonec rozhodčí udělí trest.
     
    59:30
    Oceláři ještě dostali puk do útočné třetiny a Mazanec pouští na led šestého bruslaře.
     
    59:05
    Dlouho se bojovalo o puk v rohu útočného pásma, až jej vyvezl s pomocí Bena Smithe Bittner. Hosté při dalším postupu byli v ofsajdu. Mazanec se vrací do branky.
     
    58:30
    Ano, puk je v útočném pásmu a Mazanec na hráčské lavici. Třinec je v šesti.
     
    58:22
    Odpískán ofsajd Třineckých a Mazanec je před svým brankovištěm. Uvidíme, zda na něj ještě domácí lavička kývne.
     
    58:05
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a domácí ještě zápas nevzdávají. Snaží se dostat dopředu a Mazanec dokonce měl našlápnuto k cestě na hráčskou lavici. Vrátil se ale proto, že hosté drželi puk...
    57:43 EDER - 0:2
     
    57:43
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Jenže velmi záhy přichází pravděpodobně definitivní rozuzlení dnešního utkání. Domácí propadli po vhazování a ANDREAS EDER dovezl puk, ač tísněn, až do branky. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
     
    57:33
    Domácí trenéři pojali poslední komerční pauzu zápasu jako takový time out a zkusili zosnovat plán na vyrovnání. Do útočného pásma na vhazování posílají šestici hráčů a Mazanec zůstává na hráčské lavici.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 165 diváků.
     
    57:33
    Teď Oceláři získali pásmo tak, že Polášek nahodil na hybridní icing a Hrehorčák z první po odrazu od mantinelu vypálil na Niederbergera. Bude z toho vhazování před brankou Red Bullu a to po poslední komerční pauze zápasu.
     
    57:02
    Domácí se sice dostanou do pásma, ale hosté efektivně čistí prostor před svou brankou a k ničemu to z pohledu domácích nevede. A čas plyne.
     
    56:22
    A opět. Varejcka s Oswaldem dostávají puk z pohledu Red Bullu do bezpečí.
     
    55:39
    Domácí se snažili dostat v útočné třetině na puk, ale bylo to z jejich strany komplikované a Almquist vyváží puk opět až do útočné třetiny.
     
    55:04
    Hudáček si nerozuměl s Daněm a je z toho další icing domácích.
     
    54:48
    Icing těžiště hry zase vrací před Mazance.
     
    54:35
    Nic v něm ale nevymysleli a Polášek s Romanem vyexportovali hru zase do útočné třetiny Třince.
     
    54:05
    DeSousa vezl další puk do útočného pásma, ale byl vyrušen Romanem. Hosté ale i tak získali pásmo.
     
    53:24
    Oceláři ještě na chvíli pobyli v pásmu, ale hru nakonec vyvezl Abeltshauser.
     
    53:04
    Dravecký s Čachem vybojovali útočnou třetinu, ale následné Adámkovo nahození bylo ztečováno nad.
     
    52:26
    Icing Ocelářů vrací hru před Mazance.
     
    52:05
    Oceláři po inkasované brance zvýšili bojovnost a agresivitu v útočném pásmu, ale Jeřábkova tečovaná střela se odrazila do střední zóny.
    51:18 MCKIERNAN - 0:1
     
    51:18
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tak prvním brankářem, který ztratí v dnešním zápase čisté konto, nakonec je domácí Mazanec. Zmatek v jeho brankovišti nedokázal vyřešit ani on, ani jeho spoluhráči a dorážkou z hrany modrého půlkruhu se prosadil RYAN McKIERNAN. Asistence: Filip Varejcka, Trevor Parkes. Stav utkání 0:1.
     
    51:02
    Teď ale hráli v pásmu dlouho hosté. Nakonec situace končí poté, co Parkes prudkou přihrávkou po hrazení vyhnal MacWilliama až do střední třetiny.
     
    50:23
    Oceláři jsou teďka na puku mnohem častěji a snaží se o aktivitu. Teď začínají mezihru od vlastního brankáře.
     
    50:00
    Domácí teď dvakrát získali pásmo a snažili se něco kloudného z toho vymyslet, ale byly z toho pouze zblokované střely, které neohrozily Niederbergera.
     
    49:00
    Oceláři se teď snažili agresivně napadat v útočném pásmu, ale puk díku tomu nezískali. Na druhé straně se snadno do pásma dostali hráči Red Bullu, ale žádné nebezpeční z toho pro domácí taky nebylo.
     
    48:31
    Další skvělý zákrok Marka Mazance! Ben Smith dostal křížně přihrávku před brankoviště do prostoru, odkud se zdálo, že zamete za Mazance, ale ten byl u tyče včas a kotouč zkrotil! Hra pokračuje po komerční pauze.
     
