Minnesota – Dallas 3:8 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:5 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (1:0 po s.n.)
Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Rangers
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 13.11.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:36:41)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jonathan Quick (NYR) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 62:56
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5 %, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání
    1. Alexis Lafreniere (NYR) 2+0
    2. Jonathan Quick (NYR) 25 zákroků
    3. Elvis Merzlikins (CBJ) 37 zákroků
     
    Po relativně poklidné první třetině se ze zápasu Rangers a Blue Jackets stal zábavný spektákl. Columbus na startu druhé části nic nevytěžil z velkého tlaku a dvěma góly během devatenácti sekund paradoxně získal vedení až potom, co inkasoval gólovou facku od Lafreniera. Rangers začali za nepříznivého stavu dominovat. Střelecky se proti Merzlikinsovi ale trápili a z občasných šancí Columbusu jim naopak hrozil čtvrtý gól. Quick domácí hráče v největší nouzi udržel na kontakt a ti se mu za to 11 sekund před koncem třetí třetiny odvděčili vyrovnávajícím gólem Lafreniera. V prodloužení o šance také nebyla nouze. Pět minut hry 3:3 na rozhodnutí ale nestačilo a vítěze jsme tak poznali až v nájezdech. Jeden z nejlepších zápasů kariéry v nich krásným bekhendovým zásahem ozdobil Lafreniere, jehož zásluhou se Rangers na druhém místě Východní konference přiblížili vedoucímu Bostonu na rozdíl jediného bodu. Naopak Columbusu získaný bod na odlepení se z posledního místa nestačil.
     
    Konec zápasu.
    Alexis LAFRENIERE - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je ALEXIS LAFRENIERE.
     
    3. série
    1:0
    Je rozhodnuto. Columbus si z New Yorku odveze jenom bod. Texier pod velkým tlakem třetí sérii nájezdů nevyrovnal.
     
    3. série
    1:0
    Alexis Lafreniere si dnešní večer v Madison Square Garden podmanil se vším všudy! Druhým gólem 11 sekund před koncem vyrovnal na 3:3 a teď v nájezdech přiblížil Rangers k výhře výstavním bekhendem do šibenice.
     
    2. série
    0:0
    Laineho zakončení nájezdu se od Quickova levého betonu odrazilo nad branku.
     
    2. série
    0:0
    Mika Zibanejad vystřelil do levého betonu lotyšského brankáře.
     
    1. série
    0:0
    První série úspěšný nájezd nepřinesla. Teď k tomu nebylo daleko, neboť Johnny Gaudreau poslal puk do břevna.
     
    1. série
    0:0
    Panarin se během svého nájezdu úplně zastavil nějaký metr před brankovištěm a pak už se mu nevyvedla klička do bekhendu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:51
    Lafreniere se dostal z ideálního úhlu a po objetí branky předal puk Trocheckovi. Ten z mezikruží ještě hledal Millera, ale tomu puk fantasticky vypíchl gólman Merzlikins.
     
    64:15
    Laineho prudká střela zápěstím letěla mimo. Puk jel podél hrazení na útočnou polovinu Rangers a Werenski si musel pospíšit, aby ho stihli před Panarinem.
     
    63:45
    Zibanejadovi s Kreiderem opět nevyšel rychlý brejk. Tentokrát se s nimi skvěle vrátil Marčenko. Severson otočil hru a přes Troubu vystřelil do Quickova betonu.
     
    63:33
    Díky střídání Columbusu byli domácí v situaci dva na jednoho. Kreiderovi ve snaze o přihrávku na Zibanejada sjel puk z hokejky a Werenski založil rychlý brejk. Texier zleva těsně přestřelil vzdálenější tyčku.
     
    63:05
    Texier dostal čas v pravém kruhu. Puk ale poslal do vnější sítě a na programu bylo přečíslení Rangers s nepřesnou tečí Lafreniera.
     
    62:46
    Werenski se nezalekl průniku Millera a zabránil jeho přihrávce na Lafreniera, který si sjížděl k odkryté zadní tyči.
     
    62:02
    Patrik Laine vypálil z otočky hodně vedle. Vliv na tom měla teč bránícího Arěmije Panarina.
     
    61:33
    Gustafsson už nestíhal Fantilliho. V situaci jeden na jednoho ho přesto rozhodil a trojka letošního draftu svůj forhend promáchla.
     
