Slovensko – Česko cz 6:2 (kon.) | Finsko – Kanada 2:5 (kon.) | USA – Norsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Norsko
Úterý 26.12.2023, 17:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    57:33
    Na závěr si ještě Američané zahrají přesilovku, aktivní Nelson byl podražen, na trestné lavici již sedí Dalen (NOR).
     
    56:45
    Tak přeci jen přišly dva další těžké zákroky. Stensrud zlikvidoval Snuggerudovu střelu z pravého kruhu a následně i jeho dorážku.
     
    54:33
    Další skvělý zákrok Stensruda, jenž dokázal vyrazit střelu při přečíslení dvou na jednoho. Gólman Norska o sobě dnes dává pořádně vědět. A byl to Brindley, kdo pálil do odkryté branky, ale trefil jen přesouvajícího se gólmana. Hattrick se tak prozatím zase odkládá.
     
    51:39
    Smith se šikovně uvolnil ve středním pásmu, zpracoval žabičku od spoluhráče a po přejetí modré čáry na pravém kruhu pálil. Stensrud svůj celek znovu podržel.
     
    47:07
    A další šance Leonarda, která nekončí gólem. Norové v posledních vteřinách ve vlastním pásmu nepůsobí vůbec dobře. Střela amerického útočníka do okryté klece se otřela o boční síť.
     
    46:47
    Stensrud zapisuje další z těžkých zákroků. Leonard dostal přesnou přihrávku mezi kruhy, kde se dokázal uvolnit a tvrdě vypálit – brankář Norů si s jeho pokusem poradil.
     
    44:59
    Brindley měl další šanci k tomu, aby zapsal hattrick. Útočník Spojených států se zjevil po krásné kombinaci před samotným gólmanem, jehož ale ani nadvakrát nedokázal překonat. Stensrud se opět zaskvěl.
    44:43 Isaac HOWARD - 4:1
     
    44:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Radost Norů ze vstřeleného gólu v oslabení kazí právě využitá početní výhoda Američanů. ISAAC HOWARD měl položenou hokejku mezi kruhy v brankovišti a přímo o čepel otřel svou střílenou přihrávku Gauthier, což znamená, že Spojené státy vedou opět o tři – 4:1! Asistence: Cutter Gauthier, Lane Hutson.
    44:18 Petter VESTERHEIM - 3:1
     
    44:18
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Perfektní práce čtveřice Norů v oslabení přináší ovoce! PETTER VESTERHEIM dokázal zachytit přihrávku Američanů na modré čáře a v samostatném úniku překonal střelou nad betonem Augustina – 3:1! Bez asistence.
     
    43:31
    Dvě minuty za naražení zezadu obdržel Dalen (NOR), Američané si zahrají početní výhodu.
     
    43:26
    Velká šance pro Brindleyho! Ten perfektně prokličkoval celým pásmem, až se dostal před brankáře soupeře, kterého ale potřetí v utkání překonat nedokázal.
     
    40:16
    Tak tohle je mrzuté. Brandsegg-Nygård dostal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel téměř přesně – orazítkoval břevno americké branky!
     
    39:36
    Parádní zákrok obránce Solberga. Norové ztratili kotouč, Nelson se dral do samostatného úniku, ale právě zadák Norů jej dokázal zastavit a čistě obrat o puk.
     
    38:47
    Leonard (USA) míří na trestnou lavici za sekání. Tohle je pro Norsko šance alespoň zdramatizovat průběh duelu.
     
    38:24
    Další brance byl blízko Perreault. Ten dostal puk přímo před branku soupeře, brankářovi udělal kličku, ale nedokázal kotouč zvednout nad břevno.
    36:33 Gavin BRINDLEY - 3:0
     
    36:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    GAVIN BRINDLEY nyní prokázal, jaký je střelec. Američané vybojovali puk v rohu útočného pásma, jmenovaný útočník si s kotoučem sjel na levý kruh, odkud vystřelil a svou ránu opřel o břevno, až zapadla za bezmocného brankáře Norska – 3:0! Asistence: Frank Nazar.
     
    34:56
    A máme tu další faul. Lie (NOR) podrazil za vlastní brankou Finleyho, za to obdržel dvě minuty. Naštěstí pro Nory se USA provinila proti pravidlům vyšším počtem hráčů na ledě, takže budeme hrát ve stejném počtu na každé straně.
    34:00 Gavin BRINDLEY - 2:0
     
    34:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle už nešlo vydržet. Obrovský zámek Američanů pokračoval. Střelu od modré čáry dokázal ještě Stensrud vyrazit, jenže jen před sebe, kde byl Perreault, jenž kotouč pouze posunul doleva, kde byl osamocený GAVIN BRINDLEY, který snadno trefil prázdnou klec – 2:0. Asistence: Gabe Perreault, Ryan Leonard.
     
    33:18
    Spojené státy se usadily v útočném pásmu. Po přihrávce z levého kruhu střílel z prostoru mezi kruhy Nazar, jenže narazil na beton výtečně chytajícího Stensruda.
     
    32:09
    Na dvě minuty si půjde odpočinout za hrubost Vesterheim (NOR). Spojené státy mají skvělou příležitost navýšit vedení.
    29:59 Jimmy SNUGGERUD - 1:0
     
    29:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou přeci jen do vedení! Přihrávku Caseyho převzal mezi kruhy JIMMY SNUGGERUD, ve vteřině se otočil a poté přesnou střelou nedal brankáři Norska šanci – 1:0. Asistence: Samuel Casey, Drew Fortescue.
     
