Slavia – Znojmo 1:4 (kon.) | Kolín – Prostějov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Jihlava 6:2 (kon.) | Přerov – Pardubice B 4:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 4:2 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 4:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Berani Zlín
Sobota 07.10.2023, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Hokejisté Vsetína ve středečním kole přišli o vedoucí pozici na čele tabulky, když byl nad jejich tým Sokolova. Na půdě vzdáleného soupeře Valaši vůbec poprvé v sezoně neskórovali, Baník přitom výrazně přestříleli v poměru 39:17, ale nebylo jim přáno skórovat. Navzdory tomu mohou být na Lapači s průběhem základní části zatím spokojeni, jednalo se teprve o druhou prohru v ročníku.

    Vsetín se dává posupně dohromady, na startu sezony provázela kabinu Valachů výrazná marodka, přesto dokázali zaznamenat povedený vstup do soutěže. Útok Vsacanů patří mezi nejlepší v soutěži, velkou zásluhu na tom má Luboš Rob (2+9). O post nejlepšího střelce se ve Vsetíně dělí hned trojice hráčů a to Vít Jonák (3+5), Tomáš Jandus (3+1) a dokonce i obránce Robin Staněk (3+1) i tento jev dokazuje, že vsetínský tým má produktivní sílu rozdělenou do více útočných formací.

    Derby na zaplněném Lapači bude pro některé vsetínské i zlínské hráče první zkušeností třaskavého souboje. Tuto premiéru by si mohl ve vsetínském brankovišti prožít Patrik Romančík, letní posila Valachů nastoupila poprvé až v 6. kole Chance ligy, v posledních třech duelech inkasoval pouze čtyři branky a s úspěšností zákroků 94,45 % si říká o nominaci do dalšího zápasu. Opomenout ale nesmíme ani Maxima Žukova, individuálně mu sice start do soutěže nevyšel dle představ, není ale pochyb, že se jedná o mimořádně kvalitního brankáře.
     
    Berani Zlín:

    Ševci se naladili na derby výborně. V posledních pěti duelech nepoznali přemožitele a momentálně se tak mohou pochlubit nejlepší formou ze všech týmů soutěže, když posbírali za pět duelů slušných 14 bodů, mrzí jen ztráta z pražského Edenu, kde Zlínští minulý týden vedli 2:0, ale o vítězství v hlavním městě muselo rozhodnout až prodloužení.

    Zlín přiveze na Lapač početnou finskou kolonii, ta se v Baťově městě rozrostla už na čtyři reprezentanty severské země. Angažmá na východě Moravy zatím svědčí obránci Aleksi Lauri Salonenovi, který přispěl do klubové produktivity pěti kanadskými body 1+4. Vůdcem zlínské úderné síly je aktuálně odchovanec Jakub Šlahař (2+4). Nejlepším střelcem díky hatricku proti Prostějovu je kapitán Bedřich Köhler.

    V brankovišti zlínský tým rozložil zátěž na oba maskované muže. Více prostoru dostal Daniel Huf, v pěti duelech ale jeho úspěšnost zákroků nedosáhla na hranici 90 procent, o rok mladší kolega Michal Kořének si ve třech duelech počínal úspěšněji, když úspěšnost svých zákroků dostal téměř na hranici 94 procent. Který z brankářů dostane přednost pro třaskavý duel na Lapači se dozvíme až před utkáním samotným.
     
    VSETÍN vs. ZLÍN

    Hezkou sobotu z Valašska! Těžko hledat na východě Moravy a vůbec v aktuálním složení Chance ligy atraktivnější a třaskavější duel než derby mezi Vsetínem a Zlínem. Finalisté loňského ročníku Chance ligy i letos míří se svými ambicemi do nejvyšších pater a je jasné, že na obou stranách kopce Syrákova netouží po ničem jiném, než vrátit se mezi českou elitu. Dnes na Lapači budeme svědky prvního vzájemného měření sil dvou rivalů v letošní základní části. Velkým příběhem derby by mohl být start Pavla Kubiše v dresu Vsetína, ten se stále ještě dostává po zranění do potřebné kondice, v případě jeho startu to však bude pro zlínské fanoušky určitě speciální, Kubiš ve Zlíně působil téměř celou kariéru, zvedl dva mistrovské tituly a dokonce v posledních sezonách nosil kapitánské C. Nechme se tedy překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Petrovický – Bērziņš, Rob (A), Půček – Klhůfek, Hrňa (C), Hořanský – Jandus, Kern, Jonák – Kratochvil, Dědek, Vaňo.
    Trenér: Weintritt

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Hrbas (A), M. Novotný, Čáp, Suhrada, Zbořil, Talafa – Salmio, Werbik, Paukku – Šlahař, Kindl, M. Lang – Novák, Vlach, Süss – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A).
    Trenér: Říha

    Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Veselý, Tvrdý.
     
