Rennes – Lille 2:2 (kon.) | Lens – Méty 0:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:2 (0:1)
Lille OSC
Sobota 16.09.2023, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den všem fotbalovým fanouškům! Společně se mnou dnes budete sledovat 5. kolo francouzské Ligue 1, kde proti sobě nastoupí Rennes a Lille. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Mandanda – Assignon, Omari, Theate, Truffert – Santamaría, Matić, Le Fée – Bourigeaud (C), Gouiri, D. Doué.
    Náhradníci: Gallon – Wooh, Belocian, G. Doué, Blas, Lambourde, Salah, Yıldırım, Rieder.
    Trenér: Bruno Genesio.

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Yoro, Umtiti, Ismaily – André (C), Gomes – Yazıcı, Cabella, Cavaleiro – David.
    Náhradníci: Mannone – Gudmundsson, Zedadka, Santos, Haraldsson, Miramón, Žegrova, Malouda, Virginius.
    Trenér: Paulo Fonseca.

    Rozhodčí: Brisard – Coniglio, Auger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstarali domácí fotbalisté, kteří následně hned pokazili rozehrávku. Míč ukořistil Jonathan David, ale ten se ke střele nakonec nedostal.
     
    2
    Benjamin Bourigeaud dostal výborný vzdušný pas, díky čemuž dosprintoval až do pokutového území, ale jeho následný pokus o přihrávku byl sražený na roh.
     
    4
    V klidu nyní kombinuje také Lille, které zatím směrem dopředu příliš nespěchá. Musí si ale dávat pozor, protože domácí začínají napadat.
     
    5
    Rennes je opět nebezpečné přes pravé křídlo a opět letěla přihrávky do šestnáctky, tentokrát včas zasáhl Samuel Umtiti. Nakonec ani nemusel, protože rozhodčí odmával ofsajd.
     
    7
    Domácí spoléhají záměrně na rychlé akce, které dělají protihráčům velké problémy. Obránce Lille se tak už museli pořádně činit.
     
    8
    Lucas Chevalier hodně zachyboval při své rozehrávce a málem si nechal vzít míč. Na poslední chvíli ho však zahrál mimo hrací plochu.
     
    9
    Désiré Doué vymyslel na středu hřiště pěkný průnikový pas, jeho spoluhráč vepředu však neměl dostatečnou rychlost, takže do úniku nemohl zamířit.
     
    10
    Také Lille zahrozilo a rovnou z toho byla střela! Hosté vybojovali míč na levé straně a následně z hrany šestnáctky vypálil Rémy Cabella, ale jeho pokus Steve Mandanda poměrně bez problémů vyrazil!
    10. Cabellu vychytal Mandanda
     
    13
    Stopeři hostů si v klidu ťukají kousek před svým vápnem, protože nemají kam rozehrát. Od jejich spoluhráčů totiž nepřicházejí žádné ideální náběhy.
     
    14
    Ismaily si příliš předkopl balón, což chtěl zachránit skluzem, ale tím netrefil míč, ale jen Nemanju Matiće. Hlavní sudí tedy píská faul.
     
    16
    Benjamin André pěkně přenesl hru na Ivana Cavaleira, který míč podržel a vybídl k průniku do šestnáctky Ismaily, ale ten už nic dalšího nevymyslel.
     
    17
    Oba týmy se pravidelně střídají v držení míče, skoro to vypadá tak, jako by se hrály šachy. Oba celky totiž vždycky vyčkávají na to, co se soupeř vymyslí.
     
    18
    Hosté se přece jen usadili na útočné polovině, ale k vápnu se jim nedaří přiblížit. Nakonec se museli stáhnout až ke svému brankáři.
     
    20
    Stade začíná aktivně napadat, protože Lille už má poměrně dlouho míč pod kontrolou, což nehodlá měnit a pokračuje v přesné kombinaci.
     
    21
    Angel Gomes po delší době pokazil přihrávku, což znamená příležitost pro domácí. Ti hru ihned zrychlili, zbrzdil je ale zisk autu na levé straně.
     
    22
    Nemanju Matići přeskočil míč kopačku, kvůli čemuž hned Lille rozjelo protiútok, ale ten opět nedopadl slavně, protože zasáhla domácí obrana.
     
    24
    Désiré Doué se velmi šikovně procpal mezi třemi spoluhráči, avšak nic z toho nezískal, protože se mu nenabídl žádný spoluhráč. Nedokázal ani vystřelit.
     
