Slovensko – Česko cz 6:2 (kon.) | Finsko – Kanada 2:5 (kon.) | USA – Norsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Norsko
Úterý 26.12.2023, 17:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Určitě jste si všichni zvykli, že na Vánoce můžete sledovat ten nejlepší mládežnický hokej, a ani letošní rok nebude výjimkou! Dnes se tedy rozjede světový šampionát do 20 let a společně se mnou se zaměříme na duel mezi USA a Norskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    USA

    USA bude ve svém úvodním představí ve Švédsku obrovský favoritem na vítězství. Američané si loni dokráčeli pro bronzové medaile po šílené přestřelce právě se Švédy, ale této hokejové velmoci třetí místo zdaleka nestačí a určitě letos bude chtít pomýšlet na zlaté medaile. Tým má jako každý rok velmi kvalitní, nejznámějšími jmény nejspíš disponují obránce Lane Hutson a Cutter Gauthier, oba si už zahráli na mistrovství dospělých, Gauthier dokonce patřil mezi nejproduktivnější hráče. Uvidíme, jak se tito hráči uvedou na tomto turnaji
     
    Norsko
    Norsko se vrací do elitní divize mistroství světa do 20 let po dlouhých deseti letech, mezitím většinu času strávilo v divizi 1A, na jeden ročník ale dokonce spadlo až do divize 1B, kde se utkalo třeba s Itálií nebo Polskem. Nyní je ale zaslouženě zpátky, protože loni porazilo všechny své soupeře včetně silného Kazachstánu a mladí hráči z Norska se zase budou měřit s těmi nejlepšími. Hned na začátek turnaje je však čeká neskutečně těžká zkouška proti Američanům. Samozřejmě není vyloučeno možné překvapení, ale pokud Norové dnes získají body, bude to čirý zázrak.
    Američané, obrovský favorit utkání, vypadají pozitivně naladění
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Augustine (Fowler) – Chesley (A), Hutson, Casey, Fortescue, Rinzel, Buium, Pohlkamp – Snuggerud, Gauthier (A), McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Leonard, Smith, Perreault – Hayes, D. Nelson, Finley – Moore.

    Norsko: Stensrud (Aarsund) – Larsen (A), Koch, Papuga, Solberg, Wasenden, Lie, Lafton – Brandsegg-Nygård, Vesterheim (A), Steen – Evensen, Bakkevig, Løkkeberg (C) – Magnussen, Johnsen, Olsen – Granath, Wold, Dalen.
     
    Norsko
    Jak už bylo zmíněno, tak Norové se vrátili do elitní skupiny po dlouhých deseti letech. Jejich kádr je tvořený převážně z hráčů, kteří hrají juniorské soutěže ve Švédsku či domácí nejvyšší soutěž. V zámoří nastupuje čtveřice Casper Evensen (WHL), Johannes Løkkeberg (BCHL), Kasper Magnussen (NCAA) a Sander Wold (QMJHL). Oči všech skautů se ale nejvíce budou zaměřovat na 18letého útočníka, kterým je Michael Brandsegg-Nygård, jenž v červnu 2024 půjde na draft NHL a jeho šance jsou velmi dobré. Generační norský talent je zatím odhadován na 9.-19. pozici.
     
    Spojené státy americké
    Výchova talentů v USA je podle mnoha expertů tou nejlepší na celém světě. Všichni hráči s výjimkou, kterou tvoří Gavin Hayes (OHL), nastupují v univerzitní NCAA. Tuto soutěž hrají hokejisté mezi 18. až 25. rokem života a podle některých hokejových odborníků je nejlepší cestou, jak prorazit do NHL. V celé soupisce nejsou jen dva draftovaní hráči, jsou jimi brankář Sam Hillebrandt, jehož dnes v akci neuvidíme a obránce Zeev Buium, jenž půjde na draft až v červnu 2024 (predikce 12.-21. místo). Američané se budou spoléhat na souhru svých hráčů, protože někteří spolu hrají již roky a pokračují i na stejné univerzitě. Z nejzajímavějších jmen, která mohou atakovat pozici nejproduktivnějších hráčů celého turnaje, můžeme jmenovat následující: Cutter Gauthier, Ryan Leonard, Frank Nazar, Gabe Perreault či Jimmy Snuggerud. V obraně dostanou pořádnou porci minut Lane Hutson a Ryan Chesley.
    V brance USA se dnes ukáže prospekt Detroitu Red Wings Trey Augustine
     
    Zápas nám za několik málo minutek odstartuje.
     
