Karviná – Ostrava 1:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Slavia – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:3 (1:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 05.11.2023, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Poslední střídání Karviné. Bederka jde na poslední vteřiny využít své centimetry, pro Mosese zápas skončil.
     
    86
    Papalelé faulovaný Juroškou, standartní situaci mají k dispozici i hráči Karviné. Hostující Juroška vidí navíc žlutou kartu a příští týden si proti Spartě nezahraje.
     
    85
    Pět minut před koncem sahá Pavel Hapal k poslednímu střídání. Ze hřiště odstupuje Ewerton, místo něj přichází posílit obranu Frydrych.
     
    79
    Ndefe dnes zápas odmakal na výbornou, po posledním souboji dostal křeče a dnes má odpracováno. Juroška je ten, kdo nastoupí místo něj.
     
    77
    Mohlo být rozhodnuto, Šín si pohlídal ofsajdové postavení a objevil se proti Holcovi, ten jej ale skvěle vychytal!
     
    73
    První střídání na straně Baníku a hned dvojité. Ze hřiště odstupuje Kubala a Tanko, místo nich přichází Klíma a Šín.
     
    69
    Další střídání na straně Karviné. Ze hřiště odstupuje Memić, místo něj přichází posílit ofenzívu Doležal.
     
    60
    Trojité střídání na straně domácích. Ze hřiště odstupuje Budinský, Iván a Boháč. Místo nich přichází oživit hru Žák, Papalelé a Ezeh.
    59. David BUCHTA - 1:3
     
    59
    Baník právě vstřelil branku! Parádní patnáctiminutovka hostů a je z toho vedení o dvě branky! Baník rozehrál roh nakrátko, Ewerton našel na hranici vápna DAVIDA BUCHTU, který střelou šajtlí na přední tyč překvapil domácího brankáře! – 1:3.
     
    58
    Další skvělý zákrok domácího brankáře, který vychytal Tanka! Baník má alespoň k dispozici rohový kop.
    53. David BUCHTA - 1:2
     
    53
    Baník právě vstřelil branku! Otočka je na světě! Nádherná kombinace Baníku a je tady další branka! DAVID BUCHTA si navedl míč do vápna, narazil si s Kubalou, a levačkou se střelou na zadní tyč nemýlil! – 1:2.
    49. EWERTON - 1:1
    https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/8725616/MzAweDE4MC9jZW50ZXIvbWlkZGxlL3NtYXJ0L2ZpbHRlcnM6cXVhbGl0eSg4NSk6Zm9jYWwoMTc4OXgzODk6MTkxMng1NjQpL2ltZw/8725616.jpg?v=0&st=ljXi9kDMDywpBVWX7GPNXXlgdmiJsbPrk1C-1s6_Dog&ts=1600812000&e=0
     
    49
    Baník právě vstřelil branku! Hosté skvěle vstupují do druhého poločasu a srovnávají stav utkání! Ndefe z pravé strany poslal skvělý míč na zadní tyč, EWERTON PAIXAO DA SILVA si míč skvěle přebral a překonal Holce! – 1:1.
    42. Holec vychytal Tankův nájezd. Zákrok sezony!
     
    42
    Co teď Baník neproměnil, tomu se snad ani nedá uvěřit! Tanko dostal míč za obranu a šel sám na Holce, tomu udělal kličku a chtěl zakončit do prázdné branky, nicméně Holec se k míči dostal a vyškrábl ho na roh! Tohle snad ani nešlo nedat!
    39. Čavošovu ránu fenomenálně vytáhl Letáček
     
    39
    Zaskvěl se i Letáček, který podržel svůj tým! Kubala nedostoupil Čavoše, ten se opřel do střely z hranice vápna a pořádně protáhl hostujícího brankáře, který si připisuje důležitý zákrok!
     
    36
    Velká šance pro domácí, kteří mohli vést o dvě branky! Letáček šel ven z branky, Memić jej chtěl lobovat, na brankové čáře ale zakročil Pojezný a míč dostal mimo branku! Následně to zkoušel Iván i Budinský, přes obranný blok ale míč na brankáře nedostali.
     
    31
    Tanko se hnal do protiútoku, v útočném snažení si ale počínal nedovoleně a rukou trefil obránce. Jelikož jde o druhý takový zákrok, vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu. Tady už to hostující rychlík neukecá.
    25. Lukáš BUDÍNSKÝ - 1:0
     
    25
    Karviná právě vstřelila branku! Domácí tým se dostává do vedení! Buchta na útočné polovině neprošel přes obránce a Karviná šla do rychlého přečíslení, LUKÁŠ BUDINSKÝ si na hranici vápně míč zasekl, a placírkou na vzdálenejší tyč překonává Letáčka, který se natahoval marně! – 1:0.
     
    11
    Celkem brzy vytahuje hlavní rozhodčí první žlutou kartu. Zřejmě za nesportovní chování jí vidí domácí Čavoš.
     
    9
    Na tribunách to jen zahučelo! Baník je velmi aktivní, Kubala sklepl míč na hranici vápna, Buchta se opřel do střely a jeho pokus o centrimetry mijí levou tyč Karviné!
    8. Holec se blýskl znovu proti tutovce Kubaly
     
    8
    Holec podruhé v akci a podruhé podržel svůj tým! Kubala dostal míč za obranu, skvěle si pohlídal ofsajdové postavení a tlačil levačkou míč na zadní tyč. Domácí brankář ale skvělý a potvrzuje, že má aktuálně formu. Rohový kop pro Baník.
    3. Buchtův volej senzačně vychytal Holec
     
    3
    Poprvé v akci Baník a hned se mohlo měnit skóre! Nejprve se do vápna dostal Rigo, jeho finální přihrávka ale nebyla přesná. Následně se k míči ve vápně dostal Buchta, jeho tvrdou střelu vyrazil velmi dobrým zákrokem Holec do bezpečí!

    David Bochňák

    Branky: 25. Budínský (Memić) – 49. Ewerton (Ndefe), 53. Buchta (Kubala), 59. Buchta (Ewerton)

    Karty:   11. Čavoš P. (KAR) – 31. Tanko A. (OVA), 86. Juroška J. (OVA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:6. Fauly: 11:10.
    MFK Karviná: Holec – Moses (90+1. Bederka), Krčík, Svozil, Čurma – Boháč (60. D. Žák), Čavoš – Memić (69. Doležal), Budínský (C) (60. Ezeh), Iván (60. Papalelé) – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Hošek, Ražnatović, Antovski.

    Trenér: Juraj Jarábek

    FC Baník Ostrava: Letáček – Kpozo, Lischka (C), Pojezný, Ndefe (79. J. Juroška) – Boula – Buchta, Rigo, Kubala (73. Ji. Klíma), Ewerton (85. Frydrych) – Tanko (73. Šín).
    Náhradníci: Markovič – Kaloč, Blažek, Madleňák, Fadairo, Almási.

    Trenér: Pavel Hapal

    Rozhodčí: Karel Rouček – Kamil Hájek, Martin Leška

    Diváci: 4838
    bahis siteleri