Mladá Boleslav – Hr. Králové 5:1 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Ostrava 1:1 (kon.)
Karviná – Teplice 0:1 (kon.) | Pardubice – Slavia 0:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:1 (2:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 16.09.2023, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Olomouc zvítězila, když otočila skóre v prvním poločase! Ve druhé části se toho už moc nedělo, jelikož Sigma se soustředila více na obranu a České Budějovice marně hledaly cestu před branku. Asi nejaktivnějším hráčem zápasu byl Wale Musa Alli, ale ani jemu se nepovedlo vyrovnat. Hanáci si tak upevnili pozici na třetím místě tabulky.

    S konstatováním, že vítěznou trefu Olomouce zařídil Jan Navrátil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek soboty. (17:00:27)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Ventúra mohl přidat razítko, jenže balón skončil na tyči
     
    90+2
    Tvrdou ránu Zifčáka vyrazil Martin Janáček před sebe, kde se nacházel Denis Ventúra, který se mohl zeptat brankáře, kam to chce. Jeho zakončení ale mířilo do nohy gólmana a následně do tyče! Tohle prostě musí končit gólem!
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Jan Fortelný,
    ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Pavel Zifčák.
     
    90+1
    Nejlepšímu střelci Lukáši Julišovi (Olomouc) se nechtělo střídat, a tak na cestu vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+1
    V rukách čtvrtého rozhodčího, který avizuje, že se utkání bude nastavovat o tři minuty.
     
    89
    Vít Beneš přebral kapitánskou pásku a s ní se pokoušel o pas za obranu. Jenže do prostoru se nevydal nikdo v modrém, a tak míč zachytil Martin Janáček.
     
    88
    Marcel Čermák hraje povedené utkání, jehož centr našel nigerijského spoluhráče. Wale Musa Alli se položil do takových polonůžek, ale branku Sigmy minul.
     
    87
    Za vápnem se nacházel střídající Jan Suchan, jehož pumelice mířila do míst, kde se nacházel Matúš Macík, jenž střelu pouze vyrazil.
     
    85
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Vojtěch Hora,
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Jan Suchan.
     
    84
    Martin Pospíšil může být rád, že nešel ještě pod sprchy. Wale Musa Alli odehrál míč a poté jej trefil právě již zmíněný hráč.
     
    83
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Dele Ola Israel,
    ze hřiště odchází Radim Breite, přichází Denis Kramář.
     
    81
    Za vápnem se nacházel Jiří Skalák, který se chopil odraženého míče. Jeho zakončení tečoval ještě Tomáš Zajíc, avšak Matúš Macík se stihl přesunout do správné pozice.
     
    80
    Olomouc se znovu nechala zatlačit k vlastnímu vápnu, ale zatím skvěle zahušťuje střed hřiště. České Budějovice zatím marně hledají recept na překonání obrany.
     
    78
    Patrik Hellebrand měl proti sobě dvojici hráčů, přesto prošel do vápna a vystřelil. Ovšem trefil je Alliho, který celou situaci objasnil rozhodčímu, čímž zrušil signalizovaný rohový kop.
     
    76
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Martin Pospíšil (Olomouc), který Tomáše Zajíce stáhl k zemi.
     
    75
    Patnáct minut plus nastavení, to je také čas, který zbývá Českým Budějovicím k vyrovnání. Naopak Olomouc už příliš nikam nespěchá.
     
    74
    Jiří Skalák tvoří hru Dynama! Tentokrát přenesl míč na pravou stranu, kde se ho zmocnil Pavel Osmančík, jehož centr před branku nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    72
    Jan Vodháněl si v souboji dělal místo rukou, kterou trefil Lukáše Havla do obličeje. Českobudějovický kapitán zůstal ležet na hrací ploše, karta se udělovat nebude.
     
    71
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Denis Ventúra.
     
    69
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází David Broukal, přichází Pavel Osmančík,
    ze hřiště odchází Quadri Adediran, přichází Tomáš Zajíc.
     