    Ostatní výsledky prvního hracího dne
    Slovensko – Česko 6:2
    Finsko – Kanada 2:5
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhrálo Norové, kteří se také rychle s pukem dostali za branku Spojených států, kde ale zapracovali zámořští obránci.
     
    00:33
    Hra se nám rychle přesunula na druhou stranu, kde musel být poprvé pozorný Stensrud. Nepřehlednou situaci mu pomohli vyřešit obránci. Kotouč pouze po přihrávce před branku projel brankovištěm.
     
    01:07
    Norové potřebovali vystřídat, takže poslali kotouč pouze do pásma Američanů, konkrétně se o to postaral Steen.
     
    01:29
    Máme tu rychlé první vyloučení. Nazar přihrál před branku Howardovi, jehož sekl Magnussen (NOR). Američané si zahrají přesilovku.
     
    01:36
    Byl to Brindley, kdo jako první v početní převaze vyzkoušel střelu, bylo to od modré čáry, ale brankář Norů na puk moc dobře viděl.
     
    02:05
    Outsider hraje v oslabení velmi dobře, Američané se nemohou dostat do pásma, natož aby jakkoliv ohrozili Stensruda.
     
    02:51
    A přišla další tvrdá střela, tentokrát z levého kruhu pálil v dobré pozici Snuggerud, jenže jeho rána pouze rozezněla betony připraveného brankáře Norů.
     
    03:31
    Hokejisté Norska se opět osvobodili a v tomhle oslabení neinkasují. Již hrají v pěti.
     
    03:58
    Hutson s pukem na modré čáře zkoušel udělat kličku útočníkovi, ale situaci špatně odhadl a o kotouč přišel. Noři se do útoku nijak netlačili, potřebovali vystřídat.
     
    04:32
    Tentokrát už to zkusili. Vesterheim si to namířil do útočného pásma z levé strany, jenže proti přesile zadáků USA neměl šanci.
     
    04:57
    Brankář Norska připisuje další úspěšný zákrok po střele z levé strany. Vypadá to, že dnes si pořádně zachytá.
     
    05:19
    Sympatický protiútok Norů byl zakončen střelou z levého kruhu. Augustine byl připravený a puk zachytil lapačkou. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Spojených států.
     
    05:52
    Snuggerud to nyní udělal skvěle. V útočném pásmu si tento obávaný střelec sjel s pukem za kruhy a švihem zkusil překonat Stensruda. Ten na kotouč viděl, takže švihl lapačkou a ukryl ho.
     
    06:21
    Aktivita Američanů se stupňuje. Nyní přecházel do útočného pásma Perreault, jenže ve finální chvíli nenašel na druhé straně Smitha. Do protiútoku mohou zamířit Noři.
     
    06:30
    To se také stalo. Byl to Magnussen, kdo po přihrávce střílel z kruhu, ale Augustine se překvapit nenechal. Puk zachytil lapačkou. Po komerční přestávce budeme pokračovat.
     
    07:00
    Favoritovi se tentokrát nepovedlo dostat do útočného pásma a ke kotouči tak mají blíž Norové. Jenže ani ti se daleko nedostali, nepřesná přihrávka znamená dokonce zakázané uvolnění.
     
    07:16
    Hezká akce Norů. Tentokrát to vyšlo, dlouhou přihrávku zastihl Brandsegg-Nygård tak, že z toho nebylo zakázané uvolnění. Chvilku podržel puk a pak jej servíroval na modrou čáru. Larsen se nerozpakoval a střílel, Augustine musel znovu zasahovat.
     
