Přerov – Poruba 2011 3:4 (kon.) | Zlín – Slavia 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 0:2 (kon.)
Znojmo – Třebíč 4:2 (kon.) | Pardubice B – Vsetín 2:1 (kon.) | Sokolov – Kolín 0:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:4 (0:1, 0:2, 3:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 13.11.2023, 17:30 • ZS Přerov • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přerov vs. Poruba
    Reprezentační přestávka je u konce a prvoligoví hokejisté znovu vyrážejí do akce. V pondělním zápase 20. kola Chance ligy se na domácím ledě střetnou přerovští Zubři s aktuálním lídrem soutěže Porubou.

    V dresu Zubrů čeká premiérové utkání útočníka Romana Vlacha. Čtyřiatřicetiletý zlínský odchovanec přišel do Přerova právě od Beranů, předtím v první lize nastupoval za Vsetín a Prostějov. V extralize vedle Zlína prošel Libercem, Karlovými Vary, Olomoucí, Třincem, Plzní a Pardubicemi. Na Hané bude formou hostování působit minimálně dva měsíce.

    Nadcházející přerovský soupeř Poruba vede prvoligovou tabulku o sedm bodů před druhým Vsetínem. Zároveň má se 70 vstřelenými góly nejlepší útok a s 35 obdrženými brankami nejlepší obranu soutěže. V posledním zápase před reprezentační pauzou Slezané vynulovali Litoměřice na jejich ledě a zvítězili 4:0. Zkušený brankář Daniel Dolejš zneškodnil 35 střel a vychytal druhé čisté konto v této sezoně. S úspěšností zákroků 94,66 % je třetí nejlepší mezi gólmany Chance ligy. Statistiku vede opora Zubrů Michal Postava (95,09 %), jenž odchytal o pět duelů více než Dolejš.

    Ostravský tým sice kvůli rekonstrukci stadionu hraje domácí utkání v Kravařích, tam ale vyhrál devět z dosavadních deseti zápasů. Jediným soupeřem, který ho v azylu zatím dokázal porazit, jsou právě Zubři. Ti Porubu na konci září zdolali 2:1 po samostatných nájezdech a připravili svěřencům hlavního trenéra Jiřího Režnara vůbec první porážku v aktuálním ročníku. Od té doby Poruba prohrála pouze jednou – v polovině října na půdě Prostějova, který ji jako dosud jediný protivník obral o všechny body (0:3).
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, F. Němec, J. Adámek, Cubo – Indrák, Pechanec, Jak. Svoboda – T. Doležal, Hejcman, Mácha – Chludil, Vlach, Tomi – Goiš, Nemec, Ministr.
    Trenér: R. Svoboda

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš, O. Bláha – Doudera, A. Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Pohl – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – O. Šedivý, Krenželok, P. Mrázek.
    Trenér: J. Režnar

    Rozhodčí: Obadal, Zeliska – Jindra, Beneš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Jako první se do útoku vydávají hosté, Střondala protečoval kotouč, který padáčkem zapadl za Postavovu branku.
     
    01:07
    Zakázané uvolnění Poruby.
     
    01:35
    A hosté teď přispěchali s první velkou šancí! V protiútoku přebruslil přerovskou obranu Aaron Berisha, který mířil na zadní tyč, ale těsně minul!
     
    02:49
    A velká šance také na druhé straně! Za soupeřovu defenzivu se dostal Jakub Svoboda, zblízka však na Dolejše nevyzrál!
     
    03:07
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 2 min., faul loktem.
     
    03:34
    Nebezpečně vyhlížející kombinaci zakončil nepřesně Razgals.
     
    04:29
    Poruba je v úvodu zápasu opravdu velmi nebezpečná a dvojnásob to platí pro přesilovku! Šedivý si sjel před branku, kde měl skvělou pozici pro teč, Postava jej ale bravurně zblízka vychytal!
     
    05:01
    Další promarněná gólovka hostů! Berisha křížným pasem hledal Střondalu, domácí brankář se ale opět skvěle přesunul a zabránil Porubě ve využití přesilovky.
     
    05:07
    Domácí hrají v plném počtu. V prvním oslabení se prakticky nedostali ke kotouči a bránili se plné dvě minuty, což je stálo nemálo sil.
     
    05:54
    A dobrá šance také na straně Přerova! Černý se šikovně prokličkoval až před Dolejše, kterého bekhendem nepřekonal, skákavý kotouč se ale snažil ještě dorážet na bližší tyči Indrák. Rovněž neúspěšně.
     
