Sparta – K. Vary 1:4 (kon.) | Kladno – Motor ČB 0:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.)
Plzeň – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 4:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 21.01.2024, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým prožívá nejpovedenější období základní části. V pátečním kole dokráčeli svěřenci Jaroslava Modrého ke čtvrtému tříbodovému vítězství v řadě, takový počin se Brnu v aktuální sezoně ještě nepovedl, Kometa pak v sedmi duelech nového roku nebodovala pouze v jediném utkání a díky tomu se dostala do možnosti zapojit se znovu do boje o umístění v elitní čtveřici. Aktuálně totiž Kometa ze 6. místa ztrácí na Litvínov 7 bodů, Liberec pak může v případě nedělního úspěchu stáhnout na rozdíl jediného bodu.

    Páteční duel přinesl fanouškům ve Winning Group Areně povedený večer, Brňané totiž sestřelili severomoravského rivala z Vítkovic poměrem 7:1. Na nejvyšším vítězství sezony měl znovu podíl mladý brankář Jan Kavan, který zlikvidoval 37 ostravských pokusů. Duel s Vítkovicemi byl pak milníkem i pro dalšího juniora Jana Ekrta, jenž oslavil první extraligovou trefu. Utkání se povedlo také obránci Zachu Osbornovi, který si připsal 1+1. V produktivní jízdě pokračuje Jakub Flek, který vede brněnské bodování s bilancí 12+22.

    Kometě se letos na Liberec daří, v domácím prostředí porazila šelmy v poměru 5:2 a pod Ještědem zaznamenala až do pátku nejvyšší vítězství sezony 6:1. Zvládne Kometa duel s Libercem i potřetí a zakončí tak domácí mini sérii i dosud povedený týden vítězně?
     
    Bílí Tygři Liberec:

    Severočeši měli před pátečním duele s Olomoucí vyrovnanou novoroční bilanci tří výher a tří porážek. Na domácím ledě utkání proti Hanákům nezahájili nejlépe, když již po 54 vteřinách hry prohrávali 0:2. Olomouc se však nechala ukolébat brzkým vedením, ve zbytku utkání se totiž už prosazovali pouze domácí, kteří ve zbytku utkání nasázeli do sítě kohoutů pět puků a ponechali si doma plný bodový zisk.

    Bílé Tygry táhne zkušený forvard Tomáš Filippi, jenž se aktuálně se 41 kanadskými body dělí o post nejproduktivnějšího hráče extraligy s třineckým Martinem Růžičkou. Filippi je zároveň nejlepším nahrávačem soutěže, celkem zaznamenal 26 asistencí. Životní sezonu pak prožívá dvaadvacetiletý útočník Jakub Rychlovský, ten je pro změnu s 18 trefami nejlepším střelcem nejvyšší soutěže, o tuto pozici se však také dělí, v tomto případě s hradeckým Oliverem Okuliarem. Mezi další výrazné osobnosti libereckého útoku patří další mladý útočník Ondřej Najman (9+23) a hranici třiceti kanadských bodů překonal i Oscar Flynn (14+17).

    K obratu proti Olomouci zavelel přihrávkou na první libereckou branku obránce T.J. Melancon, který výrazně podporuje útočnou činnost týmu, což dokazuje jeho bilance 8+15. Liberec také spoléhá na člena širšího kádru reprezentace Ronalda Knota (5+9) a hned deseti asistencemi přispěl i Vojtěch Budík. V brankovišti Liberce se osvědčil další mladík Daniel Král, který si v klubu vysloužil uplatnění opce i na další sezonu. V pátek to sice neměl jednoduché, inkasoval dvakrát již v první minutě, ale v brance vydržel a radoval se se svými spoluhráči z vítězství, doposud liberecký brankář připsal 689 zásahu, což je třetí nejvyšší počet mezi extraligovými brankáři. Liberec má k dispozici ještě Davida Hrenáka a Lukáše Paříka.