    08:05
    A na druhé straně si zase připisuje úspěšný zákrok Stensrud. Na levém kruhu se objevil nikým nehlídaný Fortescue, jehož pokus zamířil do lapačky gólmana norského výběru.
     
    08:35
    Velká šance Norů! Ti se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které se rozhodl Brandsegg-Nygård řešit sám. Jeho rána zamířila těsně vedle branky!
     
    08:49
    A je tu další trest pro Nory, tentokrát se na dvě minuty za sekání posadí na trestnou lavici Lie (NOR).
     
    09:19
    Gauthier, jenž má v aktuálním ročníku NCAA na svém kontě 13 branek v 17 zápasech, se nyní na pravém kruhu opřel do střely, jenže trefil pouze mantinel za brankou Norů.
     
    09:42
    Norům se povedlo vyhodit a vypadá to, že zvládnou úvodních deset minut bez inkasované branky.
     
    09:52
    A jejich akcie na toto tvrzení ještě vzrůstají, neboť byl Leonard při pokusu o překonání modré čáry rozhodčím spatřen v ofsajdu.
     
    10:15
    Brindley se uvolnil na levém kruhu, kde naservíroval kotouč přes celé pásmo do jízdy obránci Chesleymu, jenž ale netrefil ani branku.
     
    10:49
    A je to oficiální, Norům se povedlo ubránit i druhé oslabení.
     
    11:11
    Norové zaútočili, jejich akci vedl obránce Larsen, který ji také střelou z levého kruhu zakončil. Augustine byl pozorný.
     
    12:35
    První pětka Norů nyní svého soupeře na ledě přehrála, ale v jeho pásmu si nevytvořila žádnou velkou šanci, kterou by mohla ohrozit brankáře Spojených států.
     
    13:08
    Hra je nyní pořádné rozháraná, Američané vypadli z tempa a s rozehrávkou jim dokonce musí pomoci i brankář Augustine.
     
    13:36
    Nyní to zkoušel Evensen dostat se po vlastní ose do pásma soupeře, ale proti přesile amerických hráčů pohořel.
     
    14:01
    Máme tu další neúspěšný pokus Američanů dostat se do pásma. Norové jsou zatím plní sil a jejich výkon je velmi slušný.
     
    14:25
    Stensrud nyní předvedl parádní zákrok! Smith na levém kruhu mohl už střílet, místo toho si ale ještě vybral spoluhráče na pravé straně, kterým byl Perreault. Ten z první pálil, ale trefil pouze přesouvajícího se gólmana Norů! Brankář, jenž chytá v nejvyšší norské soutěži za Storhamar, svou reprezentaci podržel.
     
    14:34
    Po vhazování se Norové dostali k puku, ale vyhodili ho pouze na zakázané uvolnění, takže se celá situace bude opakovat.
     
    14:42
    A další zákrok Stensruda. Z pravého kruhu zkoušel na bližší tyč své štěstí Smith, ale ani on na gólmana soupeře nevyzrál.
     
    15:09
    A nyní musel své kvality naplno prokázat také Augustine! Prospekta Detroitu přímo z prostoru mezi kruhy vyzkoušel obráncem tísněný Magnussen. Norský útočník pálil pouze do připravených betonů.
     
    16:20
    A Norové si vypracovali další velkou šanci! Kotouč zpoza branky USA vyjel před ní, kde se jej ujmul Granath, jenž zkoušel prostřelit z hranice levého kruhu několik blokujících těl na přední tyčce. Nepovedlo se mu to, mířil vedle.
     
    16:42
    S blížící se přestávkou jsou znovu aktivnější Američané. McGroarty si s pukem nabruslil do útočného pásma, kde švihem mířil vedle.
     
    17:15
    Dva Norové vjeli do útočného pásma, kde ale v obležení pěti Američanů neměli žádnou šanci na úspěch. Ostatní hokejisté outsidera alespoň stihli vystřídat.
     
    17:47
    Hayes zkoušel založit útočnou akci, ale nepovedlo se mu přes pásmo přihrát nikomu v modrém. Kotouč přebírají Norové, kteří mohou zamířit kupředu.
     
    18:16
    Další výtečný zákrok brankáře Stensruda! Na norského brankáře unikal zcela osamocený Howard. Útočník Spojených států si najížděl z pravé strany, chtěl střílet na vyrážečku, což se mu povedlo přesně. Stensrud bleskovým pohybem puk vyrazil.
     
    19:01
    Americký tlak pokračuje, Stensrud si v rozmezí desítek sekund připsal další dva zákroky.
     
    19:43
    Tohle mohla být pro Američany katastrofa! Po střele z levého kruhu se k dorážce před brankou dostal Vesterheim, který ale nechal vyniknout Augustina!
     
    19:57
    Norové dokázali ze svého závěrečného tlaku vytěžit americké vyloučení, na dvě minuty míří na trestnou lavici Leonard (USA) za podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Jsme svědky pohledného hokeje, kde se k překvapení všech střídají šance na obou stranách. První polovina určitě patřila Američanům, kterým pomohlo i vyloučení soupeře, aby si vytvořili první zajímavější příležitosti. Poté se však Norové osmělili a i oni byli několikrát blízko gólu. Brankáři ale zatím předvádějí parádní výkony, oba drží čisté konto.

    Střely po první třetině: 14 – 10
     
    Víte, že bratr obránce Zeeva Buiuma Shai hraje také na pozici beka a byl draftován Detroitem Red Wings? Oba nyní společně působí na University of Denver (NCAA).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Norům se podařilo dostat do útočného pásma, kde momentálně kombinují. K dispozici mají aktuálně přesilovou hru.
     
    21:05
    Norové stále drží svého soupeře v zámku, ale nedaří se jim ohrozit brankáře Spojených států střelecky.
     
    21:19
    Američané vyhazují puk až za branku Norů.
     
    21:39
    A opět míří puk přes všechny čáry.
     
    21:57
    Ani Norům se nepovedlo využít přesilovou hru, hráči Spojených států jsou kompletní.
     
    22:13
    Stensrud předvedl další parádní zákrok! Po nevyužité přesilovce Norové špatně střídali, takže se do samostatného úniku dostal Nazar. Prospekt Chicaga situaci řešil střelou mezi betony, kterou si ovšem gólman Norů pohlídal!
     
    23:00
    A z aktivní hry Norů pramení další faul Američanů, za hákování je vyloučen Rinzel (USA). Uvidíme druhou početní výhodu norského výběru.
     
    23:22
    Nelson to udělal velmi dobře, když s pukem vjel až do pásma soupeře, kde nasbíral několik cenných vteřinek.
     
    23:46
    Jenže Norové se rychle vrátili do útočného pásma. Po střele z levého kruhu ale Augustine zasahovat nemusel.
     
    23:56
    To na druhé straně měl práci brankář Norska, když aktivní Američané překročili modrou čáru a střelecky gólmana soupeře ohrozil Finley.
     
    24:36
    Koch to nyní udělal fantasticky! Objel hráče soupeře po přebrání puku, jenže poté trestuhodně ztroskotal na brankáři Spojených států, kterému neudělal kličku dobře.
     
    24:44
    A máme tu další vyloučení. Huston (USA) dostává dvě minuty za hákování a začíná krátká přesilovka Norů pět na tři.
     
    25:10
    Norové sehráli kratičkou výhodu pět na tři dobře, měli i dva střelecké pokusy. V největší šanci pálil z pravého kruhu Solberg, jeho ránu ale fantasticky vytáhl rukou Augustine!
     
    25:50
    Johnsen dostal dobrou přihrávku na pravý kruh. Připravil si puk a švihem nechal vyniknout Augustina, jenž proti střele zasáhl lapačkou.
     
    26:44
    Spojené státy se dokázaly ubránit velmi dobře zahrané přesilovce Norů. Outsider byl nyní velmi blízko k tomu, aby se dostal do vedení.
     
    27:16
    Chesley nyní zakládal útočnou akci Američanů. Kotouč se nakonec se štěstím dostal do pásma Norů, zde ale snaha Spojených států nepadla na úrodnou půdu. Stensrud nemusel zasahovat.
     
    27:55
    Další vyložená gólovka Norů! Brandsegg-Nygård si ve středním pásmu klepl hokejkou, nechal za sebou beky a mířil na branku soupeře z pravého kruhu. Obránci Spojených států ho rychlostně dotahovali, proto se rozhodl ke střele, jenže minul!
     
    28:27
    Nyní zmatek před brankou Norů, o který se postarala třetí pětka Američanů. Leonard kouzlil s pukem mezi beky soupeře, ale k většímu ohrožení branky Norska to nevedlo.
     
    28:56
    Norové poslali puk za branku soupeře a míří rychle střídat. Hutson může založit americkou akci.
     
    29:35
    Výborná práce Solberga. Obránce Norů nyní čistě obral o puk McGroartyho a ještě ho poslal hitem k zemi.
     
    29:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou přeci jen do vedení! Přihrávku Caseyho převzal mezi kruhy JIMMY SNUGGERUD, ve vteřině se otočil a poté přesnou střelou nedal brankáři Norska šanci – 1:0. Asistence: Samuel Casey, Drew Fortescue.
    29:59 Jimmy SNUGGERUD - 1:0
     
    30:54
    Američané jsou nyní po vstřelené brance jako polití živou vodou a tlačí se do dalšího zakončení. Byl to právě Snuggerud, kdo opět zkoušel pozornost Stensruda. Tentokrát si na něj ale střelou z levého kruhu nepřišel. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    31:11
    Horké chvilky pro Nory. Američané je opět přišpendlili v útočném pásmu, ale obrana odolává a druhou branku soupeři zatím nepovoluje.
     
    31:47
    Čtvrtá letka Američanů nyní byla blízko další trefě. Před Nelsonem se před odkrytou brankou zjevil skákající puk, jenže ho nedokázal trefit. S další střelou z levého kruhu si poradil Stensrud.
     
    32:09
    Tlak pokračuje. Nyní byl nepříjemný v brankovišti Leonard, který obehrál Papugu a namířil si to přímo vstříc brance z levého kruhu. Stensrud puk udržel před brankovou čárou, ale Leonard byl faulován.
     
    32:09
    Na dvě minuty si půjde odpočinout za hrubost Vesterheim (NOR). Spojené státy mají skvělou příležitost navýšit vedení.
     
    32:38
    To se minimálně protentokrát neděje, protože se hokejisté Norska zvládli odpálením puku osvobodit.
     
    32:58
    A situace se opakuje. S rozehrávkou Američanům vypomáhá brankář Augustine.
     
    33:18
    Spojené státy se usadily v útočném pásmu. Po přihrávce z levého kruhu střílel z prostoru mezi kruhy Nazar, jenže narazil na beton výtečně chytajícího Stensruda.
     
    34:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle už nešlo vydržet. Obrovský zámek Američanů pokračoval. Střelu od modré čáry dokázal ještě Stensrud vyrazit, jenže jen před sebe, kde byl Perreault, jenž kotouč pouze posunul doleva, kde byl osamocený GAVIN BRINDLEY, který snadno trefil prázdnou klec – 2:0. Asistence: Gabe Perreault, Ryan Leonard.
    34:00 Gavin BRINDLEY - 2:0
     
    34:32
    Po inkasované brance Norové přidali a nyní se dostali do pásma soupeře. Sehráli zde pěknou akci, která ale k první jejich brance v utkání nevedla. Augustine si poradil se dvěma střelami z kruhu a od modré čáry.
     
    34:56
    A máme tu další faul. Lie (NOR) podrazil za vlastní brankou Finleyho, za to obdržel dvě minuty. Naštěstí pro Nory se USA provinila proti pravidlům vyšším počtem hráčů na ledě, takže budeme hrát ve stejném počtu na každé straně.
     
