Č. Budějovice – Karviná 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Zlín 0:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
Slovácko – Teplice 2:0 (kon.) | Ostrava – Pardubice 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
1:0 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 07.10.2023, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12. (16:53:45)
     
    Je konec! Dynamo nakonec zvládl důležitý duel s Karvinou a vítězí těsně 1:0. Do duelu lépe vstoupila Karviná. Už v páté minutě měl největší šanci první půle Alex Iván, jehož pokus Šípoš vyrazil. Po následném rohu Ivánova rána pro změnu nedoputovala mezi tři tyče. Největší šanci domácích měl pro změnu Alli, ale i Holec vytáhl jistý zákrok. V 57. minutě měli hosté obrovskou šanci, jenže Čavoš hlavou netrefil odkrytou branku. O minutu později Memiče vychytal Šípoš. Rozhodující moment tak přišel až v 88. minutě, kdy o triumfu Dynama rozhodl Wale Musa Alli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Wale Musa Alli, přichází Michal Hubínek.
     
    90+2
    Domácí celek v nastavení vybojoval rohový kop. Domácí celek už se ale nikam nežene a spíše chce držet míč.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Pavel Osmančík,
    ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Lukáš Havel.
     
    89
    Na opačné straně se hosté pokoušeli o bleskovou odpověď. Za centrem z pravé strany se hnal Martin Doležal, ale na dlouhou nohu nezakončil.
     
    88
    Za svlečený dres při oslavě úvodní branky obdržel Alli žlutou kartu.
    87. Wale Musa Alli - 1:0
     
    87
    Dynamo právě vstřelilo branku! Domácí celek se v závěru utkání dostává do vedení! Quadri Adediran v hlavičkovém souboji prodloužil míč za sebe, kam se probil WALE MUSA ALLI, jenž se natlačil před obránce a prostřelil hostujícího brankáře!
     
    86
    Šigut sice dostal přihrávku na pravé křídlo, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti. Rozehrávat bude Karviná.
     
    85
    Po delší době se vpřed vydali také hosté, jenže k ohrožení domácí branky se Karviná nedostala.
     
    83
    Hrdinou domácího celku se mohl stát Šigut, který si naběhl na centr z pravé strany a hlavičkou těsně minul vzdálenější tyč hostující branky!
     
    83
    Po následném rohovém kopu odcentroval k přední tyči Alli, nicméně obrana Karviné si poradila i s jeho pobídkou. Dynamo nadále zůstává na míči.
     
    82
    Exekuce přímého kopu se ujal Jan Suchan, jehož technickou ránu karvinská zeď přizvedla na rohový kop.
     
    82
    Žlutá karta pro tým MFK Karviná (Lukáš Budínský).
     
    81
    Jeden z domácích hráčů byl faulován poblíž velkého vápna a sudí nařídil přímý kop. Hostům se verdikt vůbec nelíbí, ale hlouček kvarteta hráčů Karviné u rozhodčího verdikt nezmění.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Sebastian Boháč.
     
    79
    Patrik Čavoš sice upadl po souboji s domácím fotbalistou, nicméně o nedovolený zákrok se nejednalo. Hostujícího záložníka navíc postihly křeče.
     
    78
    Martin Králik přisvítil na stadionu vysokým nákopem. Míč nakonec dohnal Alli, jenže si nedokázal obhodit důrazného Dávida Krčíka.
     
    77
    Krčík ve vlastním pokutovém území bránil Alliho. Domácí reklamovali v souboji hru rukou karvinského obránce, nicméně ani v tomto případě se penalta kopat nebude.
     
    76
    Karviná se hnala do zajímavého protiútoku. Do pokutového území směřoval centr na Budínského, který ze vzduchu ukradl Dávid Šípoš.
     
