K. Vary – Plzeň 4:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Sparta – Kladno 5:3 (kon.) | Třinec – Vítkovice 2:4 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:0, 3:0, 1:3)
Rytíři Kladno
Úterý 26.12.2023, 17:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a po parádní hokejové bitvě vám přeji příjemný zbytek svátečního večera. (19:29:46)
     
    Sparta po páté výhře pokračuje ve stíhání vedoucích Pardubic, zatímco Kladnu se vzdaluje nejlepší dvanáctka a naopak se po výhře Mladé Boleslavi zmenšil jeho náskok na poslední místo.
     
    Za domácí byl nejlepším hráčem zápasu zvolen dvougólový Vladimír Sobotka, přičemž na druhé straně obdržel cenu Martin Procházka.

    Tu si určitě zasloužil, ale Adam Brízgala musel být ve výběru kompetentních lidí těsně pod čárou, protože chytal fantasticky!
     
    Utkání končí radostí domácí Sparty! Ta díky smrtícím brejkům ve druhém dějství položila základ úspěchu, ale rozhodně nebylo hotovo, jelikož Rytíři využili domácího polevení v defenzivě a nakonec v závěru zadělali na drama, které už však nedotáhli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Z hranice pravého kruhu střílel z těžké pozice Kusý, ale Kořenář stihl na štěstí pro sparťany přesunout svůj levý beton včas.
     
    59:24
    Kladno se nevzdává, pokračuje ve své aktivitě a kombinuje kolem branky, jenže tomu chybí to nejdůležitější – střelba.
     
    59:08
    Sparta vyhodila kotouč z obranného pásma jen na zakázané uvolnění.
     
    58:54
    Smoleňák se dostal ke střele tahem z levého kruhu, která však letí jen těsně vedle zadní tyčky.
     
    58:36
    Úspěšně zvládli důležité buly a Jágrova snaha způsobila závar před brankou – zatím bez úspěchu. Tlak však pokračuje.
     
    58:12
    Odvážný tah Kladna! Rytíři i přes vhazování ve středním pásmu odvolávají Brízgalu a zkusí zabojovat o body v šesti hráčích.
     
    57:32
    Moc pěkná akce Kladna! Na levé straně se dostal k puku Melka, jenž zkoušel zvednout puk, ale blízko brance trefil jen lapačku Kořenáře.
     
    56:47
    Kladno marně útočí, navíc se muselo bránit brejku Sparty, při němž Sobotka místo střely zvolil otočku a zpětnou přihrávkou pobídl Řepíka, který pálí z mezikruží mimo branku.
     
    56:02
    Sparta znovu úspěšně vyhazuje kotouč ze svého pásma, načež puk opouští hrací plochu a sudí přerušuje hru.
     
    55:29
    Rytíři se přece jen usadili v útočném pásmu, Sideroff pálí z pravého kruhu jen nad Kořenářovu branku.
     
    54:26
    Kladno se pokouší útočit středem hřiště postupnou kombinací i nahozenými puky, ale sparťané je úspěšně vrací zpět na polovinu Rytířů.
     
    53:26
    Sparta úspěšně drží hlavní dění na soupeřově polovině, odkud jí nehrozí žádné nebezpečí. Šancí však ubylo na obou stranách.
     
    52:42
    Ticháček se skvěle natlačil před branku z rohu útočného pásma, ale na přední tyčce na Kořenáře nevyzrál – komerční přestávka.
     
    52:22
    Čas plyne, téměř se nepřerušuje a šance nepřibývají.
     
    51:36
    Kladno se ještě snaží zaútočit, ale vypadá to, jako by mu docházely síly. Spartě kontroluje svou polovinu, a když vidí šanci na útok, vrhne se dopředu – zatím neúspěšně.
     
    50:42
    Sparta pokračuje v aktivitě, Kempného tečovaná střela od modré však letí jen nad branku Kladna.
     
    50:09
    Krátce nato byla hra přerušena, když Procházka sekl Kousala, ale i přes nelibost domácího týmu se nevylučuje.
     
