Hr. Králové – Litoměřice 5:1 (kon.) | Olomouc – Kadaň 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 4:2 (kon.)
Chomutov – Benátky n/J 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Písek 2:3 (kon.) | Most – Třebíč 3:4 (po s.n.)
Beroun – Jihlava 2:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 26.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásím u komentování prvoligového hokeje. Dnes budeme společně sledovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk v rámci 27. kola. Pojďme se v krátkosti podívat na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole.


    Rebelové naposledy zdolali v domácím prostředí silné Benátky nad Jizerou, které po tuhém boji udolali spíše fotbalovým výsledkem 2:1. Vítěznou euforii si na svém ledě užili i Draci, kteří porazili Beroun 5:2. A jak dopadla střetnutí obou táborů? Nejdříve vyhráli bojovníci z Kotliny doma přesvědčivě 7:0, poté slavil Salith před svými fanoušky po triumfu 5:4 v prodloužení.


    Kdo bude radostně zvedat ruce nad hlavu dnes? Utkání začíná v 17:00.
     
    Zápis o utkání prý obdržíme pouze 5 minut před zápasem. Nezlobte se proto, když nenajdete u on-line přenosu sestavy obou soupeřů. V nejhorším vám je přineseme o první přestávce. Děkujeme za pochopení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Dolejš) - Šenkeřík, Morava (C), Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Ostrčil, Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Semorád, Křivohlávek, Fiedler, Voj. Němec (A), Meidl, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.

    Salith Šumperk:
    Štůrala (Boška) - Pastor, Křetínský, Holík (C), Ondráček, Drtil, M. Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín (A), Hulva (A), Haas, Cink, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Plášek, Mičulka.

    Rozhodčí:
    Radek Wagner - Jakub Frodl, Aleš Hejl.
     
    Rebelové už jsou na ledě a seřazeni na modré čáře. Na hosty ze Šumperka zatím ještě čekáme. V sektoru hostů registrujeme skupinu fanoušků Draků, který přijel podpořit své oblíbence.
     
    Na ledě už jsou seřazeny všichni hráči, do začátku zápasu zbývají okamžiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:24
    Salith byl úspěšnější na úvodním vhazování, ale o kotouč přišel ve středu pole. Rebelům to ale zaskřípalo při rozehrávce, vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    0:50
    Meidl získal po vhazování kotouč, projel napříč celým středním pásmem a dostal se až do blízkosti šumperské brány. Z mezikruží v tísni pálil bekhendem, u přední tyčky našel jen Štůralovu náruč.
     
    1:10
    Přetahovanou o střed polem vyhráli Rebelové, ale málem si vlastní chybou sami zadělali na problémy. Obránce nastřelil při rozehrávce jen protihráče, chybu ale stihl napravit.
     
    1:30
    Havlíčkův Brod se rychle přesunul do útočného pásma, kde vypálil z pravého kruhu Němec. Střela mu příliš nesedla, přesto nadělala brankáři Štůralovi u přední tyčky trochu problémy. Maskovaný muž Šumperka nakonec vše uhasil betony.
     
    2:05
    Draci vyhodili na odpískaný icing a po vhazování si pomohli za hranicí pravidel. Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stává Štůrala (SUM) za podražení. Trest odpykává Vrána (SUM).
     
    2:37
    Hosté zvládli lépe důležité vhazování před svou bránou a osvobodili se dlouhým vyhozením. Gólman Neruda pomáhá Rebelům s rozehrávkou.
     
    3:10
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma a rozvinul rychlou kombinaci, ale k zakončení ho rychle se pohybující obranný blok Šumperka nepustil. Hosté vyhazují.
     
    3:35
    Semorád zavezl kotouč do Štůralovy blízkosti a z pravé kruhu nahazoval do předbrankového prostoru. Zde kus černé gumy trefil bránícího Tesaříka a odrazil se naštěstí pro Draky do náruče brankáře Štůraly!
     
    3:50
    Salith opět zvládl lépe situaci po buly a po zisku kotouče bez dlouhé otálení vyhodil kotouč až do hájemství brankáře Nerudy. Bojovníci z Kotliny se vracejí pro puk.
     
    4:05
    Postup Rebelů do útočného pásma sice slavil úspěch, ale ne na dlouho. Sudí odpískal jejich postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    4:35
    Hosté jsou kompletní a za oslabení zaslouží pochvalu. Rebely k ničemu vážnějšímu, snad až na Tesaříkovu smolnou teč na vlastní bránu, nepustili. Hraje se 5 na 5.
     