    36:00
    Poslední minutu jsme neviděli nic podstatného, co by nějak naznačovalo akci jednoho z týmů. Brandsegg-Nygård se pokoušel dostat do útočného pásma, ale proti přesile mu to nevyšlo.
     
    36:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    GAVIN BRINDLEY nyní prokázal, jaký je střelec. Američané vybojovali puk v rohu útočného pásma, jmenovaný útočník si s kotoučem sjel na levý kruh, odkud vystřelil a svou ránu opřel o břevno, až zapadla za bezmocného brankáře Norska – 3:0! Asistence: Frank Nazar.
    36:33 Gavin BRINDLEY - 3:0
     
    37:28
    Američané si nyní se svým soupeřem dělají v podstatě co chtějí. Norové se jen brání dalšímu náporu USA.
     
    37:54
    Při přechodu do útočného pásma se Bah provinil ofsajdem, takže se bude vhazovat ve střední třetině. Do konce periody něco přes dvě minuty a vypadá to, že Norové už pauzu opravdu potřebují.
     
    38:24
    Další brance byl blízko Perreault. Ten dostal puk přímo před branku soupeře, brankářovi udělal kličku, ale nedokázal kotouč zvednout nad břevno.
     
    38:47
    Leonard (USA) míří na trestnou lavici za sekání. Tohle je pro Norsko šance alespoň zdramatizovat průběh duelu.
     
    39:16
    Norové jsou usazení v pásmu soupeře, kde kombinují.
     
    39:36
    Parádní zákrok obránce Solberga. Norové ztratili kotouč, Nelson se dral do samostatného úniku, ale právě zadák Norů jej dokázal zastavit a čistě obrat o puk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi prostřední část, po které míří favorizovaní hráči Spojených států do kabin za velmi příznivého stavu 3:0. Ten se ale nerodil lehce, protože to byli právě Norové, kdo byl velmi blízko otevření skóre. Outsider duelu nevyužil krátkou přesilovku 5 na 3 a velkou šanci měl i v následné klasické početní výhodě. Brankář Augustine tehdy svůj celek výrazně podržel. Skóre tak otevřel až Jimmy Snuggerud parádní střelou z otočky v prostoru mezi kruhy. Další dva zásahy přidal šikovný Gavin Brindley, jenž se bude ve třetí části pokoušet o hattrick.

    Střely celkem: 26 – 21
    Střely ve druhé třetině: 12 – 11
     
    Víte, že Norové neměli nikdy v historii hráče draftovaného v prvním kole? V roce 2024 tomu bude blízko útočník Brandsegg-Nygård, jenž je predikován na 9.-19. pozici. Na draftu se pravděpodobně objeví i bek Stian Solberg.

    Dosud nejvýše draftovaný Nor byl v roce 2002 útočník Marius Holtet, jehož si Dallas vybral ve druhém kole z místa číslo 42. Holtet se ale do NHL nikdy nedostal. Svou kariéru prožil ve Färjestadu, kde dvakrát získal švédský titul a aktuálně trénuje místní tým do 18 let. Jeho 14letý syn Isak kráčí v jeho stopách, zatím nastupuje za Färjestad do 16 let (letos 19 zápasů, 10+10) a do 18 let (3 zápasy, 2+0).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Tak tohle je mrzuté. Brandsegg-Nygård dostal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel téměř přesně – orazítkoval břevno americké branky!
     
    40:47
    Američané jsou v plném počtu, hraje se pět na pět.
     
    41:28
    Smith se snažil drát do pásma, což se mu také povedlo. Z pravého kruhu ale svého spoluhráče na tom levém neoslovil, takže útočná akce Spojených států ztroskotala.
     
    42:12
    Norové neustávají v aktivitě a snaží se ještě s výsledkem něco udělat. Nyní dostal přihrávku na levou stranu modré čáry Solberg. Jeho rána ale mířila vedle, byl slyšet pouze mantinel za branku Augustina.
     
    42:58
    Tak tohle byl tvrdý hit, která bude mít ještě dohru. Bude se vylučovat, Dalen to přehnal s tvrdostí za brankou Američanů.
     
