Olomouc – Jihlava 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – K. Vary 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 2:6 (kon.)
Přerov – Pardubice 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.12.2023, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné páteční odpoledne z východočeské metropole! I když se už Štědrý den blíží, ještě zbývá odehrát pár hokejových utkání. Dorostenecká extraliga se posunula do další fáze, hradečtí dorostenci se úspěšně kvalifikovali do vyšší nadstavby, čímž si tak zajistili play-off.

    Teď se tak budou snažit o co nejlepší umístění, aby měli lepší postavení ve vyřazovacích bojích. V rámci úvodního duelu přivítají na malé hale karlovarskou Energii.

    A soupeř to rozhodně snadný nebude. Vary totiž opanovaly svou západní skupinu, na druhou Slavii měly čtyřbodový náskok a z 27 utkání prohrály jenom šestkrát. Čistě papírově by tak měly být favoritem, leč mládežnický hokej je mnohdy nevyzpytatelný.

    Zápas začíná v ČPP Aréně od 15:00, příjemnou zábavu!
     
    -7
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Záruba (Růžička) – Vencl, Wališ, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Janeček, Šichan, Hendrych (A) – Fi. Klíma, Páleník (C), Šedivý – Václavíček, Koklar, Hornych.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Dyk, Horáček, Kůrka, Bednář, D. Postl, Pelikán (C) – Kváš, Wardas, L. Slavík – Michalov, Kyncl, Vaníček – Habla, Tomek (A), V. Blažek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Kratochvíl – Roischel, Kolář.
     
    -1
    Před samotným utkáním ještě proběhne minuta ticha za zemřelé při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Tímto bychom také chtěli vyjádřit všem pozůstalým upřímnou soustrast.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní vhazování vyhrály Karlovy Vary a nejprve kombinovaly ve vlastním pásmu, následně po levém křídle nahodily dopředu. Tam ale nebyl nikdo z energetiků.
     
    00:47
    Psohlavec měl po necelé minutě práci! Hradečtí dobře prostřídali a Šichan střílel z pravého kruhu. Puk se následně válel v brankovišti a byly z toho rovnou tři dorážky, karlovarský brankář ale skvěle podržel tým.
     
    01:29
    Kyncl přebruslil po křídle do pásma a hledal pod sebou rozjetého Postla. Jeho pokus z modré však letěl výrazně mimo, přesto drží Energie útočnou třetinu.
     
    02:19
    Slavík u mantinelu vybojoval puk a jel s ním dopředu, po souboji se Šedivým je však karlovarskému útočníkovi signalizován ofsajd.
     
    02:39
    Wališ neuspěl v souboji u mantinelu a musel se tak vracet. Horáček následně pod jeho bruslemi přihrál na Wardase, jenž ale pálil jenom do Zárubových betonů.
     
    03:33
    Páleník se skvěle vrátil dozadu a zastavil rychlý brejk Energie. Domácí poté operovali u Psohlavce, hru soustřeďovali především na mantinel, aby mohli prostřídat.
     
    04:05
    Vary založily neúspěšně další útok, který skončil opět postavením mimo hru.
     
    04:14
    Hornych si navedl puk okolo obránce a pustil jej pro Pánka z druhé vlny. Jeho tvrdý pokus byl ale sražen do ochranné sítě, tudíž se bude v útočném pásmu vhazovat.
     
    04:59
    Energie měla dobrý pohyb a trávila přes půl minuty v útočném pásmu. Střel ale bylo pomálu, konkrétně pak dvě. Nevýrazný pokus Záruba bez potíží vyrazil betonem.
     
    05:49
    Dvakrát za sebou sporná rozhodnutí od čárového rozhodčího. Poprvé signalizoval ofsajd Páleníkovi, podruhé pak pískl hraniční icingovou situaci, taktéž proti Hradci. To se tak nelíbilo trenéru Janouškovi, jenž měl vášnivou debatu s hlavním rozhodčím.
     
    06:11
    Kyncl postavil do cesty velmi vzrostlý strom Pánkovi, který se posléze stěží dostal na střídačku. Během jeho střídání ale Pavlík připravil výbornou palebnou pozici z kruhů pro Koklara, ten však zcela minul branku!
     
    07:39
    Vaníček si klepl o puk na pravé straně a přišla mu přihrávka. Pokus od mantinelu byl však nevýrazný.
     
