USA – Slovensko 7:1 (kon.) | Finsko – Německo 6:0 (kon.) | Česko – Kanada 1:8 (kon.)
konec
USA
7:1 (0:1, 1:0, 6:0)
Slovensko
Neděle 07.01.2024, 12:00 • Arena Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Lilien Beňáková (SVK) a Caroline Averillová (USA). (14:30:29)
     
    Po dvou třetinách sice platilo vyrovnané skóre, to ale v závěrečné části hry brzy vzalo za své. Američanky nastřílely v prvních pěti minutách pět gólů a nakonec se radují z vysokého vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Po menší strkanici přes slovenskou bránou je ještě vyloučena Bianka Kostková (SVK) za sekání.
     
    59:50
    Američanky se i v posledních sekundách tlačí před brankoviště. Puk jim ale utekl, brankářka Slovenska ho přikryla lapačkou.
     
    59:15
    Margaret Scannellová prokličkovala z levé strany až před bránu, po hezké akci ale vystřelila do prostředka brány na připravenou Marianu Sumegovou.
     
    58:15
    Nikola Komloš si najížděla mezi kruhy a žádala přihrávku. Spoluhráčky se jí zpoza brány sice snažily přihrát, ale nepřesně.
     
    57:11
    Josie St. Martinová dostala přihrávku od Haley Boxové přes šířku pásma na pravý kruh, kde měla dost času zamířit. Trefila ale pouze betony přesouvající se brankářky a Slovenky pak vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    56:06
    Mary Derrenbacherová měla volno na levém kruhu. Proti její střele zápěstím ale skvěle zasáhla lapačkou Mariana Sumegová.
     
    54:59
    Alanna Devlinová chtěla vystřelit zápěstím hned po přechodu modré čáry, puk jí ale sklouzl z hole a ze střely tak sešlo.
     
    54:52
    Nela Lopušanová už se nadechovala k rychlému výpadu, soupeřky ji ale v poslední chvíli o kotouč obraly. Američanky se při pokusu o rychlé otočení hry vystavily do ofsajdu.
     
    54:44
    Tatiana Blichová nabízela kotouč od levého mantinelu před bránu, přihrávka byla ale zablokována, hrát mohou Američanky.
     
    53:51
    Mariana Sumegová zasáhla levým betonem proti střele St. Martinové z levého kruhu.
     
    52:04
    Margaret Scannellová se dostala do úniku. Slovenskou brankářku naznačením položila na zem, pak ale nedokázala zvednout puk nad brankářky natažené betony.
     
    51:34
    Slovenky se pokusily zaútočit, nahodily ale kotouč dopředu ještě před červenou čarou, píská se zakázané uvolnění.
    49:31 MCGATHEYOVÁ - 7:1
     
    49:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už se Američanky v početní výhodě prosadily. První pokus MORGAN MCGATHEYOVÉ ještě v rance neskončil, americká útočnice ale dokázala puk trefit ze vzduchu a na druhý pokus ho usměrnit do sítě. Asistence: Josie St. Martinová, Mary Derrenbacherová.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Taricsová – 2 min., podrážení.
     
    47:26
    Slovenky tuto přesilovou hru přežily, Alexandra Mateičková je zpátky na ledě.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 29. C. Averillová (Distadová, Senecalová), 41. Scannellová (Thomasová, Dimatos), 42. St. Martinová (McGatheyová), 42. C. Averillová (Distadová, Boyleová), 43. Petrieová (Dimatosová, Dwyerová), 45. Thomasová (Scannellová), 50. McGatheyová (Martinová, Derrenbacherová) – 6. Juríková (Komloš)


    USA: Hempová (Dilboneová) – Dimatosová, Dwyerová, M. Averillová, Healyová, Boyleová, Gorbatenková, Senecalová – Derrenbacherová, Thomasová, Scannellová (C) – St. Martinová (A), Petrieová, Boxová – Carmichaelová, Rasmussenová, McGatheyová – Distadová, Devlinová, C. Averillová
    Trenér: Elizabeth Nortonová

    Slovensko: Debnárová (43. Sumegová) – Krákorová (A), Tomaštíková, Mateičková, Halušková, Masláková, Tischlerová, Kostková, Nogová – Tóthová, Blichová (C), Paulínyová (A) – Lopušanová, Beňáková, Lacková – Komloš, Lačná, Juríková – Taricsová, Feníková, Karkošková
    Trenér: Gabriela Sabolová

    Rozhodčí: Henrikssonová (SWE), Ketonenová (FIN) – Frøhaugová (NOR), Vichaová (SUI)

    Diváci: 378
    bahis siteleri