Třinec – Motor ČB 4:3 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 3:4 (po pr.) | Litvínov – Kladno 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 1:2 (0:3 po s.n.) | Kometa Brno – Vítkovice 7:1 (kon.) | Liberec – Olomouc 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 19.01.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, chtěli bychom vás přivítat zase po několika dnech z třinecké WERK ARENY. Poslední zápas Tipsport extraligy se zde hrál už bez mála před dvěma týdny, následně se Oceláři třikrát po sobě představili na kluzištích soupeřů. Zase až program 37. kola Tipsport extraligy přináší vzruch na led třineckého stadionu – v pátek 19. ledna 2024 od 17 hodin se zde totiž odehraje zápas HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice. Pokud nebudete přímo na zimáku nebo nebudete zápas sledovat jiným způsobem, nechte se pozvat, abych vám zprostředkoval tento zážitek.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba soupeři se zatím v této sezóně potkali dvakrát. Naposledy to bylo začátkem prosince v Třinci. Tehdy domácím skvěle vyšla první třetina, po níž měli těžký tříbrankový náskok. Hosté ale ve zbylém průběhu utkání byli lepším týmem a dotahovali, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo. „Několikrát nás podržel Mazi v brance a jsme rádi za tři body, které jsme urvali a nakonec ubojovali,“ vyjádřil se domácí asistent Országh a také hostující druhý trenér Jiří Hanzlík: „Měli jsme snahu, šance, zdramatizovali závěr, ale nepodařilo se nám korigovat. Třinec si to pohlídal,“ hodnotil zápas objektivně a střízlivě.

    1. prosince 2023: HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 3. Voženílek (Pánik), 17. Kundrátek (Doktor, Miloš Roman), 19. Čacho (Marinčin) – 38. Ordoš (Gulaš, Kondelík), 55. M. Toman (Kachyňa, M. Doudera).
     
    Z kabiny českobudějovického Motoru

    Českobudějovičtí hokejisté mají v tomto týdnu v nohách o jedno utkání navíc oproti Ocelářům. Ve středu totiž na ledě Plzně dohrávali předvánoční odložené utkání, které posunuly tragické události v Praze. Motor v Plzni špatně začal, brzy prohrával 0:2 a po první třetině 1:3. I když Ordoš prakticky s druhou sirénou snížil na rozdíl jediné branky, ve třetí části hry už hosté nesrovnali. „Nám utekl začátek utkání, měli jsme problémy s hrou uvnitř vlastního pásma, navíc jsme ani nedokončovali souboje,“ viděl zásadní chyby hostující lodivod Čihák. Jihočeši tak do Třince s bilancí tří proher z posledních čtyř zápasů a pěti porážek z posledních sedmi utkání.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – P – V – P
    Pozice v tabulce: 6.
    Bilance: 36 zápasů, 15-2-8-11, skóre 98:100, 57 bodů
    Bilance venku: 18 zápasů, 5-0-4-9, skóre 46:59, 19 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 5-0-2-3, skóre 31:30, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš 24 (10+14)
    Nejlepší střelec: Jan Ordoš 12
    Brankář s největším počtem minut: Dominik Hrachovina 28 z. – 11/17, úsp. 90,07 %, prům. 2,64 g/z, 4 SO

    Poslední zápas Českých Budějovic:

    17. ledna 2024: HC Škoda Plzeň – Banes Motor České Budějovice 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
    Branky a nahrávky: 5. Schleiss (D. Kvasnička), 7. Pour (Lev, Rekonen), 19. Matýs (Indrák, Piskáček), 23. Matýs (Rekonen, Mertl) – 11. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 35. Valský (F. Přikryl, Kubík), 40. Ordoš (Kondelík, Simon).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinec po třízápasovém herním výjezdu do Čech, kde se minulý týden od středy do neděle postupně potkal s Libercem, Karlovými Vary a Kladnem a nastřádal solidních šest bodů, si mohl trochu odpočinout. Vložený zápas uprostřed týdne se jej netýkal, a tak Oceláři po výhře na Kladně osnovali plány na nejbližší dobu, kdy je do konce ledna čeká celkem šest zápasů, z toho čtyři doma. „Mám smíšené pocity. První třetina z naší strany byla poměrně slušná, podařilo se nám dát dva rychlé góly, pak jsme ale inkasovali a druhá třetina byla z naší strany hodně mizerná. Domácí samozřejmě pracovali velice dobře, ale my jsme si ve druhé přestávce museli vyříkat určité věci, které musíme dělat,“ měl i po vyhraném utkání s Rytíři materiál k rozjímání trenér hostů Moták.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – V
    Pozice v tabulce: 3.
    Bilance: 36 zápasů, 16-7-5-8, skóre 111:90, 67 bodů
    Bilance doma: 18 zápasů, 9-3-3-3, skóre 55:39, 36 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-2-1-3, skóre 28:24, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 36 (15+21)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 15
    Brankář s největším počtem minut: Marek Mazanec 24 z. – 18/3, úsp. 92,22 %, prům. 2,23 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    14. ledna 2024: Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 3:5 (1:2, 2:0, 0:3)
    Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Ticháček, Pytlík), 35. Martin Procházka (Melka, Slováček), 35. Jarůšek – 6. Pánik (Sikora, Kurovský), 8. Kundrátek (Voženílek), 41. J. Jeřábek (Martin Růžička), 48. Kurovský (M. Adámek, Pánik), 50. Pánik (Kurovský, M. Adámek).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Haas, Vrána (C), Walega – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Pýcha – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík (A), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Koláček, Vopelka, Chlubna.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Lederer.
     
