Darmstadt – Bochum 1:2 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
1:2 (1:1)
VfL Bochum
Pátek 03.11.2023, 20:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu desátého kola německé Bundesligy. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Darmstadtem a Bochumí!
     
    VfL Bochum

    Hosté za devět kol ani jednou nevyhráli a s pěti body za pět remízových výsledků sídlí na barážové šestnácté příčce. Před týdnem měla Bochum první vítězství na dosah, jenže proti poslední Mohučí vedení 2:1 v 96. minutě ztratila. Z důvodu zranění jsou mimo hru Bero, Mousset, Orděc a Osei-Tutu. V týmu s druhou nejméně produktivní ofenzivou vévodí statistikám Kevin Stöger, jenž se „kanadským bodem“ podílel na pěti z osmi tref (3+2).
     
    SV Darmstadt 98

    Domácí si museli na první vítězství počkat do šestého kola. K výhře 4:2 nad Brémami okamžitě přidali další tři body za triumf nad Augsburgem, nicméně po reprezentační pauze na ně čekal podstatně těžší los. Darmstadt doma podlehl 1:3 Lipsku a minulý týden bez vyloučených Gjasuly a Maglicy schytal od Bayernu Mnichov debakl 0:8. V tabulce je Darmstadt čtrnáctý a v případě dnešní výhry se dočasně posune před jedenáctý Mönchengladbach. Kromě dvou karetně potrestatných fotbalistů nejsou k dispozici ani obránce Holland a útočník Seydel. O post nejlepšího střelce se dělí třígóloví Kempe, Mehlem a Skarke.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Zimmermann, J. Müller – Bader, Kempe, Mehlem, Holland (C), Nürnberger – L. Pfeiffer, Skarke.
    Náhradníci: Brunst – Franjić, Hornby, Isherwood, Karić, Riedel, Schnellhardt, Stojilković, Vilhelmsson.
    Trenér: Torsten Lieberknecht

    VfL Bochum: Riemann – Mašović, K. Schlotterbeck, Bernardo – Gamboa, Losilla (C), Stöger, Osterhage – Broschinski, Asano – P. Hofmann.
    Náhradníci: Thiede – Daschner, Förster, Kwarteng, Loosli, Oermann, Paciência, Passlack, Soares.
    Trenér: Thomas Letsch

    Rozhodčí: Fritz – Borsch, Pelgrim.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovací výkop měli domácí, kteří nastupují v obvyklých modrobílých dresech. Bochum je v lososové barvě.
     
    2
    Hned ze začátku je utkání na několik desítek sekund přerušeno, protože to fanoušci Bochumi trochu přehnali s pyrotechnikou. Nürnberger musí čekat, až dostane pokyn k vhazování.
     
    3
    Po dvou minutách se konečně můžeme naplno vrhnout do zápasu. Darmstadt vytěžil z první útočné akce rohový kop.
     
    4
    Centrovaný míč vyletěl mimo pokutové území. Nürnberger ho nebyl schopen vrátit a opět si musí vystačit s autovým vhazováním.
     
    5
    Z Kempeho tečované střely z dálky vzešel zahřívací zákrok pro pětatřicetiletého brankáře Manuela Riemanna.
     
    6
    U pomezní čáry získal faul Stöger. Losilla chtěl pokračovat směrem dopředu, ale rozhodčí Fritz mu výhodu neponechal.
     
    7
    Mehlem nevzdal souboj o přetažený pas Badera. Bernarda okradl o balon a po náběhu do pokutového území získal na bloku Mašoviće roh.
     
    8
    Z přetaženého centru Tobiase Kempeho se rekrutoval ambiciózní volej Tima Skarkeho, který se o značný kus nevešel mezi tyče.
     
    9
    Bochum nechala volnější střed hřiště. Baderův pas do pokutového území zneškodnil Erhan Mašović odkopem za pomezní čáru.
     
    10
    Mehlemova přihrávka z pravého křídla byla odkloněna kousek před vápno. Skarke tam pohotově vystřelil a trefil tyč, od níž se balon odrazil do hlavy brankáře Riemanna a až potom zarotoval na roh.
     
    11
    Domácí se po rohu museli poprvé rychle vracet k brance Schuhena. Dlouho se v těchto místech balon nezdržel, zasloužil se o to Marcel Mehlem.
     