    61:13
    Zibanejad dával nabídku na zadní tyč, odkud Kreider minul. U levého mantinelu pak Zibanejad vybojoval puk pro Gustafssona a ten zblízka orazítkoval břevno.
     
    60:45
    Laine se zleva blížil ke Quickovi, jenže kvůli hitu Kreidera kontrolu nad kotoučem ztratil ještě před zakončením.
     
    60:15
    Ve skvělé kulise si to Trocheck namířil do levého kruhu, jenže přes Werenskiho hokejku se jeho střela vznesla do ochranné sítě.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:49 Alexis LAFRENIERE - 3:3
     
    59:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jedenáct sekund před sirénou Newyorčané zachraňují přinejmenším bod! Panarin od modré trefil Kreidera. Ten se bleskově zorientoval a místo dorážky posunul puk k hokejce ALEXISE LAFRENIERA, jenž ho u pravé tyčky nasměroval za Merzlikinse. Asistence: Chris Kreider, Artěmij Panarin.
     
    59:38
    Zibanejad už poněkolikáté přestřelil! Nahození Gustafssona se od Trochecka odrazilo do ochranné sítě a Columbus je zase o něco blíže vítězství!
     
    59:29
    Zibanejad napálil Gudbransona. Panarinovu nabídku Lafreniere ztečoval mimo tyče a tepve napotřetí musel Merzlikisn na zem kvůli švihu Panarina.
     
    58:56
    Panarinova střela od modré se zadrhla někde v mezikruží. Columbus se dostal z nejhoršího, ale icing zase vrací hru do jeho obranného pásma.
     
    58:25
    Celá pětka Columbusu už jenom stojí před Merzlikinsem a odlává velkému tlaku. Šance zatím nejsou, Zibanejad a Gustafsson neměli přesně seřízená mířidla.
     
    58:00
    Hned po těžkém dvojzákroku nabral Quick směr střídačka. Rangers budou riskovat v šesti proti pěti.
     
    57:45
    Kuraly přijel do útočného pásma na pomoc Danforthovi. Quick jeho střelu z levého kruhu vykopl a pak vyrazil i dorážku Danfortha z totožného místa.
     
    56:58
    Za sedmnáct minut hry ve třetí třetině má mužstvo z Ohia jedinou střelu na branku. Další jen tak nepřidá, protože poslalo puk na icing.
     
    56:25
    Nahození Millera bylo sraženo do rohu. Merzlikins chviklu ztratil puk z dohledu, ale žádné problémy mu to nezpůsobilo.
     
    55:44
    Před blížícím se hitem se Zach Jones zbavil puku odhozením na střídačku Blue Jackets. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    54:36
    A právě Panarin dostal od Kreidera přihrávku vhodnou na dělovku bez přípravy. Puk proletěl kousek vedle bližší tyče.
     
    54:25
    Peter Laviolette usoudil, že je nejvyšší čas na pozměnění sestavy. Místo Wheelera je se Zibanejadem a Kreiderem v první formaci Panarin.
     
    54:07
    Texier rukavicí sklepnul puk do jízdy Danfortha. Rozhodčí ihned pískli přihrávku rukou a na řadě je poslední komerční pauza.
     
    53:42
    Texier uhnul před Jonesem k levému mantinelu, kde už neměl další možnosti k rozvinutí útoku. Mezitím se ozývají i fanoušci, kteří ženou Rangers za vyrovnáním.
     
    52:53
    Merzlikins předem zaklepl proti dlouhé střele Gustafssona. Blue Jackets s vypětím všech sil jedou navštívit útočnou polovinu.
     
    51:39
    Merzlikins vyrazil tvrdou střelu Bradena Schnedera. Domácí chtěli v tlaku pokračovat, ale Činachov jim vypíchl puk do středu hřiště.
     
    51:06
    Wheeler vystavil stopku Werenskiho střele. Laine si potom nahazoval puk sám pro sebe, jenže u zadního mantinelu mu ho ukradl Schneider.
     
    50:54
    Gustafsson si několikrá předal puk s Kreiderem. Společně se tím připravili o volný prostor a místo ohrožení Merzlikinse se nakonec konal icing Rangers.
     