    Včera v extralize vybuchla doslova bomba. U týmu jednoho z letošních favoritů na titul skončil v Třinci dobře známý trenér Varaďa. Pardubické Dynamo tak nastolilo agendu, které se hokejová komunita věnovala celý večer a ještě asi pár dní věnovat bude. Nicméně, jak říká klasik a jeden hokejový funkcionář, život jde dál. My se tedy budeme raději věnovat tomu, co se dnes večer bude dít ve WERK ARENĚ. Jako první se podíváme na to, pro jaké sestavy se rozhodly trenérské štáby obou dnešních soupeřů.

    Domácí lodivod Zdeněk Moták se svými kolegy se dnes rozhodli v brance dát přednost Marku Mazancovi, který dostává šanci po pěti zápasech v řadě, kdy chytal Kacetl. V obraně domácím chybí Marinčin a v útoku kromě dlouhodobě zraněných Daňa s Hudáčkem není ani Kurovský a také Richard Pánik, který bude pravděpodobně součástí megatrejdu s Pardubicemi (do Třince se má přesunout odchovanec Cienciala).

    Hostující trenérský štáb, který vede Ladislav Čihák, v brance sází na Hrachovinu. V obraně hosté nemají Šticha a v útoku chybí dlouhodobě zraněný Pech, který schází už od konce října, na soupisce nejsou ani Harris (nehraje od zápasu v Litvínově minulý pátek) a Martin Hanzl (ten ještě ve středu v Plzni nastoupil).
     
    V Třinci probíhá předzápasový program, rozhodčí jsou již na ledě. Čekáme na hlavní aktéry zápasy, to znamená hráče obou týmů. Za malý moment začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní vhazování utkání vhodil hlavní rozhodčí Pavel Obadal mezi hole Andreje Nestrašila a Jáchyma Kondelíka. Puk na holích mají domácí hráči.
     
    00:19
    Ordoš se snažil dostat puk z pásma, ale narazil na Poláška a následně sbírá puk Voženílek.
     
    00:40
    Hosté se stejně dostali do pásma, ale tam se neudrželi na puku. Ten dostává z vlastní třetiny právě Voženílek.
     
    01:06
    Kundrátek se snažil svižnou přihrávkou vysunout Vránu, ale ten narazil na Vráblíka. Domácí se dostávají do pásma napodruhé.
     
    01:24
    První přerušení hry zařídil Hrachovina, když schoval do lapačky Kundrátkovo nahození od modré.
     
    01:30
    Domácí v obrovské šanci! Adámkovu střelu po vyhraném vhazování chtěl za Hrachovinu dostat nejprve z ideální pozice ze slotu Holinka a následně ještě od tyče Hrehorčák. Hostující brankář vytáhl skvělý zákrok!
     
    02:02
    Hostující Ordoš radši posílá puk prudce do útočného pásma před napadajícím Hrehorčákem. Kotouč sbírá Jeřábek.
     
    02:36
    Smith doslova vyšavloval puk z vlastního pásma a založil tím akci, na jejímž konci z levé strany prověřil Hrachovinovu pozornost.
     
    03:16
    Přikryl teď byl pod tlakem ve vlastním rohu před třineckými forčekujícími hráči, ale nakonec se daří rozehrát Beránkovi.
     
    03:43
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující ONDŘEJ KACHYŇA dostal puk ve středním pásmu na levém křídle do jízdy a po najetí na levý puntík se prosadil střelou k levé tyči Mazancovy branky. Třinečtí tak inkasují, aniž by domácí brankář musel čelit jakékoliv situaci. Asistence: Matěj Toman. Stav utkání 0:1.
    Valský J., Toman M., Kachyňa O., Doudera M., Simon D., Hrachovina D.
    Adámek M., Hrehorčák P., Holinka M., Roman M., Jeřábek J., Mazanec M.
     
    04:23
    Hosté byli brankou mentálně posíleni a vysoký forček teď předvedl Kondelík s Gulašem. V útočném pásmu za třineckou brankou ale puk nezískali.
     
    04:49
    Nestrašil dostal puk do jízdy ve středním pásmu a přes obránce z osy kluziště zkusil pozornost hostujícího brankáře. Ten puk chytil a rychle rozehrál.
     
    05:43
    Simon s Douderou udrželi útočné pásmo. Hosté jsou v pásmu, ale nedaří se jim dostat na puk, natož aby si vytvořili tlak.
     