    12
    Zimmermann odmítl náznak presinku malou domů na Schuhena. Potom, co se hra vrátila na půlku, bylo pískáno proti brance Bochumi.
     
    13
    Zimmermannův dlouho letící nákop k zakřižovanému Baderovi nedoplachtil. Hosté si nevyhověli v přechodové fázi a zase musí bránit.
     
    14
    Philipp Hofmann působil v pokutovém území trochu těžkopádně a nestihl si převzít míč, který k němu zleva distribuoval Broschinski.
     
    15
    Christoph Zimmermann si přivodil zranění levé ruky a v bolestech čeká na přiběhnutí realizačního týmu Darmstadtu.
     
    16
    Zimmermannovi pomohl zázračný obstřik a bezprostředně po odkopu Schuhena se již hlásí o návrat na trávník.
     
    17
    Tim Skarke zůstává na zemi potom, co jej ve skluzu dohrál Cristian Gamboa. Hra je opět zastavena, byť faul se nepískal.
     
    19
    Kempe dlouho nečekal a poslal míč k vysunuté trojici spoluhráčů. Pfeiffer si připravil střelu, ovšem duchapřítomná obrana Bochumi ji k brance nepustila.
     
    20
    Mašovićův vysvobozující odkop na tribunu dokresluje nepohodu v týmu Bochumi. Hosté v úvodních dvaceti minutách tahají za kratší konec.
     
    21
    Patrick Osterhage využil bloky Klarera k zisku prvního rohového kopu ve prospěch svěřenců Thomase Letsche.
     
    22
    Kevin Stöger levačkou posadil balon na hlavu Schlotterbecka, jenž před hlavičkou nad branku provedl útočný faul na Hollanda.
     
    23
    Bader dlouho hledal adresáta vhazování. Vybral si Skarkeho, ale ten si balon v zápalu boje s Bernardem nepřebral.
     
    24
    Matthias Bader zapnul do obrany. Zakřižoval náběh Broschinského a bez zbytečného risku poslal malou domů na Schuhena.
     
    25
    Bochum právě vstřelil branku!
    Kevin Stöger naznačil střelu z dálky a zhotovil se k přihrávce, kterou Bader nechtěně ztečoval k TAKUMU ASANOVI. Japonec se šance nezalekl a těsně před Schuhenem prostrčil balon za brankovou čáru.
     
    26
    Tobias Kempe ve středu pole podrazil Losillu. Před nákopem Stögera probíhá stěhování národů před branku Darmstadtu.
     
    27
    V tomto případě domácí obrana odolala. Stögerův dlouhý balon se jí povedlo odvrátit ještě na hranici velkého vápna.
     
    28
    Od Skarkeho rány do tyče výkon Darmstadtu dost ochabl. Gól Asana ho ochromil ještě více, Holland se nyní nevyvaroval laciné nepřesnosti.
     
    29
    Bernardo házel aut do křídla. Tam si tuto disciplínu zopakoval a sám také nacentroval. Broschinski let míče špatně odhadl a nikým nebráněn si ho nezpracoval.
     
    30
    Držení míče: 60 % – 40 %.
     
    31
    Osterhage přetáhl centr. Broschinski byl zahnán do křídla a tam ve společnosti Nürnbergera neukořistil kýžený rohový kop.
     
    32
    Prostrkávačku pronikajícího Stögera ofenzivní hráči Bochumi nepochopili. Míč byl navrácen až ke kopačkám Riemanna.
     
    33
    Bernardo zbrkle posouval míč k postranní čáře, u které nikdo nestál. Pod vlivem hostujícího presinku byl Klarer donucen hlavou poslat balon Schuhenovi.
     
    34
    Klarer vystoupil ze zadní řady a zahrál hlavu za půlící čáru, kde Anthony Losilla spáchal drobný faul. Rozehrává Holland.
     
    35
    Zimmermannův nákop pokryl Bernardo. Ani jednomu týmu se teď nedaří rozvinout souvislou akci. Míč co pár sekund mění majitele.
     
    37
    Schlotterbeck ztratil míč v pozici posledního obránce. Luca Pfeiffer si podle sudích pomohl faulem, takže k žádnému úniku nedošlo.
     
    38
    Darmstadt postupně zintenzivnil presink a málem se mu povedlo získat míč v nebezpečných místech. Daleko od fatální chyby nebyl Bernardo.
     