    69
    Filip Zorvan na levé straně našel Ondřeje Zmrzlého, který poslal prudký pas před branku. Celou situaci na zadní tyči zavíral Jan Vodháněl, který na balon o kousek nedosáhl.
     
    68
    Na levé straně se k zakončení dostal Quadri Adediran, jehož pumelice přišla z úhlu. Matúši Macíkovi balon vypadl z rukavic, ale své zaváhání rychle napravil. Celou situaci ještě zajišťoval Vít Beneš.
     
    67
    V posledních minutách se obraz hry znovu změnil, když Sigma je opět více u balonu. Tentokrát si na centr vyskočil Martin Janáček.
     
    64
    Z pravé strany odcentroval Samuel Šigut, který zamířil do míst, kde byl jen osamocený Juraj Chvátal. Po jeho odkopnutí Dynamo vhazovalo, ale následný pokus vůbec nesedl Lukáši Havlovi.
     
    63
    Jan Navrátil hledal nabíhajícího Filipa Zorvana, který skončil na zeleném pažitu. Domácí hráč avizoval, že byl přistrčený. Naopak druhá strana žádala žlutou kartu za filmování. Jenomže rozhodčí celou situaci nechal být a nařídil odkop od branky.
     
    62
    Zdá se, že Sigma trochu zalezla do obrany a bude čekat na rychlé protiakce. Dynamo je tak týmem, které se snaží tvořit, ale zatím mu to moc nevychází.
     
    60
    Marcel Čermák postupoval na útočnou polovinu, kde byl faulovaný. Hlavičkáři se tak přesouvají k šestnáctce domácího mužstva.
     
    59
    V pokutovém území si Quadri Adediran zpracoval míč na prsa, ale následně se nechal předskočit, a tak si vypomohl nedovoleným zákrokem.
     
    57
    Martin Pospíšil odcentroval z pravé strany a našel hlavu Víta Beneše, který hlavou nemířil přesně. Zkušený stoper se následně rozčiloval, protože byl nejspíše trefený rukou do obličeje.
     
    56
    Lukáš Juliš výborně napadal Martina Králika, který tak dal těžkou přihrávku svému brankáři. Olomouc bude za malou chvíli rozehrávat rohový kop.
    55. Vodháněl běžel sám na brankáře, propálit ho ale nedokázal
     
    55
    Za obranu Českých Budějovic si naběhl Jan Vodháněl, kterého neustále obtěžoval Martin Králik. Domácí záložník vystřelil po zemi, avšak skvělým zákrokem nohou se zaskvěl Martin Janáček!
     
    54
    Jiří Skalák přeběhne na druhou stranu hrací plochy, aby rozehrál další rohový kop. Jeho centr ale našel na první tyči pouze Víta Beneše.
     
    53
    Jihočeši vybojovali další rohový kop, který rozehrál Jiří Skalák s Marcelem Čermákem. Ovšem další zakončení k vidění nebylo, avšak České Budějovice zůstávají u míče.
     
    51
    Juraj Chvátal viděl nabíhajícího Filipa Zorvana, který na míč nedosáhl. Bude se tak rozehrávat od branky Dynama.
     
    50
    Hostující celek lépe vstoupil do druhého poločasu, Olomouc bude muset velmi rychle přidat, jinak si může zadělat na problémy.
     
    49
    Centr od rohového praporku mířil do nebezpečných míst, ovšem na hranici malého vápna nejvýše vystoupali bránící hráči Olomouce.
     
    48
    Patrik Hellebrand našel přihrávkou Samuela Šiguta, který se u penaltového puntíku rychle otočil, jenomže trefil prvního bránícího hráče. Následně České Budějovice vybojovaly alespoň rohový kop.
     
    47
    Na levou stranu vápna si naběhl Filip Zorvan, který se rychle otočil, avšak následným pokusem zamířil pouze na českobudějovickou branku.
     