    Liberec jako mužstvo platí i díky výše zmíněným faktům mezi nejofenzivnější laděná mužstva v soutěži, což dokazuje jeho průměrný počet vstřelených branek na jedno utkání, který je na hodnotě 3.33 hned za Pardubicemi, úspěšnost střelby rovně po Pardubicích druhá nejvyšší na hodnotě 11.8 % a šelmy jsou silné také v důležité disciplíně vhazování, jejichž úspěšnost je na hodnotě 57 %, v útočném pásmu pak dokonce na úrovni 60.67 %.
     
    BRNO vs. LIBEREC

    Hezkou neděli z jihu Moravy! Kometa prožívá doposud nejpovedenější období aktuální základní části a v případě nedělního úspěchu může pomýšlet do opětovného zapojení do bojů o umístění v elitní čtveřici. Pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále má na dosah Liberec, který aktuálně ztrácí na Litvínov pouhé tři body. Duel tabulkových sousedů tak slibuje atraktivní bitvu o cenné body.
    Přidá Kometa další výhru?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Osburn, Holland, Kaňák, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Kos – Kohout, Kollár, Moses – Okál, Ekrt, Kratochvíl.
    Trenér: Modrý

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – Budík, Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Galvas, Derner – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Pérez – Plos, Šír.
    Trenér: Pešán

    Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík, Svoboda, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hned na startu utkání se puku ujímají domácí a okamžitě míří bojovat o prostor v útočném pásmu.
     
    00:49
    Liberecká obrana ustála úvodní aktivitu prvního útoku Brna, nyní se hra otočila směrem ke Kavanovi, který si poprvé sáhl na puk a přerušil hru.
     
    00:58
    Ihned po vhazování se snažil vystřelit Flynn, brněnská obrana však pokus ryšavého útočníka v barvách Liberce zablokovala.
     
    01:57
    Nyní se opět pokouší o kombinaci domácí, kteří honí kotouč v útočné třetině.
     
    02:13
    Pařík se zatím nemusel vzrušovat, kotouč končí na střídačce Liberce, vhazování proběhne před brankou Liberce.
     
    02:15
    Ihned po vhazování prověřil pozornost Paříka Kratochvíl, liberecký brankář reagoval připravenou lapačkou.
     
    02:52
    Brňané jsou teď trpěliví, zpoza vlastní branky napodruhé rozehrává útočný přechod Ščotka.
     
    03:21
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se Kometa raduje a její aktivita v úvodu utkání ji přináší rovněž úvodní branku v utkání! DANIEL GAZDA napřáhl na modré čáře, původně se zdálo, že jeho střelu ještě usměrnil za Paříka Marcinko, ale branka byla připsána brněnskému zadákovi. Asistence: Tomáš Marcinko, Jakub Kos.
    Marcinko T., Gazda D., Ďaloga M., Kos J., Pospíšil K.
    Vlach J., Budík V., Filippi T., Faško-Rudáš M., Derner L.
     
    03:57
    Liberecká obrana opět chybovala, ale Zaťovič teď nedokázal poslat puk na volného Fleka, který číhal před Paříkem.
     
    04:53
    Kometa byla blízko dvoubrankovému náskoku! Z obranného pásma vystartoval Kohout a v přečíslení se mu nabízel Kollár, ten přihrávku obdržel a ihned zakončil, Pařík se však stačil přemístit a hosty podržel!
     
    05:19
    Kometa je nadále mimořádně aktivní, další nápor zakončil střelou z vrcholku levého kruhu Jan Ščotka, Pařík se musel pořádné protáhnout s lapačkou, aby ránu brněnského zadáka zneškodnil.
     
    05:22
    Po vhazování se k zakončení dostal Pospíšil, liberecký brankář byl připraven znovu úspěšně zasáhnout.
     
    05:32
    Další pokus Pospíšila, který si tentokrát vybruslil zpoza branky na pravý kruh, svižná střela však postrádala přesné parametry.
     
    06:08
    Po delší době se osmělil Liberec, Hawryluk poslal bekhendové nahození, které se snažil dobruslit před Kavanem Flynn, kotouč sice nestihl, ale následně se dostal k pokusu z osy hřiště, brněnský brankář však bez větších potíží vyrazil.
     