    39
    Asano dostal míč do běhu. Holland jeho přízemní centr odvrátil jen k Osterhagemu a ten nečistě trefenou střelou levou nohou bránu vysoko přestřelil.
     
    41
    Z pohledu Bochumi se takřka neustála hraje po její levé straně. Bernardo s Asanem jsou ve hře mnohem více než na druhé straně Mašović s Broschinskim.
     
    42
    Poprvé je k vidění žlutá karta. Za taktický faul na Hollanda ji potřetí v sezoně obdržel francouzský záložník Anthony Losilla.
     
    43
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Ve třiačtyřicáté minutě se v Darmstadtu slaví vyrovnávající trefa! Klarer narýsoval dokonalou diagonálu na Mehlema. Centr z pravé strany Pfeiffer sklepl na FABIANA NÜRNBERGERA a jeho hlavička z deseti metrů zapadla přesně k levé tyči.
     
    45
    Nastavují se 4 minuty.
     
    45+1
    Zimmermann na hranici pravidel zastavil Asana. Autor prvního gólu zápasu se hned díval po Fritzovi, ale ten žádný faul neviděl.
     
    45+2
    Tim Skarke byl přinucen zastavit svou akci na pravém křídle. Pomezní rozhodčí jej načapal v ofsajdovém postavení.
     
    45+3
    V závěru poločasu si domácí vyzkouší ještě jednu standardní situaci. Keven Schlotterbeck si počínal až příliš tvrdě a nyní se musí chystat na centr Kempeho.
     
    45+4
    Tobias Kempe poslal exkluzivní pas do náběhu Christopha Klarera. Ten přesnou hlavičkou nacpal balon pod břevno, ale radost z gólu na 2:1 mu takřka okamžitě vzal správně odmávaný ofsajd.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První polovina předehrávky 10. kola Bundesligy rozhodně nenudila. Bochum začala pasivně a v desáté minutě téměř prohrávala, když Skarke orazítkoval tyč. O čtvrthodinu později hosté podnikli jeden z mála útoků a Takuma Asano šokoval domácí příznivce prvním gólem. Darmstadt se nějakou dobu oklepával a zpátky do pohody se dostal až před pauzou, kdy Nürnberger hlavou vyrovnal na 1:1. V nastavení se podobně trefil Klarer, ale stav se kvůli ofsajdu tentokrát neměnil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zásluhou presinku se domácí zmocnili autu vedle pokutového území. Bader tam byl zdvojen a byl mu upřen roh, neboť poslední se míče dotkl Asano.
     
    48
    Hofmann stopil míč pro hosty jen na chvíli. Kevin Stöger nedal adekvátní přihrávku na Broschinského a na tahu je Schuhen.
     
    49
    Vysokánskou svíci Pfeiffera jistil Schlotterbeck malou domů na Riemanna, po jehož odkopu fauloval Hofmann.
     
    50
    Klarer měl hodně místa na provedení centru. Pfeiffera nenechal kvalitně hlavičkoval Bernardo a Darmstadt bude pokračovat rohovým kopem.
     
    51
    Kempeho centr přeletěl úplně všechny muže v pokutovém území. Další nákop Skarkeho stáhl ze vzduchu Riemann.
     
    52
    Riemann to měl k dlouhému nákopu blíže než Skarke a nebál se zahrát hlavou asi patnáct metrů před vlastní šestnáctkou.
     
    53
    Domácí nepustili Bochum ani za půlící čáru. Sami si však balonu dlouho neužili. Z důvodu nepřesné ambiciózní střely Skarkeho ho už nemají.
     
    54
    Bochum právě vstřelil branku!
    Schuhenova chyba v rozehrávce měla nejhorší možné následky! Philipp Hofmann po zisku Losilly zapojil do hry TAKUMY ASANA a ten hostům vrátil vedení nechytatelnou křížnou střelou.
     
    55
    Keven Schlotterbeck se podepsal pod domácí rohový kop. Kempe z něj nic nevytěžil, ve vápně úřadovala hlava brazilského zadáka Bernarda.
     
    56
    Ani napodruhé se Kempemu roh moc nepovedl. Obraně Bochumi v tomto případě vypomohl urostlý útočník Philipp Hofmann.
     