    08:07
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie jde na začátku deváté minuty do vedení! Pavel Kůrka si sjel na pravý kruh a střílel na zadní tyč. Záruba jeho zakončení měl, jenže mu zároveň rozhodilo postavení, Kůrka vzal odražený puk, bleskově objel branku a nahrál pro MARKA MICHALOVA, jenž už to neměl příliš těžké – 0:1! Asistence: Pavel Kůrka.
    Michalov M., Kůrka P., Habla J., Horáček V., Slavík L., Psohlavec M.
    Záruba M., Šichan D., Vencl R., Janeček J., Klíma Fi., Studnický K.
     
    09:25
    Habla přihrával křížem na protější stranu, pokus ale dobře zablokoval Hendrych, který jenom těsně předtím měl slušný útočný výpad.
     
    10:06
    Janeček se skvěle vymotal na prknech a našel přesnou přihrávkou na hranici brankoviště Václavíčka, hradecký útočník ale v tutovce selhal a trefil jenom Psohlavcovu hruď!
     
    10:49
    Kůrka navázal dva protihráče, přešel přes Koklara a zcela elegantně projel až do útočného pásma. Z jeho práce pak těžil Michalov, jeho nahození pořádně vystrašilo Zárubu, neboť mu Studnický postavil takovou clonu, že domácí gólman nemohl nic vidět.
     
    11:23
    Varům byl sice signalizován ofsajd, těsně předtím ale Jakub Hornych (MHK) sáhl hokejkou po pronikajícím soupeři. Má to tak za dvě minuty, přestupek hákování.
     
    12:03
    Hostům se v přesilovce příliš nedaří. Založení útoku po vyhození kotouče dopadlo zakázaným uvolněním.
     
    12:49
    Wardas naskočil ze střídačky, hradecká obrana si jej nepřebrala, proto měl prostor dojet až ke slotu, z nějž poslal na Zárubu velmi štiplavou střelu.
     
    13:26
    Wardas se otáčel ve vlastním pásmu, kličkou se zbavil Koklara a rozjel útok. Po kombinaci připadlo zakončení na Hablu, který se nabídl mezi kruhy. Pokus po ledě ale skončil jenom na Zárubovi.
     
    14:26
    Janeček udělal dobrou práci na mantinelu, přesnou přihrávkou našel Václavíčka, kterého ale zradilo na modré zpracování puku. Následný pokus na Psohlavce byl již na dlouhou hokejku a nikterak výrazný.
     
    15:03
    Wališ poslal po vyhraném buly další střelu na karlovarského brankáře, kterému propadl puk pod lapačkou. Štěstí pro Vary bylo, že z toho nebylo nic vážnějšího, kotouč totiž šel vedle.
     
    15:58
    Klíma napadal Kůrku, hostujícímu obránci ale nedělalo problém tohle vyřešit a vyvézt puk až do útočného pásma. Tam přišla nahrávka na Michalova, který znova pálil na branku, tečovaný pokus šel těsně vedle tyče!
     
    17:09
    Páleník nejprve odstavil Kyncla od puku, aby jej pak zezadu smetl Vaníček. Přesto se mu povedlo vybojovat puk a předvést útočný výpad. Zakončení však šlo jenom doprostřed branky.
     
    18:35
    Zakázané uvolnění Energie stěhuje hru znovu před Psohlavce.
     
    19:03
    Vencl pustil puk Šedivému, který se snažil z první vystřelit. Jenže mu střela vůbec nesedla a kotouč sotva doletěl k hostující brance.
     
    19:36
    Hradečtí se navíc dostali pod tlak a vyhodili pouze na další zakázané uvolnění. 24 sekund před sirénou se tak bude vhazovat znovu před Zárubou.
     
    19:51
    Ondřej Páleník (MHK) se hokejkou škrábal protihráči v košíku, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího. Tím tak míří hradecký kapitán na trestnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Krátkou epizodu v přesilovce Vary nevyužily, přesto vedou po gólu Marko Michalova z deváté minuty. Herně to bylo přitom zcela vyrovnané, troufl bych si tvrdit, že měli více ze hry Lvi. Jenže svoje šance neproměňovali, Energii mnohokrát zachránil Martin Psohlavec. Do druhé třetiny si Západočeši přenáší ještě přesilovou hru po vyloučení Páleníka.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    První vstup Varů do pásma nebyl příliš povedený. Hned druhá nahrávka šla mimo a Hradec dokázal vyhodit.
     