    Ještě jednou vítejte u sledování přenosu z regionálního derby mezi Vsetínem a Zlínem. Valachy dnes požene solidně zaplněný Lapač, na rozdíl od posledního měření sil tak budou mít hokejisté Vsetína opět v derby podporu svých fanoušků, v posledním finálovém utkání totiž vedení Zlína nevpustilo vsetínské fanoušky na stadion. Fanoušci ze Zlína takové problémy dnes na Valašsku nemají a mohou podpořit svůj tým přímo zde.
     
    Za obrovského pískotu nastupuje hostující tým Berani Zlín.
     
    Hymna Valachů a ovace domácích tribun doprovázejí nástup vsetínského týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Na úvodním vhazování úspěšnější domácí, ti ihned nahazují kotouč do třetiny Zlína.
     
    00:55
    Zlín mohl otevřít skóre utkání! Kindl se dostal do útočného pásma a v přečíslení překládal puk na hůl Šlahaře, v první vážnější šanci zápasu však úspěšně zasáhl brankář Žukov!
     
    01:49
    Vsetínu se zatím nedaří organizovaně přejít do útočného pásma, nyní se dostali do postavení mimo hru.
     
    02:22
    Roman Vaňo se po přihrávce Dědka dostal z levého křídla až na hranu zlínského brankoviště, prostor ve výstroji brankáře Hufa nenašel, a tak zlínský maskovaný muž poprvé v utkání úspěšně zasáhl.
     
    02:45
    Werbik poslal puk na finského útočníka Paukku, ten byl ale tísněn Ondračkou a nedokázal ideálně zakončit, hosté se ještě snaží držet puk v útočném pásmu.
     
    03:19
    Nahození Hryciowa tečoval Klhůfek, naštěstí pro Zlín zamířil puk mimo branku Daniela Hufa.
     
    03:36
    Kindl se Šlahařem se dostávali do další zajímavé útočné akce, tentokrát Kindl volil okamžité zakončení, které však dokázal zblokovat bránící Jenáček.
     
    03:46
    Zbořil zkusil vypálit od modré čáry, Žukov puk vyrazil před sebe, ale vsetínský obránce Ďurkáč jej neodehrál do bezpečí, Zlín stále drží útočné pásmo.
     
    04:29
    Berani odrazili vsetínský útok jen za cenu zakázaného uvolnění, vhazuje se před Hufem.
     
    05:00
    Tuhé souboje o puk byly k vidění ve zlínském pásmu, Dědek nakonec získal puk pro Ondračku, jeho střelu Huf vyrazil.
     
    05:24
    Nápor Vsetína ještě pokračoval, střelu Smetany však Vaňo usměrnil mimo branku Zlína.
     
    05:43
    Bedřich Köhler se dopustil útočného faulu, když zabránil v rozehrávce Šimonu Jenáčkovi, následuje dvouminutový pobyt na trestné lavici za držení.
     
    05:48
    Přesilová hra Vsetína je rychle u konce, menší trest za držení obdržel domácí obránce Jakub Ďurkáč.
     
    06:01
    Ondračka přenesl kotouč na levou stranu, kde si do střelecké pozice najel Vít Jonák a ke štěstí Zlína orazítkoval horní tyč branky!
     
    06:33
    Při hře ve čtyřech je zatím aktivnější Vsetín, Huf musel řešit střelecký pokus z hole Hrni, bez větších problémů zasáhl a hru přerušil. Následuje komerční přestávka.
     
    06:55
    Zlín právě vstřelil branku! Hosté se ujímají vedení! Z obranného pásma vybruslil s pukem až do toho útočného ZDENĚK ČÁP, po přejetí modré čáry prudce napřáhl a trefil pravý růžek vsetínské branky. Bez asistence.
    06:55 Zdeněk ČÁP - 0:1
     
    07:36
    Po pasu Suhrady se dostával k další střele v útočném pásmu Šlahař, ale branku z levého křídla minul.
     
    07:48
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    08:15
    Vsetínský mladík Dědek ustál souboj se zlínským Hrbasem, předložil puk do palebné pozice Ďurkáčovi, ten však trefil pouze připraveného Hufa. Vhazuje se před brankou Zlína.
     
