Minnesota – Dallas 3:8 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:5 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (1:0 po s.n.)
Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Rangers
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 13.11.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexis LAFRENIERE - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je ALEXIS LAFRENIERE.
     
    3. série
    1:0
    Alexis Lafreniere si dnešní večer v Madison Square Garden podmanil se vším všudy! Druhým gólem 11 sekund před koncem vyrovnal na 3:3 a teď v nájezdech přiblížil Rangers k výhře výstavním bekhendem do šibenice.
     
    63:33
    Díky střídání Columbusu byli domácí v situaci dva na jednoho. Kreiderovi ve snaze o přihrávku na Zibanejada sjel puk z hokejky a Werenski založil rychlý brejk. Texier zleva těsně přestřelil vzdálenější tyčku.
     
    61:13
    Zibanejad dával nabídku na zadní tyč, odkud Kreider minul. U levého mantinelu pak Zibanejad vybojoval puk pro Gustafssona a ten zblízka orazítkoval břevno.
    59:49 Alexis LAFRENIERE - 3:3
     
    59:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jedenáct sekund před sirénou Newyorčané zachraňují přinejmenším bod! Panarin od modré trefil Kreidera. Ten se bleskově zorientoval a místo dorážky posunul puk k hokejce ALEXISE LAFRENIERA, jenž ho u pravé tyčky nasměroval za Merzlikinse. Asistence: Chris Kreider, Artěmij Panarin.
     
    58:00
    Hned po těžkém dvojzákroku nabral Quick směr střídačka. Rangers budou riskovat v šesti proti pěti.
     
    47:02
    Rozjetý Cuylle převzal puk z hokejky Bonina. Natlačil se před Boqvista, ale bekhendem nejspíše trefil vystrčenou Merzlikinsovu levou nohu!
     
    46:25
    Roslovic zadovkou nechal puk Gaudreauovi. Ten mu ho vrátil do jízdy před brankoviště a americký gólman bleskurychle vytasil velmi důležitý zákrok!
     
    42:22
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Justin Danforth – 2 min., vysoká hůl.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Nick Bonino – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., vražení na hrazení + 2 min., hrubost, odpyká Jegor Činachov.
     
    39:26
    Gaudreau před svou střídačkou vypíchl puk Millerovi. V přečíslení proti Troubovi naservíroval přihrávku Roslovicovi a ten si vylámal zuby na senzačním rozkleku Jonathana Quicka!
     
    38:23
    Po pětiminutovém zkoumání videozáznamu rozhodčí gól neuznali! Puk se podle nich dostal za brankovou čáru až po dorážce Kakka, ke které došlo po přerušení hry.
     
    38:23
    Cuylle po nepřesné střele Kakka zakončoval z ostrého úhlu. Merzlikins se bruslí nalepil na svou levou tyč a puk se až po několika sekundách objevil celým objemem za brankovou čarou. Hlavní rozhodčí každopádně rozpažil a situace se bude zkoumat u videa.
    32:54 Sean KURALY - 2:3
     
    32:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po svm icingu Rangers neblaze doplatili na další nečekaný odraz puku k hráčům Columbusu! Texierovu prudkou střelu zápěstím Quick rukou jenom vyrazil a pak už nemohl nic dělat s bezprostřední dorážkou SEANA KURALYHO. Asistence: Alexandre Texier, Erik Gudbranson.
    32:35 Adam FANTILLI - 2:2
     
    32:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets rychle reagují! Wheeler při rozehrávce trefil brusli Voronkova. K odraženému puku to měl nejblíže ADAM FANTILLI a odrazem o vzdálelnější tyč z pravého kruhu vyrovnal na 2:2! Asistence: Dmitrij Voronkov.
    31:17 Alexis LAFRENIERE - 2:1
     
    31:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí otáčí na 2:1! Bean ztratil puk ve středním pásmu a poté se nestíhal vrátit za ALEXISEM LAFRENIEREM, který si počkal na Trocheckovu přihrávku skrz Boqvista, a z levého kruhu zavěsil pod pravou ruku Elvise Merzlikinse. Asistence: Vincent Trocheck, Artěmij Panarin.
     
    28:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Dmitrij Voronkov – 2 min., podrážení.
     
    25:22
    Zmatky v domácí obraně ještě chvilku pokračovaly. Quickovi po akci Texiera nakonec pomohla tyčka, jež katapultovala střelu Seversona do ochranné sítě.
     
    25:15
    Trouba po zablokování Texierovy střely neposlal puk do bezpečí. O Provorova ho nešikovně odrazil za sebe a vzniklý požár musel hasit Quick, před nímž se zjevil volný Danforth!
     
    24:51
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Vincent Trocheck – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., hrubost.
    18:46 Chris KREIDER - 1:1
     
    18:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají nedlouho před sirénou! Gustafsson vystihl puk za Quickem a po přechodu Wheelera se zapojil také do útoku. Z osy přihrál CHRISU KREIDEROVI a ten zprava jednoduše nasměroval puk za příliš vyjetého Merzlikinse. Asistence: Erik Gustafsson, Blake Wheeler.
    16:26 Justin DANFORTH - 0:1
     
    16:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets dávají první gól! Trocheckem nedůsledně bráněný JUSTIN DANFORTH čepelí hokejky drobně tečoval střílené nahození Erika Gudbransona a v sedmnácté minutě nemile překvapil fanoušky favorizovaných Rangers! Asistence: Erik Gudbranson, Zach Werenski.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Jacob Trouba – 2 min., hrubost.
     
    06:40
    Panarinova křížná přihrávka měla oči. V pravé části útočného pásma ji přijal volný Trocheck a z kruhu vystřelil do bližší tyče.
     
    05:59
    Kreiderova přihrávka minula najíždějícího spoluhráče z obrany. Ten potom hodně chyběl vzadu a Blue Jackets frnkli do přečíslení tři na dva. Fantilli přihrál před branku Marčenkovi a tomu se postavil do cesty Quickův levý beton!
     
    04:32
    Texier nevyužil diagonální přihrávky Danfortha! Na zadní tyči se musel po puku natahovat. Tím se jeho pozice zhoršila a z úhlu se netrefil do mezery mezi Quickovým tělem a rukou.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 19. Kreider (E. Gustafsson, Wheeler), 32. Lafreniere (Trocheck, Panarin), 60. Lafreniere (Kreider, Panarin), rozh. náj. Lafreniere – 17. Danforth (Gudbranson, Werenski), 33. Fantilli (Provorov), 33. Kuraly (Texier, Gudbranson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Artěmij Panarin (NYR)
    0:0   Johnny Gaudreau (CBJ)
    2. série:
    0:0   Mika Zibanejad (NYR)
    0:0   Patrik Laine (CBJ)
    3. série:
    1:0   Alexis Lafreniere (NYR)
    1:0   Alexandre Texier (CBJ)


    New York Rangers: Quick (Domingue) – Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, R. Lindgren, Schneider, Z. Jones – Wheeler, Zibanejad, Kreider (A) – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kakko, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow (A), Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, A. Boqvist, Bean – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Činachov, Sillinger, Roslovic – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Rozhodčí: Pollock, Blandina – Gawryletz, MacPherson

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri