Plzeň – Liberec 1:2 (kon.) | Zlín – Třinec 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.)
Č. Budějovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 0:4 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 0:6 (kon.)
Pardubice – Jihlava 1:3 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
0:6 (0:0, 0:4, 0:2)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 28.09.2023, 18:00 • ZS Přerov • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z Přerova. V rámci 11. kola DHL extraligy juniorů se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Kometa Brno.
     
    HC Kometa Brno
    Brno se v tabulce skupiny Východ DHL extraligy juniorů nachází na druhém místě, na vedoucí Třinec ztrácí tři body. Během dosavadních deseti zápasů šestkrát zvítězilo v základní hrací době, jednou uspělo po prodloužení a třikrát nezískalo ani bod. Kometě se daří především doma, kde také odehrála většinu utkání (šest). Venku se zatím představila čtyřikrát a vyhrát dokázala pouze v Olomouci, odkud odvezla dva body (3:2 po prodloužení). Na ledě Třince, Jihlavy i Zlína Jihomoravané prohráli. K svému dosud poslednímu duelu ale nastoupili na vlastní půdě, kde rozstříleli Olomouc (7:2). Brněnskou produktivitu vedou útočníci Robin Rakus (5+6) a Jan Ekrt (2+9).
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovu se v posledních dvou zápasech nejvyšší juniorské soutěže povedlo poprvé v této sezoně vyhrát dvakrát po sobě. Minulý čtvrtek si v regionálním derby poradil 4:2 s Olomoucí a v sobotu stejným výsledkem podruhé v ročníku vyzrál v Ostravě na Vítkovice. Zubrům sice v tabulce skupiny Východ stále patří poslední, osmá pozice. Za sedmou Olomoucí ale už zaostávají jen o skóre (Olomouc -10, Přerov -12). Svému nadcházejícímu soupeři z Brna Hanáci v prvním vzájemném utkání podlehli 19. září 2:5. Tehdy třikrát inkasovali v oslabení, sami se v přesilovkách prosadili pouze jednou. Zatím nejproduktivnějším přerovským hráčem je útočník Jan Hanák (6+4).
     
    Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Brno v modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Vojtek) – Tomiga, Da. Bárta, Holík (C), Billa (A), Janek, Škňouřil, Polame – Hradil, Halík, Kuchta – Buršík (A), J. Hanák, Hlávka – Hyža, Švejda, Lysoněk – Šindler, Mašek, Nášel.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Kometa Brno: Žurek (Kavan) – Ulbricht (A), A. Pospíšil, D. Svoboda, Zubíček, Bůžek, Jurný, Kuswito – Boltvan (A), Otava (C), De. Bárta – Chludil, Ekrt, Rakus – Veselský, D. Moravec, Mots – Habermann, Halačka, J. Nesvadba.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Rapák, Šico – Bartoň, Hanzlík.
     
    Oba týmy nastupují na led, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli hosté.
     
    00:21
    Jako první podnikl útok Přerov. Halík dostal nahrávku na kraj pravého kruhu, Žurek jeho přízemní střelu zastavil na betonech.
     
    00:56
    Další šance Zubrů. Buršík se dostal za posledního bránícího soupeře, bekhendem ale proti Žurkovi neuspěl.
     
    02:17
    Brno si vytvořilo tlak v útočném pásmu. Kotouč se nakonec doklouzal k brance domácích, kde ho Ryšavý raději schoval pod vyrážečku.
     
    03:12
    Otava získal kotouč v útočném pásmu a přihrál na modrou čáru. Jeden z obránců Komety však přerovskou branku minul, a to díky teči jednoho ze Zubrů.
     
    04:07
    Hlávka potáhl puk po levém křídle a Hanák měl po chvíli před sebou odkrytou bránu. Ve velké možnosti ale skóre otevřít nedokázal, zakončení mu nevyšlo podle představ.
     
    05:19
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    05:42
    Hradil získal kotouč u pravého mantinelu v útočném pásmu. Odtud si najel až mezi kruhy, kde jeho bekhendové zakončení zastavil klečící brněnský hráč.
     
    06:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Martin Mašek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    06:25
    Moravec počkal se střelou z pravé strany. Nakonec to přece jen zkusil, Ryšavý letící puk vytěsnil do rohu obranné třetiny domácích.
     