    57
    Fanoušci Bochumi doufají, že se nebude opakovat scénář z minulého pátku, kdy fotbalisté VfL vedli 2:1, ale pak jim dva body vzalo vyrovnání Mohuče z 96. minuty.
     
    58
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Moritz Broschinski, přichází Moritz Kwarteng.
     
    59
    Nürnberger poskytl míč na osu. Kempe byl v době střely z dvaceti metrů vyrušen a teč obránce způsobila již osmý roh Darmstadtu.
     
    60
    Schlotterbeck si ve vápně riskantně pomáhal rukama. Píšťalka Marca Fritze se ale neozvala, takže domácí musí na penaltu zapomenout.
     
    61
    Cristian Gamboa se nechal jednoduše odstavit od balonu Skarkem, jenž z ostrého úhlu nepropašoval balon do sítě. Riemann měl předpisové postavení u bližší tyče. Další šance vznikla hned vzápětí. Pfeiffer vypálil z delší vzdálenosti těsně vedle brány!
     
    62
    Bernardův krátký centr odhlavičkoval Müller. Losilla navázal střelou z ohromné dálky, kterou pohltil Holland.
     
    63
    Držení míče: 58 % – 42 %
    Střely na branku: 3 – 2.
     
    64
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Kevin Stöger, přichází Noah Loosli.
     
    66
    Gamboa s Klarerem zažehli menší potyčku, jež se patrně neobejde bez reakce rozhodčího Fritze.
     
    67
    Klarer a Gamboa dostali na uklidněnou žluté karty. Navíc byli rozhodčím přinuceni k vzájemné omluvě.
     
    68
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Tobias Kempe, přichází Oscar Vilhelmsson.
     
    69
    Mehlem se vyhnul skluzu Schlotterbecka a poslal přihrávku Nürnbergera, jehož projektil z levé části pokutového území Riemann pracně vyrazil.
     
    70
    Matthias Bader překvapil obloučkem zpoza šestnáctky. Balon nebezpečně padal a Riemann mu raději pomohl na roh.
     
    70
    Útočný roh se Darmstadtu pekelně vymstil. Kwarteng si v brejku jeden na jednoho obhazoval Hollanda. Ten ho nešetrně kopl nad koleno a sudí Fritz ukázal domácímu kapitánovi rovnou červenou kartu.
     
    71
    Moritz Kwarteng si věřil na přímou střelu z trestného kopu. Schuhen zasahovat nemusel a rychle připravil odkop, jenž na druhé straně nezkrotil Skarke.
     
    72
    Losillovi byla písknuta hra nebezpečně vysokou nohou. Z následného nákopu chtěli domácí roh, ale rozhodčí přiřkli balon Bochumi.
     
    73
    Srážka hlav Hofmanna a Klarera způsobila ošetřování hostujícího útočníka. Chvilku se hrát nebude.
     
    74
    Philipp Hofmann v žádném případě nic nepřehrává. Po kolizi s Klarerem mu nad okem vyrostla ošklivá boule a dost možná bude muset střídat.
     
    75
    Müller měl před brankou malou nabídku. Konkrétně tam měl Vilhemssona, ke kterému centr zleva nedoletěl.
     
    76
    Fabian Nürnberger u zadní čáry vybojoval rohový kop. Před Riemanna poletí balon až po dalších změnách.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Philipp Hofmann, přichází Gonçalo Paciência.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Anthony Losilla, přichází Tim Oermann.
     
    77
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Matthias Bader, přichází Filip Stojilković.
     
    78
    Z domácího rohu opět pramenila protiakce Kwartenga. Bývalý hráč Magdeburgu byl čistě zastaven vevnitř pokutového území.
     
    79
    Hraje se v obrovské intenzitě. Útoky se přelévají z jedné strany na druhou. Absence vyloučeného Hollanda ani není příliš znát.
     
    81
    Bernardo obral Stojilkoviće. Brejk tři na dva rozvinul přihrávkou doprava na Paciênciu. Schuhen Portugalcovu ránu vyrazil a po zadovce Asana utlumil i nevýrazný volej Bernarda.
     
    82
    Paciência adresoval nadýchaný oblouček Asanovi. Japonský legionář si hrudí připravil halfvolej, ale vpádu ho nedokázal umístit mezi tyče.
     