    27:55
    Další vyložená gólovka Norů! Brandsegg-Nygård si ve středním pásmu klepl hokejkou, nechal za sebou beky a mířil na branku soupeře z pravého kruhu. Obránci Spojených států ho rychlostně dotahovali, proto se rozhodl ke střele, jenže minul!
     
    25:50
    Johnsen dostal dobrou přihrávku na pravý kruh. Připravil si puk a švihem nechal vyniknout Augustina, jenž proti střele zasáhl lapačkou.
     
    25:10
    Norové sehráli kratičkou výhodu pět na tři dobře, měli i dva střelecké pokusy. V největší šanci pálil z pravého kruhu Solberg, jeho ránu ale fantasticky vytáhl rukou Augustine!
     
    24:44
    A máme tu další vyloučení. Huston (USA) dostává dvě minuty za hákování a začíná krátká přesilovka Norů pět na tři.
     
    24:36
    Koch to nyní udělal fantasticky! Objel hráče soupeře po přebrání puku, jenže poté trestuhodně ztroskotal na brankáři Spojených států, kterému neudělal kličku dobře.
     
    23:00
    A z aktivní hry Norů pramení další faul Američanů, za hákování je vyloučen Rinzel (USA). Uvidíme druhou početní výhodu norského výběru.
     
    22:13
    Stensrud předvedl další parádní zákrok! Po nevyužité přesilovce Norové špatně střídali, takže se do samostatného úniku dostal Nazar. Prospekt Chicaga situaci řešil střelou mezi betony, kterou si ovšem gólman Norů pohlídal!
     
    19:57
    Norové dokázali ze svého závěrečného tlaku vytěžit americké vyloučení, na dvě minuty míří na trestnou lavici Leonard (USA) za podrážení.
     
    19:43
    Tohle mohla být pro Američany katastrofa! Po střele z levého kruhu se k dorážce před brankou dostal Vesterheim, který ale nechal vyniknout Augustina!
     
    18:16
    Další výtečný zákrok brankáře Stensruda! Na norského brankáře unikal zcela osamocený Howard. Útočník Spojených států si najížděl z pravé strany, chtěl střílet na vyrážečku, což se mu povedlo přesně. Stensrud bleskovým pohybem puk vyrazil.
     
    16:20
    A Norové si vypracovali další velkou šanci! Kotouč zpoza branky USA vyjel před ní, kde se jej ujmul Granath, jenž zkoušel prostřelit z hranice levého kruhu několik blokujících těl na přední tyčce. Nepovedlo se mu to, mířil vedle.
     
    15:09
    A nyní musel své kvality naplno prokázat také Augustine! Prospekta Detroitu přímo z prostoru mezi kruhy vyzkoušel obráncem tísněný Magnussen. Norský útočník pálil pouze do připravených betonů.
     
    14:25
    Stensrud nyní předvedl parádní zákrok! Smith na levém kruhu mohl už střílet, místo toho si ale ještě vybral spoluhráče na pravé straně, kterým byl Perreault. Ten z první pálil, ale trefil pouze přesouvajícího se gólmana Norů! Brankář, jenž chytá v nejvyšší norské soutěži za Storhamar, svou reprezentaci podržel.
     
    08:49
    A je tu další trest pro Nory, tentokrát se na dvě minuty za sekání posadí na trestnou lavici Lie (NOR).
     
    08:35
    Velká šance Norů! Ti se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které se rozhodl Brandsegg-Nygård řešit sám. Jeho rána zamířila těsně vedle branky!
     
    05:52
    Snuggerud to nyní udělal skvěle. V útočném pásmu si tento obávaný střelec sjel s pukem za kruhy a švihem zkusil překonat Stensruda. Ten na kotouč viděl, takže švihl lapačkou a ukryl ho.
     
    02:51
    A přišla další tvrdá střela, tentokrát z levého kruhu pálil v dobré pozici Snuggerud, jenže jeho rána pouze rozezněla betony připraveného brankáře Norů.
     
    01:29
    Máme tu rychlé první vyloučení. Nazar přihrál před branku Howardovi, jehož sekl Magnussen (NOR). Američané si zahrají přesilovku.
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 30. Snuggerud (Casey, Fortescue), 34. Brindley (Perreault, Leonard), 37. Brindley (Nazar), 45. Howard (Gauthier, Hutson) – 45. Vesterheim


    USA: Augustine (Fowler) – Chesley (A), Hutson, Casey, Fortescue, Rinzel, Buium, Pohlkamp – Snuggerud, Gauthier (A), McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Leonard, Smith, Perreault – Hayes, D. Nelson, Finley – Moore.
    Norsko: Stensrud (Aarsund) – Larsen (A), Koch, Papuga, Solberg, Wasenden, Lie, Lafton – Brandsegg-Nygård, Vesterheim (A), Steen – Evensen, Bakkevig, Løkkeberg (C) – Magnussen, Johnsen, Olsen – Granath, Wold, Dalen – Bah.

    Rozhodčí: Micha Hebeisen, Jiří Ondráček – Jeremy Faucher, Daniel Konc
    bahis siteleri