    06:54
    Bude se poprvé vylučovat, Kometa má k dispozici signalizovanou výhodu.
     
    07:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Oscar Flynn – 2 min., vysoká hůl.
     
    07:26
    Gazdovu střelu Pařík vyrazil a Liberci se podařilo vyhodit.
     
    07:41
    Ščotka opět připravil palebnou pozici Gazdovi, ten ale tentokrát branku vůbec netrefil, puk znovu míří až ke Kavanovi.
     
    08:24
    Gazda je při chuti, další dva nebezpečné pokusy už měly potřebné parametry, Pařík jen tak tak vytěsnil obě rány lapačkou.
     
    09:08
    Liberec hraje v plném počtu.
     
    09:53
    Liberec se snaží po ubráněné přesilovce o větší aktivitu směrem do útoku, ale obrana Komety zatím nepřipouští vážnější ohrožení Kavanovy klece.
     
    10:29
    Marek Ďaloga nyní znovu předvedl své skvělé bruslení, po pravém křídle se vydal zpoza vlastní branky a doputoval skrz libereckou obranu až před Paříka, prostor na bližší tyči už ale nenašel.
     
    11:27
    Liberecká obrana nyní zneškodnila rodící se souhru mezi Mosesem a Kollárem.
     
    11:48
    Zpoza branky vyzval Vlach k vyrovnávací brance Filippiho, ale produktivní liberecký útočník z osy hřiště přestřelil branku Kavana!
     
    12:42
    Marek Ďaloga opět baví domácí publikum svým rychlým bruslením, liberecká obrana na něj byla krátká i u hrazení.
     
    13:53
    Najman teď prošel do útočného pásma po pravém křídle a bekhendem překládal puk Hawrylukovi, ten však promarnil tuto příležitost a puk vůbec netrefil.
     
    14:15
    Kavan si připisuje úspěšný zákrok proti nahození McCoshena a následuje komerční přestávka.
     
    14:59
    Filippi napřáhl na modré čáře, trefil však blokujícího Kohouta.
     
    15:12
    Na druhé straně se na ose hřiště dostal k zakončení skrz obránce Moses, Pařík byl opět připraven a úspěšně zasáhl.
     
    16:05
    Kometě se teď trochu vytratil přesnost z hokejek, nicméně kotouč soupeři nenechává a Liberec se jen s těží propracovává před Kavana.
     
    16:44
    Ščotka nyní nahodil až příliš brzy, zakázané uvolnění vrátí Kometu do obranného pásma.
     
    17:02
    Vlach nyní z rohu pásma připravil palebnou pozici Knotovi, jeho prudký pokus skončil na betonech připraveného Kavana.
     
    17:24
    Kometa ihned zahrozila z protiútoku a Pařík se musel mít opět na pozoru před pokusem Gazdy.
     
    18:17
    Birner přiklepl před brankou puk Bulířovi, ten však ze slotu zamířil až příliš vysoko do ochranné sítě, vhazování proběhne po pravici Kavana.
     
    18:40
    Ščotkovu střelu Pařík vyrazil a o dorážku se ucházel Cingel, jenž okamžitě napřáhl, ale puk netrefil.
     
    19:25
    Kometa se v poslední minutě první třetiny snaží opět hosty uzamknout, ale liberecká obrana odmítá nápor domácích.
     
    19:46
    Kavan si ještě sáhl na kotouč, poté co musel řešit snahu Jana Šíra.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství utkání mezi Brnem a Libercem je za námi. Domácí tým byl od úvodu aktivnější a po zásluze se dostal do vedení. Branka byla nakonec připsána Danielu Gazdovi, pro kterého je to už 15. trefa v sezoně. Liberec se k ohrožení Kavana dostával jen sporadicky, nejblíže k vyrovnání měl Filippi. Kometa ale jinak kontrolovala průběh první třetiny a v přesilové hře mohla pomýšlet i na navýšení náskoku. Ovšem také brankář Pařík dokázal svůj tým několika zákroky podržet. Druhá třetina odstartuje v Brně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Osburn dostal nabídku na vrcholek pravého kruhu, ve slibné pozici měl i dostatek čas na to, aby zamířil, branku však přestřelil!
     