    83
    Mehlem nahrál Pfeifferovi na volej. Riemann ho řešit nemusel, ještě před malým vápnem byl v permanenci Bernardo.
     
    84
    Pfeiffer šel důrazně do souboje těsně vedle pokutového území. Keven Schlotterbeck ho podle mínění rozhodčích fauloval a Darmstadt bude moci zahrozit ze standardní situace.
     
    85
    Tak tohle kopl Nürnberger velmi zajímavě! Z netypické palebné pozice vygeneroval střílený centr a vedle zaskočeného Riemanna orazítkoval tyč.
     
    86
    Japonský kouzelník Asano obešel Klarera, ale Nürnbergera už nikoliv. Bochum ani nyní v přesilovce míč dlouho neudržela.
     
    87
    Žlutá karta pro tým VfL Bochum (Moritz Kwarteng).
     
    88
    Stojilkovićův centr z levé strany zkontroloval Osterhage. Paciência byl na druhé straně zabrzděn a Bochum si konečně může dát vícero jednoduchých přihrávek.
     
    89
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Luca Pfeiffer, přichází Fraser Hornby.
     
    89
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Marcel Mehlem, přichází Clemens Riedel.
     
    90
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90+1
    Gonçalo Paciência si došel pro rohový kop. Těsně předtím byl k zemi povalen Asano, což rozhodčí nechali bez odezvy.
     
    90+2
    Darmstadt vypouštěl bránění Kwartenga. Ten si navedl míč na střed a místo přihrávky na volné spoluhráče sobecky vypálil nad bránu.
     
    90+4
    Gonçalo Paciência po drsném souboji u lajny vsedě nakopl Riedela. Skarke to viděl a šel si to s Portugalcem osobně vyřídit. Nakonec je rozhodčí oba zkrotil žlutými kartami.
     
    90+5
    Asano po ztrátě balonu rukama fauloval Riedela. Riemann neprodleně rozjíždí jeden z posledních ofenzivních pokusů Darmstadtu.
     
    90+6
    Vilhelmsson přihrával z pravého okraje pokutového území za paty Hornbyho. Nürnbergerův pas do ohně odkopl Gamboa a definitivně situaci uklidnil neadresný nákop Riedela.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Bochum na desátý pokus získává první vítězství v sezoně! Do pozice hlavní hvězdy pátečního večera se pasoval Takuma Asano. Japonský internacionál ve 25. minutě skóre otevřel a po vyrovnání z hlavy Nürnbergera ho také uzavřel, když využil chybné rozehrávky Schuhena. Brankář Darmstadtu po vyloučení kapitána Hollanda tuto chybu několikrát odčinil. Díky chyceným brejkům se tým Torstena Lieberknechta mohl snažit vyrovnání až do úplného konce, leč jediná vážnější šance z Nürnbergerovy standardní situace skončila na tyči.
     
    Darmstadt se kvůli třetí prohře v řadě propadl na patnácté místo a během víkendu mu bude hrozit pád do sestupového pásma. Naopak Bochum dnešní tři body posunuly na třinácté místo.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:16.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:40:48)

    Michal Břuchanský

    Branky: 43. Nürnberger (L. Pfeiffer) – 25. Asano (Stöger), 54. Asano (P. Hofmann)

    Karty:   67. Klarer (DAM), 90+4. Skarke (DAM) – 42. Losilla (BOC), 67. Gamboa (BOC), 87. Kwarteng (BOC), 90+4. Paciência (BOC)   70. Holland (DAM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:16.
    SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Zimmermann, J. Müller – Bader (77. Stojilković), Kempe (68. Vilhelmsson), Mehlem (89. Riedel), Holland (C), Nürnberger – L. Pfeiffer (89. Hornby), Skarke.
    Náhradníci: Brunst – Franjić, Isherwood, Karić, Schnellhardt.

    Trenér: Torsten Lieberknecht

    VfL Bochum: Riemann – Mašović, K. Schlotterbeck, Bernardo – Gamboa, Losilla (C) (77. Oermann), Stöger (64. Loosli), Osterhage – Broschinski (58. Kwarteng), Asano – P. Hofmann (77. Paciência).
    Náhradníci: Thiede – Daschner, Förster, Passlack, Soares.

    Trenér: Thomas Letsch

    Rozhodčí: Fritz – Borsch, Pelgrim
    bahis siteleri