Havlíčkův Brod – Slavia 0:10 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
0:10 (0:3, 0:4, 0:3)
HC Slavia Praha
Pátek 12.01.2024, 19:30 • Zimní stadion Kotlina • Liga juniorů • 27. kolo
Partner:
     
    Přeji příjemný páteční večer. Vítám vás u on-line přenosu zápasu z hokejové Ligy juniorů mezi týmy BK Havlíčkův Brod a HC Slavia Praha. Utkání začíná v 19:30.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkobrodští junioři se dlouho vyhřívali na prvním místě západní skupiny. Poté ale přišlo zeštíhlení kádru zhoršení výsledků. Bruslaři ovšem vstoupili do nového roku výhrou, když díky vyrovnávací brance v poslední minutě dotáhli zápas proti Písku až do nájezdů, ve kterých nakonec svého soupeře porazili. V posledním kole ale prohráli na ledě Chomutova 0:4. Ačkoliv je Havlíčkův Brod stále na druhém místě, velkým favoritem dnešního utkání bude soupeř.
     
    HC Slavia Praha

    Slavia vstupovala do nynější sezony jako největší favorit na postup, na začátku ale pár bodů ztratila, a nějakou dobu tak byla "pouze" druhá za dnešním soupeřem. Nyní však pražský klub nabral formu a stal se z něj nezastavitelný válec. Hořkost prohry zažili Sešívaní na konci října, od té doby všecho vyhráli. Dnes tak má Slavia v případě výhry jedinečnou příležitost udělat si na prvním místě odstup pohodlných devíti bodů.
     
    Poslední vzájemné utkání

    HC Slavia Praha – BK Havlíčkův Brod 3:0

    Branky a nahrávky: 22. Kříženecký (Krums, Vašíček), 33. Hron (Vašíček, Krums), 36. Vosmík (Skalský, Štípek).
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Černý (Novák) – Pražák, Kuchta (C), Vaněček, Novotný, Mrtka, Bjakov – Janko (A), Krejčí (A), Windegger – Kotalík, Fiala, Nový – Chymo, Machovský, Machač – Dvořák, Kozlík
    Trenér: Václav Adam

    HC Slavia Praha: Tesař (Papež) – Sýkora, Brotánek, Jokl (C), Dráb, Hron (A), Hubinka – R. Štípek, Grešl, Hasman, Polák, Filip, Skalský, Kříženecký, Sander, Vašíček, Krums, Janoušek, Vosmík, Šámal
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Martin Vepřovský – Oliver Obr, Jaroslav Štěrba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Do první šance se dostali Bruslaři. Windegger po pravé straně zavezl kotouč před bránu, odkud nakonec zakončil Janko. Ten ale z blízkosti trefil jen připraveného brankáře.
     
    00:49
    Na druhé straně se dostal do útoku Skalský. Ten zavezl kotouč za bránu soupeře, byl ale bez podpory a puk tak přišel.
     
    01:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté jdou rychle do vedení! Havlíčkobrodská obrana nechala trestuhodně dva soupeřovy hráče samotné před bránou. Tam nahrál Martin Vašíček. Ernests Krums ještě přiťukl puk VOJTĚCHU POLÁKOVI, jenž překonal bezmocného Černého. Asistence: Ernests Krums, Martin Vašíček.
     
    02:39
    Janoušek se vydal do obležení čtyř soupeřů. Ti se na něj hromadně sjeli a obrali ho o kotouč.
     
    03:28
    Dráb nahodil kotouč od modré na bránu, kde ještě tečoval jeden z útočníků Slavie. Černý vyrazil puk před sebe, jeden z obránců ho pak dostal pryč z nebezpečného prostoru.
     
    04:18
    Na kotouči teď byli domácí, ti s ním ale nepřešli ani přes polovinu hřiště.
     
    04:45
    Nyní už jsou ale zase v útočném pásmu hosté. Z rohu kluziště dostal nahrávku do pravého kruhu Jokl. Jeho ránu zlikvidoval Černý.
     
    05:42
    Další útočná akce Bruslařů skončila bez střely na bránu. Slavia si ale poté nerozuměla při rozehrávce. Rozhodčí mylně odpískal zakázané uvolnění, vhazuje se tak ve středovém kruhu.
     
    06:15
    Nyní už se hosté zakázaným uvolněním provinili. Kvůli nepovedené nahrávce se vhazuje před jejich bránou.
     