    5:00
    Koma vypálil po vhazování od modré čáry a neprostřelil hradbu těl mezi kruhy. Následně se nestihl bránit a v samostatném úniku se ocitl Meluzín, jehož ránu zblízka zmařil betony gólman Neruda!
     
    6:00
    Po Protivného nahrávce zahrozil zblízka Křivohlávek, ale z ideální palebné pozice před brankou střílel těsně vedle tří tyčí gólmana Štůraly!
     
    6:52
    Havlíčkův Brod má mírně navrch, drží častěji puk ve své moci a častěji se zdržuje v útočném pásmu. Hosté jsou sice trochu v útlumu, ale neopomíjejí z nabídnutých příležitostí podnikat nebezpečné výpady.
     
    7:30
    Na trestnou lavici usedl an 2 minuty Pastor (SUM) za faul loktem.
     
    7:40
    Domácí vyhráli vhazování, ale jejich nepřesnou kombinaci zachytil Salith a osvobozuje se od modré čáry okamžitým vyhozením až do Nerudovy blízkosti.
     
    8:15
    Havlíčkův Brod už se rozmístil do přesilovkového vzorce, v němž rozjel svůj útočný kolotoč přihrávek. Zatím se jim nedaří nebezpečněji zakončit.
     
    8:48
    Gólman Štůrala se musí mít neustále na pozoru, jeho spoluhráči se teď nemohou dostat k puku a nechat vydechnout své defenzívě. Rebelové ostřelují branku Draků ze všech možných pozic.
     
    8:55
    Na trestnou lavici usedají současně Holík( SUM) za hákování a Křivohlávek (HBR) napadení.
     
    9:30
    Jeden z beků Šumperka dvakrát hodně nebezpečně vypálil, zřejmě se jednalo o Tesaříka. Jeho dvě tvrdé dělovky od modré čáry v krátkém časovém sledu zmařil gólman Neruda svými betony.
     
    10:10
    Havlíčkův Brod se vymanil z pevného objetí a snaží se odpovědět svému soupeři z Moravy stejnou mincí. Nedaří se mu však dostat puk do palebné pozice, spíše o něj musí bojovat u mantinelů.
     
    10:45
    Draci teď převzali otěže zápasu do svých rukou a mají navrch. Dostávají se mnohem častěji do koncovky, brankář Neruda má nyní plné ruce práce. Zatím si počíná bezchybně.
     
    11:05
    Musil měl kolem sebe dostatek času a prostoru v levém kruhu, čehož využil ke štiplavé ráně z mohutného nápřahu. Našel však jen Štůralovu náruč u bližší tyčky.
     
    11:15
    Ihned po vyhraném vhazování se v prostoru modré čáry opřel do kotouče bez přípravy obránce Pavlík, jeho dělovka ale jen vyprášila betony skvělého gólmana Štůraly, který znovu podržel svůj tým.
     
    11:30
    Útočné akce Šumperka teď dvakrát v krátkém časovém sledu zastavil hvizd hlavního sudího, který přerušil kvůli asistentem signalizovaným postavením mimo hru.
     
    12:03
    Štěpánek měl skvělou pozici otevřít gólový účet zápasu, ale sám mezi kruhy pálil hodně nepřesně a přestřelil horní Štůralovu tyčku! Kostourek (HBR) vyloučen po přerušení za vysokou hůl.
     
    12:41
    Havlíčkův Brod teď ustál ošemetnou situaci, když Draci zvládli důležité buly před gólmanem Nerudou a několik desítek sekund předváděli nebezpečnou kombinaci. Nakonec si však sami vzali vítr z plachet. M. Novotný dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    13:15
    Švaňhal nejdříve najížděl z levého křídla do nadějné pozice a z mírného úhlu na levé straně minul o kousek vzdálenější Štůralovu tyčku! Následnou ránu od modré čáry vyrazil maskovaný muž Draků svou hrudí.
     
    14:20
    Brodská družina již hraje svoji zkrácenou přesilovku a nastěhovala se na chvíli do útočného pásma,. jenže díky nepřesnosti se o územní zisk připravila. Draci vyvážejí puk do bezpečí.
     
    14:50
    Oba celky jsou kompletní a hrají v 5 hráčích na ledové ploše. Domácí drží kotouč ve své moci a operují s ním kolem Štůralovy brány, zatím bez zakončení.
     
    15:20
    Útočník Hulva teď pořádně protáhl gólmana Nerudu, který musel vyrážet jeho razantní a hodně přesnou ránu z prostoru mezi kruhy. Šumperk zůstává u puku.
     
