Vyškov – Opava 3:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Ústí n/L 8:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 5:1 (kon.)
SHKM Hodonín – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Písek – Kralupy n. Vltavou 2:3 (kon.) | Příbram – Letňany 4:3 (po pr.)
Žďár n/S – Val. Meziříčí 2:3 (po pr.) | Technika Brno – Havířov 1:11 (kon.) | Řisuty – Hronov 1:7 (kon.)
Cheb – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 4:6 (kon.) | Děčín – Chomutov 4:8 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 30.09.2023, 17:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Východ • 3 • Skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:35
    Hosté ani tentokrát neskórují! Čeněk Novák ztratil puk z dohledu a za jeho záda se snažili dostat hrací předmět Daniel Vachutka a Jakubem Müllerem!
     
    56:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Filip Dymák.
     
    55:20
    Daniel Vachutka nemá dost! I tentokrát to byl on, jenž zkoušel vyzrát na Čeňka Nováka, ale i tentokrát neuspěl!
     
    53:54
    Adam Polách mohl mírnit stav skóre, ale z jedničky nenasměroval kotouč do horních polovin Novákovy svatyně!
     
    52:53
    Tadeáš Jaroš vybídl žabičkou Daniela Vachutku, ten trefil připravený beton Čeňka Nováka, který musí žehlit své vyloučení.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Čeněk Novák – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník, odpyká Luboš Voříšek.
     
    52:13
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vojtěch Holenda – 2 min., podrážení.
     
    52:06
    Zřejmě to byl Jakub Horký, který nabral rychlost na pravé straně a jel vstříc štěstí. Jeho pokus mezi betony likviduje Novák.
     
    49:35
    Ranou z pokleku se prezentoval Daniel Vachutka, kterého vychytal brankář Havlíčkova Brodu, jenž si na nedostatek práce nemůže stěžovat.
     
    48:12
    Alex Nillson se dvakrát dostal do střely, ale ani jedna nezamířila k Čeňku Novákovi. Tohle všechno deklaruje zlepšení hry ze strany soupeře, který prohrává o čtyři trefy – sympatický výkon.
     
    41:43
    Tomáš Minařík skvěle přenesl hru zleva doprava, kde našel Jakuba Horkého. Ten střílel na pravou tyč, ale jako v předchozích případech, narazil na spolehlivého Čeňka Nováka.
     
    39:51
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Lukáš Bureš – 2 min., krosček.
    36:21 Marek TECL - 5:1
     
    36:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Radost hostů trvala pouhých devět sekund – Brod se bere čtyřbrankový náskok zpět. Do nájezdu se dostal MAREK TECL, který ač byl tísněn, dokázal procpat puk pod levým betonem gólmana! Asistence: Roman Čermák a Milan Valášek.
    36:13 Jakub MÜLLER - 4:1
     
    36:13
    Draci právě vstřelili branku! Hosté využívají první přesilovou hru ke korigování skóre! Čeněk Novák byl v permanenci, když si pohlídal řadu dorážek, ale na tu z hole JAKUBA MÜLLERA byl krátký. Asistence: Tadeáš Jaroš a Daniel Vachutka.
     
    35:12
    Marek Tecl jako buldok si proklestil cestu za Milanem Ryšavým, ten v souboji o kotouč byl o málo rychlejší, než brodský hráč. Tecl potom atakoval gólmana hostů, ale rozhodčí tento atak nepískají..
     
    34:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Lukáš Bureš – 2 min., sekání.
     
    34:20
    Jan Novák vypálil od modré prudký projektil, který Ryšavý vyrazil před sebe. K dorážce se dostal Lukáš Bureš, jenž nezkompletoval hattrick.
    28:06 Marek TECL - 4:0
     
    28:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Jen dvaadvacet sekund stačilo k proměnění přesilové hry, a je tady vedení o čtyři trefy! MAREK TECL. Útočník Havlíčkova Brodu dostal nabito od Jana Nováka takovým způsobem, že puk skončil v levé šibenici Šumperka! Asistence: Jan Novák a Milan Valášek.
     
    27:44
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jakub Horký.
     
    26:55
    Přečíslení tři na dva, kdy Teclovu nabídku usměrňoval Marek Kopic. Druhý zmíněný mířil do horních pater branky, kotouč však skončil mimo tři tyče.
     
    25:20
    Minisouboj v podání Luboše Voříška a Milana Ryšavého končí opět úspěšně pro maskovanou oporu Draků. Ryšavý vytěsnil puk vyrážečkou a v další zkoušce obstál.
    22:05 Lukáš BUREŠ - 3:0
     
    22:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Vydařený vstup Bruslařů do prostřední části končí třetí brankou utkání! David Košťál vystihl nahrávku hostů, nahrál LUKÁŠI BUREŠOVI. Ten si objel levou tyč, natáhl si Ryšavého a trefil k pravé tyčce! Asistence: David Košťál.
     