    06:07
    Haas získal puk a vyvezl hru za hostující branku. Domácí tam ale kotouč ztratili a na druhou stranu jej veze Vopelka.
     
    06:36
    Přitlačený puk u hrazení ve třineckém obranném pásmu. Nakonec kotouč vyšťouchl Haas a poslal jej do útočného pásma.
     
    06:53
    Domácí získali puk za českobudějovickou branku, ale přihrávka na slot, kam si sjížděl ke střele z první Jeřábek, byla zvednuta Chlubnou. Kotouč následně končí mimo hřiště a je zde první komerční pauza zápasu.
     
    07:23
    Domácí se dostali do pásma sraženou přihrávkou Voženílka na Růžičku. Chvíli si vyměňovali puk podél hrazení a následně z osy od modré střílel Polášek. Hrachovina puk asi neviděl, ale na poslední chvíli zareagoval.
     
    07:59
    Kundrátkovo vysoké nahození od modré schoval hostující gólman do lapačky a zařídil další vhazování před svou brankou.
     
    08:05
    Buly v útočném pásmu skončilo tak nějak nerozhodně a za volným pukem na slot se tlačil Dravecký. Natáhl se a píchnul puk na Hrachovinu, ten jej ale bez problémů odrazil.
     
    08:41
    První potrestanou stranou v dnešním utkání bude ta hostující. Hráči Motoru špatně střídali a jejich hráčská lavice je potrestaná menším trestem. Ten odpyká Dominik Simon (CEB).
     
    08:48
    Kondelík při vhazování, které prohrál, zlomil hůl!
     
    09:01
    Růžička si vyměnil puk s Jeřábkem a pálil z levého kruhu. Střela mu ale nesedla ideálně, možná však o to složitější byla situace pro Hrachovinu. Ten ale zasáhl bezchybně.
     
    09:35
    Velký tlak Ocelářů před brankou Hrachoviny! Velký závar vznikl po Jeřábkově střele a při následných dorážkách Voženílka s Romanem. Následně schoval sraženou střelu do vzduchu hostující brankář do lapačky a vznikl ještě menší konflikt u jeho branky.
     
    09:47
    Růžičkovu střelu z první Hrachovina vyrazil a následně vyvezl puk Přikryl. Hostující hráč zkusil vystřelit přes Jeřábka, ale byl zablokován.
     
    10:03
    Špatně střídali i domácí a první trest pro Oceláře tak bude za stejné provinění jako na straně Českých Budějovic. Trest odpyká Petr Sikora (TRI) a budeme hrát ve čtyřech na obou stranách 38 sekund.
     
    10:30
    Kundrátek udělal kličku na modré čáře a najel si na střelu na slot, ale z ideální pozice minul!
     
    10:46
    Hosté jsou kompletní a musejí za vlastní brankou získat puk.
     
    11:00
    Oba týmy střídají. Hosté mají zhruba minutu přesilovky, ale jedou od vlastní branky.
     
    11:19
    Gulašova střela z první prošla Nedomlelovi mezi nohama, ale pak těsně minula levou třineckou tyč.
     
    11:47
    Kubík centroval z levé strany před branku, ale přihrávku zablokoval Nedomlel a následně je přerušeno, protože puk se schoval v jeho výstroji. Zbývá nám 16 sekund hry pět na čtyři z pohledu Motoru.
     
    12:10
    Ordoš zkoušel nejprve z pravého puntíku naslepo přihrát k pravé třinecké tyči, ale nikdo tam nebyl. Hra se ale následně zpoza branky dostala na jeho hůl a Mazanec musel vytáhnout skvělý zákrok. Domácí následně vyhodili na icing.
     
    12:25
    Puk do útočného pásma dostal teď Sikora s Hrehorčákem. Prvně jmenovanému klička nevyšla a druhý se nedostal k dorážce.
     
    12:34
    Komerční přestávka byla zahájena přerušením pro druhý trest pro domácí v tomto utkání. Faulem v útočném pásmu se provinil Patrik Hrehorčák (TRI), který dostane menší trest za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    12:52
    Štencel s Gulašem dirigovali první sekundy přesilovky. Nakonec puk vyplaval před Mazancem a za hostující branku jej posílá Nedomlel.
     
    13:21
    Gulaš nabíjí na osu Štenclovi a jeho střela z první míjí třineckou branku. Domácí následně bez potíží vyhazují.
     
    14:06
    6/5
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté si u levého hrazení stabilizovali puk na holi a po dvou svižných přihrávkách puk zamířil na pravý kruh na ADAMA KUBÍKA a jeho střela z první končí ve třinecké síti. Asistence: Pavel Pýcha, Mikuláš Hovorka. Stav utkání 0:2.
    Valský J., Přikryl F., Hovorka M., Kubík A., Pýcha P., Hrachovina D.
    Voženílek D., Smith A., Jeřábek J., Roman M., Mazanec M.
     