    49:49
    Zdá se, že domluva a povzbuzení trenérů Spartě pomohlo, jelikož kontroluje puk a tlačí se do útoku, zatímco Kladenští vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:48
    Sparta se natlačila do ofenzivy, načež povedenou akci na jeden dotyk zakončil z levého kruhu Krejčík, ale trefil jen Brízgalu.
     
    48:20
    Sparta si logicky bere oddechový čas. Trenér Pavel Gross není rozhodně spokojený a není se čemu divit.
     
    48:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nikam se nebalte, Kladno rozhodně neskládá zbraně! Sparta nesmyslně polevila, což hosté dokázali potrestat. Nepříjemné napadání zužitkoval zcela nehlídaný RADEK SMOLEŇÁK, který se ocitl před brankou a přesnou střelou zadělává na drama. Asistence: Martin Procházka.
     
    47:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Fanoušci se nenudí, ale spokojenější je hostující hlouček. Sparta trošku polevila, její nedůslednost trestá tentokrát DENIS KUSÝ, který tečoval nenápadnou Hejdovu střelu od modré čáry přímo do branky. Asistence: Tadeáš Hejda, Jakub Klepiš.
     
    46:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí O2 arena se dočkala, zní "Pátá"! Zmatky hostů kolem jejich branky zužitkoval Miroslav Forman, jehož zpětnou přihrávku uklidil do branky z levého kruhu JAKUB KREJČÍK a vrací Spartě čtyřgólový náskok. Asistence: Miroslav Forman, Filip Chlapík.
     
    46:38
    Rytíři se nechtějí vzdát, jejich snaha donutila Kořenáře zasáhnout a po mele v brankovišti jde zápas do komerční přestávky.
     
    46:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A pak, že to nejde! MARTIN PROCHÁZKA dobře najel z levé strany do kruhu a povedenou střelou tahem trefil pravý horní růžek branky. Bez asistence. Asistence: Jiří Ticháček.
     
    46:13
    Kousal vstoupil do útočného pásma sám bez podpory spoluhráčů, což skončilo ztrátou kotouče. Kladno jde do brejku!
     
    45:44
    Rytíři se osvobodili, a přestože vzápětí stál Konečný tváří v tvář Brízgalovi, jejich manko zůstává čtyřgólové.
     
    45:12
    Kladno už je v plném počtu, ale nadále se musí bránit sparťanské kombinaci. Domácí se snaží vytvořit zajímavou střeleckou šanci – zatím neúspěšně.
     
    45:02
    Na modré čáře dostal nabito Irving, jehož prudká střela letí přímo do náruče pozorného Brízgaly!
     
    44:09
    Domácím přesilová hra příliš nevychází, ale po jednom útoku byl zřejmě zasažen Josh Kestner, který se drží za obličej. Faul se nepíská a Kladno může vyvézt puk na útočnou polovinu.
     
    43:05
    Aktivní pohyb Sparty v podání Michala Řepíka a Pavla Kousala musel zastavit Jiří Ticháček (KLA) jen za cenu faulu – dvě minuty.
     
    42:49
    Sparta se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    42:29
    Zajímavá střela Jarůška letí mimo, načež Sparta ujela do dalšího přečíslení, ale Tomek trefil z levého kruhu jen hřbet Brízgalovy lapačky.
     
    41:46
    Snaha Kladna je opět marná, Sparta si dobře hlídá své pásmo a úspěšně odvrací ofenzivní výpady soupeře.
     