    21:10
    Jakub Horký se protáhl po pravé straně do blízkosti Čeňka Nováka, kde směřoval nahrávku k levé tyči. Na ni jen o pár centimetrů nedosáhl najetý spoluhráč!
     
    19:29
    Čermákovu střelu vyrazil Ryšavý před sebe, následná nahrávka mířila na Tomáše Křehlíka, který z první nevtěsnal puk mezi tři tyče!
     
    18:13
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Tomáš Minařík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    18:07 David KOŠŤÁL - 2:0
     
    18:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři zvyšují náskok z rychlého kontru! DAVID KOŠŤÁL dostal pobídku od Michala Kerbera, kterou využil. Domácí útočník si roztáhl brankáře a chladnokrevně mu nedal šanci! Asistence: Michal Kerber.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Ondřej Šišolák – 2 min., vysoká hůl.
     
    14:53
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Daniel Vachutka – 2 min., hrubost.
    14:30 Lukáš BUREŠ - 1:0
     
    14:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Přesilová hra je využitá! Střela od modré vypadla z výstroje Ryšavého, v jeho blízkosti se ocitl LUKÁŠ BUREŠ, který prostřelil bezmocného gólmana! Asistence: Roman Čermák a Luboš Voříšek.
     
    13:50
    Luboš Voříšek se dostal k odraženému kotouči. Zamířil, ale střelou zápěstím nechal vyniknout Ryšavého, který zmenšil střelecký úhel.
     
    13:10
    Kotlina jásá, ale všechno odmítl hlavní rozhodčí, který byl u situace nejblíže. Střelu od modré za překonaného brankáře hostů lapila branková konstrukce.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Josef Cibuzar – 2 min., držení.
     
    12:14
    Bruslaři mají výhodu, budou hrát přesilovou hru. Ve výhodě mohl udeřit Benák, ten ale neprostřelil Ryšavého!
     
    10:58
    ódy pro Čeňka Nováka, který je mužem zápasu, ačkoliv nám běží dvanáctá minuta. Gólman vyrazil tečovanou střelu před sebe, k dorážce se dostal Adam Scheuter, který trefil natažený beton gólmana!
     
    09:35
    Opět aktivní Daniel Vachutka, který mohl otevřít gólový účet utkání. Na ostříleného borce zívala poloprázdná klec, kterou trestuhodně minul.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Filip Dymák – 2 min., hákování.
     
    09:15
    Další šance pro hosty, kdy hradbu těl neprostřelil Josef Cibuzar. Pokus obránce byl před Novákem tečovaný, ale gólman si dokázal s pukem poradit!
     
    07:14
    Petr Kubíček je na obránce vytažený až před brankářem. Právě on se dostal ke gólové dorážce, jenže puk o pár centimetrů minul.
     
    06:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Milan Valášek – 2 min., podrážení.
     
    04:40
    Šumperk jen deklaruje moje slova: Je agresivnější a jde si za prvním gólem utkání. Nyní vybídl Jakub Müller Pavla Skopala, kterého vychytal Novák. Brankář Bruslařů si poradil i s pumelicí Patrika Hohla!
     
    02:39
    Adam Polách se natlačil do zakončení z pravé strany. Jeho pokus bekhendem vyrazil Čeněk Novák betony. K následné dorážce se nedostal Jakub Horký.
     
    Celou republiku tento týden zasáhla událost, která nemá obdoby, vybralo se přes jeden milion korun na pomoc malému Martínkovi. Bohužel, někdo nemá takové štěstí, jako zmíněný chlapeček.

    Havlíčkobrodští Bruslaři v minulosti odehráli dva zápasy na podporu malé Terezky, které lékaři diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. Malá bojovnice se s nemocí prala statečně, ale svůj boj prohrála.

    Terezku v těžkém období postihla ještě chřipka, nad kterou nedokázala vyzrát. Před úvodním vhazování bude v Kotlině minuta ticha k uctění památky malého děvčátka.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 15. Bureš (Čermák, Voříšek), 19. Košťál (Kerber), 23. Bureš (Košťál), 29. Tecl (J. Novák, Valášek), 37. Tecl (Čermák, Valášek) – 37. Müller (Jaroš, Vachutka)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Nedvěd) – J. Novák (C), Kerber, Kutlvašr, Čermák, D. Vacík, Benák – Tecl, Valášek (A), Kopic – Košťál, Pártl, Bureš – Holenda, Křehlík, Voříšek (A) – Pavelec, Dymák.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    DRACI PARS ŠUMPERK: Ryšavý (Kacbunda) – P. Kubíček, P. Hohl, Jaakkola, Cibuzar, Minařík, Rutar (A) – Vachutka, Šišolák, Jaroš (C) – Danielčák, Nilsson, Pitkänen – J. Horký, Polách, Scheuter – Skopal, Müller (A).
    Trenér: David Káňa

    Rozhodčí: Michal Maršálek – Jan Gregar, Dominik Kalina

    Diváci: 309