    14:16
    Přerušeno. Vhazovat se bude ve třineckém obranném pásmu. Za Mazancovou brankou ještě došlo k drobné rozmíšce.
     
    14:41
    Domácí propadli v útočném pásmu a hostům se rýsovala akce tři na dva. Toman se ale utopil v rohu a ztratil kotouč.
     
    15:31
    Čacho obral na modré čáře hostujícího obránce a vyřešil ideálně přečíslení dva na jednoho. Dravecký se ale po přihrávce k pravé tyči branky Hrachoviny proti skvělému hostujícímu brankáři neprosadil, stejně tak z dorážky Sikora!
     
    16:28
    Gulaš poslal puk za třineckou branku, odkud jej poslal ihned před Mazance Ordoš a domácí obrana na poslední chvíli zablokovala střílejícího Kondelíka.
     
    17:04
    Hostující rozehrávka se od Růžičkových bruslí dostala před Hrachovinu na Voženílkovu hůl, ten ale kotouč při pokusu o kličku ztratil.
     
    18:11
    Druhá třinecká formace se dostala do útočného pásma, ale tam ztratila puk. Domácí raději volili možnost jít vystřídat, hosté to činí také a čekají s pukem na holi.
     
    18:19
    Icing hostů, vhazuje se před Hrachovinou.
     
    18:27
    Poláškovu střelu od modré Hrachovina dobře viděl a kotouč vykopl betonem.
     
    18:53
    Další stoprocentní šance domácích! Voženílek s Nestrašilem udrželi puk na levém hrazení, druhý jmenovaný pak naslepo z otočky poslal puk na osu, kam sjížděl Kundrátek. Ten byl rázem sám proti Hrachovinovi, který ale jeho kličku do bekhendu chytil!
     
    19:02
    Čachovo vyhrané buly sebral Kubík a hosté jeli dva na dva. Jeho střelu Mazanec ramenem vyrazil za sebe.
     
    19:19
    Hra přerušená pro hru vysokou holí. Vhazuje se u modré čáry blíž k třinecké brance.
     
    19:56
    Roman s Vránou dostali puk do útočného pásma a snažili se ještě něco vymyslet. Roman sebral bezprizorní puk u levého hrazení a poslal jej na Hrachovinu. Kotouč cestou dostal dvě teče a hostující brankář měl co dělat, aby se po něm dokázal natáhnout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila i přes značnou převahu domácího týmu dvoubrankovým vedením hostů. Ti otevřeli skóre ve čtvrté minutě svou první střelou na branku, když se z levé strany střelou k tyči prosadil Ondřej Kachyňa. O dva góly to bylo v minutě patnácté, když svou druhou přesilovku hosté využili díky střele Adama Kubíka. Domácí spálili několik tutových šancí – neprosadili se po dorážkách Adámkovy střely už ve druhé minutě, Oceláři nedali góly ani ze svých šancí v přesilovce či při hře čtyř proti čtyřem, další šance měl Třinec už při dvoubrankovém vedení Motoru při akcích Čacho – Dravecký a když byl tváří v tvář Hrachovinovi Kundrátek. Hostující mág v brance zatím všechny souboje vyhrál!
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 18:6
    Střely mimo 3:4
    Zblokované střely 3:3
    Hity 1:1
    Vhazování 10:12
    Trestné minuty 4:2
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:53.
     
    Všichni hlavní aktéři, hráči obou týmů i rozhodčí, se vracejí na led. Za minutku pokračujeme prostřední hrací dobou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vhodil rozhodčí Mrkva a vyhrál Nestrašil. Kotouč ale získali ihned poté hosté...
     
    20:37
    Štencel nahodil za třineckou brankou, kde promáchl puk Smith. Kotouč ale získal Voženílek.
     
    21:00
    Nestrašil odevzdal puk Douderovi a ten zase zpět do neutrální zóny Kundrátkovi.
     
    21:24
    Vrána získal na modré puk a přes Nedomlela ve středním pásmu šel na Haas. Ten ale zase pouze nahodil do útočné třetiny.
     
    22:05
    Valský se prosadil přes Holinku a zpoza branky nahrnul puk do třineckého brankoviště. Tam měl ale na zemi příložník Mazanec.
     
    22:53
    Čtvrtá domácí formace se neudržela na puku v útočném pásmu a hosté zase mohou rozehrát. Potřebují ale střídat...
     
    23:18
    Ordoš centroval z pravé strany před třineckou branku a vysoký puk schoval Mazanec do lapačky. V brance končí Růžička, ale to se jako gól nepočítá. První přerušení druhé třetiny, první pasáž teda nic moc zajímavého nepřinesla.
     
    23:51
    Těžký boj o puk v rohu třineckého obranného pásma, kde se snažil na kotouč dostat Gulaš. Následně puk šel na Kachyňu a jeho zablokované nahození od modré si mezi bruslemi našel Mazanec.
     
    24:08
    Dravecký získal v obranném pásmu puk, ale jeho přihrávka na Hrehročáka nevyšla. Hosté získali puk.
     
