Olomouc – Jihlava 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – K. Vary 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 2:6 (kon.)
Přerov – Pardubice 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.12.2023, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • O pořadí v play-off
Partner:
     
    58:02
    Poté navíc následovala rozmíška, po které se vylučuje na obou stranách. David Šichan (MHK) a Jonáš Vaníček (KVA) mají dvojku za hrubost.
     
    53:50
    ...jenže o sekundu později je přesilovce Hradce konec. Jakub Hornych (MHK) po buly fauloval a jde ven za podrážení.
     
    53:49
    Jakub Habla (KVA) vzal u mantinelu zezadu Klímu a povalil jej na led. Dostává dvě minuty za hrubost...
     
    52:31
    Zbytečné oslabení pro domácí tým. Asistent trenéra Filip Luňák tak dlouho směřoval invektiva k rozhodčím, až mu byl vystaven účet v podobě dvou trestných minut. Ty odsedí Josef Janeček.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Lukáš Slavík – 2 min., podrážení.
     
    42:25
    Daniel Postl (KVA) ostře trefil v útočném pásmu kolenem Páleníka, který se přetočil ve vzduchu a tvrdě dopadl na ledovou plochu. To vzbudilo velké emoce na hradecké střídačce, po poradě nakonec rozhodčí za faul kolenem uděluje dvě minuty.
     
    39:38
    První vyloučení Varů ze hry přichází až na konci druhé třetiny. Trestaným je Viktor Wardas (KVA) za podrážení a Hradec má tak výbornou možnost na snížení.
     
    34:47
    Daniel Pavlík (MHK) zachraňoval nepřehlednou situaci před vlastní brankou, která započala po chybné rozehrávce Václavíčka. Podrazil tělem Kyncla, za což tak dostává menší trest.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Ondřej Páleník – 2 min., podrážení.
     
    21:47
    Energie kompletně celou přesilovku neodehraje. Těsně před jejím vypršením totiž špatně střídala a Ondřej Bednář míří odsedět tento technický přestupek.
     
    19:51
    Ondřej Páleník (MHK) se hokejkou škrábal protihráči v košíku, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího. Tím tak míří hradecký kapitán na trestnou.
     
    11:23
    Varům byl sice signalizován ofsajd, těsně předtím ale Jakub Hornych (MHK) sáhl hokejkou po pronikajícím soupeři. Má to tak za dvě minuty, přestupek hákování.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Michalov (Kůrka), 32. V. Blažek (Habla), 49. Kyncl (Wardas), 52. Michalov (Kůrka), 53. Wardas (Kůrka)


    Mountfield HK: Záruba (Růžička) – Vencl, Wališ, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Janeček, Šichan, Hendrych (A) – Fi. Klíma, Páleník (C), Šedivý – Václavíček, Koklar, Hornych.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Dyk, Horáček, Kůrka, Bednář, D. Postl, Pelikán (C) – Kváš, Wardas, L. Slavík – Michalov, Kyncl, Vaníček – Habla, Tomek (A), V. Blažek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Kratochvíl – Roischel, Kolář

    Diváci: 78
    bahis siteleri