    43:26
    Velká šance pro Brindleyho! Ten perfektně prokličkoval celým pásmem, až se dostal před brankáře soupeře, kterého ale potřetí v utkání překonat nedokázal.
     
    43:31
    Dvě minuty za naražení zezadu obdržel Dalen (NOR), Američané si zahrají početní výhodu.
     
    44:18
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Perfektní práce čtveřice Norů v oslabení přináší ovoce! PETTER VESTERHEIM dokázal zachytit přihrávku Američanů na modré čáře a v samostatném úniku překonal střelou nad betonem Augustina – 3:1! Bez asistence.
    44:18 Petter VESTERHEIM - 3:1
     
    44:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Radost Norů ze vstřeleného gólu v oslabení kazí právě využitá početní výhoda Američanů. ISAAC HOWARD měl položenou hokejku mezi kruhy v brankovišti a přímo o čepel otřel svou střílenou přihrávku Gauthier, což znamená, že Spojené státy vedou opět o tři – 4:1! Asistence: Cutter Gauthier, Lane Hutson.
    44:43 Isaac HOWARD - 4:1
     
    44:59
    Brindley měl další šanci k tomu, aby zapsal hattrick. Útočník Spojených států se zjevil po krásné kombinaci před samotným gólmanem, jehož ale ani nadvakrát nedokázal překonat. Stensrud se opět zaskvěl.
     
    46:24
    Přerušená hra. V poslední odehrané minutě jsme mohli vidět dva tvrdé hity, jednou obětí byl Nazar, který dostal výstavní bodyček.
     
    46:39
    Papuga se snažil z vlastního pásma oslovit Bakkeviga, jenže ten pas svého spoluhráče zachytit nedokázal – zakázané uvolnění.
     
    46:47
    Stensrud zapisuje další z těžkých zákroků. Leonard dostal přesnou přihrávku mezi kruhy, kde se dokázal uvolnit a tvrdě vypálit – brankář Norů si s jeho pokusem poradil.
     
    47:07
    A další šance Leonarda, která nekončí gólem. Norové v posledních vteřinách ve vlastním pásmu nepůsobí vůbec dobře. Střela amerického útočníka do okryté klece se otřela o boční síť.
     
    47:32
    A nyní byl ve velké šanci zase kapitán Američanů. McGroarty dostal pas na pravý kruh, nikým neatakovaný měl čas vystřelit. Z první ale jen vyprášil betony gólmana norského výběru.
     
    48:12
    Norové jsou nadále pod tlakem. Hayes vyjel zpoza branky před ní, kde všechno udělal výborně, jen brankáře nedokázal přehodit, takže Stensrud popáté nekapituluje.
     
    48:55
    Norové nyní vyhodili puk přes celé hřiště, ale rozhodčí zakázané uvolnění neodpískali, protože Hutson se vůbec nesnažil kotouč dojet.
     
    49:23
    Po dlouhé době se do útočného pásma soupeře dostali také Norové. Olsen neměl ale více sil, než přejet modrou a hned střílet. Augustine puk vyrazil do rohu pro své spoluhráče.
     
    50:22
    Další snažení Norů k přímému zakončení na branku Augustina nevedlo. S pukem na holi tak pokračují hokejisté Spojených států.
     
    51:03
    Norové se nadále snaží. Přečkali několikaminutový tlak a nyní jsou to zase oni, kdo vystrkuje růžky.
     
    51:39
    Smith se šikovně uvolnil ve středním pásmu, zpracoval žabičku od spoluhráče a po přejetí modré čáry na pravém kruhu pálil. Stensrud svůj celek znovu podržel.
     
    52:21
    A další zákrok talentovaného norského brankáře. Ten se dnes tedy rozhodně nenudil, ale jistojistě by měl být vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu.
     
    52:35
    Wasenden přejel do útočného pásma, kde se snažil z levého kruhu přihrávat křížem, jenže jeho záměr vystihl Hutson, který tak získává kotouč pro své barvy.
     