    25
    Enzo Le Fée i v pokleku zvládl úspěšně vrátit míč na svého spoluhráče, ale jeho snaha přišla vniveč, protože hosté následně balón přece jen vybojovali.
     
    26
    Ismaily velmi jistě zpracoval vysoký balón, ambice na zrychlení ale neměl, takže jen vrátil míč dozadu.
     
    27
    Jonathan David se tentokrát ocitl v roli nahrávače, ale tento úkol nezvládl. Jeho pas měl sice oči, ale bránící hráč ho včas zastavil.
     
    28
    Yusuf Yazıcı nasadil protihráči ukázkového housle, jenže následný pas se mu vůbec nepomohl, protože byl příliš pomalý. Domácí obrana tak zase stačila zaúřadovat.
     
    29
    Yusuf Yazıcı nezvládl souboj se soupeřem, což chtěl zachránit faulem. Ten skutečně provedl a navíc byl tak závažný, že rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    31
    Ismaily to tentokrát na levém křídle pořádně rozběhl a už servíroval míč do malého vápna, kde číhal Yusuf Yazıcı, ale k tomu balón nakonec neprošel.
     
    31
    Lille začínalo mít v posledních minutách navrch, takže se Rennes snaží uklidnit kombinací na vlastní polovině. Pokazilo však rozehrávku a k faulu musel sáhnout Nemanja Matić, který také vidí žlutou kartu.
     
    32
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hosté nádherně sehráli standardní situaci a ujímají se vedení! Rémy Cabella vymyslel parádní lob za obranu, s čímž domácí vůbec nepočítali, takže si LENY YORO našel prostor a perfektním volejem poslal míč k levé tyči, Mandanda se jen ohlížel. Asistence: Rémy Cabella.
    32. Leny YORO - 0:1
     
    36
    Rennes drží od inkasovaného gólu míč pevně na svých kopačkách a dopředu to zatím zkouší pomalu.
     
    37
    Hosté bez problémů zachytili nákop soupeře a zase se uchylují ke klidné kombinaci. Za aktuálního stavu rozhodně nemusí nikam spěchat, jednobrankové vedení však nikdy není velkou jistotou.
     
    39
    Enzo Le Fée měl po jedné přihrávce úplně volné levé křídlo, míč ale nedokázal ideálně zpracovat, kvůli čemuž se hosté stihli vrátit a celá akce musela být podržena.
     
    40
    Benjamin Bourigeaud svým centrem od rohového praporku žádného spoluhráče nenašel. Lille okamžitě rozjelo protiútok, který domácí zastavili faulem a mohou být rádi, že na jejich konto neputovalo další žlutá karta.
     
    42
    Nemanja Matić se dobře uvolnil ve středu hřiště a míč dostal přes všechny protihráče, zase ale chyběl zakončují útočník.
     
    43
    Hosté už opatrně čekají na poločasový hvizd, protože s jednobrankovým vedením jsou spokojeni. Směrem dozadu jsou tedy doslova bezchybní, do útoku to už ale taková sláva není.
     
    44
    Přece jen se Rennes dostalo do příležitosti, protože přihrávku si za obranou našel Lorenz Assignon, ale Lucas Chevalier byl velmi rychle u něj a jeho střelecký pokus srazil na roh.
     
    45
    Enzo Le Fée se prezentoval velmi dobrým centrem, protože u bližší tyče našel Baptisteho Santamaríu, ale ten do hlavičky vložil příliš mnoho síly, takže mířil jen nad bránu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    První dějství je za námi a jednogólové vedení si do šaten odnáší Lille, které vytěžilo z minima maximum, protože využilo snad svou jedinou větší příležitost. Po chytře zahraném přímém kopu se totiž prosadil Leny Yoro, jenž je zatím jediným úspěšným střelcem duelu. Rennes začalo hrozit až krátce před přestávkou a konečně si připsalo nějaké střely, avšak pokud chce myslet na vyrovnání, bude muset být mnohem efektivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jonathan David se hned na začátku druhé půle dostal po skvělém pasu do šance, tu však prováhal, takže může hrát Rennes.
     
    48
    Enzo Le Fée si míč dobře pokryl tělem, takže protihráče donutil k nedovolenému zákroku, čímž uklidnil hru a navíc stále může hrát jeho tým.
     
    49
    Baptiste Santamaría vystihl přihrávkou kousek před pokutovým územím soupeře a šel do přímého zakončení, míč ale letěl po zemi, takže Lucas Chevalier celkem bez problémů zasáhl.
     