    40:54
    Úvodní snahu Kladna o útočný výpad zastavuje ofsajd, po němž sparťané vyhráli vhazování a zaútočili. Ačkoliv se odražený kotouč dostal k Brízgalovi, jeho pokus o dlouhou přihrávku končí zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá siréna posílá zápas do druhé přestávky, do které jde Sparta v mnohem lepší náladě. Kladno nezačalo dějství vůbec špatně, ale pak nepochopitelně polevilo a zbytečnými chybami v defenzivě dovolilo Spartě jedno přečíslení za druhým, která nakonec vedla ke třem zásahům Pavla Kousala, Filipa Chlapíka a Vladimíra Sobotka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    A rozhodně se nenudí! Sparta na malou chvíli opustila pásmo, ale rychle se vrátila, když Řepík objel branku a posunul puk nahoru na Kousala, proti jehož střele se Brízgala úspěšně roztáhl a vzápětí zalehl kotouč.
     
    39:00
    Tlak je stále optický, Brízgala zasahovat nemusel, ale musí se mít stále na pozoru!
     
    38:22
    Sparta už je usazena v útočném pásmu, kde poklidně kombinuje a čeká na ideální příležitost k zakončení.
     
    37:37
    Kladenská kombinace je bezzubá, Sparta s poklidem kryje nebezpečná místa ve svém pásmu a čeká na příležitosti k protiútoku.
     
    36:41
    Naděje hostů už klesají ke dnu. Není to rozhodně tak, že by jen bezmocně stáli na své polovině a bránili jeden útok za druhým, naopak dokážou být také nebezpeční, ale ke střelám se nedostávají.
     
    35:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    S tímhle může Brízgala těžko něco dělat. Další parádní akce Sparty, kdy Kempný vyvezl puk za modrou čáru. Kotouč následně přiťukl do strany Kestnerovi, který ho okamžitě vrátil na osu VLADIMÍRU SOBOTKOVI a jeho prudká střela končí v síti. Asistence: Josh Kestner, Michal Kempný.
     
    35:29
    Vydařené střídání Jágrovy formace! Kladenští se k další výraznější šanci nedostali, ale defenzivu Sparty dokázali zaměstnat, než vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    34:43
    Zajímavá šance Kladna! Jágr se pokoušel objet branku a ještě posunout kotouč na volného Pytlíka, ale v zahuštěném prostoru před brankou nakonec Kořenáře neohrozili.
     
    33:56
    Další střelecké pokusy si však v posledních minutách připisuje jen Sparta. Výraznější gólové šance však nepřichází ani na jedné straně.
     
    33:17
    Sparta pokračuje v poklidném výkonu, čeká na chyby, kterých Kladno kupí spoustu a jen díky svému brankáři je relativně stále ve hře.
     
    32:18
    Následná střela z kruhu už patřila mezi lehčí pokusy. Brízgala úspěšně zasahuje a posílá utkání do komerce.
     
    32:05
    Fantastický výkon Brízgaly pokračuje! Čtvrtá lajna dobře zakombinovala, když Hauser našel od mantinelu Mužíka, ale ten chytře místo střely počkal a ještě posunul puk pod sebe na Konečného, proti jehož střele do odkryté branky Brízgala vykopl levou špičku.
     
    31:26
    Ticháček dobře vyvezl kotouč a popojel do mantinelu ke středu, odkud vyslal střelu tahem, ale bohužel pro hosty trefil jen Pytlíka.
     
    30:47
    Defenzivu Kladna trápí marodka, ale tohle jsou chyby na úrovni dorostu. Rytíři znovu trestuhodně propadli, čímž darovali Spartě přečíslení tří na jednoho, ale tentokrát Kestner trefil jen bránícího hráče.
     
    30:08
    Nezahrozili, naopak se musí rychle vracet, protože elitní formace Sparty přesouvá hru před Brízgalu.
     
    29:29
    Další zákrok hostujícího brankáře, díky němuž Rytíři nejsou na cestě k dalšímu vysokému debaklu. Kladenští však tentokrát zakládají útočnou akci.
     
    29:03
    Rychlý brejk Sparty zakončil střelou z kruhu navrátivší Moravčík, proti němuž Brízgala úspěšně zasahuje.
     
    28:50
    Moc hezký hokejový moment ze strany Horáka i Brízgaly byl snad jedinou povedenou akcí kladenské přesilovky. Ta jde do finiše.
     