    75
    Karviná se po předchozí situaci snaží uklidnit dění na trávníku. Čurma dlouhým autem hledal Čavoše, jenže ten neobešel důrazného Suchana.
    73. Místo penalty pro domácí odpískal rozhodčí Kvítek ofsajd
     
    73
    Penalta se nakonec kopat nebude! Alli byl v době přihrávky v ofsajdu.
     
    73
    Penalta pro domácí celek! Do vápna vlétl Wale Musa Alli a Dávid Krčík jej poslal k zemi.
     
    72
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Amar Memić, přichází Filip Antovski.
     
    71
    Králik nakopl míč na polovinu soupeře, kde si míč skvěle pustil Šigut. Proti Ivánovi mu ale zaseknutí do středu hřiště úspěch nepřineslo.
     
    70
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území Karviné. Jeho exekuce se ujal Suchan, nicméně trefil obětavého Ivána ve zdi.
     
    68
    Amar Memić zastavil protiútok soupeře nedovoleným zákrokem a vysloužil si žlutou kartu.
     
    68
    Jiří Fleišman poslal do pokutového území dlouhý aut z levé strany. Pobídku zkušěného ligového zadáka odvrátil dobře postavený Sladký.
     
    67
    Martin Doležal sklepl míč pod sebe, nicméně spoluhráč se rozhodl uklidnit hru rozehrávkou v zadních řadách. Karviná se nyní nikam nežene.
     
    66
    Domácí se snaží zrychlit své kombinace, jenže do vápna stále nelétají přesné centry. Defenziva Karviné pod Jarábkem funguje výborně.
     
    65
    Jiří Fleišman našel dlouhou přihrávkou Doležala, u nějž hlídkovala dvojice obránců domácího celku. Osamocený útočník Karviné neměl šanci na úspěch.
     
    64
    Centrem do pokutového území o sobě dal vědět také Alex Iván, jenže Doležal jeho pobídku přeběhl a prostor u zadní tyče nikdo v zeleném nezavřel.
     
    63
    Lukáš Budínský centrem ke vzdálenější tyči hledal výborného hlavičkáře Jaroslava Svozila, jenže ten ne vysokou pobídku nemohl dosáhnout.
     
    62
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází David Moses, přichází Aboubacar Traore,
    ze hřiště odchází Adeleke Akinyemi, přichází Martin Doležal.
     
    62
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Jan Suchan,
    ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Quadri Adediran.
     
    60
    Na opačné straně v pádu z otočky vypálil Čermák, ale ani jeho pokus nebyl dostatečně razantní a skončil jen v rukavicích soupeřova brankáře.
     
    59
    Zpoza vápna následně vypálil Patrik Čavoš. Jeho ráně ale scházela razance a brankář Šípoš si připsal zákrok z kategorie jednoduchých.
     
    58
    Další zajímavá akce Karviné! Amar Memić si navedl míč do pokutového území a technickou střelou protáhl domácího brankáře Šípoše!
     
    58
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit brankář Dávid Šípoš. Gólman Dynama se neunáhlil k nákopu a rozehrál do kombinace.
     
    57
    Po následném rohovém kopu měla Karviná vyloženou šanci! David Šípoš podběhl centr od rohového praporku, jenže překvapený Čavoš míč hlavou neposlal do odkryté branky!
     
    56
    Exekuce přímého kopu se ujal Lukáš Budínský, jehož centr jeden z domácích obránců z malého vápna raději přizvedl na rohový kop.
     
    55
    Patrik Čavoš rozjel útok Karviné středem hřiště. Následným přenesením hry na Ivána však zahnal spoluhráče do těžké pozice. Karviná přesto vybojovala přímý kop.
     
    54
    Patrik Čavoš bojoval o míč s Allim v blízkosti velkého vápna soupeře. Čavoš míč sice získal, nicméně si podle rozhodčího pomohl nedovoleným způsobem.
     
    53
    Jaroslav Svozil se jako stoper vytáhl na polovinu soupeře, kde našel Fleišmana. Bývalý krajní obránce Baníku Ostrava pro svůj tým vybojoval vhazování.
     
    52
    Defenzivní hráči Karviné pokračují i v úvodu druhého poločasu v koncentrovaném výkonu a nepouští domácí Dynamo do zakončení.
     