    06:29
    Ofenzivní snahy Zubrů byly zmraženy těsným ofsajdem.
     
    06:39
    A jejich nepřesná rozehrávka končí vzápětí na zakázaném uvolnění.
     
    07:22
    Další zakázané uvolnění v podání hokejistů Přerova.
     
    08:25
    Poslední dvě minuty nabídly mírně hluchou pasáž, ve které se bojuje o kotouč převážně ve středním pásmu.
     
    08:44
    Hosty teď v útočném pásmu brání hra vysokou holí.
     
    09:18
    V útočném pásmu chvíli operovali Zubři. Černého střela sice zblokoval Sedlák, následně byl ale v dobré pozici faulován Pechanec, přesilovku si tak zahrají také domácí.
     
    09:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Vojtěch Střondala – 2 min., hákování.
     
    09:35
    Poruba získala kotouč u mantinelu a vyhazuje.
     
    10:01
    A špatná kombinace stojí Přerov další kotouč, který loví až u Postavy.
     
    10:18
    A teď se navíc Hanáci dopustili nepřesné rozehrávky končící až na zakázaném uvolnění. V první minutě přesilovky je zatím hosté z Ostravy do ničeho nepustili.
     
    10:33
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají ve vlastním oslabení skóre dnešního utkání! Zubři si v přesilovce nevedli příliš dobře a vše korunovali chybnou rozehrávkou, po které se do brejku řítil Petr Mrázek. Ten přes domácího beka poslal přesný pas na opačnou stranu na VÍTA CHRISTOVA a ten se z první nemýlil! Asistence: Petr Mrázek.
    10:33 Vít CHRISTOV - 0:1
     
    11:19
    Poruba hraje v plném počtu, toto oslabení sehrála více než zdařile.
     
    12:01
    V rohu pásma hostů byl tvrdě sražen Nemec, kterému dokonce spadla helma, sudí ale hru přerušili až o několik momentů později kvůli příliš mnoha přerovským hráčům na ledě.
     
    12:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Daniel Ministr.
     
    12:33
    Doležal se sice zmocnil kotouče, jeho vyhození ale ze vzduchu holí zastavil Klimíček.
     
    12:46
    Postava předvedl další skvělý přesun proti křížné přihrávce! Něco mi už ve 13. minutě dnešního utkání dává tušit, že tento mladý brankář bude opět nejdůležitější tváří Přerova!
     
    13:40
    Do odpálení kotouče vložili přerovští obránci až příliš mnoho sil, puk totiž podél mantinelu vyskočil do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude opět v jejich pásmu.
     
    14:01
    Přerov zvládá i druhé oslabení v tomto zápase.
     
    14:49
    Vachovec se díky šťastnému odrazu dostal do přečíslení s Gřešem, druhý jmenovaný ale přihrávku obdržel na dlouhou hůl a nedokázal zakončit!
     
    15:55
    Razgals předvedl pěkné sebevědomí! Skvělým zrychlením a prací s holí vymíchal přerovského obránce, jeho následné zakončení ale polapil Postava!
     
    16:57
    Zubři byli vyhnáni z útočného pásma. Nevypracovali si žádnou pozici pro zakončení, za útočnou modrou se tak zkusí vydat nyní nanovo.
     
    17:42
    Puk končí na přerovské střídačce, vhazovat se bude před Postavou.
     
    18:20
    Na Vachovcovu střelu příklepem Postava dobře viděl, další buly v pásmu Přerova.
     
    19:00
    Rozeběhla se poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Postava přikryl kotouč lapačkou, ještě minimálně jedno vhazování se odehraje po jeho levé ruce.
     
    19:50
    Ofsajd hostů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Už od prvních vteřin zápasu Poruba potvrzovala, že na čelo ligové tabulky patří právem. Už po minutě a půl přispěchal s gólovkou Berisha, chvíli nato měl však dobrou šanci také Jakub Svoboda. Zubři byli pod pořádným tlakem při soupeřově první přesilovce, tu ale ubránit zvládli a naopak inkasovali ve výhodě vlastní. Špatnou přihrávku ve středním pásmu vyhmátl Mrázek, který v následném přečíslení vyhledal Víta Christova a ten Postavovi nedal šanci. Mladý přerovský brankář byl jediným faktorem, díky kterému Přerov neprohrává po dvaceti minutách o více branek. Druhá třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na buly ve středovém kruhu byli úspěšnější hosté.
     
    20:14
    Jejich rozehrávka teď ovšem končí na zakázaném uvolnění.
     