    20:53
    Marek Záruba předvedl další výborný zákrok! Blažek byl nepokrytý na levém kruhu a přišla mu krosová nahrávka, načež pálil z první do odkryté branky. Záruba se ale přemístil a radost hostům zkazil betonem!
     
    21:47
    Energie kompletně celou přesilovku neodehraje. Těsně před jejím vypršením totiž špatně střídala a Ondřej Bednář míří odsedět tento technický přestupek.
     
    22:36
    Skvěle sehraná akce, ale na gól stále Lvi čekají! Důraz vynesl Forejtkovi možnost nahrávat na brankoviště pro zcela volného Janečka, který ale nadvakrát Psohlavce neprostřelil!
     
    23:24
    Zbytek oslabení brání Energie poměrně v klidu. Dvakrát za sebou se jí povedlo vyhodit a spěje k tomu, že v této početní nevýhodě inkasovat nebude.
     
    23:42
    Jiné to není ani v případě Koklara, který dostal kotouč na levou stranu, Psohlavcovi však vyprášil pouze výstroj.
     
    24:06
    Pánek odzbrojil Kyncla a podpořil útočnou akci, na jejímž konci i vystřelil od modré. Částečně zablokovaný pokus ale nedělal Psohlavcovi žádný problém.
     
    25:05
    Slavík jel s Vaníčkem do situace 2 na 2 a prvně jmenovaný zakončoval z pozice nad kruhy. Záruba však zasahovat nemusel, neboť si hradecký obránce připsal blok.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ondřej Páleník – 2 min., podrážení.
     
    25:49
    Vary zatím hrají přesilovku u mantinelu za brankou, z čehož tak moc nebezpečí nehrozí.
     
    26:17
    Změna přišla až poté, co si Wardas našel prostor na kruzích a řekl si o přihrávku. Záruba však spolehlivě kryl a přerušil hru.
     
    26:44
    Janeček je sice původně obránce, poslední zápasy však nastupuje v útoku, kde mu to opravdu svědčí. Tentokrát odtáhl celou akci sám, karlovarského brankáře mezi betony ale nepropálil.
     
    27:52
    Wardas naslepo našel na modré stojícího Kůrku, kterému se nabízelo střílet. Tak se i stalo, clona se před Zárubou ale rozestoupila a přišel další zákrok.
     
    28:36
    Vencl čistě odstavil od puku Bednáře, jenže se mu nepovedlo vyhodit. Proto tak hosté pokračují v útočném tažení.
     
    29:38
    Janeček je opravdu vidět, znovu táhl útok a zakončoval jej sám. Střela do horní části branky měla razanci, s umístěním to ale bylo o něco horší.
     
    30:16
    Studnický nahazoval po mantinelu do pásma, trefil však hlavního rozhodčího, který nestihl uskočit. Reprezentační obránce to tak musel zkusit napodruhé, což již úspěšné bylo, ale pro změnu tam nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    31:19
    Hendrych nemohl založit útok, proto se spokojil s nahozením do pásma. To ale nikdo nezahrál, tudíž je z toho zakázané uvolnění Hradce.
     
    31:47
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie je posledními minutami lepší a odskakuje do trháku! Nepřesnou přihrávku mohl ještě zachránit Wališ, puk mu ale podjel pod hokejkou, čímž tak nešťastně připravil puk pro Hablu, který poslal do úniku VLASTIMILA BLAŽKA. Karlovarský útočník si poradil znamenitě a Zárubovi zasunul puk za beton – 0:2! Asistence: Jakub Habla.
    Blažek V., Michalov M., Bednář O., Habla J., Postl D., Psohlavec M.
    Záruba M., Šichan D., Vencl R., Janeček J., Klíma Fi., Studnický K.
     
    32:59
    Filip Klíma měl prostor, využil jej k nahrávce na kruhy pro Páleníka, kterého obrana Varů nedostoupila. Nadějná pozice a tvrdá střela, jenže jenom do betonů připraveného Psohlavce.
     
    33:41
    Západočechům se povedlo ujet do situace 2 na 1 a Wardas to řešil ideálně, Habla si však jeho přihrávku o brusli nezpracoval a nevzešlo tak z toho ani zakončení.
     
    34:47
    Daniel Pavlík (MHK) zachraňoval nepřehlednou situaci před vlastní brankou, která započala po chybné rozehrávce Václavíčka. Podrazil tělem Kyncla, za což tak dostává menší trest.
     
    35:23
    Zatím se domácím daří karlovarskou souhru bránit. Energie se v početní výhodě ještě nedostala ke střele.
     