    51
    Právě Patrik Hellebrand natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, jenže míč netrefil čistě a jeho projektil skončil vysoko nad břevnem soupeře.
     
    50
    Patrik Hellebrand naznačil kličku, jenže důrazný Patrik Čavoš jej čistým zákrokem poslal k zemi. Karviná se ale u míče dlouho neohřála.
     
    49
    Fotbalisté hostujícího celku se vymanili z tlaku domácího mužstva, nicméně přechod Karviné do ofenzivy byl hodně kostrbatý. Z pohledu domácích situaci vyřešil Nikl.
     
    48
    Alli kouzlil na levé straně, nicméně jeho pobídka skončila na malém vápně u prvního hráče v zeleném dresu Karviné.
     
    47
    Domácí celek se v úvodu druhého poločasu dostal na polovinu Karviné, nicméně kombinace Dynama se zatím odehrává daleko od pokutového území.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Daniel Bartl, přichází Lukáš Budínský.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali očekávanou bitvu plnou osobních soubojů. Do duelu lépe vstoupila Karviná. Už v páté minutě měl největší šanci první půle Alex Iván, jehož pokus Šípoš vyrazil. Po následném rohu Ivánova rána pro změnu nedoputovala mezi tři tyče. Největší šanci domácích měl pro změnu Alli, ale i Holec vytáhl jistý zákrok.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí v závěru prvního poločasu drží míč v zadních řadách. Karviná se soupeře snaží vysoko napadat, nicméně úspěch to zatím nepřináší.
     
    44
    David Moses skvělou zasekávačkou podržel míč a Jiří Skalák už jej musel faulovat. Zákrok domácího hráče se obešel bez karetního trestu.
     
    43
    Domácí sice chybovali při rozehrávce na vlastní polovině, nicméně ani hráči Karviné si nedokázali přesně přihrát a obrali se o možnost k zajímavému výpadu.
     
    42
    Amar Memić z pravé strany znovu poslal střílený centr, nicméně před Bartlem zasáhl obránce v bílém dresu.
     
    41
    Dávid Šípoš rozehrávkou z vlastního pokutového území nakopl míč vysoko na polovinu Karviné. Jaroslav Svozil míč zkušeně pustil k Holcovi.
     
    40
    Memič dostal nádhernou přihrávku na pravé křídlo, kde měl moře času i prostoru, jenže přihrávkou trefil jen prvního hráče domácího Dynama.
     
    39
    Dominik Holec včas vyrazil ven z branky a dokráčel si pro nepřesnou přihrávku za obranu Karviné. Hostující celek v první půli brání na výbornou.
     
    38
    Další přihrávku za obranu domácích poslal Čavoš, jenže Martin Králik si jeho rozehrávku pohlídal a zastavil míč hrudí.
     
    37
    Domácí podnikli výpad do otevřené defenzivy soupeře, jenže Čermák dostal do vápna o metr delší přihrávku než potřeboval. Rozehrávat se bude od branky Karviné.
     
    36
    David Moses si chtěl pohrát s Hellebrandem, který si je vědom žluté karty a ze souboje raději stáhl nohu.
     
    35
    Vincent Trummer se probil na hranici velkého vápna, odkud se do míče opřel pravou nohou, ale jeho rána skončila vysoko nad břevnem.
     
    34
    Domácí chtěli žlutou kartu pro Alexe Ivána, který se do míče opřel po přerušení hry. Sudí tentokrát vzal karvinského záložníka na milost.
     
    33
    V péči domácích zdravotníků je Jiří Skalák, kterého trápí zraněný pravý loket. Domácí fotbalista ale bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    32
    Patrik Hellebrand ostrým skluzem dohrál soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    31
    Moses se stáhl na vlastní polovinu, kde kombinací s Dominikem Holcem uklidnil rozehrávku hostujícího mužstva. Dynamo zatím soupeře nenapadá nikterak vysoko.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme typický záchranářský duel. K vidění je množství soubojů a minimum šancí.
     
