Buffalo – Ottawa 5:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 6:3 (kon.) | Detroit – Edmonton 2:3 (po pr.)
Florida – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Montreal – San Jose 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 3:4 (po pr.)
Tampa – New Jersey 4:3 (po pr.) | Washington – Seattle 1:4 (kon.) | NY Islanders – Toronto 4:3 (po pr.)
St. Louis – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 2:1 (kon.) | Arizona – Calgary 2:6 (kon.)
Vegas – Boston 2:1 (po pr.)
konec
Washington Capitals
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Seattle Kraken
Pátek 12.01.2024, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Krakeni mohli přidat ještě jeden gól! Po přečíslení 2 na 1 se ocitl sám před brankou Jordan Eberle. Šel do bekhendové kličky, zakončil však vedle!
     
    53:50
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Trevor van Riemsdyk – 2 min., krosček.
    52:02 Adam LARSSON - 1:4
     
    52:02
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraný protiútok hostí! Vše začalo za brankou Seattlu, kde se ocitl v roli forčekujícího hráče domácí obránce Nick Jensen. Ten pak na své defenzivní pozici chyběl, když Jaden Schwarz vyslal dopředu duo ADAM LARSSON – Brandon Tanev. Tanev v útočném pásmu poslal svého spoluhráče Larssona proti Kuemperovi. Švédský zadák poměrně těžký kotouč zpracoval a pak navíc vystřihl bekhendový blafák, za který by se nemusel stydět žádný útočník – 1:4. Asistence: Brandon Tanev a Jaden Schwartz.
    Larsson A., Tanev B., Schwartz J., Daccord J., Wennberg A., Dunn V.
    Jensen N., Protas A., Kuemper D., Fehérváry M., Oshie T., Kuzněcov Je.
     
    48:52
    Connor McMichael zavezl kotouč do útočného pásma a vystřelil. Daccord nepředvedl jistý zákrok, když puk neudržel a k dorážce se dostal Anthony Mantha, jenž puk neprotlačil za ležícího gólmana soupeře!
     
    47:00
    Vůbec prvním vyloučeným hráčem v zápase se stává Will Borgen. Hostující obránce je potrestán za podrážení.
     
    47:00
    Výborně to udělal Nick Jensen. Domácí obránce se dostal k puku na modré čáře. Stahovačkou se zbavil Burakovskyho a natlačil se až k brankovišti. Daccorda nepřekonal i proto, že byl faulován! Po reklamní pauze tak uvidíme přesilovku Washingtonu.
     
    44:18
    Hezká spolupráce Tomáše Tatara a Jordana Eberleho. Zakončoval Tatar, který před brankou vložil hůl do nabídky svého spoluhráče. Kuemper klekl na led včas a má puk pod betony!
    38:20 Justin SCHULTZ - 1:3
     
    38:20
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou gólů! JUSTIN SCHULTZ převzal puk na modré čáře a cestou dopředu si ho fotbalově narazil s Eelim Tolvanenem. Následně nahrával před branku Yannimu Guordemu, který se ke kotouči nedostal, ovšem ten se od bránícího hráče odrazil k levé tyčce, u které ho dopíchl za brankovou čáru právě Schultz. Asistence: Eeli Tolvanen a Oliver Bjorkstrand.
    Schultz J., Dumoulin B., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Daccord J., Gourde Y.
    Ovečkin A., Strome D., Bear E., Kuemper D., Fehérváry M., Pacioretty M.
     
    27:10
    Domácí ožili a začali hrát s větší energií. Nyní ale zapomněli na zadní vrátka. Jordan Eberle se dostal před brankou k puku a zkoušel chytré i efektní zakončení s hokejkou prostrčenou mezi nohama. Těsně minul levou tyčku!
    25:47 Max PACIORETTY - 1:2
     
    25:47
    6/6
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps snižují! Trevor van Riemsdyk našel krásným pasem Alexandra Ovečkina. Jeho nahrávku chytře pustil Dylan Strome až k na pravé straně najíždějícímu MAXOVI PACIORETTYMU a proti střele z kruhu se Daccord nestihl přemístit včas – 1:2. Asistence: Alexandr Ovečkin a Trevor van Riemsdyk.
    Pacioretty M., Jensen N., Ovečkin A., Strome D., van Riemsdyk T., Kuemper D.
    Schultz J., Dumoulin B., Schwartz J., McCann J., Daccord J., Burakovsky A.
     
    23:54
    Tlak domácích! Nejprve vypálil Nic Dowd. Poté zakončoval Nicolas Aube-Kubel, ovšem Daccord vše zvládl!
    18:12 Alexander WENNBERG - 0:2
     
    18:12
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Druhý gól hostí a opět to bylo po jednoduché akci! ALEXANDER WENNBERG vjel s pukem do útočného pásma, střelu z levé strany šikovně schoval za obránce Beara a Kuemper reagoval lapačkou pozdě. Kotouč zapadl k jeho vzdálenější tyčce. Asistence: Brandon Tanev.
    Wennberg A., Tanev B., Schultz J., Dumoulin B., Schwartz J., Daccord J.
    Edmundson J., Bear E., Dowd N., Kuemper D., Malenstyn B., Aube-Kubel N.
     
    13:01
    Nyní to zkoušel od modré čáry Justin Schultz a domácí měli štěstí! Kotouč se totiž otřel o horní tyčku!
     
    11:54
    Do šance se ale dostal T. J. Oshie. Ten rychle obkroužil branku a natahovat se musel Daccord, jenž zvládl u tyčky zakročit pravým betonem!
    08:50 Tye KARTYE - 0:1
     
    08:50
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení po poměrně nenápadné situaci! Jared McCann zavezl puk do pásma a přenechal ho TYEOVI KARTYEOVI. Ten vystřelil z vrcholu levého kruhu a puk zapadl k bližší tyčce Kuemperovy branky. Brankář Capitals měl asi zakrytý výhled, protože šel jen do rozkleku a pravou rukou, na které má vyrážečku, reagoval až velmi opožděně. Asistence: Jared McCann a Adam Larsson.
    Kartye T., Larsson A., Dunn V., Daccord J., Burakovsky A., McCann J.
    Lapierre H., Kuemper D., Fehérváry M., Carlson J., Oshie T., Kuzněcov Je.
     
    08:02
    Jaden Schwartz nabral ve středním pásmu rychlost a z levé strany se řítil na Darcyho Kuempera. Ten si připsal první těžký zákrok, když střelu na bližší tyčku vyrazil do ochranné sítě!
     
    07:50
    Velká příležitost Washingtonu! Connor McMichael najížděl sám na Joeyho Daccorda. Šel do forhendové kličky, ovšem narazil na pravý beton gólmana Krakenů, který pak ani na druhý pokus nepřehodil! Následuje reklamní pauza.
     
    05:22
    Hezká souhra domácích. Puk se dostal od Stromea a přes Edmundsona až na levý kruh k Alexandrovi Ovečkinovi, proti jehož střele se stačil Daccord přemístit!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Pacioretty (Ovečkin, T. van Riemsdyk) – 9. Kartye (McCann, Larsson), 19. Wennberg (B. Tanev), 39. Schultz (Tolvanen, Bjorkstrand), 53. Larsson (B. Tanev, Schwartz)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, T. van Riemsdyk, Bear, Edmundson – Pacioretty, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Je. Kuzněcov, Lapierre – Mantha, McMichael, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle, Beniers, Tatar – B. Tanev, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Burakovsky, Kartye, McCann.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: McIsaac, Schrader – MacPherson, Jackson

    Diváci: 17 935
    bahis siteleri