    15:50
    Opět v akci zkušený matador v brankovišti Rebelů. Tentokrát zmařil ránu z levé strany hřiště a zalehl následně kotouč, čímž zamezil případným dorážkám z šumperských holí.
     
    16:12
    Rebelové odpověděli stejnou mincí. Ostrou ránu z pravého kruhu zneškodnil brankář Štůrala, který utěsnil dokonale prostor u přední tyčky. Následně přerušil hru.
     
    16:37
    Brodský soubor má teď na své straně územní převahu a tlačí hosty v hloubi jejich obranného pole. Do střeleckého postavení se mu však zatím nedaří proniknout, šumperská obrana si počíná dobře.
     
    17:16
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. Chvíli tahají za delší konec pomyslného provazu domácí, jindy pro změnu Draci. Nyní obléhá soupeřovu bránu právě Šumperk.
     
    17:40
    Havlíčkův Brod zvítězil v dlouhé přetahované u své modré čáry a získal puk do své moci. Nyní jej mají v držení beci, kteří se pokoušejí rozehrát.
     
    18:10
    To se jim nakonec povedlo, ovšem jejich spoluhráči dobrou práci nepodpořili. V útočném pásmu se dlouho neohřáli, důrazná defenzíva Draků je obrala o puk.
     
    18:40
    Dnes střelecky velmi aktivní zadák Pavlík vyslal od modré čáry další štiplavý projektil ze své hole. Gólman Štůrala měl dobrý výhled a betony vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    19:20
    Na druhé straně pálil z levé strany rozjetý Plášek, jehož nepříjemná rána o kousek minula Nerudovu svatyni. Šumperk zůstává u touše a nepolevuje v útočné aktivitě.
     
    19:51
    Domácí sice vybojovali kotouč, jenže následně se provinili vyhozením přes všechny čáry. Píská se jejich zakázané uvolnění, buly po pravici brankáře Nerudy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovku máme v Kotlině za sebou. Přinesla s sebou poměrně vyrovnaný a atraktivní hokej, šance byly k vidění na obou stranách pomyslné barikády. Přesto zatím hrají první housle především obě důrazné a pozorné obrany v čele s bezchybnými brankáři. Pokud k tomu připočteme špatnou střeleckou produktivitu, máme průběžný výsledek. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 17:53, platí v Havlíčkově brodě nerozhodný stav 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Salith se po vyhrání buly ve středovém kruhu pokusil o bleskový přechod do útoku rychlým nahozením, které však postrádala přesnost a skončilo zakázaným uvolněním.
     
    20:37
    Meluzín měl dostatek času a prostoru mezi kruhy a vypálil tvrdě zápěstím, nesešteloval si však přesně mířidla a minul Nerudovu svatyni.
     
    21:10
    Havlíčkův Brod teď drží puk na svých holích a snaží se proklouznout na dostřel brankáře Štůraly. Zatím bez úspěchu. Hosté velmi dobře brání svou modrou čáru a pásmo.
     
    22:00
    Hulva zachytil rozehrávku Rebelů ve středu hřiště, okamžitě si nabruslil do útočného pásma a dalekonosnou střelou od modré čáry prověřil pevnost Nerudových betonů.
     
    22:10
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i útočník Haas, ale střelou z pravého kruhu našel jen u přední tyčky dobře postaveného gólmana Nerudu.
     
    23:00
    Karta se otočila, teď sledujeme nápor rebelů. Po Zábranském pálil zblízka útočník Švaňhal, měl však minimum času a z dobré pozice minul Štůralovu svatyni. Rebelové zůstávají v pásmu.
     
    23:16
    Útočnou snahu Havlíčkova Brodu nakonec přerušil až gólman Štůrala, který ukryl puk ve své výstroji, a nechal tak na chvíli odpočinout své spoluhráče. Buly proběhne před jeho bránou.
     
    23:27
    Pokračuje se v oboustranně vyrovnané partii, jíž jsme sledovali i v úvodním dějství. tentokrát pálil z levé strany Plášek, ale brankář Neruda u tyčky znovu připravený.
     
    24:05
    Stehlík se ocitl po Musilově nahrávce ve skvělé pozici, ale před brankou nedokázal zkrotit dobře puk a zamířit mezi tři červené tyče! Do brejku míří Draci.
     
    25:00
    Pavlík se teď prezentoval skvělým obranným zákrokem, když při situaci 2 na 1 zblokoval nahrávku Tesaříka a hodně vypomohl touto cestou brankáři Nerudovi.
     