    50
    Lucas Chevalier výborným nákopem vyslal do úniku Jonathana Davida, který byl sice zatlačen do velkého úhlu, ale i přesto nakonec vystřelil. Steve Mandanda si ale dobře pokryl prostor u tyče.
     
    51
    Bafodé Diakité dost viditelně sáhl rukama po Désirém Douém a stáhl ho tak k zemi, čímž protivníkovi daroval nadějnou standardku a navíc si vykoledoval žlutou kartu.
     
    53
    Désiré Doué musí být ošetřován, takže se nějakou chvíli nehraje. Nakonec to s ním nebude zas tak hrozné, protože po svých zamířil za postranní čáru, ale potřebuje to rozdýchat.
     
    54
    Désiré Doué se zapojil zpátky do hry, ale velmi rychle zjistil, že to nepůjde. Navíc vypadá opravdu hodně smutně, snad to nebude dlouhodobější problém.
     
    55
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Désiré Doué, přichází Ibrahim Salah.
     
    57
    Ve středu hřiště se nyní odehrál vzdušný souboj, který dopadl lépe pro Rennes. To zatím kombinuje na své polovině.
     
    59
    Ivan Cavaleiro se nechtěl jen bezhlavě vrhnout dopředu, místo toho si hledal prostor směrem dozadu. I to se mu vymstilo, protože o míč přišel, avšak protihráč musel srazit míč jen do autu.
     
    60
    Domácí totálně pokazili rozehrávku, kvůli čemuž měl možnost Yusuf Yazıcı, který na hraně šestnáctky vymyslel nadějné technické zakončení, ale Steve Mandanda se vyznamenal skvělým zákrokem!
    60. Yazıcı nebyl daleko od gólu
     
    62
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hráči Lille skórují podruhé úplně stejným způsobem, jako při prvním gólu! Rémy Cabella totiž vymyslel z přímého kopu další parádní pas za obranu, který si zase našel Leny Yoro. Ten byl o něco lépe hlídaný, kvůli čemuž nejspíš domácího brankáře nepřekonal. BAFODÉ DIAKITÉ měl však následnou dorážku hodně jednoduchou.
    62. Bafodé DIAKITÉ - 0:2
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Fabian Rieder.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Bertuğ Yıldırım.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Ludovic Blas.
     
    66
    Hned jde vidět, že Rennes hraje s trojicí nových hráčů, ale ani ti protihráčům moc velké problémy nedělají. Hra se ale trochu zrychlila, hosté tedy také budou muset reagovat nějakým střídáním.
     
    68
    Domácí fanoušci jsou pořád hodně hlasití, ale jejich miláčkům na trávníku to pořád moc nepomohlo. Ti totiž stále marně dobývají polovinu soupeře.
     
    69
    Adrien Truffert hraničním způsobem vyhrál hlavičkový souboj a následně centroval Ibrahim Salah, ale ve vápnu chyběl hráč v červeném dresu.
     
    70
    Lille kombinovalo na malém prostoru v pokutovém území, což nakonec přineslo střelecký pokus Yusufa Yazıcıho, ale ten napálil jen prvního protihráče před sebou.
     
    71
    Jonathanu Davidovi dnes není přáno, protože zazdil další velkou příležitost! Steve Mandanda totiž přečetl jeho myšlenku a zakončení mezi nohy si pokryl, nakonec se však mává ofsajd.
     
    73
    Na domácí bránu se valí jedna pohroma za druhou, Rennes zachraňuje pouze to, že Lille se nedaří akce ideálně zakončovat.
     
    74
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté dělají velkou chybu při rozehrávce a bude to ještě drama! Ivan Cavaleiro úplně zbytečně dostal pod tlak Lucase Chevaliera, který míč vykopl do vzduchu. Ten si sklepl LORENZ ASSIGNON, který obešel dva obránce a následně šikovným lobem rozvlnil síť.
    74. Lorenz ASSIGNON - 1:2
     
    75
    Jeden z domácích hráčů se ve svém vápnu dopustil hraničního zákroku, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská, takže Rennes se stále drží ve hře.
     
    78
    Fabian Rieder centr od rohového praporku zrovna nezvládl, hosté ho tedy okamžitě odvrátili. Útočné snažení Rennes ale může pokračovat.
     
    79
    Lorenz Assignon je opravdu při chuti a nyní zkusil štěstí z velké vzdálenosti. Jeho pokus byl navíc nepříjemně tečovaný, ale Lucas Chevalier si i přesto poradil.
     
    80
    Stade už má jen deset minut na vyrovnání, cítí ale příležitost a bude to ještě pořádně zajímavé.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Tiago Santos.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Ivan Cavaleiro, přichází Hákon Arnar Haraldsson.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Mathis Lambourde.
     