    20:43
    Střondala hledal Tvrdoně, který už mohl ujíždět domácí obraně, Krisl ale skvěle vyčetl Střondalův záměr a natáhl svoji hůl do prudké přihrávky.
     
    22:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Ondřej Cubo – 2 min., držení.
     
    22:27
    Pechanec vyvezl kotouč a z pravého kruhu donutil Dolejše zakročit lapačkou a přerušit. Buly v pásmu Poruby.
     
    22:50
    Přerov vyhazuje kotouč podél mantinelu, hosté se zatím ve třetí dnešní přesilovce neusadili v pásmu.
     
    23:03
    Petr Mrázek nyní nastřelil vzdálenější tyč Postavovy branky!
     
    23:16
    Poruba právě vstřelila branku!
    Smrtící ofenzivní síla dovedla hosty k druhé využité přesilové hře! Vše navzdory tomu, že se nedokázali na rozdíl od předešlých početních výhod usadit v útočné třetině a vyvinout na Zubry tlak. Na levém kruhu dostal nabito ke střele PETR MRÁZEK, který jen pár momentů před tím nastřelil tyč! Jeho prudkou střelu neměl Postava šanci zachytit! Asistence: Jiří Klimíček, Marek Tvrdoň.
    23:16 Petr MRÁZEK - 0:2
     
    24:33
    Dolejš schoval kotouč letící ihned po vhazování od modré čáry do své výstroje.
     
    25:15
    Poruba je zcela neoddiskutovatelně o třídu lepší než domácí Přerov. A nejen ten. V dosavadním průběhu Chance ligy prohrála pouze dvakrát a přehrává prakticky všechny soupeře.
     
    27:10
    Přerov se dnes nedostal prakticky do žádné komfortní pozice. Vyšší, silnější a také technicky zručnější hráči soupeře mu zatím nedávají prostor na vymýšlení.
     
    28:27
    Gřešovu střelu přes obránce zneškodnil Postava lapačkou.
     
    29:01
    Zubrům se konečně urodila možnost přečíslení, Hejcman v něm ale neměl dostatečnou rychlost a na přihrávku nedosáhl. Poté se zkusil do zakončení prokličkovat Krisl, jeho zakončení zády k bráně ale Dolejše neohrozilo.
     
    30:04
    Větší šance také na straně Zubrů! Doležal přebruslil zřejmě Voráčka, který už neměl dostatek sil a přerovský útočník se od mantinelu dostal až před Dolejše. Toho zblízka nepřekonal!
     
    30:29
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Lukáš Doudera – 2 min., vražení na hrazení.
     
    30:40
    Hanáci si koledovali o další inkasovaný gól ve vlastní přesilovce! Ihned po buly totiž vystartoval Gřeš, který Krisla bez problémů přesprintoval a řítil se do nájezdu na Postavu. Ten jej vykryl pravým betonem a připsal si další důležitý zákrok dnešního večera!
     
    31:37
    Ofsajd Přerova, který nic nepředvádí ani ve druhé přesilovce večera.
     
    32:24
    První střelecký pokus přichází až nyní, Černý ale branku míjí a Douderův trest za několik vteřin skončí.
     
    32:31
    Ofsajd Poruby, která už hraje v plném počtu.
     
    32:43
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté jdou krátce po polovině utkání do zaslouženého vedení 3:0! Voráček nahodil nepříjemný kotouč na branku, který Postavovi vypadl z výstroje a poblíž byl TOMÁŠ ŠOUSTAL, který se dravě prosadil i přes přerovského obránce! Asistence: Tomáš Voráček.
    32:43 Tomáš ŠOUSTAL - 0:3
     
    33:36
    Cubo kotouč dobruslil rychleji než Klímek, zakázané uvolnění Poruby, která zkoušela od vlastní branky bleskový brejk.
     
    33:48
    Ofsajd Ostravanů.
     
    34:04
    Domácí poněkolikáté v zápase uspěli na buly před Dolejšem, ze kterého jim opět paradoxně hrozil brejk. Postava musel vyjet ze své branky a odehrát kotouč. Ten skončil na střídačkách.
     
    35:15
    Domácí obrana teď nechala Postavu vykoupat! Ani jeden ze čtyř hráčů se nestáhl k Šedivému, na kterého vyplaval kotouč na levý kruh. Do jeho střely do odkryté branky se další fantastickým přesunem musel vložit právě až přerovský brankář Michal Postava!
     
    36:26
    Zubři působí velmi odevzdaným dojmem, naopak hráči v červeném hýří sebevědomím a už tak dobré akce se snaží ještě vyšperkovat.
     