    50:08
    Lafreniere připravil Troubovi puk na střelu od modré, které scházela přesnost. Do Gustafssonova centru pak najel Gudbranson a srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    49:39
    Robustní obránce Gustafsson se zapomněl na hrotu útoku, ale kvůli dotěrnému Gudbransonovi nedostal prostor na dokončení blafáku.
     
    49:15
    Merzlikins byl v pohotovosti, když na něj letěla navštívenka z hokejky Schneidera. Rangers ve třetí třetině vedou na střely 12:1!
     
    49:02
    Gaudreau vypíchl puk v obranném pásmu. U útočné modré ho ale nechal za sebou a nemohl usilovat o teprve druhý gól v sezoně, přičemž ten první vstřelil do prázdné branky.
     
    48:35
    Hostující kapitán Boone Jenner si splnil defenzivnní povinnosti. Zibanajed, Kreider a Wheeler se v útočné třetině dlouho nezdrželi.
     
    48:00
    Stejně jako ve druhé třetině se v Madison Square Garden hraje skvělý hokej. Domácí nejsou horší, ale občas jim chybí potřebná dávka štěstí.
     
    47:10
    Cuylle to z pravého kruhu zkoušel ještě jednou, ale ani ve spolupráci s dorážejícím Boninem recept na překonání Merzlikinse neobjevil.
     
    47:02
    Rozjetý Cuylle převzal puk z hokejky Bonina. Natlačil se před Boqvista, ale bekhendem nejspíše trefil vystrčenou Merzlikinsovu levou nohu!
     
    46:41
    Na druhé straně se vyznamenal také Merzlikins. Po Kreiderově skvěle načasované přihrávce z rohu hřiště vychytal najetého Wheelera.
     
    46:25
    Roslovic zadovkou nechal puk Gaudreauovi. Ten mu ho vrátil do jízdy před brankoviště a americký gólman bleskurychle vytasil velmi důležitý zákrok!
     
    45:54
    K Panarinovi se vrátil puk ze zablokované přihrávce. Ve druhém případě už ho nahazoval rovnou do brankoviště, kde našel připraveného Merzlikinse.
     
    45:25
    Elvis Merzlikins udržel v náruči další puk vypálený Troubou. Laviolette zase posílá na led Trochecka, Panarina a Lafreniera.
     
    44:45
    Zibanejad přijel ze střídačky pro přihrávku Panarina. Z jedničky branku minul, kdežto Panarina vzápětí zastavil ofsajd.
     
    44:22
    Hosté v plném počtu.
     
    44:02
    Gudbranson vyhodil ke vzdálenější modré čáře. Předcházelo tomu nepovedené zakončení z dílny Lafreniera.
     
    43:35
    Blue Jackets jsou ve čtyřech a pokus nedostanou gól, tak to bude platit ještě nadcházejících padesát sekund.
     
    43:26
    Rychlý přechod do útočného pásma vrcholil Trocheckovou střelou z pravého křídla, jež zmizela v Merzlikinsově lapačce. Lotyšský gólman podává valmi sebejistý výkon.
     
    43:15
    Zatímco si Trocheck jel pro novou hokejku, tak Zibanejad netrefil bránu. Panarin pak napálil beton Merzlikins a Jenner mohl vyhodit.
     
    42:51
    Panarin nabil Zibanejadovi na golfák. Ten přistál na hrudníku brankáře Columbusu, jenž zabezpečil puk před dorážkou.
     
    42:32
    Jenner vyhrál důležité buly nad Trocheckem a Columbus jeho zásluhou odpálil puk přes celé hřiště.
     
    42:22
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Justin Danforth – 2 min., vysoká hůl.
     
    42:12
    Po nepřesné ráně Zibanejada inkasoval Panarin holí do obličeje a Columbus půjde na minutu a devět sekund do tří!
     
    41:45
    Gustafsson poslal křížný pas na Panarina. Ten zbytečně nečekal se zakončením, ale Merzlikins mu stihl zavřít prostor u bližší tyče.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Nick Bonino – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., vražení na hrazení + 2 min., hrubost, odpyká Jegor Činachov.
     
    41:30
    Kuraly s Boninem odhodili rukavice potom, co si hostující útočník vyšlápl na Ryana Lindgrena. Obránce Rangers je na cestě na ošetřovnu a rozhodčí se podívají na to, jestli nebude důvod k udělení většího trestu.
     