    53:18
    I když se blíží závěr a Norové prohrávají nad favorizovanými Spojenými státy o tři branky, tak stále sympaticky napadají a snaží se vsítit další gól.
     
    53:51
    To ale teď mohl udělat Nazar. Prospekt Chicaga si sjel na levý kruh, odkud střílel pouze doprostřed. Stensrud se při tomto zákroku moc nezapotil.
     
    54:33
    Další skvělý zákrok Stensruda, jenž dokázal vyrazit střelu při přečíslení dvou na jednoho. Gólman Norska o sobě dnes dává pořádně vědět. A byl to Brindley, kdo pálil do odkryté branky, ale trefil jen přesouvajícího se gólmana. Hattrick se tak prozatím zase odkládá.
     
    55:11
    Nápor z posledních minut řeší Norové pouze vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    55:50
    Leonard přebral ve středním pásmu přihrávku. Vjel do útočné třetiny, odkud to z pravého kruhu zkusil. Stensrud zapisuje další zákrok. Po komerční přestávce se dohrají poslední čtyři minuty zápasu.
     
    56:32
    Nyní ani Stensrud zasahovat nemusel, protože střela z prostoru mezi kruhy byla sražená mimo.
     
    56:45
    Tak přeci jen přišly dva další těžké zákroky. Stensrud zlikvidoval Snuggerudovu střelu z pravého kruhu a následně i jeho dorážku.
     
    57:33
    Na závěr si ještě Američané zahrají přesilovku, aktivní Nelson byl podražen, na trestné lavici již sedí Dalen (NOR).
     
    57:58
    Rychlá kombinace Američanů vedla ke střele z pravého kruhu. Gauthier mířil na branku, jenže Stensrud puk vyrazil betonem.
     
    58:26
    Norové se osvobodili vyhozením puku až k brankáři soupeře.
     
    59:06
    Už nám běží poslední minuta a hokejisté Spojených států stále trpělivě kombinují ve třetině soupeře.
     
    59:18
    Hokejisté Norska se osvobozují, přesilová hra se chýlí ke konci.
     
    59:33
    Je to tak, Norové se ubránili. Budeme dohrávat v pěti na obou stranách.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Diváci vyprovází poražené Nory potleskem. Ti dnes předvedli velmi dobrý výkon, přesto odcházejí proti obrovskému favoritovi poražení poměrem 1:4. Outsider utkání byl ale několikrát blízko tomu, aby otevřel skóre, což mohlo udat duelu úplně jiný příběh. Každopádně skóre se měnilo až v polovině zápasu, kdy se prosadil Jimmy Snuggerud. Na jeho gól navázal dvěma zásahy Gavin Brindley. Norové se ve třetí třetině semkli, povedlo se jim vykřesat naději, když v oslabení rozjásal jejich fanoušky proměněným únikem Petter Vesterheim. Definitivní podobu výsledku dal Isaac Howard.
     
    Střely: 44 – 23 (14:10, 12:11, 18:2)
     
    Nejlepší hráči: Gavin Brindley (USA, 2+0) x Markus Stensrud (NOR, 40 zákroků)
     
    Já se s vámi loučím, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:33:30)
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 30. Snuggerud (Casey, Fortescue), 34. Brindley (Perreault, Leonard), 37. Brindley (Nazar), 45. Howard (Gauthier, Hutson) – 45. Vesterheim


    USA: Augustine (Fowler) – Chesley (A), Hutson, Casey, Fortescue, Rinzel, Buium, Pohlkamp – Snuggerud, Gauthier (A), McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Leonard, Smith, Perreault – Hayes, D. Nelson, Finley – Moore.
    Norsko: Stensrud (Aarsund) – Larsen (A), Koch, Papuga, Solberg, Wasenden, Lie, Lafton – Brandsegg-Nygård, Vesterheim (A), Steen – Evensen, Bakkevig, Løkkeberg (C) – Magnussen, Johnsen, Olsen – Granath, Wold, Dalen – Bah.

    Rozhodčí: Micha Hebeisen, Jiří Ondráček – Jeremy Faucher, Daniel Konc
    bahis siteleri