    07:13
    Domácí si však nevedli o moc lépe. Dlouho se snažili dostat s pukem před bránu soupeře, nakonec však špatně rozehráli. Vhazuje se tak před havlíčkobrodskou bránou.
     
    07:19
    Hosté vyhráli vhazování a ihned od modré vystřelili. Černému vypadl kotouč z lapačky, rychle ho v ní ale zase schoval.
     
    07:55
    Po Vosmíkově střele od levého mantinelu mohl ještě dorážet Jokl, který si sjel před bránu. Ten ale nakonec na puk těsně nedosáhl.
     
    08:31
    Kotalík vyslal od levého mantinelu přátelský pozdrav na Tesařovy betony.
     
    09:14
    Hosté jsou zatím jasně lepší a daleko více se drží v útoku. Jejich další snahy o vstřelení gólu ale nyní přerušil odpískaný ofsajd.
     
    10:16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní jdou do dvoubrankového vedení! Útok Slavie začal Jakub Grešl, který vyslal dopředu Nikolase Filipa. Ten posunul puk na pravý kruh RICHARDU ŠTÍPKOVI, který přesnou ránou na vzdálenější tyč skóroval. Asistence: Nikolas Filip, Jakub Grešl.
     
    11:48
    Vaněček vystřelil od modré přes obránce, minul však zařízení hostů.
     
    12:24
    Mrtka si udělal útočný výlet a zavezl kotouč až za bránu soupeře. Havlíčkobrodský obránce se poté pokusil rozehrát, jenže to už si Slavia pohlídala.
     
    13:36
    Za signalizovaného faulu vystřelil od modré Pražák. Jeho pokus schoval Tesař ve své výstroji.
     
    13:36
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Hron – 2 min., krosček.
     
    14:14
    Slavii se po tuhém boji u mantinelu podařilo dostat puk ze svého pásma.
     
    14:48
    Hosté se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení. Karel Sander v něm přihrál Richardu Štípkovi, kterému ale kotouč nakonec uskočil a vůbec tak nezakončil!
     
    15:21
    Rána Kuchty od modré čáry jen bouchla o zadní mantinel.
     
    15:41
    Hosté jsou již v plném počtu, přesto ještě vyhodili puk. Vhazuje se tak před jejich bránou.
     
    15:48
    Po vyhraném vhazování vystřelil z první z osy hřiště Novotný. Jeho pokus ovšem hokejkou srazil jeden z bránících hráčů do rohu kluziště.
     
    17:00
    Slavia se nyní ve svém pásmu nesrovnala úplně dobře, do dobře střelecké příležitosti se tak dostal Kuchta. Ten ale znovu netrefil bránu.
     
    17:41
    Z levé strany nyní zkusil prověřit brankáře hostů Dvořák. Mladý útočník ale vystřelil přímo do připravené Tesařovy náruče.
     
    18:08
    Několik zákroků za sebou musel předvěst Adam Černý, který u své pravé tyče spolehlivě vytěsnil slávistické střely mimo bránu.
     
    19:09
    Viktor Kotalík si na pravé straně obhodil jednoho ze soupeřových hráčů, skvěle ho ale dojel Jokl, který tvrdým hitem zastavil havlíčkobrodského útočníka.
     
    19:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté těsně před přestávkou střílejí třetí branku! Martin Vašíček od pravého mantinelu nahrál na levou tyč DANIELU KŘÍŽENECKÉMU, který sice napoprvé nahrnul puk jen do brankáře, hrací předmět ale vyletěl do vzduchu a sám Kříženecký pak klesající hrací předmět tenisovou ránou dostal do sítě. Asistence: Martin Vašíček, Ernests Krums.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první část, ve které dominovala Slavia. Ta vstřelila první branku již na začátku 2. minuty, pak ještě skórovala uprostřed třetiny a 11 sekund před sirénou. Havlíčkobrodští junioři se dostávali do útoku jen sporadicky a za prvních dvacet minut se jim nepodařilo výrazněji zaměstnat Jiřího Tesaře.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Slavia začala druhou třetinu ve velkém tempu. Sešívaní se ihned dostalo do pásma, pak se ale sami vystavili ofsajdovému postavení.
     
    21:06
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané přidávají zkraje druhé části čtvrtý gól! Daniel Kříženecký z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, kde trefil do stehna MARTINA VAŠÍČKA, od jehož stehna se odrazil hrací předmět do sítě. Asistence: Daniel Kříženecký.
     