    06:35
    Teď se domácí brankář musel pořádně ohánět. Puk se nacházel v jeho brankovišti, za brankovou čárou však díky Ryšavého postřehu neskončil.
     
    08:05
    Domácí v plném počtu.
     
    08:39
    Dnešní oslavenec Lysoněk to chtěl zkusit individuálně. Domácí útočník se rozhodl vydat do přesily soupeřů, nicméně jeho snažení zastavil ofsajd.
     
    09:11
    Zdálky z pravé strany vystřelil kapitán Brna Otava. Ryšavý puk bez potíží usměrnil do rohu kluziště.
     
    09:42
    Rakus si vytvořil slušnou pozici na hranici pravého kruhu. Jeden z nejproduktivnějších hráčů Komety mířil do levého horního rohu přerovské branky, nakonec ho však netrefil.
     
    10:24
    Buršík zaváhal u mantinelu v obranném pásmu a okamžitě přišla velká šance Brna. Po nahrávce z levé strany pálil bez přípravy mezi kruhy Chludil, Ryšavý pohotově vyrazil kotouč betonem před sebe.
     
    11:11
    Hosté znovu výrazně zahrozili. Střelu Nesvadby z větší vzdálenosti Ryšavý vkleče vytěsnil před sebe. Vzápětí si poradil také s dorážkou.
     
    11:15
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Adam Holík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    11:47
    Kometa vyhrála buly v útočném pásmu a hned chtěla ohrozit Ryšavého. Střela z levé strany šla kousek vedle domácí branky.
     
    12:36
    Hosté se i v přesilovce dostali do přečíslení. U levé tyče přerovské branky pak dotíral Otava, ale na ležícího Ryšavého nevyzrál.
     
    12:43
    Ulbricht se nerozpakoval a od modré čáry vyslal prudkou, leč nepřesnou střelu. U pravé tyče se pak ještě snažil dorážet Chludil, klečící brankář Přerova zůstal neoblomný.
     
    13:15
    Domácí v plném počtu.
     
    13:53
    Švejda nedostal puk z obranného pásma a u modré čáry ho popadl Kuswito. Obránce Brna předvedl nejprve pěknou kličku a poté zakončení do horní části branky. Ryšavý po něm úspěšně máchl lapačkou.
     
    15:26
    Kometa znovu zatlačila Zubry u jejich branky. Do odraženého puku se u pravé tyče opřel Denis Bárta a trefil Ryšavého do masky. Hra pokračovala a přes clonu střílel zkraje pravého kruhu Chludil. Ryšavý si letící puk dokázal najít a v pokleku zasáhl.
     
    16:25
    Rakus se dostal ke střele z pravého kruhu, kterou však nohou zablokoval jeden z bránících hráčů domácího celku.
     
    16:51
    Buršík šel nad levým kruhem do lehkého telemarku, při kterém si zpracoval kotouč. Následně vystřelil a Žurek vkleče schoval puk do lapačky.
     
    17:08
    Billa zdálky od levého mantinelu nasměroval puk na branku Brna. Stadionem se ozval dunivý zvuk, který způsobily Žurkovy betony.
     
    18:07
    Na Žurka, svého bývalého spoluhráče, zblízka dotírali Halík a Kuchta. Brněnský brankář nedržel puk ve své moci a ten vyplaval zpátky do hry. Střela na hostující branku z toho ale nevzešla.
     
    18:32
    Mezi kruhy měl dost místa na střelu Otava. Kapitána Komety ani jeden z Přerovanů neatakoval, branku ale přestřelil.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Před brankou Komety usměrňoval puk letící z levé strany najetý Buršík, Žurka však vůbec neohrozil. Kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu mezi Přerovem a Kometou Brno je minulostí. Po úvodních možnostech Zubrů si postupně vypracovali herní převahu hosté, Ryšavého se jim ale překonat nepodařilo. Stav je tak zatím nerozhodný a bezbrankový.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Domácí se zmocnili puku a zkoušejí s ním něco vymyslet.
     
