Č. Budějovice – Ostrava 3:0 (kon.) | Karviná – Sparta 0:3 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.)
Slovácko – Pardubice 1:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:3 (0:1)
AC Sparta Praha
Sobota 10.02.2024, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Olatunjiho gól zrušil ofsajd
     
    90+3
    Olatunji dostal míč za obranu a se spoluhráčem šel do situace dva na brankáře. Olatunji to vzal na sebe, naznačil kličku a nakonec uklidil míč do prázdné branky. Rozhodčí celou situaci prokonzultovali za pomocí videa a rozhodli, že došlo k porušení pravidla o ofsajdu.
     
    90+3
    Ryneš byl blízko čtvrtému gólu, když dostal krásný balón do běhu. Záložník Sparty vběhl s míčem do pokutového území a střelou vedle brány zahodil slibnou šanci.
     
    90+2
    Bederka chytil za dres rozběhnutého Olatunjiho a stáhl jej k zemi. Od rozhodčího Roučka uviděl žlutou kartu.
     
    82
    A ještě jedno střídání na straně Karviné. Sedmnáctiletý Kačor nahradil Memiče.
     
    80
    Boháč dnes dohrál, ve zbytku zápasu jej zastoupí Žák. Na druhé straně nahradil Birmančeviče Ševčík.
     
    76
    Po rohovém kopu Birmančeviče míč našel hlavu Panáka, ten nasměroval balón do středu brány, kde byl připravený gólman Holec, který chytil míč do rukavic.
     
    75
    Trojnásobné střídání na straně Sparty. Hřiště opustili Laci, Sorensen a Kuchta, místo nich naskočili Solbakken, Vitík a Olatunji.
     
    69
    Žlutou kartu dostal domácí kustod Eduard Muryc.
    69. Jan KUCHTA - 0:3
     
    69
    Sparta právě vstřelila branku!
    JAN KUCHTA dostal od Birmančeviče dlouhou přihrávku do volného prostoru, brankář Holec proti němu vyběhl, Kuchta mu nasadil jesličky a následně zamířil sám na branku, kam uklidil míč – 0:3!
     
    65
    Sparta střídá, hřiště opouští střelec předchozího gólu Adam Karabec a místo něj přišel Indrit Tuci. Střídá také Karviná a to hned třikrát. Ze hřiště míří Akinyemi, Regáli a Ezeh, místo nich si zahrají Doležal, Ayaosi a Iván.
     
    60
    Po inkasovaném gólu protestoval brankář Holec tak razantně, že si vysloužil od rozhodčího Roučka první žlutou kartu.
    60. Adam KARABEC - 0:2
     
    60
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přidávají další branku. Opět u toho byl Birmančevič, který si doběhl k míči na levé straně pokutového území a přihrávkou před malé vápno nabídl gólovou šanci ADAMU KARABCOVI, který chladnokrevně střelou po zemi uklidil míč do branky – 0:2!
     
    58
    Karviná zamířila do rychlého protiútoku, Fleišman potáhnul míč levou stranou, následně odcentroval na vzdálenější tyč, kam si naběhl Regáli, ale ten střelou dlouhou nohou napálil míč nad bránu!
    45+2. Holec vychytal nájezd Kuchty
     
    45+2
    Parádní zákrok brankáře Holce, který zneškodnil samostatný únik Kuchty po přihrávce Birmančeviče. Sparťanský útočník se rozhodl pro střelu po zemi, ale Holec tam nechal nohu a míč vyrazil, následně jej odkopl do autu Bederka.
    42. Kuchta obdržel Preciadovu přihrávku za paty
     
    42
    Obrovská šance Sparty! Kairinen našel na pravém křídle Preciada, ten vběhl do pokutového území a prudkou přihrávkou hledal v malém vápně Kuchtu, ale ten přeběhl přihrávku a míč jen kolíky líznul.
     
    34
    Další šance Sparty! Preciado si zpracoval dlouhý balón na levé straně, vběhl si před šestnáctku, kde akci vyšperkoval přihrávkou na Ryneše, jenže ten prováhal ideální možnost na střelu, jeho pokus zamířil kolem hráčů zhruba metr vedle pravé tyče karvinské branky.
    31. Ladislav Krejčí ml. - 0:1
     
    31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přímý kop Kairinena odvrátila domácí obrana pouze k Birmančevičovi, který dostal dost času na centr, načechral míč do pokutového území, kde LADISLAV KREJČÍ vystřihl ukázkové núžky a poslal míč nechytatelně k pravé tyči – 0:1!
     
    26
    Rohový kop Budínského našel na zadní tyči hlavu Boháče, od jehož hlavy se odrazil míč do země a zamířil těsně vedle pravé tyče.
    22. Memič šanci neproměnil, Regali pálil těsně vedle
     
    22
    Birmančevič hledal od rohového praporku Panáka, ale ten byl dobře ustrážen. Následoval rychlý protiútok, Memič zamířil sám na branku, udělal kličku Vindahlovi, ale poté mu nevyšel krok a míč při pokusu o střelu netrefil. Akce ale ještě neskončila, protože Memič přihrál dozadu Regálimu, který z první vystřelil těsně vedle levé tyče!
     
    10
    Kairinenův rohový kop našel před malým vápnem hlavu Krejčího, který napálil míč přímo do středu brány, kde byl připravený gólman Holec.
    4. Laçiho dorážka do branky neprošla
     
    4
    Birmančevič dostal míč od Karabce do levé části pokutového území, nadvakrát se snažil dostat míč do malého vápna, míč se ale odrazil k Lacimu, který z první trefil bránícího hráče Karviné.

    Igor Mainka

    Branky: 31. Krejčí ml. (Birmančević), 60. Karabec, 69. Kuchta (Birmančević)

    Karty:   60. Holec (KAR), 69. Muryc (KAR), 90+2. Bederka (KAR)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:6.
    MFK Karviná: Holec – Traore, Krčík, Bederka, Fleišman – Boháč (80. D. Žák), Budínský (C) – Memić (82. Kačor), Ezeh (65. Iván), Regáli (65. Ayaosi) – Akinyemi (65. Doležal).
    Náhradníci: Lapeš, Ciupa – Papalelé, Ražnatović, Svozil, Vinicius.

    Trenér: J. Jarábek.

    AC Sparta Praha: Vindahl – Krejčí ml. (C), Panák, Sørensen (75. Vitík) – Ryneš, Kairinen, Laçi (75. Solbakken), Preciado – Karabec (65. Tuci), Kuchta (75. Olatunji), Birmančević (80. M. Ševčík).
    Náhradníci: Vorel, Surovčík – Pešek, P. Vydra, Wiesner, Zelený.

    Trenér: Priske.

    Rozhodčí: Rouček – Kříž, Pečenka.

    Diváci: 4238
    bahis siteleri