    41:02
    Laine po přihrávce Činachova vylepšoval pozici. Na ose měl k dispozici Jennera, kterému se nepovedlo trefit bránu.
     
    40:30
    Trouba opravdu často pálí od modré. Ani tento pokus mu radost neudělal, jelikož ji Laine vychýlil z potřebného směru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 23 (7:7, 15, 16).
     
    Výsledkem atraktivní druhé třetiny je skutečnost, že Rangers teprve potřetí v sezoně po čtyřiceti minutách prohrávají. Lafreniere jim v čase 31:37 zařídil vedení 2:1, jenže za další minutu a půl už byli o krok napřed hosté z Ohia, kteří zásluhou Fantilliho a Kuralyho využili dvě podobné chybky v rozehrávce. Newyorčané hned přidali a zasypali Merzlikinse množstvím střel. V jednom případě dokonce slavili gól na 3:3, nicméně ten rozhodčí po dlouhém zkoumání videa neuznali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Gaudreau před svou střídačkou vypíchl puk Millerovi. V přečíslení proti Troubovi naservíroval přihrávku Roslovicovi a ten si vylámal zuby na senzačním rozkleku Jonathana Quicka!
     
    38:41
    Lafrenière protečoval nahození Panarina těsně vedle pravé tyče. Trouba potom napřáhl k několikáté střele od modré, jež byla snadným soustem pro Merzlikinse.
     
    38:23
    Po pětiminutovém zkoumání videozáznamu rozhodčí gól neuznali! Puk se podle nich dostal za brankovou čáru až po dorážce Kakka, ke které došlo po přerušení hry.
     
    38:23
    Cuylle po nepřesné střele Kakka zakončoval z ostrého úhlu. Merzlikins se bruslí nalepil na svou levou tyč a puk se až po několika sekundách objevil celým objemem za brankovou čarou. Hlavní rozhodčí každopádně rozpažil a situace se bude zkoumat u videa.
     
    37:22
    Troubova střela od modré prošla až k Merzlikinsovi. Ten v nouzi opět jenom vyrážel a teprve hráči v poli dostali puk do středního pásma.
     
    36:53
    Trouba na konci přesné kombinace nastřelil spoluhráče Trochecka. Domácím puk zůstal a z přihrávky přes osu resultoval vyražený pokus Panarina.
     
    35:44
    Situace skoro jako přes kopírák. Jen místo Schneidera se pod střelu z delší vzdálenosti podepsal Jones. Lotyš v brance Columbusu opět dával pozor.
     
    35:35
    Díky Zibanejadově vyhraném buly předvedli obránci Rangers rychlou sehrávku na projektil Schneidera. Merzlikins byl donucen reagovat levým betonem.
     
    35:27
    Schneider obdržel na modrou přihrávku od Bonina. Merzlikins dlouhou střelu napoprvé nezkrotil, ale na úkor Cuylleho už si sjednal pořádek.
     
    34:02
    Gaudreauovu přihrávku si Roslovic nohou zpracoval do jízdy a najednou se zjevil sám u Quicka, jenž betonem zabránil další gólové pohromě. Obrana Rangers teď rozhodně není ve své kůži.
     
    33:40
    Z hezké souhry s Trocheckem Panarin Merzlikinse nepřekonal. Později Rusovu přihrávku ztečoval Werenski až nad úroveň mantinelů.
    32:54 Sean KURALY - 2:3
     
    32:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po svm icingu Rangers neblaze doplatili na další nečekaný odraz puku k hráčům Columbusu! Texierovu prudkou střelu zápěstím Quick rukou jenom vyrazil a pak už nemohl nic dělat s bezprostřední dorážkou SEANA KURALYHO. Asistence: Alexandre Texier, Erik Gudbranson.
    32:35 Adam FANTILLI - 2:2
     
    32:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets rychle reagují! Wheeler při rozehrávce trefil brusli Voronkova. K odraženému puku to měl nejblíže ADAM FANTILLI a odrazem o vzdálelnější tyč z pravého kruhu vyrovnal na 2:2! Asistence: Dmitrij Voronkov.
     