    20:42
    Zubři však neuspěli a dopředu se vydala Kometa. Od modré čáry vypálil Ulbricht a jeden z přerovských beků po jeho ráně přišel o nůž brusle. Tohle muselo být vcelku nepříjemné.
     
    21:51
    Do obrovské šance se dostal Švejda. Přerovský útočník si z pravé strany najel až mezi kruhy, mezeru mezi Žurkovými betony však ve slibné pozici nenašel.
     
    22:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté zkraje druhé třetiny ruší bezbrankové skóre zápasu. Z levé strany vystřelil JÁCHYM NESVADBA a kotouč zapadl do horní části přerovské branky, za vzdálenější tyčku. Podle informací od jednoho z hlavních rozhodčích ho zřejmě ještě usměrnil do sítě jeden ze Zubrů. Na vlastní góly se nicméně v hokeji nehraje. Asistence: Jindřich Habermann a Dominik Halačka.
    22:02 Jáchym NESVADBA - 0:1
     
    24:21
    Dlouhý pas na úroveň útočné modré čáry směřoval na Rakuse, útočník Komety ho ale nedokázal zpracovat.
     
    24:48
    Vyrovnat nyní mohl Kuchta, z pravé strany ale prudkou střelou minul Žurkovu branku.
     
    25:44
    Bůžek vyslal nahození od modré čáry. Puk byl dost možná ještě tečovaný, Ryšavý ho ale přesto dokázal vyrazit.
     
    25:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesná rána kapitána a Jihomoravané vedou o dva góly. Z pravé strany zamířil na branku Přerova ROMAN OTAVA a Ryšavý lapačkou máchl naprázdno. Kotouč se zastavil pod horní tyčkou. Asistence: Denis Bárta.
    25:51 Roman OTAVA - 0:2
     
    25:55
    Nášel mohl snížit na rozdíl jediného gólu, z prostoru poblíž levé tyče ale Žurka prostřelit nedokázal.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Šindler – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jakub Bůžek – 2 min., hrubost,
    Denis Bárta – 2 min., hrubost.
     
    27:18
    Přerov hraje první přesilovku pět na čtyři v tomto duelu. Kombinace v útočném pásmu ale domácím nevyšla a Brno se dokázalo osvobodit.
     
    28:14
    Kometa ubránila oslabení a vzápětí se řítil sám na Ryšavého Kuswito. Hostující hráč zkusil střelu mezi betony, právě chrániči nohou však Ryšavý puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    29:03
    U pravé tyče se snažil dorazit puk do sítě Lysoněk, ale Žurek se včas dokázal přesunout do správného prostoru a betonem šanci domácího útočníka zmařil.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Ondřej Polame – 2 min., faul kolenem.
     
    29:36
    Kuchta střílel úplně sám z levé strany, v oslabení ale Žurka z velmi výhodné pozice nepropálil. Brankář Komety kotouč vyrazil mimo branku.
     
    30:20
    Zubři opět zahrozili při vlastním oslabení. Halík najetý z pravé strany přestřelil a posléze po jeho přihrávce u levé tyče promáchl Hradil.
     
    31:14
    Domácí v plném počtu.
     
    32:02
    Lysoňkova přihrávka na Švejdu byla moc dlouhá. Puk se doklouzal k Žurkovi, který ho schoval pod rukavici a přerušil hru.
     
    32:30
    Otava se snažil protáhnout se z levé strany k brance Přerova. To mu nevyšlo, a tak přihrál za sebe. Následnou střelu Pospíšila zablokoval svým tělem bránící hráč Přerova.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Šindler – 2 min., hákování.
     
    33:34
    Ekrt tak dlouho manévroval s kotoučem, až z prostoru mezi kruhy vystřelil. Ryšavý puk vyrazil mimo branku.
     
    34:22
    Po další střele Brňanů, tentokrát před pravým kruhem, pomohla Ryšavému pravá tyč. Právě na ni totiž kotouč propadl skrz výstroj domácího brankáře.
     
    34:42
    Domácí v plném počtu.
     
    34:42
    S koncem přesilovky vystřelil od modré čáry Svoboda. Ryšavý šel do pokleku, ve kterém puk dokázal zastavit.
     
    35:23
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Martin Mašek – 2 min., podrážení.
     
    35:29
    Svoboda vyslal střelu tahem od modré čáry. Ryšavý si připsal další zákrok v pokleku.
     
    35:51
    Z pravé strany střílel do volné části branky Moravec, ale Ryšavý se dokázal skvěle přesunout a pokus útočníka Komety zastavil.
     
    36:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další přesilovku už Brňané využívají. Po přihrávce Boltvana vyslal nahození od modré čáry obránce Svoboda a ROMAN OTAVA clonící před Ryšavým tečoval kotouč do sítě. Kapitán Komety si tak připsal druhý gól v zápase. Asistence: Denis Svoboda a Adam Boltvan.
    36:31 Roman OTAVA - 0:3
     
    37:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Jurný – 2 min., hákování.
     
    38:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kuchta ještě přihrával za sebe na Hradila, ale brněnští obránci tento jeho záměr vystihli. Z protiakce pak všem domácím hráčům ujel ROBIN RAKUS, zavěsil do levého horního rohu přerovské branky a v oslabení zajistil Kometě čtyřgólový náskok. Bez asistence.
    38:15 Robin RAKUS - 0:4
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Přerovská obrana se nyní nedokázala zkonsolidovat, nicméně Jihomoravanům se to využít nepodařilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je pryč a Kometa po něm vede v Přerově vysoko 4:0. Brňany poslal do vedení ve 23. minutě Jáchym Nesvadba, další dva góly (druhý v přesilovce) přidal kapitán jihomoravského celku Roman Otava. Svěřenci Karla Berana pak udeřili i při vlastním oslabení, ve kterém se z úniku prosadil Robin Rakus. Kometa je tak blízko prvnímu vítězství venku za tři body v této extraligové sezoně.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Kuchta zakončoval z pravého křídla, vzdálenější tyč brněnské branky ale minul.
     
    40:59
    Tentokrát střílel z úrovně levého kruhu Holík, jeho pokus se ale do branky nevešel.
     
    41:35
    Billa posunul kotouč Buršíkovi, jeho střelu z levé strany zastavil vytrčeným betonem Žurek.
     
    42:46
    Dalekonosné nahození od modré čáry skončilo v Ryšavého klíně. Domácí brankář předvedl u levé tyče včasný postřeh.
     
    43:34
    Nahození z pravé strany zkoušel tečovat Hradil. Žurek zasahovat nemusel, puk šel nad horní tyč jeho branky.
     
    43:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tobiáš Kuchta – 2 min., nesportovní chování.
     
    44:07
    Střela Svobody od modré čáry byla ještě tečovaná, takže puk zůstal hratelný před Ryšavým. K dorážce zblízka se pak dostal dojíždějící Otava, ale hattrick nezkompletoval. Přerovskou branku totiž minul.
     
    45:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už je to ale tady, ROMAN OTAVA má z tohoto zápasu v kapse hattrick. Kapitán Brna dostal možnost další dorážky poblíž přerovské branky a tentokrát nezaváhal. Po střele Svobody z prostoru nad kruhy doklepl puk za Ryšavého záda. Hosté podruhé v duelu využívají přesilovku. Přerovský prohřešek proti pravidlům přitom opět potrestal Otava. Asistence: Adam Boltvan a Denis Svoboda.
    45:04 Roman OTAVA - 0:5
     
    46:41
    Se střelou z pravé strany neměl Žurek žádný problém a v pohodě uzmul puk do své moci.
     
    47:08
    Hradil vybojoval puk ve středním pásmu a s Halíkem ujel do přečíslení dvou proti jednomu. Domácí útočník s číslem 13 na drese nakonec střílel sám, dobrým obranným zákrokem v pádu se však proti němu blýskl obránce Komety Bůžek.
     
    47:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tadeáš Hlávka – 2 min., podrážení.
     
    48:50
    Hanák na obranné modré čáře neudržel kotouč a do šance mezi kruhy vjel Habermann. Jeho pokus k pravé tyči zastavil Ryšavým vytrčeným betonem.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Antonín Pospíšil – 2 min., podrážení.
     
    49:51
    Tvrdou ránu příklepem vyslal z levé strany Švejda. Žurek se rychle přesunul do pokleku a kotouč zkrotil ve výstroji.
     