    20:48
    Na druhé straně napřáhl Ian McCoshen, jeho střela měla potřebnou razanci i přesnost, avšak byla sražena brněnským bránícím hráčem mimo a Kavan zasahovat nemusel.
     
    21:19
    Po nahození Hollanda se o dorážku v brankovišti Liberce ucházel Kollára, skákavý kotouč však jako první zpacifikoval brankář Pařík.
     
    21:48
    Kratochvílovu střelu přizvedl McCoshen, útoky se teď střídají na obou stranách.
     
    22:21
    Ščotkova střela doputovala přes skrumáž clonících hráčů až k Paříkovi, k odraženému puku se ještě snažil dostat Marcinko, Kometa teď sevřela tygry v obranném pásmu.
     
    22:57
    Kosovu přihrávku vystihl Galvas a osvobozuje Liberec ze sevření domácího týmu.
     
    23:23
    Zaťovič se snažil uvolnit rozjetého Fleka, ale finální přihrávka neprošla.
     
    24:01
    Liberec se snaží na domácí obranu přitlačit, nyní však bude muset počkat, až se branka domácích vrátí do původního postavení.
     
    24:14
    Ke střele z osy se dostal Ian McCoshen, ale branku minul.
     
    24:31
    Liberec nadále v náporu, od modré to zkusil Filippi, Kavanova lapačka byla včas připravena vykonat svou práci.
     
    24:57
    Marcinko teď vytlačil libereckého hráče i s pukem z obranného pásma, a jen málo chybělo k tomu, aby se do samostatného úniku dostal Pospíšil.
     
    25:57
    Liberec buší na vyrovnání! Nejprve dostal nabídku od Hawryluka Flynn, kterého Kavan vychytal lapačkou, nápor Liberce pokračoval a ke střele od modré čáry se dostal Derner, brněnský mladík vychytal i zkušeného zadáka hostů.
     
    26:19
    Filippi vyslal další střelu, tentokrát liberecký forvard pálil od mantinelu z pravé strany, Kavan puk vytěsnil, ale kotouč se svezl jen pár čísel od vzdálenější tyče brněnské klece!
     
    27:13
    Kavan stále drží Brno svými úspěšnými zákroky, tentokrát vychytal střelu z pravého kruhu v podání Melancona.
     
    28:02
    Liberec se bleskově vrátil do útočného pásma, Hawryluk mohl ještě vylepšit pozici Najmanovi, ale volil individuální zakončení, které Kavan vyrazil do ochranné sítě.
     
    28:48
    Kometa se snaží odvrátit nápor Liberce, na ose se dostal do slibné pozice Holland, Pařík vyrazil. Hned z protiútoku mířil do přečíslení Vlach, který zkusil překonat z levého kruhu Kavana na vzdálenější tyč, ale i brněnský brankář dokázal svůj tým podržet a nadále drží čisté konto!
     
    30:02
    Kometa s ale zvedá, Ekrt připravil ránu pro Osborna, ten ve druhém slibném pokusu v rámci prostředního dějství neprostřelil připraveného Paříka.
     
    30:54
    Najman našel na hranici brankoviště připraveného Flynna, který pouze nastavil hůl do přihrávky svého spoluhráče, kotouč však ke smůle libereckého týmu skončil těsně nad brankou Kavana!
     
    32:35
    Na ledě jsou teď k vidění tuhé souboje o puk, zejména se hraje v brněnském obranném pásmu, kde však domácí nedopouštějí ohrožení Kavana, alespoň v posledních vteřinách hry.
     
    33:17
    Kavan si opět připsal pohotový zákrok, když špičkou betonu vytěsnil pokus Budíka. Kometa následně odehrála puk pouze na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat před brněnským brankářem.
     
    33:46
    Melanconova střela byla sražena mimo, následovalo další zakázané uvolnění Brna.
     