    08:27
    Staněk se ukvapil a poslal puk na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Žukova.
     
    08:58
    Vsetín právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! LUBOŠ ROB vystartoval s pukem po pravém křídle, dostal se už do ostrého úhlu zlínské branky, ale přeci jen se mu podařilo nachytat brankáře Hufa, který si nešťastně srazil kotouč do branky. Asistence: Tom Ondračka.
    08:58 Luboš ROB - 1:1
     
    10:01
    Vsetínská druhá formace a následně i ta třetí se mazlila s pukem v útočném pásmu, nakonec snažení domácích zakončil střelou z pravého kruhu Hořanský, ale puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    10:37
    Slibná šance Vsetína! Hořanský obkroužil branku Zlína a připravil příležitost Jandusovi, tomu se však bekhendem nepodařilo zvednout puk nad beton Hufa.
     
    11:27
    Bude se vylučovat na vsetínské straně, momentálně hrají Berani v signalizované výhodě a drží útočné pásmo.
     
    11:42
    Akci Zlína zakončil střelou od modré čáry Suhrada, branku ale přestřelil, nicméně Berani budou moct pokračovat v přesilové hře.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Ondřej Smetana – 2 min., vysoká hůl.
     
    11:42
    Přerušení je delší než obvykle, nejprve si jel s rozhodčím popovídat vsetínský kapitána Hrňa, nyní diskutuje rozhodčí se zlínským trenérem Říhou.
     
    11:45
    Nyní už hra pokračuje, Zlín uspěl na buly a snaží se zformovat v útočném pásmu.
     
    11:59
    Berzinš dostal puk do bezpečí pro domácí tým.
     
    12:20
    Nyní se podařilo vyhodit Jonákovi.
     
    12:49
    Další prudká rána z hole Čápa, tentokrát Žukov puk vyrazil, ale obraně Vsetíně se jej nepodařilo vyhodit.
     
    13:06
    Nyní už se Valaši osvobozují.
     
    13:42
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    13:47
    Nyní se bude bránit Zlín, dvě minuty za držení obdržel Mikuláš Zbořil.
     
    13:50
    Berani ihned vyhazují.
     
    14:15
    Nahození Staňka usměrňoval Berzinš, Zlín už podruhé v utkání zachránila tyč!
     
    14:35
    Berani vyhazují, obě mužstva střídají.
     
    15:08
    Znovu se Zlínu podařilo vyhodit puk.
     
    15:45
    Hrbas obstaral další vyhození Zlína, tohle už hosté zvládnou.
     
    15:47
    Hosté v plném počtu.
     
    16:29
    Dědek slibně kombinoval s Vaňem, ten se snažil ještě vyšperkovat pozici pro Kratochvila, na poslední chvíli zasáhl zlínský obránce, který hokejkou zablokoval finální přihrávku.
     
    17:13
    Ďurkač nahazoval puk na Hufa, ten pouze vyrazil na levý kruh, odkud okamžitě pálil Jandus, ale branku Zlína minul.
     
    17:32
    Vlach se dostal k odraženému puku a po pravém křídle vyrazil vpřed, podporoval jej ještě Novák, prvně jmenovaný si najel na osu hřiště, ale branku Vsetína minul.
     
    17:55
    Domácí v dalším náporu dotlačili namísto puku za brankovou čáru brankáře Hufa, tudíž se hra přestěhuje do neutrální zóny pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    18:28
    Werbikovo nahození Žukova z míry nevyvedlo, vsetínský brankář okamžitě rozehrál svým obráncům.
     
    19:30
    Vsetín se snaží znovu hledat prostor v útočném pásmu, zlínská obrana zatím stíhá.
     
