K. Vary – Plzeň 4:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Sparta – Kladno 5:3 (kon.) | Třinec – Vítkovice 2:4 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:0, 3:0, 1:3)
Rytíři Kladno
Úterý 26.12.2023, 17:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:12
    Odvážný tah Kladna! Rytíři i přes vhazování ve středním pásmu odvolávají Brízgalu a zkusí zabojovat o body v šesti hráčích.
     
    57:32
    Moc pěkná akce Kladna! Na levé straně se dostal k puku Melka, jenž zkoušel zvednout puk, ale blízko brance trefil jen lapačku Kořenáře.
     
    48:48
    Sparta se natlačila do ofenzivy, načež povedenou akci na jeden dotyk zakončil z levého kruhu Krejčík, ale trefil jen Brízgalu.
     
    48:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nikam se nebalte, Kladno rozhodně neskládá zbraně! Sparta nesmyslně polevila, což hosté dokázali potrestat. Nepříjemné napadání zužitkoval zcela nehlídaný RADEK SMOLEŇÁK, který se ocitl před brankou a přesnou střelou zadělává na drama. Asistence: Martin Procházka.
     
    47:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Fanoušci se nenudí, ale spokojenější je hostující hlouček. Sparta trošku polevila, její nedůslednost trestá tentokrát DENIS KUSÝ, který tečoval nenápadnou Hejdovu střelu od modré čáry přímo do branky. Asistence: Tadeáš Hejda, Jakub Klepiš.
     
    46:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí O2 arena se dočkala, zní "Pátá"! Zmatky hostů kolem jejich branky zužitkoval Miroslav Forman, jehož zpětnou přihrávku uklidil do branky z levého kruhu JAKUB KREJČÍK a vrací Spartě čtyřgólový náskok. Asistence: Miroslav Forman, Filip Chlapík.
     
    46:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A pak, že to nejde! MARTIN PROCHÁZKA dobře najel z levé strany do kruhu a povedenou střelou tahem trefil pravý horní růžek branky. Bez asistence. Asistence: Jiří Ticháček.
     
    43:05
    Aktivní pohyb Sparty v podání Michala Řepíka a Pavla Kousala musel zastavit Jiří Ticháček (KLA) jen za cenu faulu – dvě minuty.
     
    42:29
    Zajímavá střela Jarůška letí mimo, načež Sparta ujela do dalšího přečíslení, ale Tomek trefil z levého kruhu jen hřbet Brízgalovy lapačky.
     
    35:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    S tímhle může Brízgala těžko něco dělat. Další parádní akce Sparty, kdy Kempný vyvezl puk za modrou čáru. Kotouč následně přiťukl do strany Kestnerovi, který ho okamžitě vrátil na osu VLADIMÍRU SOBOTKOVI a jeho prudká střela končí v síti. Asistence: Josh Kestner, Michal Kempný.
     
    32:05
    Fantastický výkon Brízgaly pokračuje! Čtvrtá lajna dobře zakombinovala, když Hauser našel od mantinelu Mužíka, ale ten chytře místo střely počkal a ještě posunul puk pod sebe na Konečného, proti jehož střele do odkryté branky Brízgala vykopl levou špičku.
     
    28:22
    Fantastický Brízgala! Kladno opět propadlo vzadu, chybičkou nastartovalo brejk Sparty, na jejím konci dostal Horák puk na hranici pravého kruhu, ale proti jeho střele z voleje se brankář Kladna krásně natáhl lapačkou!
     
    26:48
    Vylučuje se na domácí straně! Michal Moravčík (SPA) v rohu kluziště dohrál soupeře a dává Kladnu naději na návrat do zápasu.
     
    25:58
    A mohlo být hůř! Do brejku ujel pro změnu Kestner, jehož prudká střela končí na levé tyčce kladenské branky!
     
    25:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velká paráda v podání domácích! Sparťané ujeli do přečíslení tří na jednoho, které táhl Forman, naznačil pohyb a posunul puk do strany na FILIPA CHLAPÍKA, jenž nedal prudkou střelou Brízgalovi šanci. Asistence: Miroslav Forman.
     