    33:59
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se radují z vyrovnávací branky a nutno říci, že zaslouženě. Aktivitu Liberce ve vyrovnání přetavil TOMÁŠ FILIPPI, který si nabruslil na osu hřiště a jako první z hostů našel recept na brněnského brankáře Kavana. Asistence: Ian McCoshen, Jaroslav Vlach.
    Filippi T., McCoshen I., Vlach J., Faško-Rudáš M., Galvas T.
    Moses S., Ščotka J., Kollár A., Kohout M., Osburn Z.
     
    34:57
    Na tygrech jede vidět, jak jim vyrovnávací branka dodala ještě více energie. Znovu to Severočeši zkouší v útočném pásmu, střelu z levého kruhu vyslal Ian McCoshen, Kavan reagoval připravenou lapačkou.
     
    35:21
    Na modré dostal nabito znovu Ian McCoshen, Kavan reagoval připraveným betonem.
     
    36:29
    Po delší odmlce útočná akce Brna, Flek připravil palebnou pozici Ščotkovi, ten ale trefil pouze svého spoluhráče Cingela clonícího před brankou Liberce.
     
    37:02
    Kollár teď zaváhal před vlastní brankou a toho se snažil okamžitě využít Jan Šír, Kavan však předvedl včasnou četbu hry a znovu úspěšně zasáhl.
     
    38:27
    Kometa mohla z minima těžit maximum! Ďalogovo nahození před Paříkem zpracoval Flek, ale bekhendem nedokázal usměrnit kotouč za libereckého brankáře!
     
    38:51
    Liberec vyrazil do protiútoku, přečíslení vedl Filippi, který si počkal na svého spoluhráče Vlacha, přihrávka vyšla náramně, ovšem proti obratu zasáhl znovu výtečně domácí brankář Kavan! Následně se před brankou Komety strhla potyčka a pravice hlavního rozhodčího míří vzhůru!
     
    38:51
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kristián Pospíšil – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost.
     
    39:25
    Melancon neprostřelil skrumáž před Kavanem, následně na druhé straně zakončoval z pravého kruhu Cingel, k dorážce se dostal Flek, ale neumístil puk do odkryté části liberecké branky, když zamířil až příliš vysoko!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu získal výsledkově na svou stranu Liberec a nutno říct, že severočeské mužstvo se značně po výměně stran zlepšilo. Trpělivost Bílých Tygrů přetavil v kýžené srovnání svou 16. brankou v sezoně Tomáš Filippi. Na ledě se také začíná více jiskřit, což už rozhodčí trestají vzájemnými vyloučeními, jako jsme tomu byli svědky krátce před druhou sirénou. Závěrečná třetina slibuje určitě pokračování napínavé bitvy o důležité body v cestě za možným umístněním v elitní čtveřici, úvodní vhazování třetího dějství proběhne v 18:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Flynn se snažil zakončit z pravého kruhu, na poslední chvíli jeho střelu zbrzdil Osburn a odražený puk si Kavan pohlídal.
     
    40:27
    Zaťovič poslal puk na Fleka, který se dokázal prodrat skrz mezi dvěma obránci Liberce a zkoušel Paříka překonat bekhendovým blafákem, hostující brankář brněnského rychlíka vychytal!
     
    41:14
    Další slibná akce Brna, po střele Kaňáka Pařík puk vyrazil před sebe a k bekhendové dorážce se dostal Kos, ale ani jemu se nepodařilo poslat Kometu zpět do vedení.
     
    41:58
    Liberec reaguje protiútokem, na ránu z voleje si najel Ian McCoshen, ale nepropálil brněnský obranný val.
     
    42:21
    Bílí Tygři se stále drží s pukem v útočném pásmu, ale chybí jim střelba.
     
    42:51
    Ivanovu střelu se snažil usměrnit Pérez, liberečtí mladíci teď dlouze svírali brněnskou obranu, až vše vyřešil úspěšným zákrokem mladík v domácí brance.
     
    43:14
    Filippi si vypracoval pozici v mezikruží a orazítkoval tyčku brněnské brány!
     
    43:35
    Za Brno se pokusil reagovat Pospíšil, jeho střelu Pařík bez větších potíží vyrazil betonem.
     