    36:47
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Tomáš Šoustal – 2+2, vysoká hůl.
     
    37:30
    Přerov na úvod přesilovky předvedl mírný tlak, vše ale končí na jejich nepřesných přihrávkách.
     
    38:47
    Dvě minuty z trestu Šoustala jsou minulostí, Zubři hrají s kotoučem v útočném pásmu, žádná vážnější šance ale nepřichází.
     
    39:43
    Chrobočkovu střelu zblokoval Sedlák. Poruba vyhazuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přerov se musel zkraje druhého dějství bránit v dalším oslabení a do třetice už to lídrovi tabulky vyšlo. Petr Mrázek sice nejprve nastřelil tyč, o chvíli později si ale sjel na levý kruh, ze kterého střelou z první nedal Postavovi šanci. V polovině utkání se před Dolejše prodral Doležal, zblízka ale neuspěl. Následnou přesilovku domácích mohl hned v úniku zmrazit Gřeš, na třetí branku se ale Ostravané až tak dlouho nenačekali. Kotouč, který Postavovi vypadl, dorážel přes beka Tomáš Šoustal ve 33. minutě. Hosté byli nebezpeční prakticky ze všeho, na co sáhli, zato Zubři působili bezzubě a odevzdaně. Třetí třetina začne za malý moment.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Do třetího dějství vstupují Zubři ještě s třičtvrtěminutou přesilovky.
     
    40:46
    Šoustal je zpátky na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    42:01
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    44:21
    Nemec se řítil do brejku, který vyřešil zaseknutím a předložením puku Doležalovi do druhé vlny, který byl faulován! Zubři pojedou trestné střílení!
     
    44:21
    Hejcman zkusil zakončit mezi Dolejšovy betony, ten mu ale prostor neotevřel! Hostující brankář tak stále drží nulu, nutno ale dodat, že na rozdíl od jeho protivníka Postavy toho dnes mnoho řešit nemusel.
     
    45:21
    Buly v pásmu Přerova.
     
    45:56
    Jakub Svoboda dobře tečoval Němcem nastřelený kotouč do protipohybu Dolejše, puk ale při kontaktu se Svobodovou holí ztratil rychlost.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Vít Christov – 2 min., podrážení.
     
    46:17
    Poruba se rychle na začátek oslabení osvobozuje.
     
    46:52
    Krislovu střelu Indrák neprotečoval, Dolejš vyráží.
     
    47:09
    Minuta z trestu Christova je minulostí, Přerov musí dobývat pásmo nanovo.
     
    47:58
    Hejcmanův příklep z levého kruhu končí pouze ve výstroji Dolejše. Přerovské přesilovce chybí moment překvapení.
     
    48:09
    Christov zpátky na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    48:22
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak konečně se domácí hokejisté dočkali a ve 49. minutě snižují! JAKUB SVOBODA se dostal ke kotouči poblíž levého mantinelu, vybruslil si na kruh pro vhazování a střelou zápěstím překonal Dolejše na zadní tyči! Bez asistence.
    48:22 Jakub SVOBODA - 1:3
     
    49:20
    Hanáci se první brankou v zápase nabudili. Před Dolejšem udělali menší rozruch, defenziva hráčů v červeném ale zafungovala správně.
     
    50:31
    Buly po levé ruce Michala Postavy.
     
    51:30
    Gřešova střela se odrazila od hrazení do ochranné sítě, buly v pásmu Přerova.
     
    52:02
    Puk se podél mantinelu zastavil až o hráče opřené o přerovskou střídačku, vhazování se opět odehraje v obranné třetině domácího celku.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    František Němec – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    52:31
    V rohu kluziště probíhala dlouhá přetlačovaná o kotouč, kterou museli utnout až rozhodčí.
     
    52:38
    Šoustal nevědomky zavadil o Postavu, Poruba vykázána z útočného pásma pro postavení hráče v brankovišti.
     
    53:08
    Goiš zvládl souboj s Douderou a vyhazuje kotouč.
     
    53:50
    Berishův pokus zneškodnil Postava ramenem, přesilovka Poruby se chýlí ke konci.
     
    54:37
    Mrázkova klička na modré znamená ofsajd hostů.
     
    54:59
    Němec nabral dobrou rychlost na pravém křídle, z pozice za porubskou obranou ale střelou přímo doprostřed branky mnoho nevytěžil.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Indrák – 2 min., podrážení.
     
    55:49
    Tomimu najížděl do brejku Chroboček, puk ale na přerovského obránce nedostal.
     