    29
    Martin Králik chtěl překonat obranu Karviné dloubákem do pokutového území, jenže pro nepovedenou přihrávku si hladce dokráčel Dominik Holec.
     
    28
    Jiří Fleišman z levé strany vyslal střílený centr na malé vápno, odkud ve skluzu zakončoval Akinyemi, jenže špičkou kopačky přizvedl míč nad břevno.
     
    27
    Jaroslav Svozil si pokryl náběh Jiřího Skaláka a jednoduše si pomohl rozehrávkou v zadních řadách. Karviná nepouští soupeře do šancí.
     
    25
    Domácí měli k dispozici další rohový kop. Jakub Hora poslal míč na přední tyč, kde bojoval Martin Králik, jenže v těžké pozici míč netrefil.
     
    24
    Domácí zahrávali rohový kop, po kterém reklamovali ruku jednoho ze soupeřů. Sudí pokutový kop nepíská.
     
    23
    Alex Iván chtěl nákopem přenést hru před pokutové území, jenže jeho pobídka nebyla přesná a přiletěla jen do rukavic pozorného Dávida Šípoše.
     
    22
    Alli měl kousek prostoru na levém křídle, odkud odcentroval na malé vápno, jenže se Skalákem se výborně stáhl Krčík.
     
    21
    Čermák zkoušel překvapit hostujícího brankáře levou nohou, jenže obstřel placírkou se mu vůbec nepovedl a míč prolétl daleko od branky.
     
    20
    Dominik Holec nyní rozhodně nespěchal s rozehrávkou, což se vůbec nelíbilo domácím příznivcům. Sudí zatím žlutou kartu nevytáhl.
     
    19
    Alli se uvolnil v pokutovém území a dokázal zakončit levou nohou. Jeho skákavá rána udělala Holcovi problémy, nicméně brankář Karviné míč lapil.
     
    18
    Střední zadáci domácího celku mají velké problémy s rozehrávkou. Fotbalisté Karviné důsledně obsazují soupeře.
     
    17
    Martin Králik diriguje rozehrávku Českých Budějovic, jenže ostatní fotbalisté domácího celku zatím zrovna nehýří pohybem.
     
    16
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Jakub Hora poslal prudký míč k přední tyči, kde dominovali obránci Karviné.
     
    15
    Sladký hlavou prodloužil míč na polovinu Karviné, jenže v prostoru, kam míč dopadl, nebyl nikdo v bílém. Hosté mohou uklidnit rozehrávku.
     
    14
    Adeleke Akinyemi na polovině hřiště výborně pokryl míč a Martin Králik jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Karvinský útočník dělá domácím stoperům velké problémy.
     
    13
    Domácí se po delší době usadili na polovině Karviné, kde kombinují s míčem na kopačkách. Nikdo v bílém se zatím nedostal do střelecké pozice.
     
    12
    Alex Iván na levé straně obešel hned tři soupeře, jenže místo přihrávky pod sebe poslal pobídku do vápna, kterou zastavil vracející se obránce Králik.
     
    11
    Karviná se od úvodních minut prezentuje vysokým presinkem, kterým domácímu celku výrazně znepříjemňuje přechod na útočnou polovinu.
     
    10
    Adeleke Akinyemi opět uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, jenže hlavou prodloužil míč jen za obranu domácích, kam si pro míč došel Dávid Šípoš.
     
    9
    Dominik Holec nakopl míč na levou stranu, kde hosté uspěli ve vzdušném souboji, jenže Adeleke Akinyemi si v klíčovou chvíli předkopl míč příliš daleko.
     
    8
    Svůj první rohový kop v dnešním souboji zahrával také domácí celek. Jakub Hora odcentroval na hranici velkého vápna, odkud Hellebrand nedokázal zakončit.
     
    7
    Jiří Fleišman chtěl přihrávkou po čáře rozběhnout jednoho ze spoluhráčů, jenže jeho pobídka proskákala do těsného autu. Vhazovat bude domácí celek.
     
    6
    Po následném rohovém kopu znovu zakončoval Iván, jenže střelu z voleje netrefil podle svých představ a trefil jen obránce v černobílém dresu.
     
    5
    První zajímavá možnost pro hostující Karvinou! Alex Iván se z levé strany uvolnil do pokutového území a vypálil z ostrého úhlu. Šípoš jeho ránu vykopl na roh!
     
    5
    Wale Musa Alli sice dostal přihrávku na levou stranu, nicméně sudí musel přerušit hru, jelikož jeden z Alliho spoluhráčů si při přechodu pomohl útočným faulem.
     
    4
    Patrik Čavoš si troufl na první zakončení Karviné v dnešním duelu. Jeho pokus zpoza velkého vápna proskákal daleko od domácí branky.
     
    3
    Jiří Skalák si skvěle pokryl míč tělem na vlastní polovině a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem svalil k zemi. Rozehrávat bude domácí Dynamo.
     
    2
    Adeleke Akinyemi se snažil z levé strany projít do pokutového území, jenže si míč předkopl před sebe a neměl prostor pro zakončení.
     
    1
    Domácí České Budějovice obstaraly výkop do prvního poločasu. Oba týmy potřebují vítězství k tomu, aby si před reprezentační přestávkou našli cestu ze spodních pater tabulky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před utkáním Dynamo odměnilo Patrika Čavoše, který působil v Českých Budějovicích několik sezón. Dnes už ale bude běhat v karvinském dresu.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Dynamo bude hrát v černobílém, zatímco Karviná oblékne zelenou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik (C), Trummer – Čermák, J. Hora I – Alli, P. Hellebrand, Skalák – Šigut.
    Náhradníci: Andrew – L. Havel, Broukal, Adediran, Osmančík, Suchan, Hubínek.

    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil, Fleišman – Čavoš, D. Moses – Memić, Bartl (C), Iván – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Traore, Boháč, Antovski, Bederka, Budínský, Ezeh, Doležal.

    Rozhodčí: Kvítek – Vlček, Vyhnanovský.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Domácí České Budějovice jsou na tom podobně jako dnešní soupeř. Dynamu vůbec nevyšel úvod ročníku, kdy dostávalo velké množství branek. První body vydřelo až v pátém kole proti Bohemians. Od té doby sice přišlo několik porážek, nicméně Budějovice bodovaly se Zlínem i Jabloncem. Po deseti kolech mají sedm bodů a za dnešním soupeřem zaostávají jen o skóre.
     
    MFK Karviná

    Nováček nejvyšší české soutěže po výhře v úvodním kole proti Zlínu prožíval trápení a podle očekávání se krčil na dně tabulky. Série nepřesvědčivých výsledků dokonce stálo místo trenéra Tomáše Hejduška. Po jeho odchodu Karviná prohrála 0:2 proti Slovácku, nicméně před posledním duelem s Libercem přišel kouč Juraj Jarábek, který tým dovedl k triumfu 5:2. Hosté se díky tomuto vítězství odrazili na čtrnácté místo.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi SK Dynamo České Budějovice a MFK Karviná.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 87. Alli (Adediran)

    Karty:   32. P. Hellebrand (CEB), 88. Alli (CEB) – 68. Memić (KAR), 82. Budínský (KAR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik (C), Trummer – Šigut (90. Osmančík), J. Hora I (62. Suchan), P. Hellebrand (90. L. Havel), Čermák – Alli (90+3. Hubínek), Skalák (62. Adediran).
    Náhradníci: Andrew – Broukal.

    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Svozil, Fleišman – Čavoš (80. Boháč), D. Moses (62. Traore) – Memić (72. Antovski), Bartl (C) (46. Budínský), Iván – Akinyemi (62. Doležal).
    Náhradníci: Ciupa – Bederka, Ezeh.

    Rozhodčí: Kvítek – Vlček, Vyhnanovský
    bahis siteleri