    28:22
    Fantastický Brízgala! Kladno opět propadlo vzadu, chybičkou nastartovalo brejk Sparty, na jejím konci dostal Horák puk na hranici pravého kruhu, ale proti jeho střele z voleje se brankář Kladna krásně natáhl lapačkou!
     
    27:55
    Už jsme ve druhé minuty početní výhody, ve které mají hosté potíže s přechodem půlící čáry. Sparta potvrzuje, že je premiantem na oslabení zcela zaslouženě.
     
    27:25
    Tlak Kladna je střelecky impotentní, Sparta úspěšně vyhazuje puk přes všechny čáry a úspěšně ustála část oslabení.
     
    26:48
    Vylučuje se na domácí straně! Michal Moravčík (SPA) v rohu kluziště dohrál soupeře a dává Kladnu naději na návrat do zápasu.
     
    26:37
    Na druhé straně měl zajímavou šanci Hauser, který však z pravé strany neuspěl a neujala se ani Konečného dorážka z mezikruží.
     
    26:06
    Vzápětí musel zasahovat Kořenář, který vyhlavičkoval střelu ze strany a poslal tak utkání do další komerční přestávky.
     
    25:58
    A mohlo být hůř! Do brejku ujel pro změnu Kestner, jehož prudká střela končí na levé tyčce kladenské branky!
     
    25:35
    Kladno si vzalo oddechový čas, protože svou nedůsledností dává domácím zbytečně pohodlný náskok. Sparta už znovu kombinuje na útočné polovině.
     
    25:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velká paráda v podání domácích! Sparťané ujeli do přečíslení tří na jednoho, které táhl Forman, naznačil pohyb a posunul puk do strany na FILIPA CHLAPÍKA, jenž nedal prudkou střelou Brízgalovi šanci. Asistence: Miroslav Forman.
     
    24:53
    Ideální sparťanská odpověď na povedenou pasáž soupeře, který nadále pokračuje v aktivitě, ale chybí mu více střeleckého zakončení.
     
    24:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takhle má vypadat brejk! Sparta ujela do přečíslení, které zakončil středem hřiště PAVEL KOUSAL, jehož střela tahem z mezikruží vymetla růžek Brízgalovy branky. Asistence: Michal Řepík, Jakub Krejčík.
     
    24:04
    Sparta má v úvodu druhého dějství potíže s bráněním soupeře, tentokrát ale neúspěšné přečíslení dvou na jednoho ke kladenskému zakončení nevedlo.
     
    23:36
    Klepiš na útočné modré šikovně zachytil kotouč, jenže si pomohl nedovoleně – přihrávka rukou.
     
    23:10
    Čtvrtý útok Kladna úspěšně drží Spartu v pozoru, ale Jarůškovo objetí branky ani Babkova střela zprava neměly gólové parametry.
     
    22:43
    Neúspěšná střela Kladna končí u Kořenáře, po jehož pohodovém zákroku se bude vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    21:57
    Spolupráce Pytlíka s Jágrem na útočné modré čáře byla přerušena Strnadovým ofsajdem na druhé straně kluziště.
     
    21:26
    Sparta okamžitě po zakončení zahrozila, leč neúspěšně. Do brejku tak ujeli hosté, načež Smoleňák dobře počkal na Vebera, jehož zakončení z druhé vlny letí jen mimo branku.
     
    21:01
    Velká šance Sparty! Řepík dobře vyvezl kotouč za pravý kruh, odkud našel na zadní tyčce Horáka, ale Brízgala se proti němu skvěle přesunul.
     
    20:20
    I přes vyhrané buly se sparťané nedokázali dostat do zakončení, načež byli vytlačeni a po vyhození kotouče na střídačku se vhazuje před Kořenářem.
     