    56:06
    Goiš promarnil velkou šanci, když z rohu kluziště nedokázal dostat kotouč na volného spoluhráče před brankou. Poruba ve třetím dějství nenavázala na výkon z prvních 40 minut.
     
    57:05
    A další gólovka Zubrů zůstává neproměněna! Jakub Svoboda nabral velikou rychlost, přebruslil beka, ze strany si ale na Dolejše nepřišel a trefil pouze jeho lapačku!
     
    57:33
    Přerov v plném počtu. Čas na zdramatizování závěru se mu ale krátí.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Michal Vachovec – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    57:54
    Přerov uspěl na buly, puk drží na svých holích v útočném pásmu.
     
    58:07
    Nepřesnou přihrávkou se teď ale o útočné postavení připravil.
     
    58:19
    Buly po levici Dolejše se odehraje až později, Přerov si vyžádal oddechový čas.
     
    58:35
    Postava zůstal v brance Zubrů, hraje se ve středním pásmu.
     
    58:40
    Buly před Dolejšem.
     
    58:53
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí to zkusili v šesti a 67 vteřin před koncem se dostávají na rozdíl jediné branky! Tomáš Doležal vystřelil na pravém kruhu a jeho pokus za záda Dolejše protečoval zřejmě JIŘÍ GOIŠ, který dobruslil do pásma za odvolaného Postavu! Asistence: Tomáš Doležal, Roman Vlach.
    58:53 Jiří GOIŠ - 2:3
     
    59:25
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté ale drama nepřipouštějí! Michal Postava se opět vrátil na střídačku, jeho spoluhráči se ale nedokázali probojovat do útočného pásma. Následný brejk vyřešil Šoustal přihrávkou MARKU TVRDOŇOVI, který se do odkryté branky nemýlil. Asistence: Tomáš Šoustal, Vojtěch Střondala.
    59:25 Marek TVRDOŇ - 2:4
     
    59:55
    Přerov právě vstřelil branku!
    Množství nevyužitých šancí z třetí třetiny teď musí Zubry pořádně mrzet, pět vteřin před třetí sirénou se totiž dopracovali ke třetí brance! Chludil nahodil kotouč od mantinelu před branku, kde se nacházel JOSHUA MÁCHA a ten překonal Dolejše zřejmě někde pod tělem! Asistence: Lukáš Chludil, Robert Černý.
    59:55 Joshua James Mácha - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Zubři se mohli zkusit vrátit do zápasu, když Nemec s Doležalem vybojovali trestné střílení ve 45. minutě, Hejcman jej ale neproměnil. Modrožlutí byli v úvodu třetí třetiny aktivnější, čímž si vybojovali přesilovou hru. Ta sice brankou neskončila, ve 49. minutě ale snížení konečně přišlo. Jakub Svoboda se dostal na kotouč poblíž levého kruhu, odkud ranou zápěstím překonal Dolejše na vzdálenější tyči.

    Přerov oproti prvním 40 minutám stáhl porubský náskok herně, nikoliv však výsledkově. Z promarněných gólovek lze zmínit unikajícího Svobodu v dobře sehraném oslabení, Zubři se ale v samotném závěru přesto dostali na rozdíl jedné branky. Doležalovu střelu tečoval Jiří Goiš – 2:3. Divoký závěr přesto nabídl ještě dva góly – trefou do prázdné branky odskočila Poruba díky Marku Tvrdoňovi, pět vteřin před koncem pak za Zubry korigoval výsledek Joshua Mácha.

    To je ode mě pro dnešek všechno, budu se těšit zase příště. Na počtenou! (20:04:07)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 49. Jak. Svoboda, 59. Goiš (T. Doležal, Vlach), 60. Mácha (Chludil, R. Černý) – 11. Christov (P. Mrázek), 24. P. Mrázek (Klimíček, Tvrdoň), 33. Šoustal (Voráček), 60. Tvrdoň (Šoustal, Střondala)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, F. Němec, J. Adámek, Cubo – Indrák, Pechanec, Jak. Svoboda – T. Doležal, Hejcman, Mácha – Chludil, Tomi, Vlach – Goiš, Nemec, Ministr.
    Trenér: R. Svoboda

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Doudera, A. Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Pohl – Střondala, Tvrdoň, Christov – Berisha, Gřeš, Vachovec – Klímek, O. Šedivý, Krenželok – P. Mrázek, Razgals, Šoustal.
    Trenér: J. Režnar

    Rozhodčí: Obadal, Zeliska – Jindra, Beneš
    bahis siteleri