    82
    Lille aktivně napadalo a už mířilo do úniku, jenže Hákon Arnar Haraldsson si k zisku míče pomohl faulem.
     
    84
    Čas utíká velmi rychle. Nyní hosté rozehrávají autové vhazování a s vhozením rozhodně nijak nespěchali.
     
    85
    Tiago Santos je sice čerstvý, ale na pravé straně vůbec nespěchal. Následně zkusil obejít Adriena Trufferta, což se mu sice nepovedlo, ale získal aspoň aut.
     
    86
    Jonathan David po ztrátě míče raději sáhl po tvrdém faulu, za který samozřejmě vidí žlutou kartu. Zastavil ale slibně se rozjíždějící akci soupeře.
     
    88
    Hosté nechtějí za žádnou cenu pustit protihráče na svou polovinu, po dalším nedovoleném zákroku tak sáhl Angel Gomes, který také dostává žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Gabriel Gudmundsson.
     
    89
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Lille už začínalo posilovat defenzivu, jenže vzápětí inkasuje. Obrana totiž zapomněla bránit levou stranu, kde se zjevil IBRAHIM SALAH, který okamžitě pálil. Samotnou střelu by Lucas Chevalier nejspíš měl, ale nešťastně jí tečoval Leny Yoro, od kterého míč zamířil za brankovou čáru. Asistence: Lorenz Assignon.
    89. Ibrahim SALAH - 2:2
     
    90+1
    Nastavuje se osm minut.
     
    90+3
    Mathis Lambourde to s kličkami přehnal a kvůli tomu přišel o balón, avšak celou situaci zachránili jeho spoluhráči, kteří si nakonec vykoledovali faul.
     
    90+4
    Fabian Rieder šel z přímého kopu do zakončení, střela se mu ale vůbec nepovedla, takže bude rozehrávat brankář Lille.
     
    90+5
    Rennes je na koni a velmi aktivně usiluje o dotažení obratu. Hosté ale zatím drží a nyní to už jenom chtějí přežít do závěrečného hvizdu.
     
    90+7
    Ludovic Blas mohl být domácím hrdinou, jelikož měl na kopačce klíčový gól! Na zadní tyči ho našel centr od rohového praporku, a i když domácí hráč nebyl v ideální pozici, tak se vrhl do zakončení nůžkami. Bránu ale těsně netrefil!
     
    90+8
    Na druhé straně mohl zazářit Tiago Santos, který dostal ve středu hřiště spoustu prostoru a nakonec střílel z hranice vápna, střela levačkou se mu ale nepovedla podle představ.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Velmi atraktivní utkání nakonec končí remízou 2:2, a to když Rennes předvedli výborný comeback v závěru zápasu. Většinu herního času ale bylo lepší Lille, které to potvrdilo v 62. minutě, kdy po další standardce skóroval Bafodé Diakité a vypadalo to, že je hotovo. Domácí však vůbec nic nevzdali a šestnáct minut před koncem snížil po chybě Lorenz Assignon. Následně už se hrálo jen na polovině hostů, kteří obrana nakonec nezvládli, protože po šťastné teči vyrovnal Ibrahim Salah. Následně mohl ještě třetí branku přidat Ludovic Blas, v zakončení ale selhal a i kvůli tomu oba týmy berou po jednom bodu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:14.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (19:01:29)

    Lukáš Mihal

    Branky: 74. Assignon, 89. Salah (Assignon) – 32. Yoro (Cabella), 62. B. Diakité

    Karty:   31. Matić (REN) – 29. Yazıcı (LIL), 51. B. Diakité (LIL), 86. David (LIL), 88. Gomes (LIL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:14.
    Stade Rennes: Mandanda – Assignon, Omari, Theate, Truffert – Santamaría (64. Rieder), Matić (81. Lambourde), Le Fée (64. Blas) – Bourigeaud (C), Gouiri (64. Yıldırım), D. Doué (55. Salah).
    Náhradníci: Gallon – Wooh, Belocian, G. Doué.

    Trenér: Bruno Genesio.

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Yoro, Umtiti, Ismaily – André (C), Gomes – Yazıcı (81. Santos), Cabella (89. Gudmundsson), Cavaleiro (81. Haraldsson) – David.
    Náhradníci: Mannone – Zedadka, Miramón, Žegrova, Malouda, Virginius.

    Trenér: Paulo Fonseca.

    Rozhodčí: Brisard – Coniglio, Auger
    bahis siteleri