    43:54
    Nyní tygři opět krouží v obranném pásmu Komety.
     
    44:12
    Jayce Hawryluk uvolnil Flynna, ten měl slibnou pozici na pravém kruhu, ale přestřelil.
     
    44:34
    Liberec je od startu třetí třetiny znovu aktivní, nyní ale jeho snahu o návrat do útočného pásma zbrzdil ofsajd.
     
    44:56
    Liberecká aktivita v útočném pásmu pokračuje, další střelu zaznamenal Bulíř, ale Kavan zatím domácí tým drží na vyrovnaném skóre.
     
    45:43
    4/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází druhá branka Komety v dnešním zápase! Ščotka parádním pasem z obranného pásma uvolnil domácího kapitána MARTINA ZAŤOVIČE, jenž dokonale zvládl kličku do bekhendového blafáku. Asistence: Jan Ščotka, Jakub Flek.
    Zaťovič M., Ščotka J., Flek J., Cingel L.
    Faško-Rudáš M., Galvas T., Vlach J., Knot R., Filippi T.
     
    46:21
    Kometa byla blízko po komerční přestávce další brance! Kohout vystartoval do přečíslení s Kollárem, druhý jmenovaný se pokoušel zakončit kličkou do bekhendu, ale tentokrát zvedl brněnský útočník puk až příliš vysoko!
     
    46:56
    Kometu vstřelená branka povzbudila k vyšší aktivitě, nyní jsou to domácí, kteří krouží v útočném pásmu,
     
    47:33
    Pospíšil vedl kotouč do útočného pásma, mezitím však liberecká klec vypadla ze svého postavení. Domácí útočník se pak ocitl v šarvátce s mladým libereckým hráčem Galvasem.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kristián Pospíšil – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Tomáš Galvas – 2 min., hrubost.
     
    48:11
    Liberec se znovu snažil usadit v útočném pásmu, ale Melanconovi přeskočil puk čepel hole.
     
    48:29
    Kavan raději přikryl puk před postupujícím Melanconem, vhazovat se bude po pravici brněnského brankáře.
     
    48:40
    Okál se snažil zabránit zakázanému uvolnění a ocitl se v souboji s Knotem, jenž v pádu narazil o zadní hrazení, liberecký zadák se jen těžce zvedá z ledu.
     
    49:01
    Kometa opět v pohotovosti při hře v obranném pásmu, libereckou aktivitu se snažil přetavit ve vyrovnání Melancon, ale Kavan byl se svou lapačkou opět rychlejší a sklízí další ovace vděčných domácích fanoušků.
     
    49:19
    Melancon v další obrovské šanci, poté co zpracoval přihrávku od modré čáry v podání Budíka, zakončoval kličkou do bekhendu zcela osamocen před Kavanem, brněnský brankář však domácí tým podržel pohotovým zákrokem betonem, čímž sebral Liberci radost z vyrovnání!
     
    50:49
    Liberec neúnavně útočí, z ostrého úhlu zkusil Kavana zaskočit Najman, brněnská obrana následně vytlačila tygry do neutrální zóny.
     
    51:38
    Liberci se teď nezdařila rozehrávka, zakázané uvolnění přináší domácímu týmu výhodu vhazování před brankou soupeře.
     
    51:57
    Okál ve středním pásmu přenesl hru na Gazdu, brněnský zadák za modrou čárou prudce vypálil a Pařík vyrazil puk před sebe, kam si dobruslil právě Okál, jeho bekhendovou dorážku však už liberecký brankář udržel ve své výstroji.
     
    52:56
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Liberec znovu okupoval útočné pásmo, Kavan však na brankové čáře zastavil snahu Bulíře zakončit zpoza branky. Následně se rozjel po pravém křídle JAKUB FLEK, který se dostal za obranné linie tygrů a kličkou do forhendu překonal k radosti celé arény Paříka. Asistence: Lukáš Cingel.
    Flek J., Cingel L., Kaňák L., Holland R., Zaťovič M.
    Budík V., Bulíř M., Birner M., Pérez J., Ivan M.
     