    36:13
    A nepovedlo se to ani o bezmála minutu později, následně pak kotouč letěl znovu za Psohlavcovu kasu.
     
    37:03
    Pavlík se vrátil na led, čtvrté oslabení v utkání Hradečtí – dá se říct bez problémů – zvládli.
     
    37:53
    Michalov byl v tísni dvou obránců, přesto ale dokázal dát puk na modrou, čímž tak udržel Energii stále v útočném pásmu.
     
    38:36
    Po osobních soubojích u mantinelu se nepovedlo Lvům udržet pásmo, a tak byli na tahu hosté. Habla to tlačil do tří obránců, což bylo odsouzeno k neúspěchu předem.
     
    39:38
    První vyloučení Varů ze hry přichází až na konci druhé třetiny. Trestaným je Viktor Wardas (KVA) za podrážení a Hradec má tak výbornou možnost na snížení.
     
    39:52
    V posledních sekundách to ještě zkusil Hendrych, který si narazil s Koklarem, na kruzích byl ale křižován obráncem a ke střele se nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Energie působila ve druhé třetině kompaktněji a vede už o dvě branky. Druhou trefu na konci 32. minuty zaznamenal Vlastimil Blažek ze samostatného úniku. Nutno dodat, že stav mohl být i vyrovnanější, Mountfield ale opět trápila koncovka, několikrát nechali domácí hráči vyniknout Psohlavce v brance Varů.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Vary vyhrály první buly, proto podržely chvíli puk a posléze vyhodily až za branku Záruby.
     
    41:18
    V oslabení mohla Energie skórovat potřetí! Dlouhou nahrávku křížem dostal Blažek a podruhé v utkání jel do úniku, tentokrát si však na Zárubu se střelou na vyrážečku nepřišel.
     
    41:55
    Lvi nadějnou početní výhodu nevyužili, energetici navíc přešli plynule s kotoučem do útoku.
     
    42:25
    Daniel Postl (KVA) ostře trefil v útočném pásmu kolenem Páleníka, který se přetočil ve vzduchu a tvrdě dopadl na ledovou plochu. To vzbudilo velké emoce na hradecké střídačce, po poradě nakonec rozhodčí za faul kolenem uděluje dvě minuty.
     
    43:06
    V přesilovce se zatím ale Hradec trochu hledá. Varům se povedlo dvakrát za sebou vyhodit.
     
    43:33
    Zanedlouho přišlo další poslání puku až k brankářovi. Přes polovinu početní výhody je pryč a Psohlavec nemusel čelit žádné střele.
     
    43:56
    Koklar si na fleku udělal obránce před sebou a dostal se až do zakončení, které ale nevyšlo, Psohlavec skvěle zasáhl betonem! Domácí útočník se ještě pokoušel zpracovat odražený puk ze vzduchu, po souboji ale letěl přímo do mantinelu a vypadá to na zranění ramene.
     
    45:19
    Kyncl byl na levé straně zablokován a Lvi tak mohli přebruslit do útoku. To obstaral Klíma, který pak i clonil Psohlavcovi ve výhledu. Přesto si karlovarský brankář připsal zákrok.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Lukáš Slavík – 2 min., podrážení.
     
    47:03
    Situace ale byla velmi podobná! Znovu to byl Blažek na pravém křídle, který dostal puk a sjížděl si v brejku na lepší střelecký úhel. Zakončení se mu ale nevydařilo a trefil Zárubu do betonu.
     
    48:18
    5/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Šest sekund před vypršením přesilovky střílí Energie třetí gól a zřejmě tak rozhoduje o třech bodech! Studnický nedokázal rozjet útok od vlastní branky a puk si tak od něj vzal napadající Wardas, načež zadovkou bekhendem našel dojíždějícího JAKUB KYNCLA, který se již zblízka nemýlil – 0:3! Asistence: Viktor Wardas.
    Wardas V., Kyncl J., Pelikán M., Kůrka P., Psohlavec M.
    Záruba M., Hendrych P., Forejtek O., Studnický K., Koklar T., Václavíček M.
     
    49:52
    Hendrych prostrčil od mantinelu puk Janečkovi, který zůstal sám před Psohlavcem, načež do něj v rychlosti i vlétl. Branka se posunula, Psohlavec zahučel do sítě a puk přešel brankovou čáru. Domácí tak chtěli gól uznat, vyhověno jim však není!
     