    24:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takhle má vypadat brejk! Sparta ujela do přečíslení, které zakončil středem hřiště PAVEL KOUSAL, jehož střela tahem z mezikruží vymetla růžek Brízgalovy branky. Asistence: Michal Řepík, Jakub Krejčík.
     
    21:01
    Velká šance Sparty! Řepík dobře vyvezl kotouč za pravý kruh, odkud našel na zadní tyčce Horáka, ale Brízgala se proti němu skvěle přesunul.
     
    18:28
    5/4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tlak Sparty však pokračoval a skončil gólovou tečkou! Kempný pálil od modré čáry, načež VLADIMÍR SOBOTKA nadvakrát dorazil sražený kotouč mezi Brízgalovy betony. Asistence: Michal Kempný, Michal Řepík.
    Sobotka V., Kempný M., Lajunen J., Chlapík F., Řepík M.
    Veber V., Melka A., Slováček O., Strnad J.
     
    18:05
    Vzápětí se Krejčík dostal ke střele, na kterou si šikovně počkal, ale Brízgala nejprve zasáhl lapačkou a vzápětí do ní ukryl puk!
     
    17:32
    Jaromír Jágr (KLA) na útočné modré čáře zbytečně hákoval Kempného, za což dostává menší trest.
     
    16:59
    Jejich útok zastavila nepřesná přihrávka Formana, po níž se ale nakonec domácí dostali do zakončení. Z levého kruhu pálil Horák, jehož střelu vytáhl Brízgala svým ramenem!
     
    11:14
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož Jani Lajunen (SPA) šel do souboje s Dotchinem příliš neohrabaně a dostává menší trest za hru vysokou holí.
     
    10:17
    A mohla z toho být tragédie! Kestner se na modré čáře nechal obrat Melkou, který mazal sám na Kořenáře, ale ten se nenechal nachytat bekhendovou kličkou mezi betony!
     
    09:29
    Nestalo se tak. Zbytečné podrážení Tadeáše Hejdy (KLA) posílá Rytíře poprvé do čtyř.
     
    08:30
    Nepříjemný tlak Sparty! Nejprve pálil zleva Buchtele, načež dorážel Kestner, ale stejně jako z druhé vlny dojíždějící Irving branku netrefil. Komerční přestávka.
     
    05:22
    Zajímavá příležitost Rytířů! Třetí útok dobře vybojoval pásmo, načež Slováček nahodil kotouč od levého mantinelu, a přestože puk letěl z velkého úhlu, Kořenář neměl vůbec lehký úkol.
     
    04:33
    Moc hezká akce Chlapíka! Sparta sice po dalším vhazování ztratila pásmo, ale sparťanský lídr se do něj rychle vrátil a nakonec s obráncem na zádech prověřil z otočky Brízgalu, který zasáhl pravým betonem.
     
    03:38
    Výrazně blíže gólu byl Sobotka, jehož povedená střela z levého kruhu orazítkovala jen tyčku!
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 19. Sobotka (Kempný, Řepík), 25. P. Kousal (Řepík, Krejčík), 26. Chlapík (Forman), 36. Sobotka (Kestner, Kempný), 47. Krejčík (Forman, Chlapík) – 47. M. Procházka (Ticháček), 48. Kusý (Hejda, Klepiš), 49. Smoleňák (M. Procházka)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Moravčík, Krejčík, Němeček, Irving, Kempný, Mikliš, T. Tomek – Řepík, Sobotka, P. Kousal – Forman, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Hauser.
    Trenér: P. Gross

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin, Babka, Ticháček, Slováček, Veber – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Jágr, Pytlík, Strnad – Melka, M. Procházka, Bláha – Jarůšek, Smoleňák, Sideroff.
    Trenér: O. Vejvoda

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Hynek, Šimánek

    Diváci: 12 717
    bahis siteleri