    32:01
    Zpoza Trouby vyletěla propagační střela Zacha Werenského. Quick ukryl puk do lapačky a započal reklamní pauzu.
    31:17 Alexis LAFRENIERE - 2:1
     
    31:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí otáčí na 2:1! Bean ztratil puk ve středním pásmu a poté se nestíhal vrátit za ALEXISEM LAFRENIEREM, který si počkal na Trocheckovu přihrávku skrz Boqvista, a z levého kruhu zavěsil pod pravou ruku Elvise Merzlikinse. Asistence: Vincent Trocheck, Artěmij Panarin.
     
    30:25
    Goodrow dloubl puk do volného levého křídla. Veseyho střelu od mantinelu Merzlikins očekával a na první tyči ji vyrazil.
     
    30:11
    Hosté v plném počtu.
     
    29:35
    Intenzivní zámek Rangers znegoval jistý zásah Merzlikinse proti Panarinovi, jenž se pohyboval u modré čáry.
     
    29:15
    Střílený pas Zibanejada se zastavil o Merzlikinse. Švéd to při další příležitosti zkoušel přímou ranou, ale Lotyš ho opět vychytal.
     
    28:25
    Trocheck znovu neměl přesnou mušku. Vlevo se pak do voleje dvakrát Zibanejad, ale ani na něj se štěstí neusmálo.
     
    28:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Dmitrij Voronkov – 2 min., podrážení.
     
    27:43
    Obrana Columbusu byla vyšachována, jenže Trocheck ve velké šanci ani netrefil bránu z postavení v levém kruhu.
     
    27:22
    Domácí teď uvítali reklamní přestávku. Nástup do druhé třetiny jim ani trochu nevyšel a jen dílem štěstěny z náporu Blue Jackets neinkasovali.
     
    26:51
    Oba týmy v plném počtu.
     
    26:02
    Gudbranson nebojácně vystoupil proti Boninovi a střelu z osy nepustil směrem k Merzlikinsovi, který po změně stran nemá vesměs nic na práci.
     
    25:22
    Zmatky v domácí obraně ještě chvilku pokračovaly. Quickovi po akci Texiera nakonec pomohla tyčka, jež katapultovala střelu Seversona do ochranné sítě.
     
    25:15
    Trouba po zablokování Texierovy střely neposlal puk do bezpečí. O Provorova ho nešikovně odrazil za sebe a vzniklý požár musel hasit Quick, před nímž se zjevil volný Danforth!
     
    24:51
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Vincent Trocheck – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., hrubost.
     
    24:51
    Seversonovu střelu po buly Quick spolehlivě chytil a pak raději odjel z branky, u které se strhla hromadná mela. Patrně se bude vylučovat.
     
    24:46
    Laine se zastavil na levém křídle a počkal si na podporu z druhé vlny. Poskytl mu ji Gudbranson, jehož zásluhou přibyl na Quickově kontě další úspěšný zákrok.
     
    24:28
    Gudbransona neposlouchal puk na modré čáře. Vesey toho využil a na chvilku ho prošťouchl do středního pásma.
     
    23:55
    Werenski křížem nabil Fantillimu. Tomu napravo slušně sedl volej, ale Quick se i v tomto případě stačil přemístit k bližší tyči.
     
    23:24
    Dmitrij Voronkov čistě hitoval Troubu. Zároveň si u zadního mantinelu přebral volně ležící puk a dovezl ho až do Quickovy výstroje.
     
    23:01
    Panarin v obranném pásmu chyboval přihrávkou na Gaudreaua. Quick si přes dvojí clonu letícího projektilu všiml a pravačkou ho vyrazil do ochranné sítě.
     
    22:36
    Cole Sillinger byl ve složitém úhlu na zakončení. Zleva sice hodil puk na Quicka, ale ten se tímto vysokým pukem překvapit nenechal.
     
    22:08
    Bean naznačil rameny na levém konci modré čáry a místo očekávané přihrávky nahodil pu až do brankoviště, kde si ho Quick musel rychle najít.
     
    21:59
    Boninův útok kvalitně forčekoval, ale po zisku puku si nevytvořil žádnou palebnou pozici. Rychlý přechod Columbusu naopak přinesl propagační pozdrav Werenského.
     
    20:53
    Laine se vyhnul hitu Trouby. Narazil si s Jennerem a bekhendem vypálil nan hrudník klečícího Quicka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 7.
     
