Zlín – Přerov 2:5 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 5:6 (1:3 po s.n.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 0:1 (kon.) | Třinec – Olomouc 4:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.)
K. Vary – Liberec 4:6 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Sobota 07.10.2023, 12:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    57:27
    Jakub Aschenbrenner mohl klidně srovnat, dostal se do velké příležitosti po individuální akci na levém křídle. Sám před Voleveckým ale selhal, trefil jenom jeho betony!
     
    54:29
    Tresty jsou dány takto: František David (SPA) za krosček do obránce dostal dvě minuty.

    Valdis Dommers (MHK) společně s Albertem Barešem (SPA) dostali bůra do konce za bitku. Z toho tak pramení, že mají domácí dvouminutovou přesilovku 5 na 4.
     
    54:29
    Doposud relativně klidné dění rozpumpovala situace, kdy David po střele z levého kruhu krosčekoval Havlíčka před sebou do brankáře a rozjela se bitka, do které skočil nejaktivněji Dommers. Potkal se s Albertem Barešem, jenž to vzal velmi srdnatě, běžte si ale na ruce proti přemotivovanému Lotyši. Dommers vyhrál během pár sekund a zřejmě dohrál, navíc hned zmizel do kabiny.
     
    50:46
    Dommers nedosáhl na vyhození, Tůmu s kotoučem ale na mantinelu zavřel Prášek. Přesto Lvi propadli vepředu a Sparta jela do těžko uvěřitelné situace 4 na 1! Daníček ale z mezikruží trefil jenom plexisklo.
     
    48:21
    Domácí stupňují svůj tlak a v další šanci byl Havlíček, z bekhendu v rychlosti ale trefil jenom tyč hostující branky!
     
    31:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta přesilovku využívá a jde do vedení! Černý pobyl na trestné jenom 17 sekund a sledoval, jak hosté vyhráli buly, Krupička posunul puk na Davida, který střílel z modré. Střela mu vůbec nesedla, skoro ještě zlomil hokejku, přesto puk nabral takový směr, že jej na hranici brankoviště tečoval nad beton Mrázka MAREK DANÍČEK – 0:1! Asistence: František David, Jan Krupička.
     
    31:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Štěpán Černý – 2 min., hrubost.
     
    30:42
    Oliver Samson se dostal k odraženému puku na modré a napálil jej zpět do ohně. Daleko od vedoucí trefy nebyl, neboť střílel nad beton Mrázka a trefil tyč!
     
    28:32
    Bareš vyvedl puk do útoku a jen tak z nouze vystřelil. Puk ale nabral zajímavý směr, Mrázek jenom švihl lapačkou. Přesto dost možná puk hřbetem tečoval a díky tomu jej srazil do břevna!
     
    24:21
    Lepší už to měl Michal Beneš, ke kterému se po povedené souhře dostal puk nad kruhy. Volevecký toho navíc přes bloky moc neviděl, střela šla však těsně nad břevno!
     
    18:55
    Dlouhé řešení situace má konečný výsledek. Valdis Dommers (MHK) dostává za sekání u mantinelu dvě minuty, další trest nebyl udělen. Sparta tak má přesilovou hru 5 na 4.
     
    18:39
    Jenže právě čerstvé síly mohly inkasovat! Daníček po vyhraném buly dostal přihrávku, nabral velkou rychlost a dostal se před Mrázka. Toho už skoro vykoupal, jenže trefil jenom jeho vyrážečku, kterou domácí gólman nechal ve vzduchu!
     
    17:03
    Zdánlivě banální vyhození zachytil ve středním pásmu Hamršmíd a rázem to bylo 2 na 1. Puk posléze přenechal pro Bareše, který už musel zakončovat, ze solidní pozice ale poslal puk do prken!
     
    11:43
    Dommers přerušil Spartě kombinaci a byl na konci zajímavé akce, kterou nastartoval Matěj Beneš. Jeho sóloakce skoro nejprve skončila přesilovkou Lvů, souboj ale ustál a připravil pozici právě pro Dommerse, jenž mohl z kruhu pálit do prázdné. Puk ale zablokovali hostující obránci!
     
    11:09
    Poláček šel proti bekovi, kterého snadno odstavil ze hry a rázem byl sám před Mrázkem. Puk tlačil nad jeho rameno, v nadějné pozici ale trefil jenom tyčku!
     
    07:44
    Na samotném konci přesilovky našel Holeček parádní přihrávkou Žmolu na hranici kruhů. Pražský útočník to vzal z první, trefil však jenom přesunujícího se Mrázka!
     
    06:06
    Hosté zahájili přesilovou hru o poznání lépe! Přehuštění na levé straně vyústilo v naprosto volného Daníčka na pravém kruhu, ke kterému se odrazil kotouč. Daníček pálil na zadní tyč, Mrázek ale vytáhl skvělý zákrok betonem!
     
    05:42
    Jakub Aschenbrenner (MHK) jde jako první Hradečák na trestnou, neboť se v souboji dopustil nedovoleného bránění.
     
    05:12
    Zámečník poslal z levé strany prudkou nahrávku před branku, kterou ještě tečoval Vencl. Volevecký si svým zákrokem nebyl vůbec jistý, puk mu propadl přes teploměr těsně vedle tyče!
     
    02:51
    První vyloučení duelu přichází na sparťanské straně. Albert Bareš (SPA) dostává dvě minuty za sekání.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Daníček (David, Krupička)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, Pavič, Hrbek, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Mi. Beneš, Dommers – Jón, Matašovský (C), V. Aschenbrenner – Hrdlička, Turena, Prášek – M. Novotný (A), Zámečník, Vencl (A).
    Trenér: Martin Vágner

    HC Sparta Praha: Volevecký (Vedral) – J. Červenka (C), J. Tůma, David (A), Samson, T. Bartoň, Culek – Krupička, Žmola, Daníček – Bareš, Hamršmíd (A), Poláček – Holeček, Senčák, Vašíček – Odehnal, Novák, S. Pavlák.
    Trenér: Tomáš Netík

    Rozhodčí: Wagner, Bernat – Kajínek, Jiruška

    Diváci: 69
    bahis siteleri