    21:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Bruslařům rychle odbíjí pátá. Po špatnou rozehrávku domácích zachytil na útočné modré Jakub Dráb, který posunul puk do rohu kluziště na Mikuláše Janouška. Ten ještě našel před bránou volného KARLA SANDERA, který povedenou střelou prostřelil Černého. Asistence: Mikuláš Janoušek, Jakub Dráb.
     
    21:47
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Černý, přichází Novák.
     
    22:42
    Josef Novák si připsal první zákrok, když chytil lehké nahození od modré čáry, které letělo přímo doprostřed brány.
     
    24:13
    Pěknou akci předvedl Chymo, který převzal na modré čáře kotouč a díky otočce se dostal do střelecké pozice. Jeho rána na přední tyč nebyla vůbec špatná, Tesař ale pro ní výborně zasáhl.
     
    25:44
    Po rozhádané části, kdy se ani jeden z týmů nemohl dostat do útočného pásma, zahrozili hosté. Ti nahodili kotouč před bránu, kde hrací předmět neposedně skákal. Josef Novák ale nakonec puk přikryl lapačkou.
     
    26:51
    Adam Vosmík přebral ve středním pásmu kotouč, kde nabral vysokou rychlost. Na pravé straně se před ním otevřelo místo, k jeho smůle ale modrou čáru přejel jeden z jeho spoluhráčů dříve. Píská se tak ofsajd.
     
    27:08
    Bruslaři pod tlakem vyhodili puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    27:26
    Drábovo nahození od modré havlíčkobrodský brankář zlikvidoval. Na kotouči jsou však stále hosté.
     
    27:57
    Havlíčkobrodští hokejisté bruslí hodně, bruslí ovšem bez kotouče. Slavia má utkání jasně ve svých rukách, její další útočnou snahu však překazil ofsajd.
     
    29:58
    Jakub Sýkora vystřelil od modré čáry, zlomil ovšem u toho hůl.
     
    31:26
    Bruslaři se po dlouhé době dostali do útoku. Z osy v nouzi vystřelil Krejčí, Tesař tak neměl problémy.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Šámal – 2 min., hákování.
     
    32:41
    Zpoza brány dostal nahrávku na levý kruh Mrtka. Jeho střela z první šla na přední tyč, kde byl připravený Tesař.
     
    33:34
    Kuchtovu střelu od modré si Tesař na našel v pohodě lapačkou.
     
    33:52
    Dvakrát za sebou nyní Pražák tečoval Kuchtovu střelu od modré. Napoprvé ale skončil puk těsně vedle brány, napodruhé letěl projektil vysoko do ochranné sítě.
     
    34:15
    Vaněček se nyní individuálně probojoval do útočného pásma, kde těsně za modrou střelou vystřelil. Jeho pokusil ale srazil jeden z bránících hráčů.
     
    35:26
    Domácí podnikli další individuální akci. Dvořák se proháčkoval přes obránce a vystřelil. Jeho povedenou střelu pod břevno však pěkným zákrokem vytěsnil Tesař.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Windegger – 2 min., hákování.
     
    36:43
    Ihned po vyhraném vhazování vystřelil Hron, Novák jeho skrytý pokus vyrazil.
     
    37:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané přidávají v přesilové hře šestou branku! Adam Vosmík nahrál na modrou čáru JAKUBU SÝKOROVI, jenž využil dobré clony před bránou a nepříliš prudkou střelou na levou tyč skóroval. Asistence: Adam Vosmík, Jakub Dráb.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., krosček.
     
    38:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté rychle využívají další přesilovou hru. Daniel Kříženecký nahrál na modrou FILIPU HRONOVI, jenž dělovkou prostřelil havlíčkobrodského brankáře. Asistence: Daniel Křiženecký, Martin Vašíček.
     
    39:05
    Slavia pokračuje v tlaku i za vyrovnaného stavu. Bruslaři svému soupeři vůbec nestačí.
     
    39:25
    Hronovu ránu od modré vyrazil Novák betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Slavia ihned na jejím začátku dvěma slepenými brankami odskočila na rozdíl pěti gólů. Bruslaři se pak snažili s výsledkem něco udělat, vůbec se jim ale nedařilo dostat do lepší střelecké pozice. Hosté naopak v závěru využili dvě přesilové hry, a do závěrečné periody si odnášejí sedmibrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Ve třetí třetině se do první akce dostali domácí. Windegger vystřelil z pravé strany. Tesaři pokus soupeře z ostrého úhlu v pohodě vyrazil.
     