    46
    Rozhodčí Volek dal pokyn k pokračování zápasu. České Budějovice se chopily míč, avšak nedovoleným zákrokem se proti pravidlům provinil Quadri Adediran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do prvního poločasu nevstoupila Olomouc dobře, naopak České Budějovice jí zlobily rychlými protiútoky. Jeden z nich tak potrestal Jiří Skalák. Ovšem to jako by probudilo Sigmu, která začala více držet míč a měla optickou převahu. Po brankách Lukáše Juliše a Jana Navrátila otočila výsledek první části na svou stranu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Po centru Jiřího Skaláka k zakončení nedošlo, ovšem České Budějovice se velmi rychle vrátily k vápnu domácího celku.
     
    45+2
    Dalším pokusem zpoza vápna se prezentoval Jan Vodháněl, jehož snažení mířilo jen doprostřed branky. Následně Dynamo otočilo hru a vybojovalo rohový kop.
     
    45+1
    Na levé straně vápna se nacházel Filip Zorvan, který si ve druhé vlně nevšiml spoluhráče. A tak dával přihrávku za obranu, kam se ani nerozeběhl Lukáš Juliš.
     
    45+1
    První poločas došel k nastavenému času, který se bude prodlužovat minimálně o tři minuty.
    44. Juliš při chuti, tentokrát však trefil pouze tyčku
     
    44
    Na levé straně odcentroval Ondřej Zmrzlý, který viděl krále střelců z Olomouce! Lukáš Juliš pak z jedné otřel balon o bližší tyčku!
     
    44
    Autor třetího gólu zápasu si ve středovém kruhu pokryl balon, aby jej následně fauloval Wale Musa Alli.
    41. Jan NAVRÁTIL - 2:1
     
    41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci otáčejí stav zápasu na svou stranu! Odhlavičkovaný míč si za vápnem našel Radim Breite, jehož střelu ještě tečoval JAN NAVRÁTIL. Balon putoval znovu do pravého spodního rohu, kam se už Martin Janáček nenatáhl – 2:1. Asistence: Radim Breite.
     
    40
    Ondřej Zmrzlý si za nohou prohodil míč, ovšem jeho střílená přihrávka našla jen soupeře. Olomouc se k balonu vrátila, ale nic dalšího zatím nevymyslela.
     
    39
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Michal Hubínek, přichází Patrik Hellebrand.
     
    39
    Na pravé straně vápna se nacházel Filip Zorvan, který chtěl přihrávat pod sebe, kde našel soupeře. Olomouc tak bude rozehrávat rohový kop, ovšem dříve se bude střídat.
     
    38
    Zatímco byl Michal Hubínek ošetřovaný a poté zamířil za postranní lajnu, tak zbytek hráčů využil situace, aby se občerstvil.
     
    36
    Na hrací ploše zůstal sedět Michal Hubínek, který se po chvíli zvedl, aby si zase mohl sednout. Je ve hvězdách, zda bude schopný pokračovat ve hře.
     
    35
    Za vápnem si balon na levou nohu přehodil Jan Vodháněl, jehož pokus mířil kousek nad horní tyčku. Tohle byla další rychlá akce Sigmy, která výrazně ožila.
     
    34
    Jan Navrátil se snažil rychlou přihrávkou poslat spoluhráče za obranu. Jenomže hráči Olomouce si neporozuměli, a tak balon skončil u hostujícího brankáře.
    33. Lukáš JULIŠ - 1:1
     
    33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z první střely na branku se Olomouci povedlo srovnat! Radim Breite posunul balon k penaltovému puntíku, kde se nacházel nikým nehlídaný LUKÁŠ JULIŠ. Jeho placírka pak míč poslala do pravého spodního rohu branky – 1:1! Asistence: Radim Breite.
     
    31
    Václav Jílek zatím nemůže být spokojený se hrou svého mužstva. Olomouc totiž za třicet minut ještě netrefila prostor branky.
     
    30
    Na levé straně se pohyboval Jan Navrátil, jehož centr letěl příliš blízko k brance. A tak si balon ze vzduchu sebral Martin Janáček.
     
    29
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Michal Hubínek, a tak Martin Králik poslal balon mimo hrací plochu. Zdá se, že defenzivní záložník Jihočechů bude v pořádku.
     
    28
    Jiří Skalák rozehrál standardní situaci, po které k zakončení nedošlo. Akce Dynama skončila po centru Marcela Čermáka.
     