    19:43
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši nakonec přeci jen ze své aktivity z posledních minut těží rozdílovou branku a otáčejí skóre zápasu! Z pravého křídla si před zlínskou branku najel obránce TOMÁŠ ONDRAČKA, Huf nejprve betonem puk vyrazil, ale následně se jej díky potřebnému důrazu vsetínských hráčů podařilo dostat za brankovou čáru. Asistence: Matouš Kratochvil.
    19:43 Tomáš ONDRAČKA - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka třaskavého derby mezi Vsetínem a Zlínem je za námi. Do kabin odcházejí spokojeněji domácí Valaši, kteří ale museli otáčet nepříznivé skóre, to otevřel po individuální akci a hlavně parádní střele Zdeněk Čáp. Vsetín ovšem inkasovaná branka nijak neodradila od toho, aby trpělivě hledal cesty k vyrovnání. To se dostavilo z hole Luboše Roba, který nachytal Hufa střelou z ostrého úhlu na bližší tyč. Za zlínským brankářem dokonce dvakrát během první třetiny zvonila tyčka. Zlín i Vsetín měly k dispozici přesilovou hru, ale tu se ani jednomu týmu využít nepodařilo. Vsetínští však přeci jen byli v závěru první třetiny aktivnější a tuto převahu přetavili v rozdílovou branku 17 vteřin před první sirénou, když potřebný důraz ve zlínském brankovišti předvedl Tomáš Ondračka. Druhá třetina odstartuje na Lapači v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Zlín se snaží nastoupit aktivně a hledá prostor pro kombinaci v útočném pásmu.
     
    21:01
    Smetana pálil po přihrávce Půčka od mantinelu, Hufovi pomohl vsetínský hráč Klhůfek, ve snaze tečovat totiž odrazil puk mimo branku Zlína.
     
    21:33
    Na druhé straně se do puku opřel Zbořil, jeho ránu zablokoval Hrňa.
     
    22:07
    Süss se s pukem vytočil v ostrém úhlu a prudce zakončil, Žukov měl prostor u bližší tyče pohlídán.
     
    22:36
    Hořanský ve slibné útočné akci předkládal puk přes šíří pásma Jandusovi, ten ale vypálil z voleje mimo.
     
    23:16
    Berani se budou bránit, momentálně hraje Vsetín ve výhodě.
     
    23:31
    Jonák si navedl puk mezi kruhy, branku Hufa přestřelil, Vsetín ještě pokračuje v útočné akci.
     
    23:41
    Nápor Valachů v signalizované výhodě zakončil střelou od modré čáry Smetana, Huf ukryl jeho střelu v lapačce.
     
    23:41
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Martin Novák – 2 min., podrážení.
     
    24:07
    Zlínu se podařilo nejen vyhodit, ale Paukku ještě připravil pozici pro Werbika, jeho rána z voleje otestovala připravenost vsetínského brankáře Žukova, který zasáhl lapačkou a ještě stačil rozehrát.
     
    24:42
    Zlín vyhazuje, Vsetín zatím v přesilové hře není příliš nebezpečný.
     
    25:31
    Smetanovo nahození se snažil usměrnit Hryciow, puk ale zamířil mimo branku Zlína.
     
    25:41
    Berani hrají v plném počtu.
     
    26:04
    Gago teď připravil palebnou pozici pro Köhlere na ose hřiště, zlínský kapitán trefil horní tyč vsetínské branky! Je to stejná branka, která pomohla v první třetině i Zlínu.
     
    26:34
    Tyčky pomáhají Vsetínu ve druhé třetině, další kombinaci Zlína zakončoval Lang a opět Žukovovy pomoha horní konstrukce!
     
    26:45
    Zlín bude podruhé v prostředním dějství čelit přesilové hře, viníkem této situace je Denis Kindl, který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    26:54
    Werbik vyhazuje.
     
    27:24
    Rob poslal puk na hranici zlínského brankoviště, kde zakončoval Berzinš, puk skončil těsně nad brankou Daniela Hufa!
     
    28:22
    Smetana připravil střelu z voleje pro Hrňu, Huf chytá.
     
    28:29
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši nakonec přeci jen využívají přesilovou hru a odskakují do dvoubrankového náskoku! Střelu Smetany Huf neudržel a na dorážku byl připraven PAVEL KLHŮFEK. Asistence: Ondřej Smetana, Matouš Kratochvil.
    28:29 Pavel KLHŮFEK - 3:1
     
    28:29
    Zlínským hráčům se teď nechce příliš na led, hlavní rozhodčí udělil střídačce hostů napomenutí.
     
    29:12
    Berani se snažili usadit před Žukovem, ale vsetínská obrana je vytlačila, následný pokus ševců končí ofsajdem.
     
    29:52
    Berani se znovu důrazně perou o prostor ve vsetínské třetině hřiště.
     
    30:44
    Elitní formace Valachů otočila hru na zlínské území, ale k ohrožení Daniela Hufa se hráči prvního útoku nedostali.
     
    31:05
    Erik Hrňa připravil tutovou příležitost pro Pavla Khůfka, vsetínský útočník ale v tváří v tvář na Hufa nevyzrál!
     