    20:11
    Velmi rychle se Sparta hnala do útočného pásma, načež Sobotka nešťastně odpálil kotouč do ochranné sítě. Vhazuje se po Brízgalově levici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodním dějství už se nic nestalo, Sparta jede do šaten za těsného náskoku. Nemuselo tomu tak být, protože šance mělo i Kladno. Zejména únik Antonína Melky mohl s průběhem prvního dějství zamíchat, ale Sparta nakonec uhájila čisté konto a přesilovkovým gólem Vladimíra Sobotky v závěru třetiny odskakuje soupeři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Brankář Kladna zachytil nahozený kotouč, který pro jistotu schovává pod lapačkou a přerušuje hru.
     
    19:35
    Rytíři sice dostávají kotouč za branku Sparty, ale jen do moci domácích hráčů, kteří mohou rozjet jednu z posledních šancí.
     
    19:11
    Kladno se svou ofenzivní kombinací neuspělo, musí zpátky na vlastní polovinu a navíc mu dělá potíže dobře napadající Sparta.
     
    18:36
    Domácí aréna už se zvedala ze sedaček, jelikož se do úniku hnal Konečný, ale jeho samostatnou akci zastavuje hvizd sudího – ofsajd.
     
    18:28
    5/4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tlak Sparty však pokračoval a skončil gólovou tečkou! Kempný pálil od modré čáry, načež VLADIMÍR SOBOTKA nadvakrát dorazil sražený kotouč mezi Brízgalovy betony. Asistence: Michal Kempný, Michal Řepík.
    Sobotka V., Kempný M., Lajunen J., Chlapík F., Řepík M.
    Veber V., Melka A., Slováček O., Strnad J.
     
    18:18
    Sparta má na ledě to nejlepší, co může na přesilovku nabídnout. Kempný však trefil od modré čáry jen bránícího hráče.
     
    18:05
    Vzápětí se Krejčík dostal ke střele, na kterou si šikovně počkal, ale Brízgala nejprve zasáhl lapačkou a vzápětí do ní ukryl puk!
     
    17:46
    Krejčík nečekaně nahodil vysoký kotouč na branku, před kterou stál Horák, ale nakonec skákavý puk neusměrnil.
     
    17:32
    Jaromír Jágr (KLA) na útočné modré čáře zbytečně hákoval Kempného, za což dostává menší trest.
     
    16:59
    Jejich útok zastavila nepřesná přihrávka Formana, po níž se ale nakonec domácí dostali do zakončení. Z levého kruhu pálil Horák, jehož střelu vytáhl Brízgala svým ramenem!
     
    16:37
    Hejdova střela byla sražena mimo, načež je nátlak hostů potlačen a dopředu se můžou vydat opět sparťané.
     
    16:11
    Kladno je v posledních minutách nebezpečnější! Nejprve pálil nebezpečně Melka, následně Smoleňák zkoušel objet branku, ale na Kořenáře si nepřišel. Tlak Rytířů pokračuje.
     
    15:22
    Neuspělo stejně tak, ale může být v klidu. Rychlý protiútok Sparty táhl Sobotka, ale jeho křídla si nepohlídala ofsajdové postavení.
     
    15:04
    Sparta nakonec vyšla z malého souboje jako vítěz, ale její následný protiútok nic nepřinesl – na tahu je opět Kladno.
     
    14:28
    Strnad se hnal za kotoučem do rohu útočného pásma, kde se přetahuje s Tomkem a Irvingem. Rozhodčí zatím nepřerušují.
     
    14:02
    Kladno vyhrálo vhazování, čímž se udrželo v pásmu, ale hraje převážně zády k brance anebo u mantinelu.
     
    13:49
    Rozhodčí přerušuje hru, protože kotouč opouští hrací plochu po tečovaném vyhození Krejčíka. Jdeme do druhé komerce!
     
    13:22
    Až po Lajunenově návratu pálil od modré Veber, jehož střelu dobře clonil Sideroff, přesto kotouč letí jen vedle Kořenářovy branky.
     
    13:05
    Série vyhazovaných kotoučů pokračuje i nadále, Jágrova přesilovková formace je stále bez výrazné střelecké šance.
     
    12:40
    Důrazný Mikliš dokázal v rohu kluziště vyhrát těžký souboj se soupeřem, po němž se sparťané znovu osvobozují. Tlak Kladna je zatím bezzubý.
     
    12:14
    Kladno musí začít znovu zpoza své branky, kam dobře pracující obrana Sparty vyhazuje puk.
     
    11:39
    Kladno už je v plném počtu, ale svou přesilovkou zahajuje stíháním vyhozeného kotouče z obranného pásma Sparty. V početní nevýhodě je Sparta pro změnu nejlepším týmem soutěže – potvrzuje to.
     
    11:14
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož Jani Lajunen (SPA) šel do souboje s Dotchinem příliš neohrabaně a dostává menší trest za hru vysokou holí.
     
    11:02
    Pražané drží kotouč, kombinují, ale podtrhují své trápení v početních výhodách, protože se jim nedaří vyslat střelecký pokus.
     
    10:17
    A mohla z toho být tragédie! Kestner se na modré čáře nechal obrat Melkou, který mazal sám na Kořenáře, ale ten se nenechal nachytat bekhendovou kličkou mezi betony!
     
    10:07
    Sparta drží útočné pásmo, ale nedaří se jí dostat do střeleckého zakončení.
     
    09:29
    Nestalo se tak. Zbytečné podrážení Tadeáše Hejdy (KLA) posílá Rytíře poprvé do čtyř.
     
    09:19
    Rozhodčí zvedá pravici po faulu na Tomka, tudíž se sparťané mohou těšit na první přesilovku. Tedy, pokud nevyužijí už její signalizaci.
     
    08:57
    Kladno po vhazování zaútočilo, načež se Melka šikovně uvolnil v rohu útočného pásma a pobídl na ose Procházku, který pálí vedle branky!
     
    08:30
    Nepříjemný tlak Sparty! Nejprve pálil zleva Buchtele, načež dorážel Kestner, ale stejně jako z druhé vlny dojíždějící Irving branku netrefil. Komerční přestávka.
     
    07:35
    Středočeši dobrým napadáním vybojovali kotouč ve středním pásmu, ale Klepišova přihrávka na Kusého byla nepřesná. Sparta už přebírá kontrolu nad svým územím.
     
    07:15
    Rytíři vyhazují kotouč přes všechny čáry, a to výjimečně tak, že se nepíská icing. Sparta musí začít zpoza své branky.
     
    06:46
    Do útočného pásma se opět vydal Chlapík, jehož střelu ze strany dokázal Veber srazit hokejkou mimo Brízgalovu branku.
     
    06:26
    Sparta nakonec dokázala uhájit své pásmo, načež Sobotka o mantinel vyhazuje puk a oba týmy mohou prostřídat.
     
    05:55
    Vydařená práce druhého útoku Kladna, který sice Kořenáře neprověřil, ale dobrou prací drží hru na polovině Sparty.
     
    05:22
    Zajímavá příležitost Rytířů! Třetí útok dobře vybojoval pásmo, načež Slováček nahodil kotouč od levého mantinelu, a přestože puk letěl z velkého úhlu, Kořenář neměl vůbec lehký úkol.
     
    04:33
    Moc hezká akce Chlapíka! Sparta sice po dalším vhazování ztratila pásmo, ale sparťanský lídr se do něj rychle vrátil a nakonec s obráncem na zádech prověřil z otočky Brízgalu, který zasáhl pravým betonem.
     
    03:59
    Domácí tým se udržel na kotouči, pokračoval v tlaku kolem branky, a přestože nezakončil, bude se po zakázaném uvolnění Kladna vhazovat po Brízgalově pravici.
     
    03:38
    Výrazně blíže gólu byl Sobotka, jehož povedená střela z levého kruhu orazítkovala jen tyčku!
     
    03:08
    Individuální akci středem hřiště nakonec Tomek dotáhl až k zakončení, ale jeho střelu tahem z levého kruhu dokázal Brízgala pokrýt, ačkoliv před ním dobře projel jeden ze sparťanů.
     