    50:36
    I když je extraligové kolo odloženo, tak si část hradecké ultrasky našla prostor na návštěvu dorostenců. Na poměry mládežnických soutěží tak panuje na stadionu skvělá atmosféra.
     
    51:59
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Osm minut před koncem přidávají Vary další gól, a tak je definitivně rozhodnuto. Hosté si podrželi puk v útočném pásmu, Kůrka mohl z mezikruží střílet, místo toho ale poslal puk nalevo pro MARKA MICHALOVA, který to z první trefil křížem do vinglu – 0:4! Asistence: Pavel Kůrka.
    Habla J., Blažek V., Kůrka P., Horáček V., Michalov M., Psohlavec M.
    Záruba M., Václavíček M., Koklar T., Šedivý J., Wališ J., Vencl R.
     
    52:31
    Zbytečné oslabení pro domácí tým. Asistent trenéra Filip Luňák tak dlouho směřoval invektiva k rozhodčím, až mu byl vystaven účet v podobě dvou trestných minut. Ty odsedí Josef Janeček.
     
    52:53
    6/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V přesilovce přichází další gól a výsledek začíná narůstat do nepěkných rozměrů. Opět to byla přihrávka Pavla Kůrky, tentokrát na hokejku VIKTORA WARDASE, který do toho dupl, ve velké rychlosti projel do útočného pásma, respektive na pravý kruh. Na přesné zakončení neměl Záruba nárok – 0:5! Asistence: Pavel Kůrka.
    Psohlavec M., Wardas V., Kůrka P., Habla J., Slavík L., Blažek V.
    Záruba M., Hendrych P., Páleník O., Pánek J., Pavlík D.
     
    53:49
    Jakub Habla (KVA) vzal u mantinelu zezadu Klímu a povalil jej na led. Dostává dvě minuty za hrubost...
     
    53:50
    ...jenže o sekundu později je přesilovce Hradce konec. Jakub Hornych (MHK) po buly fauloval a jde ven za podrážení.
     
    55:17
    Hendrych nahrával před branku a rozhodně to chtěl udělat lépe. Jenže pomalou obránce přihrávku nevypíchl, čímž tak dal šanci Páleníkovi na zakončení do odkryté kasy. Domácí útočník však v tutové pozici promáchl!
     
    56:32
    Hraje se znovu v pěti na obou stranách a Vary mají duel plně pod kontrolou. Teď už jde tak v jejich podání i o udržení čistého konta.
     
    58:02
    Psohlavec si za tento zákrok čisté konto zaslouží! Rozhozená obrana Varů nevěděla, kam dříve skočit a Hendrych připravil pro Páleníka zakončení do prázdné branky. Karlovarský gólman ale fantasticky skočil zpět do brankoviště a puk udržel před brankovou čárou!
     
    58:02
    Poté navíc následovala rozmíška, po které se vylučuje na obou stranách. David Šichan (MHK) a Jonáš Vaníček (KVA) mají dvojku za hrubost.
     
    59:16
    Hosté drží puk na hokejkách u vlastní branky a utkání se už fakticky jenom dohrává. To stále za supportu domácího kotle.
     
    59:42
    Václavíček dostal puk jenom k vlastní střídačce, Vary pak vrátily hru za Zárubovu kasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Energie si došla zodpovědným týmovým výkonem pro tři body a do nadstavby vstoupila nejlepším možným způsobem. Ve třetí třetině jistila výhru dalšími třemi brankami, přičemž všechny padly mezi 49. – 53. minutou. Výsledek vypadá na jednu stranu krutě, na tu druhou doplatili Hradečtí na neproměňování šancí.
     
    Z mé strany je to tak dnes již vše. Mějte pokud možno co nejpohodovější vánoční svátky a v novém roce se budu z Hradce těšit opět napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 78 diváků. (17:13:33)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Michalov (Kůrka), 32. V. Blažek (Habla), 49. Kyncl (Wardas), 52. Michalov (Kůrka), 53. Wardas (Kůrka)


    Mountfield HK: Záruba (Růžička) – Vencl, Wališ, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Janeček, Šichan, Hendrych (A) – Fi. Klíma, Páleník (C), Šedivý – Václavíček, Koklar, Hornych.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Dyk, Horáček, Kůrka, Bednář, D. Postl, Pelikán (C) – Kváš, Wardas, L. Slavík – Michalov, Kyncl, Vaníček – Habla, Tomek (A), V. Blažek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Kratochvíl – Roischel, Kolář

    Diváci: 78
    bahis siteleri