    48:06
    Nenápadná ale dobrá šance hostů! Z modré čáry centroval Blum křížně na pravý puntík na Varejcku a ten trefil pravý beton Marka Mazance.
     
    47:39
    Eder se po přiťuknutí od spoluhráče dostal k puku v útočné třetině a ihned to zkusil na Mazance. Ten byl pozorný.
     
    47:01
    Krátký pobyt Red Bullu v útočné třetině končí poté, co Nestrašil vytečoval kotouč do středního pásma, kde jej sbírá Street.
     
    46:38
    Teď Dravecký získal za brankou puk, ale jeho přihrávku před branku na Hrehorčáka soupeři přečetli.
     
    46:15
    Pasáž mezihry, kdy nic zásadního na ledě nesledujeme. Oba týmy snadno neutralizují další postup soupeře do jejich třetiny.
     
    45:17
    Ofsajd přerušil další postup Ocelářů a situaci můžeme zhodnotit tak, že Třinečtí nevyužili pátou početní převahu v zápase.
     
    44:57
    Hosté už jsou kompletní, ale domácí se ještě snažili o kombinaci. Puk putoval rychle z hole Poláška k Vránovi a do strany na Voženílka, ale tomu střela nesedla.
     
    44:06
    Nestrašil kombinoval s Jeřábkem a tomu propadl puk do obranné třetiny. Tam ho získali hosté a Eder bude teď spořit čas.
     
    43:36
    Domácí si trochu komplikovaně rozestavovali přesilovkové postavení, ale nakonec Nestrašilovu centru před brankoviště moc nechybělo. Natahoval se po něm Pánik.
     
    42:50
    Daňův postup z obranné třetiny dopředu byl zdržet za cenu faulu. Dalším vyloučeným hráčem mnichovského týmu je Markus Eisenschmid (RBM), který dostal trest za držení. Oceláři mají k dispozici pátou přesilovku.
     
    42:30
    V další fázi přesilovky byla k vidění Wałęgova střela z levé strany a následně z pravého puntíku zkoušel vystřelit nepřesně Voženílek. Hosté pak získali puk a Kastner na konci oslabení ušetřil ještě trochu času.
     
    41:52
    Ofsajd přerušil postup domácích, kterým ze čtvrté přesilovky zbývá ještě tři čtvrtě minuta.
     
    41:37
    Domácí se dostali do pásma, ale Nestrašil následně ztrácí puk. Hosté se osvobozují a obě strany střídají.
     
    41:03
    Oceláři kombinovali a vymysleli Hudáčkovu střelu z první z levé strany a následně Nestrašilovu střelu z pravé strany, která trefila síť branky, ale pouze z boku.
     
    40:38
    Hosté následně sice vyčistili pásmo, ale bylo to s faulem. Za podrážení je vyloučen Nicolas Krämmer (RBM).
     
    40:30
    Domácí zase na puku v útočné třetině a po aktivitě Voženílka se snažil o zakončení Pánik.
     
    40:17
    Pánik vyjel z rohu a hned se snažil natlačit puk do brankoviště. S drobnou prodlevou je hra pro Niederbergerův zákrok přerušená.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny pro třinecké hokejisty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zápas pokračuje za dvě minuty třetí třetinou. Jako první aktéři dnešního zápasu se vracejí na led rozhodčí.
     
    Třetí třetina začne cca v 16:49.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 19:14
    Střely mimo 13:4
    Zblokované střely 13:13
    Hity 1:3
    Vhazování 26:12
    Trestné minuty 6:8
     
    Druhá třetina utkání úřadujících mistrů Česka a Německa také úvodní gól zápasu nenabídla. Domácí na začátku dohrávali přesilovku z konce první dvacetiminutovky, pak přišlo ještě jedno vyloučení hostů, ale ani z této pasáže hry pro Třinecké gólově nezapršelo. Mezi osmou a devátou minutou druhé třetiny přišly nejprve šance Hrehročáka na jedné straně, pak střela Varejcky a dorážka Bluma po odrazu od zadního hrazení. Domácí hráči neotevřeli skóre ani poté, co Hrehorčák vybojoval puk u levého mantinelu a na Niederbergera postupoval Roman, stejně špatně se vedlo hostům tři minuty před druhou sirénou. To dostal do předbrankového prostoru namazáno Parkes, jeho kličku do bekhendu ale Mazanec přečetl. Skóre tedy bylo bezbrankové i po čtyřiceti minutách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Wałęga se opět sympaticky tlačil před branku. Vinou těsného bránění Almquista se ale k nebezpečnému zakončení nedostal.
     
    39:32
    Hosté teď dlouho drželi pásmo, ale nedokázali žádným způsobem najít cestu před třineckou branku. Rozhodčí nakonec přerušili hru, zřejmě je posunutá Mazancova branka, opět dobře nedrží v kolících. Těsně před tím zblokoval střelu od modré vlastním tělem Polášek, který zabránil i dorážce Kastnera.
     
    38:11
    Teď dvakrát střílel z nebezpečného prostoru Wałęga. Nejprve z pravého puntíku těsně minul levou tyč Niederbergerovy branky, následně z osy kluziště trefil vyrážečku hostujícího brankáře.
     
    37:16
    Nejprve šance hostů poté, co Eder získal puk kolem modré čáry a vystřelil na Mazance. Hosté se tlačili do dorážky. Na druhou stranu postupoval Hudáček, který se efektně zbavil jednoho hráče, ale pak puk ztratil.
     
    36:50
    Skvělý Mazancův zákrok! Trevor Parkes dostal puk do slotu, kde byl zcela sám. Zkusil kličku do bekhendu a tu mu Mazanec přečetl. Následně je třinecká branka posunuta a vhazovat se tak bude po pravé ruce třineckého gólmana.
     
    36:02
    Současně byli vyloučení Chris DeSousa (RBM) a Adam Smith (TRI). Oba kohouti dostali menší trest za hrubost.
     
    36:02
    Hosté teď zvýšili agresivitu v soubojích v útočné třetině. Pasáž končí střelou MacWilliama od modré čáry, kterou Mazanec viděl a zkrotil. Následnou velmi energickou diskuzí s použitím rukou ukončili rozhodčí, kteří navíc situaci vyhodnotili z trestního hlediska.
     
    35:23
    Domácí vyhráli buly a střelu Adama Smithe Niederberger nadvakrát zkrotil na své hrudi.
     
    35:19
    Kurovský se teď pokusil přímočaře zpoza branky nahrnout kotouč do brankoviště, ale Ben Smith mu doslova visel na zádech. Nakonec situace skončila posunutím Niederbergerovy branky.
     
    35:01
    Ofsajd teď přerušil chaotickou situaci kolem třinecké modré čáry.
     
    34:40
    Wałęga vybojoval kolem modré čáry puk a domácí postupovali v rýsujícím se rozložení tři na jednoho. Puk měl Roman a nakonec to zkusil sám a kotouč s přispěním bránících hráčů Red Bullu končí v ochranné síti.
     
    34:12
    Domácí teď dvakrát jednoduše vyndali puk z pásma a nutí zakládat ofenzivní tvorbu zase hosty.
     
    33:21
    Vrána získal v útočném pásmu puk a před jej Voženílkovi. Ten zkoušel z velkého úhlu poslat puk před branku, kam dojížděl Pánik.
     
    32:56
    Mezihra Red Bullu v útočném pásmu, kdy se snažili hlavně dávat před branku puky od modré čáry. Situace končí po střele Oswalda z velkého úhlu z levého křídla, kterou krotí Mazanec na své hrudi. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    32:03
    Silná pasáž Ocelářů, která začala prudkou Čachovou přihrávkou křížně před branku na Kurovského. Třinecký spoluhráč ale na puk nedosáhl.
     
    31:20
    Jeřábek nenašel od modré a následně od mantinelu přihrávkou cestu k brance. Na druhé straně krotil vysoký dloubák Ben Smith, ale pak nepřesnou přihrávkou sám vyhnal kolegy z pásma.
     
    31:01
    Hrehorčák získal puk u levého mantinelu v útočném pásmu a předal jej Romanovi. Ten sice tísněn ale postupoval na Niederbergera, ještě se snažil udělat prostor a zakončit k tyči. Hostující brankář mu puk schoval do lapačky.
     
    30:51
    Kotouč končí mimo ledovou plochu a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    30:10
    Na druhé straně lehký záchvěv nadějí pro Red Bull. Domácí zblokovali první pokus v předbrankovém prostoru, následně z velkého úhlu nedokázal za Mazance dostat puk Parkes.
     
    29:45
    Nestrašil se snažil do branky usměrnit nahození od modré čáry, puk ale tečoval příliš nad.
     
    29:08
    Oba týmy se snažily o založení útočné aktivity. Na jedné straně to skončilo v rohu u Draveckého, na druhé straně si nesrovnal puk na střelu Eder. Následně zkusil Niederbergerovu pozornost aspoň propagačním pokusem Čacho.
     
    28:30
    Puk se s odrazem o plexiskla dostal do hlediště a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    28:26
    Silná pasáž Red Bullu v útočném pásmu, která začala po nebezpečné střele Varejcky z ose kluziště. Ta šla sice moc dostrany a do branky se nevešla, při dorážce Bluma po odrazu od zadního mantinelu jsem si už myslel, že to Mazanec nestihne. Stihl a domácí udrželi čisté konto.
     
    27:51
    Hosté teď ve středním pásmu lacino ztratili puk a ten šel na úplně volného Hrehorčáka. Ten postupoval z pravé strany a svižně zakončil a ještě se snažil o dorážku, která lízla brankovou konstrukci zboku.
     
    27:14
    Domácí jsou sice aktivnější, ale kombinace se jim vůbec nedaří. Hosté velmi schopně neutralizují snahy Ocelářů, jakkoliv se dopředu zatím moc netlačí.
     
    26:48
    Daňo byl první u hybridního icingu. Nestrašil následně získal puk a chtěl kombinovat po ose Daňo – Hudáček. Když Daňo zvedl s pukem na holi zrak a chtěl centrovat před branku, viděl, jak Niederberger operuje s "vyhozenou" brankou. Nebyla dobře usazená a rozhodčí nařizuje buly před brankou Red Bullu.
     
    26:22
    Icing vrací hru před Niederbergera.
     
    26:10
    Ortega se teď snažil tlačit do zakončení před Mazance, ale ten mu včas vypíchl puk. Hostující forvard se nedostal ani do zakončení. Pohříchu zatím jediná akce hostů před Mazancem v této části hry.
     
    25:39
    Dravecký teď dostal nadějný puk do prostoru ve středním pásmu, ale nedokázal jej včas předat do jízdy Romanovi.
     
    25:15
    Domácí se teď snažili vysoko atakovat hostující hráče a přišla aspoň Adámkova pobídka na teč před branku.
     
    24:51
    Jediná kloudná střela z celé přesilové hry přišla v samotném závěru, když Trevor Parkes už byl ve vrátkách. Přišla střela Kundrátka od modré z první, kterou ale Niederberger viděl a schoval do lapačky.
     
    24:32
    A opět a znova. Domácí mají posledních dvacet sekund přesilovky a puk loví ve středním pásmu.
     
    24:00
    Domácím teď ty přesilovky fakt nejdou. Ben Smith zneutralizoval další pokus o založení přesilovkového vzorce a hosté zatím bez problémů brání.
     
    23:32
    Jeřábek nahrával do kombinace Daňovi, toho ale odzbrojil Hager a šetří pro hosty čas.
     
    22:58
    Daňo ztratil v rohu hůl a musí jet střídat. Hosté hned na začátku vyhazují puk.
     
    22:50
    Hostující Trevor Parkes (RBM) zasáhl Mariana Adámka ve středním pásmu vysokou holí a je z toho třetí přesilovka pro domácí.
     
    22:28
    To se rychle změnilo, ale domácí se zase snaží o postavení v útočné třetině, tentokrát díky čtvrté formaci.
     
    21:48
    Voženílek s Wałęgou teď tvrdě bojují o puk za Niederbergerovou brankou. Domácí zatím nejsou v nebezpečných prostorách, ale aspoň drží pásmo.
     
    21:07
    Hosté opět vyhazují a tohle oslabení už pro ně bude tvořit nebezpečí.
     
    20:43
    Hager teď podržel puk a následně jej poslal do třineckého pásma, ušetřil tím hostům spoustu času. Následně šel prudký puk na volného Daňa na modrou, ten jej ale nezkrotil.
     
    20:05
    Úvodní buly šlo na stranu hráčů mnichovského klubu, kteří dohrávají oslabení a kotouč poslali až za Mazancovu branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Všichni nejdůležitější aktéři se postupně vracejí na led a hra bude za necelou minutu opět pokračovat.
     
    Druhá třetina začne cca v 15:57.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 8:10
    Střely mimo 8:1
    Zblokované střely 8:9
    Hity 0:2
    Vhazování 15:7
    Trestné minuty 4:4
     
    První třetina historicky prvního měření sil mezi třineckými hokejisty a hráči mnichovského klubu nabídla zajímavý hokej. Úvodní minuty byly ve znamení vzájemného oťukávání hráčů obou stran a první náznak šance byl k vidění v polovině čtvrté minuty, když Jeřábek dával od modré na lehkou teč Nestrašilovi. Ten ale branku minul. Na konci šesté minuty a na začátku osmé byli vyloučeni postupně Adam Smith a Hrehorčák a domácí opět zažili perné chvíle v oslabení tří proti pěti. To přežili i následnou pasáž, kdy měli hosté více ze hry.

    Na začátku dvanácté minuty měl velmi nebezpečnou střelu z osy kluziště Eder, Mazancova lapačka ale byla rychlejší a domácí přerušili hru. Na začátku třinácté minuty najížděl sám na Niederbergera z levé strany Wałęga. Polský útočník nedal, domácí pak nevyužili ani svou první přesilovku. Na přelomu osmnácté a devatenácté minuty dlouhou dobu drželi hráči Red Bullu Oceláře před jejich brankou – první gól ale nepadl ani z toho, ani z přesilovky, kterou hráli Třinečtí na konci první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    V samotném závěru první třetiny ještě Hudáček z levé strany nabíjel Jeřábkovi a jeho střela z první s přispěním asi dvou tečí prolétla těsně kolem pravé Niederbergerovy tyče.
     
    19:28
    Jeřábek nahrál na pravou stranu na střelu z první Pánikovi. Tomu se nepodařilo vystřelit ihned, ale i tak trefil horní tyč Niederbergerovy branky!
     
    19:17
    Ihned po vyhraném buly se před branku do zakončení tlačil Hudáček, byl ale zablokován MacWilliamem.
     
    19:13
    Rozhodčí nakonec vyhodnotili, že adekvátním trestem pro faul jsou dvě minuty. Markus Eisenschmid (RBM) tak odsedí menší trest.
     
    19:13
    Domácí si teď nekomplikovali situaci a snažili se dostat puk okamžitě z pásma. Při jedné takové dohrávce fauloval Eisenschmid Kundrátka a oba rozhodčí zdvihli pravici. Hlavní rozhodčí Kika ukázal, že se na zákrok podívá na videu, zda si nezaslouží vyšší trest.
     
    18:39
    Tahle DeSousova střela byla vysvobozením. Mazanec pokus mnichovského útočníka z osy kluziště sevřel do lapačky a přerušil hru. Vyždímaní domácí tak mohou vystřídat.
     
    18:22
    Obrovský tlak Red Bullu před třineckou brankou. Hosté stíhají i prostřídat, domácí melou z posledního a navíc Kurovský je bez hole.
     
    17:37
    Blum teď dvakrát nahazoval před brankou. Jednou tečoval DeSousa mimo třineckou branku a podruhé byl Bittner zablokován neozbrojeným Kurovským.
     
    17:18
    Domácí se provinili "dlouhým" ofsajdem a po čase zase vhazování před Mazancem.
     
    16:51
    Domácím teď vázl přechod do útočného pásma a když už vybojovali pásmo, tak Wałęgova střela z levého křídla byla příliš slabá a zablokovaná a následná střela Poláška od modré zase vysoká. Hosté se v tomto oslabení ubrání.
     
    15:54
    Fanoušci za Niederbergerovou brankou už zvedali ruce nad hlavu po Poláškově střele. Ta klouzala brankovištěm na tyčku, hostující brankář ale puk přikryl dříve, než se k dorážce dostal Hudáček.
     
    15:30
    Tři šťavnaté střely domácích, z nichž minimálně jeden pokus Hudáčka a Nestrašilova střela měla parametry. Pak se domácí nedomluvili a hosté vyhazují.
     
    14:56
    Uvidíme, jak se změní momentum zápasu teď. Konrad Abeltshauser (RBM) je vyloučen za podrážení a přesilovku si zahrají i domácí.
     
    14:47
    Domácí se snaží jednoduše dostat puky do útočného pásma, ale tam nejsou schopni vybojovat a udržet puk. Hosté také nejsou dopředu nebezpeční, ale dokáží efektivní posílat puky až do útočné třetiny.
     
    14:07
    Polášek za brankou zválcoval Ortegu, ale Krämmer nakonec vyjel s pukem na holi zpoza branky a poslal jej na modrou. Odtud z první střílel Almquist, kotouč ale mířil na terč a Mazanec jej zkrotil na hrudi.
     
    13:37
    Hosté pobyli v útočném pásmu, nic tam ale nevymysleli a teď Eder musí couvat před Romanem až do své třetiny.
     
    13:06
    Hosté se tlačí do útočného pásma, zatím ale dojíždějí na tom, že si nedokáží dát přesnou přihrávku do zakončení. Teď měl prostor na pravé straně útočné třetiny Varejcka, puk ale nezkrotil a loví jej v rohu.
     
    12:15
    Abeltshauser našel svižnou přihrávkou přímo na hůl Eisenschmida, který se tlačil do útočného pásma. Hostující forvard byl ale okamžitě zablokován třineckou obranou.
     
    12:05
    Hosté propadli na vlastní modré a z levé strany putoval sám na Niederbergera Wałęga. Polský forvard si vytáhl brankáře Red Bullu z branky a snažil se z pravé strany zakončit pod horní tyčku, ale hostující brankář vytáhl perfektní zákrok lapačkou. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    11:55
    První třinecká pětka se pokusila zakombinovat v útočné třetině, ale hra jim moc nelepila. Následně na modré propadl Adam Smith a Vrána musel startovat po Bittnerovi. Ten se pokusil vystřelit od modré čáry, ale Mazanec puk našel v lapačce.
     
    11:31
    Čacho se přiťuknutím s Draveckým vykombinoval z vlastního pásma a mířil do útočné třetiny. Po vniknutí do ofenzivní zóny zkusil střelu přes obránce, který ale kotouč ztečoval do ochranné sítě.
     
    11:10
    Kundrátek teď jel s pukem po pravém hrazení do prostoru, kde bylo příliš těsno. Puk se odrazil do nebezpečného prostoru na ose kluziště, odkud pálil Eder. Asi nejlepší střela hostů v prozatímním průběhu skončila zpacifikována v Mazancově lapačce.
     
    10:36
    Teď se Romanova formace pokusila trochu zvednout tempo a dostat se do pásma soupeře, hosté ale jednoduchými a dlouhými přihrávkami dostali těžiště hry jinam.
     
    10:06
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce, kdy mají domácí čas zalapat po dechu a dostat se po těžkém oslabení zpět do hry.
     
    10:01
    Pánik schytal tvrdší zákrok ve vlastním pásmu, ale následně se zvedl a vyvezl puk. Ulevil tím trochu svému týmu, který byl opět pod menším tlakem.
     
    09:13
    Icing Red Bullu po čase přestěhuje hru do obranného pásma hostujícího týmu.
     
    09:05
    Hrehorčák je na ledě a Oceláři první kritickou pasáž zápasu přežili. Situaci končí Eisenschmidova velmi nepřesná střela, která se od hrazení odrazila tak, že skončila až v mnichovském obranném pásmu.
     
    08:26
    Teď hosté loví puk za vlastní brankou a domácí budou mít trochu času se ve čtyřech zkonsolidovat.
     
    08:00
    První vyloučený Adam Smith je na ledě. Hosté nebezpečně kombinují před třineckým brankářem, ale zatím jsou přihrávky do zakončení buď nepřesné, nebo se puk na Mazance vůbec nedostane.
     
    07:05
    Oceláři budou opět prožívat příběh, který je stál vícebodový zisk z pátečního zápasu. Patrik Hrehorčák (TRI) přesekl jednomu ze svých soků hůl a domácí budou hrát 53 sekund ve třech proti pěti.
     
    06:24
    Hosté první půlminutu prokombinovali v pásmu, až napodruhé se následně Kundrátkovi podařilo vyhodit.
     
    05:58
    Hosté ale drželi dál pásmo a domácí byli v úzkých. V této situaci se Adam Smith (TRI) provinil prvním faulem zápasu, když byl vyloučen za podrážení.
     
    05:47
    Vránovi se nepovedlo vyhodit a hosté získali pásmo. Ortega pak nabíjel z modré čáry sjíždějícímu Blumovi, tomu ale střela velmi nesedla.
     
    05:06
    Oswald teď objel Draveckého a hosté se dostali do útočného rohu. Tam ale nic nevykombinovali, naopak Dravecký čistí prostor za obrannou modrou.
     
    03:59
    Hosté kontrovali na druhé straně, když na osu mezi kruhy nabíjel Parkes Streetovi, ale jeho střelecký pokus byl zablokován.
     
    03:34
    Hudáčkova formace teď byla dobrou půlminutu velice nebezpečná před Niederbergerovou brankou. Situace končí asi největší příležitostí dosavadního průběhu zápasu, když střílenou přihrávkou od modré hledal Jeřábek před brankou Nestrašila. Ten sice ťuknul do puku, ale branku netrefil.
     
    02:59
    Ben Smith nahrával krosem od levého mantinelu na Bluma, ale puk po cestě zasáhl Ortega vysokou holí a hra je vykázána do střední zóny.
     
    02:36
    Voženílek hledal Pánika před brankou, ale puk propadl až na modrou čáru. Zde jej zachytil Adam Smith a poslal po modré Poláškovi. Jeho střela z první zasáhla Niederbergera, v následné aktivitě před brankou nebyl Vrána úspěšný.
     
    02:24
    Kurovský po levém křídle zavezl puk až před Niederbergera, bránící Eder mu ale nedovolil zakončit. Mnichovský brankář puk přikryl a přerušil hru.
     
    01:56
    Roman zavezl puk do pásma a Hrehorčák vystřelil. Jeho střela ale byla z velkého úhlu a z velké dálky, neměla tak moc šancí na úspěch. Na druhou stranu vyvezl puk Parkes, ale jeho přihrávka před branku byla naslepo a nikoho nenašla.
     
    01:27
    Adámkovu přihrávku na modrou čáru nezkrotil Hrehorčák a puk skončil až za brankou Niederbergera. Je z toho domácí icing.
     
    00:42
    Kundrátek po buly v útočné třetině udržel puk. Ten následně od levého mantinelu poslal Jeřábek na osu, kde byl nehlídaný Daňo. Střela nejlepšího střelce posledního extraligového ročníku ale byla nepřesná.
     
    00:31
    Vrána vyvezl puk od mantinelu, kde byl velice aktivní Ben Smith, a domácí založili ihned útočnou akci. Do zakončení se z pravé strany dostal Polášek, ale Niederberger byl na místě.
     
    00:01
    Úvodní vhazování zápasu z ruky Adama Kiky mezi hole Petra Vrány a Bena Smithe vyhrál domácí tým. Voženílek ihned poslal puk do útočné třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ve třinecké WERK ARENĚ probíhá předzápasový program, jsou představovány sestavy obou týmů. Před zápasem ještě zazní hymna soutěže a také hymny obou států, které Třinec, respektive mnichovský tým Red Bullu, reprezentují. Pak už jeden z hlavních rozhodčích, buď Adam Kika, nebo Jakub Šindel, zahájí padesátý zápas třineckých hokejistů v této soutěži.
     
    Trenérský štáb třineckých Ocelářů pod vedením Zdeňka Motáka nasazuje dnes do branky stejně jako v pátek Marka Mazance. Tým nedoznal téměř žádných změn kromě toho, že si po více než třech letech může soutěžní zápas za Oceláře připsat obránce Haman, který momentálně v organizaci působí v týmu partnerského Frýdku-Místku a dnes je na soupisce jako sedmý bek. Jinak došlo pouze k přesunutí Wałęgy do třetí formace a Haas bude působit jako třináctý útočník. Třinečtí ze zdravotních důvodů nemohou na soupisku napsat Kacetla, Marinčina a Martina Růžičku.

    Hlavní kouč mnichovského týmu hrajícího pod hlavičkou Red Bull Toni Söderholm nasazuje do dnešního zápasu totožnou sestavu, která hrála v pátek v Ostravě proti Vítkovicím. Pouze třetí útok bude mít dnes číslo jedna a ostatní formace budou adekvátně posunuty. V týmu i dnes trenérský štáb postrádá Maximiliana Daubnera (zranění v horní části těla), druhého nejproduktivnějšího hráče loňské sezóny DEL Yasina Ehlize (rovněž horní část těla) a hrát nebude ani Julian Lutz (dolní část těla).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Nedomlel, M. Adámek, F. Haman – Voženílek, P. Vrána (C), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil (A) – Wałęga, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Haas.
    Trenér: Zdeněk Moták

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (Allavena) – Blum, Almquist, McKiernan, MacWilliam, Bittner, Abeltshauser (A), Weber – Ortega (TS), B. Smith (A), Krämmer – DeSousa, Hager (C), Kastner – Oswald, Eder, Varejcka – Parkes, Street, Eisenschmid – Heigl.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Svoboda, Šimánek.
     
    V neděli se pod Javorovým potkají dva týmy, které mají po úvodním zápase na svém kontě porážku a jeden získaný bod. Oba týmy, jak český, tak německý mistr, tak budou v nedělním utkání pod tlakem. Mít po dvou zápasech na kontě dvě porážky, ať už s jedním, či dvěma body v tabulce, to by nebyla moc dobrá výchozí pozice pro boj o postup do následujících čtyř utkání. Domácí Oceláře ze čtyř zápasů, které budou následovat po zápase s Mnichovem, čekají tři na kluzištích soupeřů – dá se tedy říct, že přeci jen pod trochu větším tlakem budou hráči ze Slezska.
     
    Z kabiny třineckých Ocelářů

    Zápas, který se v pátek hrál pod Javorovým, snad nabídl ještě šílenější průběh než utkání ve Vítkovicích. Svěřenci trenéra Motáka měli utkání výborně rozehrané, na začátku třetí třetiny vedli o tři branky. Tým, kterému z pozice kapitána velí Roman Červenka, se ale nevzdal. Díky dvouminutové přesilovce pět na tři se vrátil do hry (snížil v tu chvíli na 4:5) a naskočil do sedla zápasu. Oceláři nakonec mohli být rádi, když v závěrečné power play Hudáček aspoň vyrovnal. Díky tomu neodešli ze zápasu úplně s prázdnou. „Když hrajeme se soupeřem s takovou přesilovkou a dáme mu možnost hrát pět na tři celé dvě minuty, přičemž naši hráči nemohou opustit trestnou lavici, je to náročné. Byli jsme nedisciplinovaní a nové pravidlo sehrálo v zápase velkou roli,“ popsal klíčový moment Daňo.

    Úvodní zápas soutěže v podání Ocelářů Třinec

    1. září: HC Oceláři Třinec – Rapperswil-Jona Lakers 6:7 po prodl. (1:1, 3:1, 2:4/0:1)
    Branky a nahrávky:
    8. Kundrátek (J. Jeřábek, Haas), 26. Pánik (Kundrátek, Voženílek), 27. Polášek (Hrehorčák, Miloš Roman), 38. M. Daňo, 42. L. Hudáček (M. Daňo, A. Nestrašil), 58. L. Hudáček (A. Nestrašil, J. Jeřábek) – 12. Albrecht (Čajka, Aebischer), 38. Schroeder (Wetter, Aebischer), 44. Moy (Noreau, Červenka), 45. Dünner (Schroeder, Wetter), 55. Vouardoux (Červenka, Noreau), 58. Grossniklaus (Rask), 62. Schroeder (Noreau).