    První třetina končí bez vítěze. Papírové předpoklady v ní moc neplatily, protože Columbus držel s favoritem krok a po své přesilovce dal gól z teče Danfortha. Domácí publikum mělo důvod k radosti až v devatenácté minutě. Ve formě hrající Gustafsson připravil pozici Kreiderovi a ten desátým gólem v sezoně vyrovnal na 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Na Millerovu křížnou přihrávku nikdo nereagoval. Puk se od zadního mantinelu odrazil na volného Panarina a Merzlikins musel být ve střehu kvůli jedovatému příklepu.
    18:46 Chris KREIDER - 1:1
     
    18:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají nedlouho před sirénou! Gustafsson vystihl puk za Quickem a po přechodu Wheelera se zapojil také do útoku. Z osy přihrál CHRISU KREIDEROVI a ten zprava jednoduše nasměroval puk za příliš vyjetého Merzlikinse. Asistence: Erik Gustafsson, Blake Wheeler.
     
    18:21
    Zibanejad získal puk u obranné modré čáry. Následně si ho narazil s Kreiderem a bekhendem přidělal práci Merzlikinsovi.
     
    17:53
    Laine zavařil Beanovi přihrávkou za vlastní branku. Tam ho napadaný obránce Columbusu na chvilku ztratil, ale Rangers toho využít nedokázali.
     
    16:59
    Znovu se Panarinovi nepovedlo prostřelit všechny překážky v bílých dresech. Tuto střelu mu odklonil Severson.
     
    16:40
    Roslovic byl sestřelen dělovkou Panarina a teď zažívá hodně krušné chvíle, protože Rangers jsou v tlaku v útočném pásmu.
    16:26 Justin DANFORTH - 0:1
     
    16:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets dávají první gól! Trocheckem nedůsledně bráněný JUSTIN DANFORTH čepelí hokejky drobně tečoval střílené nahození Erika Gudbransona a v sedmnácté minutě nemile překvapil fanoušky favorizovaných Rangers! Asistence: Erik Gudbranson, Zach Werenski.
     
    15:45
    Domácí v plném počtu.
     
    15:18
    Voronkov na hraně brankoviště nezpracoval přihrávku Marčenka. Goodrow vzal volný puk a odpálil ho přes celé hřiště.
     
    14:59
    Columbus se v první přesilovce těžko dostával do útočného pásma. Když se tak konečně stalo, tak si Quick smlsnul na střele Provorova.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Jacob Trouba – 2 min., hrubost.
     
    13:35
    Panarinově střele se do cesty postavil jeden z hostů. V další akci tento ruský útočník přihrával na střed a přispěl k nepřesné střele Trouby.
     
    13:02
    Trocheckova lajna několika přihrávkami přesunula puk k Troubovi, který Merzlikinsovi poskytl komfortní zákrok.
     
    12:10
    Sillinger neprošel mezi dvěma. Slovo si vzali domácí, ale stačilo to jen na chvilkový pohyb po obvodu hřiště.
     
    11:41
    Texier přijal nahrávku Gudbransona v pravém kruhu. Quick solidní pokus z otočky Francouzovi chytil a počkal si na přerušení.
     
    10:54
    Gustafsson couval před Činachovem tak dlouho, ho ruský obránce Columbusu svou střelou orazítkoval.
     
    10:06
    Na startu druhé půlky úvodního dějství probíhá trochu opatrnější část hry. Během pomalého střídání je puk v moci domácích beků.
     
    09:25
    Voronkov přizvedl Seversonovu střelu mimo hrací plochu. Vhazuje se po levé ruce bývalé opory brankoviště Kings.
     
    08:46
    Roslovic připravil Wheelera o puk a Rangers o útočné pásmo. Gaudreau v protiakci nastřelil prvního hráče.
     
    08:23
    Ze Zibanejadova vyhraného buly pramenila okamžitá střela Wheelera. Merzlikins se jí zabývat nemusel, ale kvůli icingu svých spoluhráčů zůstává v pohotovosti.
     
    08:10
    Merzlikins si na poslední chvíli všiml Jonesovy střely zápěstím. Schoval puk do lapačky a přerušil hru.
     
    07:47
    Provorov poslal své nahození jen do Pitlicka. Na druhé straně se tito dva potkali znova, Rus tentokrát inkasoval tvrdý hit.
     
    07:03
    Gustafsson od modré čáry netrefil bránu a potom jen těsně nedosáhl na diagonální přihrávku, když si sjížděl na zadní tyč.
     
    06:40
    Panarinova křížná přihrávka měla oči. V pravé části útočného pásma ji přijal volný Trocheck a z kruhu vystřelil do bližší tyče.
     
    05:59
    Kreiderova přihrávka minula najíždějícího spoluhráče z obrany. Ten potom hodně chyběl vzadu a Blue Jackets frnkli do přečíslení tři na dva. Fantilli přihrál před branku Marčenkovi a tomu se postavil do cesty Quickův levý beton!
     
    05:13
    Kakko nahazoval na teč. Tu oproti původnímu plánu provedl Merzlikins, protože to měl k puku blíže než Kreider.
     
    04:32
    Texier nevyužil diagonální přihrávky Danfortha! Na zadní tyči se musel po puku natahovat. Tím se jeho pozice zhoršila a z úhlu se netrefil do mezery mezi Quickovým tělem a rukou.
     
    04:09
    Merzlikinsova vyrážečka přeadresovala vysokou střelu Vincenta Trochecka do ochranné sítě.
     
    03:56
    V další akci Millera už Merzlikinsův zákrok nešel přehlédnout. Na druhé straně se kvůli Laineho střele dostal poprvé do akce i Jonathan Quick.
     
    03:10
    Miller na útočném výletě trefil zadní plexisklo. Dost možná tomu přispěla i nepatrná teč od gólmana Blue Jackets.
     
    02:45
    Směr Pitlickovy dalekonosné střely v mezikruží změnil Goodrow, ale Merzlikins ani v tomto případě poprvé zasahovat nemusel.
     
    02:25
    Napadání Rangers opakovaně zkomplikovalo rozehrávku Columbusu. K vidění je několik soubojů podél mantinelu.
     
    01:10
    Lafreniere byl oddělen od puku Werenskim. Boninův střelecký pokus zase přizvedl nad branku Sillinger.
     
    00:30
    Kreider a Wheeler překombinovali svoje přečíslení. Dokonce se obešlo bez zakončení, protože se do jejich souhry vložil Činachov.
     
    00:05
    Ve svém 500. zápase za New York Rangers vyhrál úvodní buly Mika Zibanejad, který se rovnou snažil vytvořit první šanci, nicméně přihrávku z levého křídla mu překazila hůl Jennera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Quick (Domingue) – Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, R. Lindgren, Schneider, Z. Jones – Wheeler, Zibanejad, Kreider (A) – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kakko, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow (A), Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, A. Boqvist, Bean – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Činachov, Sillinger, Roslovic – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Pollock, Blandina – Gawryletz, MacPherson.
     
    Ve slavné Madison Square Garden se potkávají dva týmy z opačných konců Metropolitní divize.

    Columbus zůstává trochu za očekáváním a s bilancí čtyř výher a deseti porážek není poslední jen v divizi, ale i v celé Východní konferenci. K této nelichotivé skutečnosti přispěla i včerejší prohra 4:5 na ledě Detroitu.

    Rangers jsou na tom neporovnatelně lépe. I bez zraněných opor Šesťorkina, Foxe a Chytila sbírají body jako na běžícím páse. Newyorčané jen dvakrát nebodovali a ve Východní konference sídlí na druhém místě s mankem tří bodů na vedoucí Boston. V posledním zápase Rangers zdolali 4:1 Minnesotu.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi New Yorkem Rangers a Columbusem Blue Jackets!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 19. Kreider (E. Gustafsson, Wheeler), 32. Lafreniere (Trocheck, Panarin), 60. Lafreniere (Kreider, Panarin), rozh. náj. Lafreniere – 17. Danforth (Gudbranson, Werenski), 33. Fantilli (Provorov), 33. Kuraly (Texier, Gudbranson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Artěmij Panarin (NYR)
    0:0   Johnny Gaudreau (CBJ)
    2. série:
    0:0   Mika Zibanejad (NYR)
    0:0   Patrik Laine (CBJ)
    3. série:
    1:0   Alexis Lafreniere (NYR)
    1:0   Alexandre Texier (CBJ)


    New York Rangers: Quick (Domingue) – Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, R. Lindgren, Schneider, Z. Jones – Wheeler, Zibanejad, Kreider (A) – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kakko, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow (A), Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, A. Boqvist, Bean – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Činachov, Sillinger, Roslovic – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Pollock, Blandina – Gawryletz, MacPherson

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri