Žižkov – Brno 4:2 (kon.) | Olomouc B – Vlašim 1:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
4:2 (3:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 22.10.2023, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Bernardo Rosa, přichází Michael Hönig,
    ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Jan Kozojed.
     
    83
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté předvedli hezkou kombinaci ve středu hřiště. Vše vyústilo v přihrávku Smejkala na JAKUBA ŘEZNÍČKA, který před Čtvrtečkou nezaváhal – ranou na vzdálenější tyč snižuje na 4:2.
     
    76
    Po rozehrávce nakrátko se k zakončení dostali dva střídající hráči. Nejprve to byl Finěk, jehož střelu hostující defenziva ještě zblokovala. Hned následně pak střílel skoro až z penaltového puntíku Sodoma, v gólové pozici ale poslal míč těsně mimo. Byla tam ale teč a následuje roh.
     
    75
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Daniel Finěk.
     
    73
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Tomáš Smejkal,
    ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Zdeněk Toman.
     
    69
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí teď doslova uspali defenzivu Zbrojovky u rohového praporku. Muleme a Batioja společně rozehráli autové vhazování, druhý jmenovaný si pohrál s balonem a následně přesně odcentroval do vápna, kde balon přelétl Kronuse a přistál přímo na kopačkách VÁCLAVA PROŠKA. Ten svůj výborný výkon potvrdil tvrdou ranou pod břevno – 4:1!
     
    63
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Jiří Sodoma,
    ze hřiště odchází David Sixta, přichází Milan Jirásek.
     
    56
    Jen o malou chvilku později ale domácí v defenzivě zaváhali a balon se odrazil k Denisi Alijagičovi. Ten zkusil znovu technické zakončení přes Čtvrtečku, ale míč poslal nad bránu.
     
    53
    Při následném protiútoku ale Štěrba chyběl vzadu a přízemní přihrávka Řezáče prolétla celým vápnem, až k zcela volnému Batiojovi, který měl hodně času připravit si míč na střelu. Snažil se zakončit technicky, ale bránu netrefil.
     
    49
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté se v úvodu druhé půle vracejí do zápasu. Na rohový kop Adama Fouska si naběhl střelec JAKUB ŘEZNÍČEK, jehož hlavička skončila až v síti – 3:1!
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Ondřej Pachlopník.
     
    33
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Nicolas Martinek, přichází Jan Hellebrand.
     
    29
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Demolice Zbrojovky pokračuje. Po rychlé kombinaci se balon dostal k Řezáčovi, který ho posunul do vápna na RADKA VOLTRA a ten lehounkým obloučkem přehodil brankáře Berkovce. Míč zapadl přesně k tyči a domácí Viktorka vede 3:0!
     
    22
    Zatím sledujeme fotbal plný šancí! Teď z levé strany centroval Fousek a k hlavičce se dostal Potočný. Mířil velmi zajímavě k tyči, avšak gólman Čtvrtečka konečky prstů vytěsnil balon na rohový kop!
     
    18
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Nezastavitelný Prošek je i u druhého gólu domácích! Do vápna posílal další nebezpečný centr, který si do vlastní sítě nešťastně srazil Lukáš Endl.
     
    14
    Velkou příležitost měli také hosté. Cent z levé strany dopadl přesně k nohám Řezníčka, který zakončoval bez přípravy. Za již překonaným Čtvrtečkou téměř až na brankové čáře zasáhl stoper David Klusák!
     
    13
    Další velká šance domácích! Aktivní Prošek se dostal až do vápna, kde ale jeho střelu z pravé strany skvěle vyrazil gólman Berkovec.
     
    9
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Po přímém kopu Proška se domácí dostali k zakončení, které ještě Berkovec skvěle vyrazil. Avšak na pohotovou dorážku MARKA RICHTRA byl již krátký! – 1:0!

    Aleš Strouha

    Branky: 9. M. Richter, 18. Endl (vla.), 29. Voltr, 69. Prošek – 49. Jak. Řezníček, 83. Jak. Řezníček


    FK Viktoria Žižkov: Čtvrtečka – Řezáč, M. Richter, Klusák, Muleme (90. Kozojed) – Tregler – Prošek (75. Finěk), Rosa (90. Hönig), Sixta (63. Jirásek), Batioja (C) – Voltr (63. Sodoma).
    Náhradníci: Kotek – Horálek.

    Trenér: Michal Horňák

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Kronus, Štěrba, Endl, Granečný (73. Toman) – Martinek (33. Hellebrand), Hamza – Potočný (46. Pachlopník), Fousek (73. Smejkal), Alijagić – Jak. Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Mara, Šlapanský.

    Trenér: Luděk Klusáček

    Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Pečenka

    Diváci: 1238
    bahis siteleri