    27
    Ve hře Sigmy se objevují nepřesnosti, které zatím přerušují souvislejší tlak. Zároveň si domácí musejí dávat pozor na rychlé protiakce Českých Budějovic.
     
    25
    Po rychlém vhození míče do hry chtěl vystřelit Ondřej Zmrzlý, který měl velmi blízko soupeře, jehož pochopitelně střelou trefil.
     
    24
    Olomouc se znovu nastěhovala k vápnu soupeře, ale tentokrát byl ve vzduch připravený Martin Králik. Následně se nigerijská dvojice vydala do akce, ovšem získala jen aut.
     
    22
    Mohlo být velmi rychle vyrovnáno! Martin Pospíšil centrem od praporku našel na malém vápnu Lukáše Vraštila, jehož hlavička zamířila kousek vedle pravé tyče!
    20. Jiří SKALÁK - 0:1
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jan Vodháněl ztratil na půlící čáře balon, který do běhu dostal Wale Musa Alli. Přihrávka nigerijského záložníka mířila do druhé vlny, kde se nacházel JIŘÍ SKALÁK. Jeho pokus z jedné pak zapadl k pravé tyči – 0:1! Asistence: Wale Musa Alli.
     
    19
    Centr z pravé strany proskočil až k zadní tyči, kde se po něm natahoval Ondřej Zmrzlý. Avšak jeho pokus na branku nemířil, i proto bude od branky odkopávat Martin Janáček.
     
    18
    K rohovému praporku přispěchal Jiří Skalák, jehož centr byl odvrácený za postranní lajnu. Dynamo tak ještě chvíli drželo balon na útočné polovině, ale nic dalšího nevytěžilo.
     
    17
    Na levé straně se znovu pohyboval Wale Musa Alli, který spíše střílel na zadní tyč. Ovšem olomoučtí obránci balon srazili na rohový kop.
     
    16
    Ke standardní situaci se postavil Martin Pospíšil, jehož zakončení bylo hodně nepřesné, když mířilo jen nad branku Českých Budějovic.
     
    15
    Těsně za vápnem byl faulovaný Jan Vodháněl, který vybojoval přímý kop z nadějné pozice. Uvidíme první branku zápasu?
     
    14
    Lukáš Juliš si dlouhý nákop posunul do volného prostoru, kde počkal na podporu spoluhráčů. Následně šajtlí hledal spoluhráče za obránci Martin Pospíšil, avšak míč neprošel.
     
    13
    Jiří Skalák roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Samuel Šigut. Ten si balon přehodil na pravou nohu, ale jeho zakončení bylo zablokované.
     
    11
    Přihrávku na hranici vápna zachytil Quadri Adediran, který měl proti sobě dvojici soupeřů, která jej nepustila do střelecké pozice. Následně se do kombinace zapojil i Marcel Čermák, který patičkou nenašel prvně jmenovaného.
     
    10
    Za šestnáctkou Dynama se balonu zmocnil Lukáš Juliš, který si rovnal míč na pravou nohu. Ovšem trvalo mu to příliš dlouho, a tak obránci Dynama zasáhli.
     
    9
    Na levé straně se rozeběhl Ondřej Zmrzlý, jehož přízemní pas zachytil Lukáš Havel. České Budějovice následně získaly odkop od branky.
     
    8
    Po rohovém kopu se dvojice hráčů hlavami srazila. Na zeleném pažitu zůstal ležet Juraj Chvátal, který bude v pořádku. Olomouc tak bude moci vhazovat.
     
    7
    Nepřesnou přihrávku zachytil Filip Zorvan, před ním byl otevřená obrana. Avšak Olomouc toho nevyužila. Akce pokračovala, jenomže Radim Breite nastřelil vystupujícího Michala Hubínka.
     
    6
    Olomouc si bude muset dát pozor na nigerijského křídelníka, Wale Musa Alli vybojoval na levé straně alespoň autové vhazování.
     
    5
    Dlouhý pas mířil po pravé straně dopředu, kam se za ním vydal Juraj Chvátal, který si vypomohl nedovoleným zákrokem.
     
    4
    Tribuny Androva stadionu jsou poloprázdné, dnešní utkání tak diváky nepřitáhlo. Vraťme se na trávník, kde Samuel Šigut nepřešel přes Ondřeje Zmrzlého.
     
    3
    České Budějovice vyrazily do rychlé protiakce! Wale Musa Alli si zleva navedl míč na střed a zakončením zpoza vápna mířil jen do připraveného Matúše Macíka.
     
    2
    Sigma nastoupila do dnešního zápasu v modrých dresech, naopak České Budějovice hájí bílou barvu. V samotném začátku sledujeme kombinaci domácích.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnešní utkání právě zahájil. Jako první se balonu dotkl Lukáš Juliš, ovšem Olomouc se následně potřebovala vymanit z napadání Jihočechů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí dnešního zápasu přivádějí základní jedenáctky na zelený pažit, což značí, že za pár okamžiků bude střetnutí zahájené.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Breite (C) – Vodháněl, Pospíšil, Zorvan, Navrátil – L. Juliš.
    Náhradníci: Trefil – Fortelný, Israel, Matys, Kramář, Sláma, Zifčák, Ventúra.
    Trenér: Václav Jílek.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal, L. Havel (C), Králik, Trummer – Hubínek, Čermák – Skalák, Šigut, Alli – Adediran.
    Náhradníci: Šípoš – V. Hora, P. Hellebrand, Nikl, Osmančík, Suchan, Zajíc.
    Trenér: Marek Nikl.

    Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Žurovec.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, který se odehraje na pažitu Androva Stadionu. Za několik málo minut si představíme sestavy obou mužstev.
     
    Střetnutí mezi Olomoucí a Českými Budějovicemi startuje v sobotu v 15 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit ligovým fotbalem, který slibuje i snad velký počet gólů.
     
    V dnešním utkání bude velkým favoritem na vítězství Olomouc, která ze třetí pozice prohání obě pražská „S“. Domácí celek v dosavadním průběhu soutěže pětkrát zvítězil a pouze dvakrát prohrál. Vždy se jednalo o ztrátu bodů na půdě soupeřů, konkrétně Sparty a Plzně. Hanáci tak mají patnáct bodů, což je o čtyři méně nežli týmy z Prahy. Střelecky pak Sigmu táhne Lukáš Juliš, který se radoval čtyřikrát. Že svěřence trenéra Jílka nečeká nic jednoduchého naznačuje také rostoucí forma Českých Budějovic. Ty musely zapracovat na hráčském kádru, a tak do týmu přišli Samuel Šigut, Musa Alli, Jiří Skalák a Michal Hubínek. Jihočeši tak v posledních třech duelech dvakrát zvítězili, když přehráli Bohemians a Jablonec, čímž se odpoutali od samotného dna ligové tabulky. Celek trenérů Zápotočného a Nikla je tak rázem na třináctém místě. Jestliže má hostující tým s něčím potíže, je to defenzivní hra, vždy inkasoval už dvacet gólů, což je nejvíce v celé soutěži.
     
    Vítám vás u dnešního přenosu! Po reprezentační přestávce se o slovo znovu hlásí FORTUNA:LIGA, která má na programu osmé kolo, v němž se proti sobě postaví SK Sigma Olomouc a SK Dynamo České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Branky: 33. L. Juliš (Breite), 41. Navrátil (Breite) – 20. Skalák (Alli)

    Karty:   76. Pospíšil (OLO), 90+1. L. Juliš (OLO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:8.
    SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Breite (C) (83. Kramář) – Vodháněl (90+1. Zifčák), Pospíšil, Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Israel) – L. Juliš (90+1. Fortelný).
    Náhradníci: Trefil – Matys, Sláma.

    Trenér: Václav Jílek

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), L. Havel (C), Králik, Trummer – Hubínek (39. P. Hellebrand), Čermák – Šigut (85. Suchan), Skalák (85. V. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc).
    Náhradníci: Šípoš – Nikl.

    Trenér: Marek Nikl

    Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Žurovec

    Diváci: 3 432
    bahis siteleri