    31:39
    Spolupráce finských hráčů teď k ohrožení Žukova nevedla, Salmio se v přihrávce pro Paukku neukvapil, ale druhý jmenovaný přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Pavel Klhůfek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    32:05
    Ďurkáč osvobozuje Vsetín.
     
    32:26
    Vsetínský obránce Ďurkáč znovu dobře zapracoval a cenné vteřinky pro domácí sbírá Kratochvil.
     
    32:50
    Kratochvil má za sebou dobré střídání, Berani se dlouho nemohli dostat ke kotouči díky důrazné práci vsetínského útočníka.
     
    33:30
    Kindlovu střelu zablokoval Smetana, následně vyhodil puk Berzinš.
     
    33:46
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    34:44
    Vlach poslal puk mezi kruhy, kde se snažil z voleje vystřelit Hrbas, střela ale zlínskému obránci vůbec nesedla.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Jiří Suhrada – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:18
    Zlín vyhazuje.
     
    35:49
    Vsetínu se zatím v početný výhodě nedaří, další vyhození puku obstaral Süss.
     
    36:30
    Hrňa si nerozuměl se Smetanou a domácí vlastní vinnou přišli o pásmo.
     
    37:08
    Přesilová hra Vsetína je minulostí, Zlín se ubránil s přehledem.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Šimon Jenáček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:30
    Zlín právě vstřelil branku! Berani využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl jediné branky! Po střele Kindla už mohl uklízet puk za Žukova Salmio, ale tady ještě vsetínský brankář stačil zasáhnout, bekhendem se ale ze druhé vlny prosadil MARTIN NOVÁK. Asistence: Denis Kindl, Mikko Salmio.
    38:30 Martin NOVÁK - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli dvě branky, obě mužstva se prosadily v přesilových hrách. Nejprve se Vsetínu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se o využití přesilové hry postaral Pavel Klhůfek. Podobně jako Zlínu v první třetině i Vsetínu v té druhé pomohly tyčky, hráči hostů je orazítkovali hned dvakrát ve krátkém sledu. Derby doprovází vysoký počet trestů a také Berani se v závěru druhé třetiny radovali z využití přesilové hry, bekhendem překonal Žukova Martin Novák a na Lapači je zaděláno na pořádné drama ve třetí třetině, ta odstartuje v 18:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Třetí třetina začíná opatrně z obou stran, obě obrany zatím pečlivě střeží vstup na svá území.
     
    41:33
    Bekhendem od modré čáry prověřil Hufa Jenáček, zlínský brankář úspěšně reagoval a vyrazil puk nad sebe.
     
    42:25
    Zlín musí opustit útočné pásmo, Vlach se snažil souhru se svými spoluhráči podpořit přihrávkou rukou.
     
    42:52
    Berani se snaží najít prostor pro kombinace v útočném pásmu, Sedláček je ale tísněn Berzinšem a k ohrožení Žukovovy branky zatím nedochází.
     
    43:47
    Vsetínská druhá formace rychle otočila hru, ale i zlínská obrana pracuje zodpovědně a důrazně.
     
    44:10
    Staněk zkusil vypálit skrz bránícího Novotného, branku Hufa ale minul.
     
    45:33
    Tuhý souboj o puk byl k vidění u vsetínské střídačky, nakonec vše dopadlo úspěšněji pro domácí, kteří vypudili hosty z obranného pásma.
     
    46:15
    Hryciow teď podcenil bruslení k odraženému puku, toho se snažil využít Gago, jeho střelu od mantinelu však Žukov zachytil a hru přerušil. Následuje komerční přestávka.
     
    47:00
    Zlínští se teď snaží zklidnit hru, Suhrada počkal na dostřídání spoluhráčů, čerstvé síly posílá na led také Vsetín.
     
    48:03
    Kratochvil důrazně dohrál Čápa, zlínský obránce se ale zvedl a ještě založil protiútok.
     
    48:44
    Rob opět zkusil překvapit Hufa, mířil prudkou přihrávku do brankoviště od mantinelu, kde číhal Berzinš, zlínský brankář zasáhl betonem a odvrátil nebezpečí od své branky.
     
    49:00
    Tentokrát už Luboš Rob střílel od modré čáry, Huf opět úspěšně zasáhl a hru přerušil.
     
    49:55
    Vsetínská obrana odrazila další zlínskou snahu o usazení se v útočném pásmu, sledujeme tuhé boje o puk na obou stranách hřiště.
     