    24:23
    Adámek zůstal ležet v rohu za vlastní brankou a bude se vylučovat. Jsou u něj spoluhráči a člen realizačního týmu, nic dramatického to naštěstí nebude. Rozhodčí se radí o trestu.
     
    24:23
    Druhou přesilovku si zahrají domácí po faulu Martina Beránka (CEB) – menší trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    24:59
    Nestrašil byl aktivní. Nejprve jeho svižná střela z pravého kruhu se otřela o síť Hrachovinovy branky a následně byl jeho pokus zhruba z podobného místa odražen do ochranné sítě.
     
    25:23
    Domácím se nepodařilo usadit v pásmu a Jeřábek loví puk za brankou. Minuta z přesilovky je fuč.
     
    25:57
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se nakonec přesilovku podařilo vykombinovat do gólového zakončení, byť se jim nějak moc v ní nedařilo. Stačí občas jedna akce a tu zosnoval Martin Růžička. Jeho křížnou přihrávku přes slot z levé strany na pravou, kde byl ANDREJ NESTRAŠIL, proměnil tento hráč střelou mezi betony v kontaktní gól. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 1:2.
    Nestrašil A., Růžička M., Mazanec M., Vrána P., Voženílek D., Jeřábek J.
    Hrachovina D., Pýcha P., Valský J., Vráblík R., Toman M.
     
    26:28
    Obrovský závar před Mazancem po nedůrazu domácích! Už se zdálo, že Smith zastaví Ordoše, ten se ale nakonec dostal na puk a moc jeho zakončení a následným dorážkám Gulaše a Kondelíka z brankoviště nechybělo.
     
    27:08
    Vrána získal puk na levém křídle a nabil na modrou Nedomlelovi. Jeho střelu z první Hrachovina viděl.
     
    27:34
    Haas teď zachraňoval domácí před přihrávkou na Přikryla do druhé vlny...
     
    28:07
    Kundrátek získal puk, který "vypadl" ze středního pásma a snažil se najít na modré najíždějícího Růžičku. Přihrávka byla ale příliš dlouhá.
     
    28:21
    Vráblíkovu střelu z první bruslí zastavil Adámek a pokusí se, aby domácí mohli ze zisku puku těžit.
     
    29:01
    Domácí se drží v pásmu. Holinkova přihrávka zpoza branky na slot na sjíždějícího Romana byla zablokována.
     
    29:31
    Jeřábek se ještě snažil najít před brankou Holinku, ale domácí si pak neporozuměli a po delším čase se dostal na puk Motor.
     
    30:10
    Domácí se teď snaží rozklíčovat hostující obranu. Puk má za brankou domácích Smith...
     
    30:20
    Oceláři ale dobře nerozehráli a je z toho icing.
     
    30:50
    Ordoš udělal obligátní kličku na modré a dostal kolegu do ofsajdu. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    31:15
    Domácí si trochu zahrávali v obranném pásmu a moc nechybělo, aby se Kubík dostal s pukem do třineckého brankoviště. Nakonec kotouč dostal na sílu ven z pásma Vrána.
     
    31:44
    Domácí se tlačili zpoza branky před Hrachovinu a při tom asi byla trochu posunutá brána. Tu si hostující gólman vrátil zpět a hrajeme bez přerušení.
     
    32:16
    Hostující náznak šance zkazila nepřesná přihrávka a na druhou stranu zatahuje puk Voženílek.
     
    32:32
    Hostující branka přeci jenom nebyla dobře usazená, protože další nápor intenzivního pohybu hráčů kolem neunesla. Budou ji musel znova usadit třinečtí ledaři.
     
    33:07
    Velký závar před Hrachovinou teď vymyslela dvojice Holinka – Hrehorčák. První jmenovaný využil toho, že hostující brankář byl trochu mimo pozici a zkoušel přihrát před prázdnou branku. Následně byl druhý jmenovaný faulován Pavlem Pýchou (CEB), který si sedne na dvě minuty za hákování.
     
    33:14
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácím tentokrát trvalo pouhých sedm sekund, než DANIEL VOŽENÍLEK vyrovnal. Jeřábek poslal z pravé strany kotouč do slotu, kde střelec branky lehce usměrnil trajektorii mezi Hrachovinovy betony. Asistence: Jakub Jeřábek, Martin Růžička. Stav utkání 2:2.
    Voženílek D., Jeřábek J., Růžička M., Mazanec M., Roman M., Nestrašil A.
    Hrachovina D., Gulaš M., Beránek M., Hovorka M., Kondelík J.
     
    33:34
    Douderova tečovaná střela od modré čáry těsně minula třineckou branku!
     
    33:39
    Hosté budou hrát opět v oslabení! Před Mazancem se faulem vysokou holí provinil Milan Gulaš (CEB).
     
    34:11
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácím v této třetině ty přesilovky jdou náramně! Třetí využívají Oceláři poté, co se z předbrankového prostoru prosadil dorážkou MILOŠ ROMAN. Asistence: Daniel Voženílek, Martin Růžička. Stav utkání 3:2.
    Roman M., Voženílek D., Růžička M., Mazanec M., Nestrašil A., Jeřábek J.
    Hrachovina D., Doudera M., Kachyňa O., Přikryl F., Kubík A.
     
    34:11
    Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    34:27
    Čacho přebruslil Beránka, poté, co poslal do útočného pásma prudký puk Polášek, a vytvořil prostor pro Draveckého. Ten dal puk zpátky do druhé vlny na Sikoru a jeho střela těsně minula hostující branku.
     
    34:44
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    35:01
    Domácí získali díky dobrému forčekingu puk v útočném pásmu. Kundrátek poslal před branku střílenou přihrávku, kterou se snažil tečovat Vrána.
     
    35:12
    Posunutá třinecká branka, vhazovat se bude před Mazancem.
     
    35:24
    Valský se pokusil vystřelit ihned po vyhraném buly, ale je zablokován. Nedomlel následně získává puk v rohu.
     
    35:37
    Domácí se dostali rychle do pásma a Adámkovu střelu ze strany raději Hrachovina kryje.
     
    36:05
    Domácí se dostali trochu se štěstím na puk v útočném pásmu, ale Voženílek trochu prováhal ideální moment na střelu a následně byl Adámek zablokován. Hostům pak nevyšel pokus vysunout hráče do úniku.
     
    36:32
    Sikora táhl puk po levé straně a dokázal svižně vystřelit přes Vráblíka. Hrachovina chytá lapačkou a pak vznikla drobná diskuze poté, co Vráblík přiložil něco Sikorovi od cesty.
     
    36:41
    Smith pohlídal Valského, aby jej nepřebruslil, a je z toho icing Motoru.
     
    37:12
    Domácí teď dvakrát odrazili pokus hostů dostat se do útočného pásma, ale pak se sami rozbili v neutrální zóně.
     
    37:38
    Po dlouhé době střela hostů z levého křídla, Mazanec odráží Gulašův pokus.
     
    37:44
    Vrána zatáhl puk do pásma a z této práce těžil Kundrátek. Jeho střelu z pravé strany srazil Doudera do ochranné sítě.
     
    38:11
    Gulaš obral třinecké hráče ve vlastním obranném pásmu, poté, co se nedostali do šance, a vyvezl hru až před Mazance. Jeho střela byla z podobného místa, co před chvílí. Tedy z velkého úhlu, ale přesto štiplavá a nebezpečná. Mazanec musel puk vyrazit. Ten pak po chvíli končí mimo hřiště.
     
    38:42
    Domácí se lacino dostali na puk ve středním pásmu, ale pak nevyšla kombinace Dravecký – Růžička.
     
    39:30
    Hosté odevzdali puk v útočné zóně a napadat se snaží dvojice Hrehorčák – Voženílek.
     
    39:57
    Hosté se málem z beznadějné situace ve vlastním pásmu díky dvěma rychlým přihrávkám dostali do situace dva na jednoho. Na poslední chvíli před nebezpečným zakončením zastavil Gulaše Smith.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí odehráli výbornou třetinu a díky třem využitým přesilovým hrám z tří pokusů otočili skóre a po čtyřiceti minutách vedou o jednu branku. Na konci šesté minuty využil přesilovku po křížné přihrávce Růžičky Andrej Nestrašil. Hosté si záhy mohli vzít dvoubrankové vedení zpět, ale neuspěli a domácí v další přesilovce vyrovnali. Po sedmi sekundách tuto standardní situaci využil Daniel Voženílek. Při dalším útoku se faulem před Mazancem provinil Gulaš a domácí měli k dispozici třetí přesilovku v třetině a potřetí ji přetavili v gól – střelcem byl tentokrát z předbrankového prostoru Miloš Roman. Další gól domácích mohl přidat po rychlém protiútoku Sikora, za hosty se snažil korigovat Gulaš, který měl několik nebezpečných střel.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 27:10
    Střely mimo 7:8
    Zblokované střely 12:8
    Hity 3:1
    Vhazování 20:22
    Trestné minuty 4:8
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:50.
     
    Zápas bude zhruba za dvě minuty pokračovat třetí třetinou. V Třinci končí přestávkový program a jako první hlavní aktéři se vracejí na led rozhodčí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetinu zahájil hlavní rozhodčí Obadal vhazováním mezi hole Nestrašila a Kondelíka. Úspěšnější byl domácí první centr.
     
    40:20
    Gulaš se točil ve středním pásmu a Voženílek mu nechal hůl v podpaží. Následně hostující centr poslal bekhendem puk až za Mazance.
     
    40:53
    Kachyňova střela minula třineckou branku. Hosté bojují o puk za Mazancovou klecí.
     
    41:15
    Jeřábek s Adámkem museli řešit další nahození za třineckou branku.
     
    41:34
    Kubík couval ve vlastním pásmu a nechal puk asi v nějaké louži. Měl štěstí, protože Haasovi se také zadrhl puk.
     
    41:59
    Po nahození Hovorky se puk odrážel mezi hráči v předbrankovém prostoru jako pinball, až si jej našel Toman. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti našel Mazanec v lapačce!
     
    42:16
    Domácí odevzdali puk a Valský jej pak nahodil až do třineckého pásma. Tam jej má Polášek.
     
    42:40
    Pýchova rozehrávka z vlastního pásma jen projela střední třetinou a je z toho hostující icing.
     
    43:13
    Holinka s Hrehorčákem se snaží obrat Douderu. Bojuje se v útočném rohu z třineckého pohledu.
     
    43:48
    Sikora prohnal v útočném pásmu Kachyňu, ale ten stihl rozehrát na Douderu.
     
    44:00
    Kotouč vyletěl z obranného pásma domácích mimo hřiště, ale bylo to s tečí plexiskla.
     
    44:08
    Čacho vyhodil puk z třineckého pásma příliš prudce a je z toho icing...
     
    44:20
    Hovorkova střela od modré byla tečovaná a Mazanec měl co dělat, aby se po ní natáhl vyrážečkou.
     
    44:49
    Štencel dostal puk na slot a byl zcela sám. Jeho střelu Mazanec vytěsnil lemem lapačky.
     
    45:13
    Dominik Simon (CEB) vysekl ještě v útočném pásmu hůl Nestrašilovi, což je jasný faul. Následně se ještě před Wałęgou skácel k zemi Štencel a polský útočník měl k hostující brance volnou cestu. Domácí budou hrát další přesilovku.
     
    46:02
    Růžička dal puk za branku Voženílkovi a ten skrz brankoviště hostujícího týmu nabil na pravý kruh Nestrašilovi. Jeho střelu z první chytil Hrachovina!
     
    46:14
    Voženílek dostal před branku citlivou přihrávku od Jeřábka. Neprosadil se ale z bezprostřední blízkosti, ani Růžička s Romanem z dorážek.
     
    47:16
    Oba týmy jsou kompletní a hosté s pukem v útočném pásmu. Třinecká přesilovka skončila nahozením Poláška, které trefilo Vránu.
     
    47:29
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hned po skončení třinecké přesilovky máme v Třinci vyrovnáno! Puk prošel třineckým brankovištěm a zcela nepokrytý ADAM KUBÍK se od levé tyče Mazancovy branky prosadil podruhé v zápase. Asistence: Jan Ordoš. Stav utkání 3:3.
    Kubík A., Ordoš J., Hovorka M., Štencel J., Simon D., Hrachovina D.
    Holinka M., Čacho V., Sikora P., Polášek A., Kundrátek T., Mazanec M.
     
    47:51
    Komerční přestávka vyhlášená poté, co nejprve byl rozruch před Hrachovinou, když se tam zjevil Voženílek, a následně sebral puk do lapačky Mazanec.
     
    48:10
    Hosté se snadno dostali za třineckou brankou na puk a Valský hledal cestu před třineckou branku.
     
    48:19
    Vopelka se dostal k puku před třineckou brankou a před zakončením mu zabránil faul Adama Smithe (TRI). Třinečtí budou hrát oslabení po podrážení kanadského obránce.
     
    48:41
    Štencel trefil od modré Nestrašila a domácí následně vymetli puk mimo obrannou zónu.
     
    49:02
    Čacho prohnal Kondelíka a trochu zdržel hosty v přesilové hře.
     
    49:33
    Vrána dostal pod tlak Pýchu a Nedomlel zpoza branky následně vyhazuje.
     
    49:52
    Hovorkovi z levé strany zabránil ve střele Adámek.
     
    50:27
    S návratem Smithe na led ještě nabil Pýcha nalevo na střelu z první Hovorkovi.
     
    51:06
    Velký tlak hostů končí po střele Doudery z vrcholu pravého kruhu. Mazanec zasahuje a přerušuje hru.
     
    51:28
    Nestrašil získal puk ve středním pásmu, ale Nedomlel je odevzdal Simonovi.
     
    51:48
    A další faul domácích! Hosté jsou teď aktivnější a Milana Gulaše, který byl v předbrankovém prostoru, sekl Petr Vrána (TRI). Přesilová hra pro hosty.
     
    51:54
    Polášek schytal tvrdou střelu z první vlastním tělem a chvíli nebyl schopen reagovat. Toho využil Ordoš a jeho střelu musel lapit Mazanec!
     
    52:36
    Další Ordošova střela mimo, následně získává puk Čacho a domácí pošetří trochu času.
     
    53:11
    Hovorka z levé strany dost vedle a následně vyšťouchl puk z pásma Smith.
     
    53:19
    Pýcha si najel z pravé strany a proti jeho nájezdu musel vytáhnout skvělý zákrok Mazanec.
     
    53:51
    V závěru přesilovky ještě střílel Štencel a Mazanec nevěděl, kde má puk. Byl úplně mimo prostor brankoviště, ale hosté nezametli puk do branky. Následně Hovorkovu střelu schytal Nedomlel.
     
    54:08
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 296 diváků.
     
    54:30
    Martin Růžička získal puk na červené čáře a postupoval z levé strany. Zprava jej blokoval obránce, a tak si jediné možné zakončení Hrachovina pohlídal.
     
    54:53
    Voženílek zahrál vysokou holí a vhazuje se ve střední zóně. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    55:02
    Jeřábek posílal od modré puk před branku, kde clonili Roman s Hrehorčákem, ale kotouč do ochranné sítě odrazil Pýcha.
     
    55:07
    Jeřábek tentokrát poslal puk na Hrachovinu sám a to téměř z nulového úhlu. Hostující brankář kotouč pokryl.
     
    55:16
    Jeden z hostujících hráčů byl zasažen u obranné modré čáry hostujícího týmu zřejmě tečovaným pukem. Těžce se za potlesku publika zvedá z ledu a kontroluje chrup. Byl to Kondelík.
     
    56:04
    Beránek po objetí branky málem využil drobného zaváhání Mazance, ale nedotočil to do branky. Následně jel z levé strany Voženílek. neměl rychlost, tak vsadil na sílu. Voženílek pak byl za brankou hostů zasažen, ale faul to není.
     
    56:27
    Nedomlel zaváhal před třineckou brankou a volný puk poslal na Mazance právě smolař z předchozího momentu Kondelík. Třinecký brankář kryje.
     
    56:42
    Icing domácích...
     
    57:15
    Při pokusu o výpad domácím poslal Roman kotouč pouze o boční konstrukci branky za branku. Následně kotouč zadržel ve středním pásmu Dravecký.
     
    57:59
    Hovorka to ze zdánlivě vzdálené pozice zkusil k levé třinecké tyči a Mazanec se musel natáhnout betonem.
     
    58:09
    Icing Ocelářů...
     
    58:54
    Smith musel hodně máchat holí, aby mu Přikryl neujel do šance. Bojuje se u třinecké střídačky.
     
    59:08
    Po nahození ze středního pásma schoval puk do lapačky Hrachovina a vhazuje se před českobudějovickou brankou.
     
    59:20
    Nestrašil sbírá puk před Kondelíkem, ale vrací se do vlastní třetiny...
     
    59:43
    Gulaš získal ve střední třetině puk na Voženílkovi, vjel do útočného pásma a poslal kotouč na Mazance. Získal tím aspoň vhazování.
     
    59:52
    Smith poslal puk až do obranné zóny Motoru se záměrem, aby se tam zápas dohrál...
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Motor odehrál třetí třetinu rozhodně nejlépe ze všech tří části hry. Byl v dobrém tempu, v přesilovkách mohl se zápasem udělat ještě víc, než se mu nakonec podařilo. Vyrovnání přišlo z hole Adama Kubíka paradoxně po přesilovce domácích. Podruhé ze tří utkání těchto soupeřů v letošní sezóně rozhodne nastavený čas. V prvním utkání v Českých Budějovicích to byly dokonce nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní buly prodloužení vyhráli domácí...
     
    60:30
    4/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zápas rozhoduje autor tří asistencí z tohoto utkání – MARTIN RŮŽIČKA! Vypadalo to, že Oceláři situaci v útočném pásmu nevykombinují, proto se Růžička s pukem vracel do neutrální zóny, pak to ale nakopl směrem na Hrachovinu a úspěšně zavěsil! Asistence: Daniel Voženílek, Adam Smith. Konečný stav utkání 4:3.
    Růžička M., Voženílek D., Smith A., Mazanec M.
    Hrachovina D., Kondelík J., Štencel J., Gulaš M.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Dominik Hrachovina
     
    Prodloužení nakonec podobně jako v případě předchozího utkání, které Oceláři sehráli pod Javorovým, netrvalo dlouho. Po půlminutě, kdy domácí nepůjčili puk hráčům Motoru, rozhodl samostatnou akcí Martin Růžička. Konečné resumé – Oceláři 4, Motor 3!
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 39:25
    Střely mimo 11:15
    Zblokované střely 17:20
    Hity 3:1
    Vhazování 42:30
    Trestné minuty 8:10
     
    Pokud jste dnešní zápas sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu, moc vám děkuji za pozornost. My se z třinecké WERK ARENY přihlásíme opět velice brzo – už v rámci 39. kola Tipsport extraligy se zde totiž v úterý 23. ledna 2024 od 17 hodin uskuteční utkání HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno. Do té doby se mějte hezky! (19:38:42)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 26. Nestrašil (M. Růžička), 34. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 35. M. Roman (Voženílek, M. Růžička), 61. M. Růžička (Voženílek, Smith) – 4. Kachyňa (Toman), 15. Kubík (Pýcha, Hovorka), 48. Kubík (Ordoš)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Haas, Vrána (C), Walega – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Pýcha – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík (A), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Koláček, Vopelka, Chlubna.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 4 296
    bahis siteleri