    Aktuální sestava Ocelářů Třinec
    (dle oficiálního webu Champions Hockey League, aktuální k 1. 9. 2023)

    Brankáři: Patrik Švančara, Marek Mazanec, Vojtěch Mokry
    Obránci: Adam Smith, Jakub Jeřábek, Adam Polášek, Martin Marinčin, Marian Adámek, Filip Haman, Richard Nedomlel, Tomáš Kundrátek, Štěpán Havránek
    Útočníci: Jakub Doktor, Petr Sikora, Oskar Haas, Patrik Hrehorčák, Petr Vrána, Kamil Wałęga, Vladimír Dravecký starší, Adam Cedzo, Štěpán Macháček, Martin Růžička, Richard Pánik, Miloš Roman, Daniel Kurovský, Michal Ramik, Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček, Andrej Nestrašil, Daniel Voženílek
    Trenéři: Zdeněk Moták (hlavní trenér), Vladimír Országh (asistent trenéra)
     
    Z kabiny Mnichova

    Hráči Mnichova svůj moravskoslezský trip začali v pátek na ledě Vítkovic. Domácí měli zápas dobře rozehraný, když slepenými góly na začátku druhé dvacetiminutovky odskočili do dvoubrankového vedení, které po snížení Kastnera gólem do šatny opět upravil Dej. Ve třetí třetině ale dva góly v nekončících přesilovkách daly týmu ze stáje Red Bull aspoň bod. Utkání v nekonečných nájezdech rozhodl Percy. Zároveň toto utkání stanovilo nový rekord CHL v délce penaltového rozstřelu – ve Vítkovicích totiž rozhodla až patnáctá série, přičemž dosavadní maximum bylo dvanáct nájezdů.

    Úvodní zápas soutěže v podání Red Bullu Mnichov

    1. září: HC Vítkovice Ridera – Red Bull Mnichov 4:3 po sam. náj. (0:0, 3:1, 0:2/0:0)
    Branky a nahrávky:
    21. Lakatoš (Roberts Bukarts, Percy), 22. Percy (Roberts Bukarts, Krieger), 40. Dej (Lakatoš, Klimeš), roz. sam. náj. Percy – 30. Kastner (Street, McKiernan), 50. Parkes (Hager, Eder), 53. Ortega (DeSousa, Blum).

    Aktuální sestava Red Bullu Mnichov
    (dle oficiálního webu Champions Hockey League, aktuální k 1. 9. 2023)

    Brankáři: Mathias Niederberger, Christopher Kolarz, Daniel Allavena
    Obránci: Andrew MacWilliam, Dominik Bittner, Adam Almquist, Konrad Abeltshauser, Jakob Weber, Jonathon Blum, Sten Fischer, Ryan McKiernan, Maximilian Daubner
    Útočníci: Austin Ortega, Ben Street, Markus Eisenschmid, Ben Smith, Nikolaus Heigl, Andreas Eder, Nicolas Kraemmer, Veit Oswald, Yasin Ehliz, Thomas Heigl, Patrick Hager, Chris DeSousa, Trevor Parkes, Quirin Bader, Julian Lutz, Filip Varejcka, Maximilian Kastner
    Trenéři: Toni Söderholm (hlavní trenér), Pekka Kangasalusta, Pierre Allard, Patrick Dallaire (asistenti trenéra)
     
    Vážení přátelé nejlepšího evropského hokeje, vítejte! Není to ani osmačtyřicet hodin, co jsem se z třinecké WERK ARENY hlásil z prvního představení třineckých Ocelářů v letošním ročníku Champions Hockey League, a už je tady zápas číslo dvě. V neděli 3. září 2023 v 15 hodin bude ve třinecké hale zahájeno utkání HC Oceláři Třinec – Red Bull Mnichov. Český mistr se potká s německým mistrem, gigantem z konglomerátu Red Bull, který v pátek hrál v Ostravě s domácími Vítkovicemi a nakonec podlehl hráčům Ridery v nájezdech. Jak dopadne zápas pod Javorovým? Uvidíme v neděli před šestou hodinou večerní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 52. McKiernan (Varejcka, Parkes), 58. Eder


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Nedomlel, M. Adámek, F. Haman – Voženílek, P. Vrána (C), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil (A) – Wałęga, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Haas.
    Trenér: Zdeněk Moták

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (Allavena) – Blum, Almquist, McKiernan, MacWilliam, Bittner, Abeltshauser (A), Weber – Ortega (TS), B. Smith (A), Krämmer – DeSousa, Hager (C), Kastner – Oswald, Eder, Varejcka – Parkes, Street, Eisenschmid – Heigl.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Svoboda, Šimánek
    bahis siteleri