    49:56
    Domácí v plném počtu.
     
    50:20
    Kuchta si najel na levý kruh, odkud zakončoval ke vzdálenější tyči. Žurek se ale do těchto dokázal natáhnout a připsal si dobrý zákrok lapačkou.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Denis Bárta – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:52
    V krátké přesilovce pět na tři pálil po přihrávce Hradila z pravé strany Halík, ale zakončení mu nesedlo.
     
    51:33
    Hosté jsou ve čtyřech a v klasické přesilovce měl před sebou poloprázdnou branku Halík. Útočník Zubrů mohl dorážet zblízka, kotouč se mu však zamotal tak, že čisté konto Žurka nezrušil.
     
    52:39
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno přidává šestý gól v tomto duelu. Ekrt zpoza branky Zubrů oslovil DANNYHO CHLUDILA, který pohotově nasměroval puk mimo dosah Ryšavého, jenž klečel u opačné tyče své branky. Asistence: Jan Ekrt.
    53:00 Danny CHLUDIL - 0:6
     
    54:44
    Hradil posunul puk dopředu na Buršíka, nicméně ten z úhlu hostující branku přestřelil.
     
    55:23
    Střela Kuswita z pravé strany mířila mimo levý horní roh domácí branky. S Ryšavým se poté srazil Otava, oba skončili vleže na ledě a rozhodčí píská hostujícímu kapitánovi postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    56:07
    Pospíšilovu střelu od modré čáry ještě zkoušel tečovat jeden z jeho spoluhráčů. Ryšavý si nicméně dokázal poradit svými betony. Těmi puk nasměroval do rohu hřiště.
     
    56:48
    Další zákrok brankáře Zubrů, opět proti střele zdálky.
     
    57:37
    Otava se hezky uvolnil na levý kruh, ale nakonec nevystřelil. Brno ještě chvíli drželo útočné pásmo, poté Zubři puk vyvezli za obrannou modrou čáru.
     
    58:45
    Chludil si z pravé strany vyjel mezi kruhy, ale střelou tahem trefil pouze prvního bránícího soupeře před sebou.
     
    59:03
    Hosté operují s kotoučem za svou brankou.
     
    59:40
    Habermann vystřelil příklepem ze střední vzdálenosti, Ryšavý proti střele z levé strany zasáhl betonem.
     
    59:59
    Se závěrečnou sirénou ještě jeden z domácích hráčů schytal v obranném pásmu tvrdý úder a chvíli zůstal ležet na ledě.
     
    60:00
    Mezi oběma celky se ještě strhla krátká šarvátka, nic vážného z toho ale už nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání sledovalo 185 diváků.
     
    Brno ve třetí třetině ještě zvýraznilo svůj už tak komfortní náskok. Ve 46. minutě dovršil hattrick druhou využitou přesilovkou Roman Otava, konečný výsledek v poměru 6:0 pro Kometu pak stanovil Danny Chludil. Jihomoravané tak získali první venkovní tříbodovou výhru v této extraligové sezoně. Brankář Petr Žurek se při návratu do Přerova, kde do minulého ročníku působil, blýskl čistým kontem.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek svátečního dne. (20:08:48)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 23. J. Nesvadba (Habermann, Halačka), 26. Otava (De. Bárta), 37. Otava (D. Svoboda, Boltvan), 39. Rakus, 46. Otava (Boltvan, D. Svoboda), 53. Chludil (Ekrt)


    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Vojtek) – Tomiga, Da. Bárta, Holík (C), Billa (A), Janek, Škňouřil, Polame – Hradil, Halík, Kuchta – Buršík (A), J. Hanák, Hlávka – Hyža, Švejda, Lysoněk – Šindler, Mašek, Nášel.
    Trenér: Pavel Neuman

    HC Kometa Brno: Žurek (Kavan) – Ulbricht (A), A. Pospíšil, D. Svoboda, Zubíček, Bůžek, Jurný, Kuswito – Boltvan (A), Otava (C), De. Bárta – Chludil, Ekrt, Rakus – Veselský, D. Moravec, Mots – Habermann, Halačka, J. Nesvadba.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Rapák, Šico – Bartoň, Hanzlík

    Diváci: 185
    bahis siteleri