    40:37
    Nahození hostů chtěl dojet Novák, situaci ale úplně neodhadl, když ke kotouči dojel první hráč Slavie. Naštěstí pro havlíčkobrodského brankáře celou situaci dojeli obránci, kteří akci soupeře zastavili.
     
    41:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavie přidává osmou branku. Martin Vašíček nahrál na levý kruh úplně volnému ERNESTSU KRUMSOVI, jenž dělovkou z první překonal bezmocného brankáře. Asistence: Martin Vašíček, Viktor Šámal.
     
    41:30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tento zápas není pro slabší povahy. Hosté rychle dávají již devátou branku, když se z levé strany dostal až před bránu neatakovaný ERNESTS KRUMS, jenž z blízkosti procedil puk skrz brankáře. Asistence: Martin Vašíček.
     
    46:52
    Ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu vystřelil z osy hřiště Kříženecký. Jeho pokus zlikvidoval Novák.
     
    48:33
    Hronovo nahození ještě tečoval jeden z útočníků Slavie těsně před bránou. Trefil však jen připraveného brankáře Havlíčkova Brodu.
     
    51:26
    Jakub Dráb vyslal dělovku od modré čáry. Novák projektil viděl, puk si tak sebral lapačkou.
     
    51:54
    Lukáš Nový využil chyby soupeře a ujel sám na bránu! Havlíčkobrodský útočník však skončil na betonech Jiřího Tesaře.
     
    54:40
    Vašíček nahrával na pravou tyč, kde byl volný Kříženecký. Ten ale nedokázal zpracovat skákavý kotouč.
     
    55:28
    Na druhé straně se dostal ke střele Dvořák, jeho pokus ale skončil vysoko nad bránou.
     
    56:06
    Joklovu střelu srazil obránce Havlíčkova Brodu mimo bránu.
     
    57:05
    Dlouhou nahrávku dojel těsně před havlíčkobrodskou bránou Grešl. Ten sice ještě dokázal upravit směr, kam puk jel, trefil ovšem jen betony Nováka.
     
    58:30
    Ernests Krums získal puk přímo před havlíčkobrodskou bránou! Jeho střelu však dokázal Novák vyrazit.
     
    59:17
    Na druhé straně se dostal ke střele Kotalík, který ovšem netrefil bránu.
     
    59:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Deset! Celou akci začal JAKUB GREŠL, který z vlastního pásma nahrál na pravou stranu, kde byl rozjetý Richard Štípek. Ten vytvořil prostor svým spoluhráčům a nakonec vrátil puk Grešlovi, který přesnou trefou dokonal potupou Havlíčkova Brodu. Asistence: Richard Štípek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Právě jsem byli svědky absolutního debaklu, kdy první Slavia nastřílela svému soupeři deset branek, aniž by sama ani jednou inkasovala. Pražané tak jen potvrzují svojí vedoucí pozici a mílovými kroky se přibližují play off, kam by měli postoupit z prvního místa.

    To je dnes ode mě vše, těším se u dalšího přenosu, na počtenou. (21:26:58)

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 2. Polák (Krums, Vašíček), 11. R. Štípek (Filip, Grešl), 20. Kříženecký (Krums, Vašíček), 22. Vašíček (Kříženecký, Krums), 22. Sander (Janoušek, Dráb), 38. Sýkora (Vosmík, Dráb), 39. Hron (Kříženecký, Vašíček), 42. Krums (Vašíček, Šámal), 42. Krums (Vašíček), 60. Grešl (R. Štípek)


    BK Havlíčkův Brod: Černý (Novák) – Pražák, Kuchta (C), Vaněček, Novotný, Mrtka, Bjakov – Janko (A), Krejčí (A), Windegger – Kotalík, Fiala, Nový – Chymo, Machovský, Machač – Dvořák, Kozlík
    Trenér: Václav Adam

    HC Slavia Praha: Tesař (Papež) – Sýkora, Brotánek, Jokl (C), Dráb, Hron (A), Hubinka – R. Štípek, Grešl, Hasman, Polák, Filip, Skalský, Kříženecký, Sander, Vašíček, Krums, Janoušek, Vosmík, Šámal
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Martin Vepřovský – Oliver Obr, Jaroslav Štěrba
    bahis siteleri