    03:00
    Sparta se trošku zlobila po tvrdém souboji u mantinelu, ale faul se nepískal. Pražané se následně vydají do středního pásma.
     
    02:36
    Středočeši neuspěli ani s dalším nájezdem, po němž jsou dobrou defenzivní prací sparťanů vytlačeni až na vlastní polovinu.
     
    01:59
    Zahrozilo také Kladno! Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Rytíři okamžitě po vhazování, ale Melkově pobídce spoluhráči chyběla potřebná přesnost. Vzápětí se k puku dostal také Jágr, ale jeho přihrávku nedokázal Pytlík zužitkovat.
     
    01:05
    Chlapík nedokázal na levém kruhu zakončit proti přesile bránících hráčů, ale donutil hosty rozehrát alespoň jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:38
    Úvodní ofenzivní výpady obstarala Sparta, jejíž elitní lajna ale ani při jednom z útoků nezahrozila. Domácí jsou stále na kotouči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše, utkání předcházela ještě minuta ticha za oběti čtvrteční tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Moravčík, Krejčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, T. Tomek – Řepík, Sobotka, P. Kousal – Forman, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Hauser.
    Trenér: P. Gross

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin, Babka, Ticháček, Slováček, Veber – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Jágr, Pytlík, Strnad – Melka, M. Procházka, Bláha – Jarůšek, Smoleňák, Sideroff.
    Trenér: O. Vejvoda

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Hynek, Šimánek.
    Prosadí se Richard Jarůšek střelecky na Spartě?
     
    Sparta má v této sezoně proti Středočechům stoprocentní bilanci, když je nejprve smetla na jejich ledě 7:1 a ve druhé duelu brala výhru 3:2. Rytíři čekají na skalp Sparty už sedm zápasů.
     
    Domácí Sparta půjde do zajímavého šlágru s rivalem v dobrém rozpoložení, protože v posledním utkání v Třinci uhájila vítěznou šňůru. V nejdelší nájezdové sérii v extraligové historii si nakonec díky dvěma zásahům Romana Horáka vybojovala čtvrtý triumf za sebou, díky němuž pokračuje v útoku na vedoucí Pardubice.

    Pražany však mírně trápí přesilovky, což platí také o Kladnu. To sice v posledním duelu v Pardubicích dokázalo potrápit lídra tabulky, ale nakonec počtvrté v řadě prohrálo, a přestože si Rytíři drží nadějný náskok na poslední Boleslav, na dvanácté Vítkovice ztrácí pět bodů. Druhý nejhorší útok i obranu soutěže se pokusí povzbudit Jaromír Jágr, který se na východě Čech poprvé v sezoně vrátil do sestavy a hned si připsal gólovou přihrávku.
     
    Hezké sváteční odpoledne! Všichni po náročném víkendu trávíme salátek s řízkem či kapříkem a ládujeme se u pohádek cukrovím, což ale neplatí o extraligových hokejistech. Nejvyšší soutěž totiž pokračuje dnešním 30. kolem, které nabídne od 17:00 také šlágr mezi Spartou a Kladnem.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 19. Sobotka (Kempný, Řepík), 25. P. Kousal (Řepík, Krejčík), 26. Chlapík (Forman), 36. Sobotka (Kestner, Kempný), 47. Krejčík (Forman, Chlapík) – 47. M. Procházka (Ticháček), 48. Kusý (Hejda, Klepiš), 49. Smoleňák (M. Procházka)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Moravčík, Krejčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, T. Tomek – Řepík, Sobotka, P. Kousal – Forman, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Hauser.
    Trenér: P. Gross

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin, Babka, Ticháček, Slováček, Veber – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Jágr, Pytlík, Strnad – Melka, M. Procházka, Bláha – Jarůšek, Smoleňák, Sideroff.
    Trenér: O. Vejvoda

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Hynek, Šimánek

    Diváci: 12 717
    bahis siteleri