Davos – Frölunda 4:3 (po pr.) | Pardubice – Team Canada 4:3 (kon.)
po prodl.
HC Davos
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Frölunda HC
Sobota 30.12.2023, 15:10Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    O soupeři Davosu se rozhodne ve večerním semifinále, v němž se od 20:15 Pardubice střetnou s Kanadou. (17:32:58)
     
    Je konec! Davos nakonec přetlačil švédského soupeře a zítra si zahraje finále letošního ročníku Spengler Cupu. První semifinálový duel došel až do prodloužení. V něm byl Davos od úvodu aktivnější. Corviho ránu ještě hostující brankář zneškodnil, ale po padesáti sekundách projel do útočného pásma Henrik Haapala, který rozhodl o postupu Davosu.
     
    Konec zápasu.
    60:51 Henrik HAAPALA - 4:3
     
    60:51
    Davos právě vstřelil branku! Je hotovo! Čekání Davosu na účast ve finále je u konce! HENRIK HAAPALA projel po levém křídle do útočného pásma, místo přihrávky na pravou stranu zvolil zakončení zápěstím a trefil se pod lapačku!
     
    60:23
    První ránu prodloužení obstaral Enzo Corvi, jenže jeho pokus hostující gólman bez větších problémů dokázal zneškodnit.
     
    60:10
    Na úvodním vhazování prodloužení uspěl domácí Davos. Uvidíme, zda se rozhodne v následujících pěti minutách hry.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry o prvním finalistovi letošního ročníku Spengler Cupu nerozhodlo. Davos měl sice ve třetí části převahu a několik přesilových her, ale přesto zatím utkání k vítěznému konci nedotáhl. Naopak za hosty v přesilovce vyrovnal Strömwall. Frölunda navíc mohla dokonat obrat, jenže Öberg si v obrovské šanci vylámal zuby na gólmanovi.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Hosté měli v poslední minutě obrovskou šanci, jenže zakončení z levého kruhu nakonec domácí gólman skvěle vyrazil ramenem!
     
    58:29
    Další útok hostujícího celku zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:00
    Hosté sice uspěli na vhazování v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém se nedostalo do zakončení. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    57:14
    Domácí brankář přišel o helmu po tvrdém střetu. Sudí si chvíli nevšimli, nicméně následně přerušili hru.
     
    56:28
    Olofsson projel do útočného pásma, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky. Davos se ale usadil v útočné třetině.
     
    56:03
    Na zadovku zpoza branky si sjížděl Dennis Rasmussen, jenže z těsné blízkosti kotouč nedokázal přizvednout nad beton gólmana.
     
    55:32
    Domácí brankář dlouho hledal nahozený kotouč. Nakonec jej našel na výstroji svého spoluhráče z defenzivy.
     
    54:30
    Švédský celek je nyní mnohem aktivnější a zdá se, že hosté mají v závěru utkání dostatek sil. Čeká nás dramatická koncovka utkání.
     
    53:57
    Hosté mohli dokonat obrat v dnešním duelu! Öberg jel sám na brankáře, přehodil si kotouč na bekhend, ale nepřekonal Aeschlimanna!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 5. Nordström (Andersson), 24. Rasmussen (Haapala, Stránský), 36. Corvi, 61. Haapala – 15. Borg (Halbgewachs), 23. Klingberg, 53. Strömwall (Högberg, Innala)


    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – Egli, Dahlbeck, Andersson, Näkyvä, Fora, Jung, Guebey – Stránský, Rasmussen, Haapala – Wieser, Corvi, Olofsson – Ambühl, Nordström, Knak – Bristedt, Jurčo, Egli
    Trenér: Josh Holden

    Frölunda HC: L. Johansson (Tuohimaa) – F. Hasa, Tömmernes, Heens, Folin, T. Nilsson, Högberg, P. Johansson – Strömwall, Nässén, Friberg – Halbgewachs, Borg, Innala – Klingberg, Lasu, N. Nilsson – Künzle, Öberg, N. Hasa
    Trenér: Roger Rönnberg.
    bahis siteleri