    53:36
    Kometa nyní vyhodila puk na zakázané uvolnění, ale po akci Fleka má slibně nakročeno k cennému tříbodovému zisku.
     
    54:42
    Obrana Brna teď zabránila tygrům k průniku do obranného pásma, hosté jsou sice ve třetí třetině aktivnější, ale zatím se jim to nedaří projevit na ukazateli skóre.
     
    55:25
    Ronald Knot si zpracoval puk za modrou čárou a vystřelil, Kavan však neměl větší potíže s likvidací jeho střely. Následuje komerční přestávka.
     
    55:26
    Dnešní utkání sleduje 7220 diváků.
     
    55:30
    Vlach se po vhazování snažil tečovat střelu Ivana, Kavan měl puk pod kontrolou včas.
     
    56:32
    Liberečtí se teď snaží v obranném pásmu zformovat k útočné akci, čas se hostům nemilosrdně krátí.
     
    56:54
    Přechod Liberce narušil Flek a dostal se i k zakončení z pravého kruhu, tentokrát však branku přestřelil.
     
    57:17
    Holland nyní rázně odmítl postup Filippiho přes útočnou modrou čáru, za což si vysloužil potlesk domácích fanoušků.
     
    57:26
    Po odpískaném zakázaném uvolnění Brna už míří Pařík na střídačku, Bílí Tygři jdou do akce v šesti!
     
    57:34
    5/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa zvládla vhazování v obranném pásmu, o trefu prázdné branky se pokusil již z obranného pásma Holland, ale kotouč byl ve středním pásmu zablokován, dostal se k němu však KRISTIÁN POSPÍŠIL a od modré čáry s přehledem trefil opuštěnou tygří klec. Asistence: Rhett Holland, Tomáš Marcinko.
    Pospíšil K., Holland R., Marcinko T., Ščotka J., Okál Z.
    Knot R., Faško-Rudáš M., Filippi T., Vlach J., Melancon T., Najman A.
     
    57:34
    Hlavní rozhodčí nyní v dlouhé debatě s liberecký koučem Pešánem, video ale hosté pravděpodobně žádat nebudou.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:48
    Holland napřáhl na modré čáře, jeho střelu ale Zaťovič tečoval vysoko nad.
     
    59:18
    V Brně mohlo být ještě veseleji! Okál poslal pas na levé křídlo, kde se rozjel vstříc Paříkovi Pospíšil, ale klička do bekhendu mu nevyšla úplně dle představ a branku minul!
     
    59:52
    Brněnská hala už kompletně ve stoje začíná slavit páté vítězství Komety v řadě!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Navzdory vysoké liberecké aktivitě ve třetí třetině padaly branky pouze do sítě Bílých Tygrů. Kometě nejprve vedení vrátil po povedeném bekhendovém blafáku Martin Zaťovič, aby na něj navázal i Jakub Flek. Kometa si na své chvíle trpělivě počkala a Liberci nepřipustila ani zdramatizování zápasu. Klid domácím hned na startu liberecké power-play navíc dodal Kristián Pospíšil. V Brně se tak slaví páté vítězství v řadě, mužstvo z jihu Moravy se navíc po dnešním tříbodovém zisku přibližuje na dostřel elitní čtveřici, na kterou momentálně ztrácí už pouhé čtyři body. Kometa pak i potřetí v sezoně poráží liberecké Bílé Tygry s celkovým skóre 15:4.

    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Jan Kavan (KOM)

    Tomáš Filippi (LIB) (19:36:35)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 4. Gazda (Marcinko, Kos), 46. Zaťovič (Ščotka, Flek), 53. Flek (Cingel), 58. Pospíšil (Holland, Marcinko) – 34. Filippi (McCoshen, Vlach)


    HC Kometa Brno: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Osburn, Holland, Kaňák, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Kos – Kohout, Kollár, Moses – Okál, Ekrt, Kratochvíl.
    Trenér: Modrý

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – Budík, Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Galvas, Derner – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Pérez – Plos, Šír.
    Trenér: Pešán

    Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík, Svoboda, Blažek

    Diváci: 7220
    bahis siteleri