    50:56
    Novák vydoloval puk za vsetínskou brankou a připravil slibnou pozici pro Süsse, jeho střelu na bližší tyč však Žukov dokázal zachytit a připsal si důležitý zákrok.
     
    51:29
    Matyáš Dědek teď potrápil obranu Zlína, ale neměl nikoho ze svých spoluhráčů, komu by mohl připravit střeleckou pozici.
     
    52:04
    Elitní útok Valachů byl nyní usazen v útočném pásmu, nápor Vsetína zakončil střelou z levého křídla Smetana, Huf byl připraven ukrýt puk v lapačce.
     
    52:07
    Dnešní utkání sleduje 4682 diváků.
     
    52:27
    Tlak Vsetína pokračuje, ránu Hryciowa usměrňoval Rob, Huf dokázal puk vyrazit vyrážečkou.
     
    53:46
    Domácí znovu usazeni v útočném pásmu, prudkou ránu vyslal od modré čáry Kern, Huf podržel hosty zákrokem ramenem.
     
    54:55
    Berani se pokoušeli něco vymyslet v útočném pásmu, ale bylo z toho pouze nahození Hrbase, které zpacifikoval bránící Staněk a hra opět míří do třetiny Zlína.
     
    56:23
    Tentokrát tlačí Zlín třetí formace Vsetína, obrana Beranů je v pohotovosti.
     
    56:54
    Suhrada zachytil puk na útočné modré čáře a předal jej Salonenovi, střelu finského zadáka Žukov vyrazil.
     
    57:29
    Šlahař vzal nyní na sebe útočnou akci Zlína, skrz bránící hráče Vsetína ale na Žukova recept nenašel.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Kern nyní poslal obloučkové nahození a do úniku se snažil dostat Jandus, z branky vyjel Huf a oba hráči se srazili! Do Janduse se okamžitě pustil zlínský bránící hráč Čáp.
     
    58:17
    Vsetínský útočník k aplausu celého Lapače povalil Čápa k ledu, uvidíme jak budou rozdány tresty, oba kapitáni čekají na verdikt sudích.
     
    58:17
    Brankář Huf je v péči záchranné služby.
     
    58:17
    Zlínský brankář bude pokračovat ve hře, záchranáři míří zpět do útrob stadionu.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Tomáš Jandus – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Zdeněk Čáp – 5 min., bitka.
     
    58:35
    Nahození z hole Hrbase byl Žukov nucen podržet, Zlín má ideální příležitost k poradě a odvolání brankáře.
     
    58:35
    Oddechový čas pro tým Berani Zlín.
     
    58:35
    Dle předpokladu jde Zlín do hry v šesti hráčích, Huf zůstává na střídačce!
     
    58:42
    Staněk vyhodil puk pouze na zakázané uvolnění, hra se vrací před branku Vsetína.
     
    59:09
    Puk je mimo obranné pásmo Valachů.
     
    59:33
    Vsetín právě vstřelil branku! První derby letošní sezony ovládne mužstvo z Valašska! Pojistku do prázdné branky přidal LUBOŠ ROB. Asistence: Vít Jonák.
    59:33 Luboš ROB - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Na Lapači se slaví vítězství domácího týmu. Třetí třetina se nesla v opatrném duchu, ale mírně aktivnějším týmem byl přeci ten domácí. Zlín se ani nedostal k výraznějšímu závěrečnému náporu a v power-play inkasoval z hole Luboše Roba čtvrtou branku. Vítězná série Beranů je tak u konce, naopak Vsetín se znovu raduje a bude i nadále v kontaktu s vedoucí Porubou. Dnes je to z mé strany vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Tom Ondračka (VSE)

    Zdeněk Čáp (ZLN) (19:20:05)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Rob (Ondračka), 20. Ondračka (Kratochvil), 29. Klhůfek (Smetana, Kratochvil), 60. Rob (Jonák) – 7. Čáp, 39. Novák (Kindl, Salmio)


    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Petrovický – Bērziņš, Rob (A), Půček – Klhůfek, Hrňa (C), Hořanský – Jandus, Kern, Jonák – Kratochvil, Dědek, Vaňo.
    Trenér: Weintritt

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Hrbas (A), M. Novotný, Čáp, Suhrada, Zbořil, Talafa – Salmio, Werbik, Paukku – Šlahař, Kindl, M. Lang – Novák, Vlach, Süss – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A).
    Trenér: Říha

    Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Veselý, Tvrdý

    Diváci: 4682
    bahis siteleri