    25:40
    Sledujeme teď především tuhý a vyrovnaný boj o střed pole, přetlačovaná zatím stále nezná svého vítěze. Ani jednomu týmu se nedaří proniknout do útočného pásma na delší dobu.
     
    25:48
    Kotouč nakonec po souboji u mantinelu poblíž obou střídaček opustil hrací plochu.
     
    26:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se nastěhovali v hojném počtu do útočného pásma a slaví gólový úspěch! Martin Zábranský připravil palebnou pozici přesnou nahrávkou ONDŘEJI ŠVAŇHALOVI, který se na vrcholu kruhů opřel do kotouče a hbitou ranou propálil k tyčce gólmana Štůralu! Asistence: Martin Zábranský.
     
    26:20
    Havlíčkův Brod pokračuje v nastoleném tempu a stále dobývá branku soupeře. Tentokrát dalekonosné projektily od modré čáry skončily mimo Štůralovu klec.
     
    26:44
    Domácím teď nevyšel přechod z obranného pásma do ofenzivní fáze, provinili se postavením mimo hru. Buly proběhne před gólmanem Nerudou.
     
    26:58
    Šumperk má ideální šanci odpovědět. Na lavici hanby je vyloučen Štěpánek (HBR) za držení protihráče.
     
    27:07
    Havlíčkův Brod nakonec vyšel úspěšněji z přetlačované po vhazování, hosté se už dostali s pukem za modrou čáru. Sudí tak píská jejich postavení mimo hru.
     
    27:27
    Rebelům se podařilo po zisku kotouče vyhodit a teď znovu odrazili útok Draků. Po několika nahrávkách se opět osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    27:55
    Polodna zahrozil při vlastním oslabení. Přejel modrou čáru a bez velkého otálení se opřel do puku. Jeho ránu vyrazil betony gólman Štůrala ke svým spoluhráčům.
     
    28:14
    Rebelové pokračují v aktivním pohybu a účinné obraně. Vyhráli souboj v rohu svého pásma a vyhodili, poté Šumperk ze své půlky hřiště jen vyhodil na icing.
     
    28:18
    Střelecká aktivita Rebelů je teď i v oslabení citelná. Po buly vypálil od modré čáry Koma, puk zaletěl přesně do náruče uprostřed brankoviště číhajícího gólmana Štůraly.
     
    28:40
    Poměr sil na ledě se na 18 sekund vyrovná, poté začne přesilovka Rebelů. Velecký (SUM) se provinil krosčekem.
     
    28:56
    Kotouč mají ve své moci Draci, kteří kombinují za svou brankou, jíž stráží gólman Štůrala. Havlíčkův Brod bude za pár sekund kompletní a začne jeho zkrácená přesilovka.
     
    29:21
    Švaňhal se ocitl ve skvělé palebné pozici, jenže zblízka nepropálil brankáře Štůralu. Záhy neuspěl ani se svou lehkou tečí v předbrankovém prostoru jeho kolega Štěpánek. Opora šumperského brankoviště znovu podržela svůj tým.
     
    29:52
    Gólman Štůrala si teď musí připadat jako na střelnici. Létá kolem něj jedna nebezpečná rána za druhou. Spousta z nich však postrádá přesnost, jiné pokrývá muž s maskou.
     
    30:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové znovu udeřili! Tentokrát po nahrávce Vojtěcha Němce, který adresoval přesný pas z prostoru za brankou, pálil zblízka JAN SEMORÁD a trefil se technickou střelou přesně k pravé Štůralově tyčce! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    31:25
    Havlíčkův Brod teď diktuje tempo hry a vládne na ledovém kolbišti. po Stehlíkovu pasu v přečíslení 2 na 1 pálil volný Stehlík, ale tísněn zezadu protihráčem netrefil ideálně kotouč, který zamířil daleko od Štůralovy svatyně! Následnou ránu z mezikruží vyrazil opět skvělý brankář hostů.
     
    32:00
    Po šumperském vyhození na zakázané uvolnění Draci trochu otupili územní převahu svého soupeře, který si teď marně hledá pozici k ohrožení gólmana Štůraly.
     
    32:34
    Holík nejdříve tvrdě vypálil od levého mantinelu, gólman Neruda si však povyjel daleko svého brankoviště a lapil letící puk do náruče, čímž přerušil hru.
     
    33:05
    Hosté teď několikrát hodně nebezpečně zahrozili. Nejdříve střílel Plášek z dobré palebné pozice těsně vedle, poté se do zakončení hnali neúspěšně i jeho spoluhráči.
     
    33:51
    Sledujeme teď oku hokejového fanouška lahodící hokej, pochvalu zaslouží oba soupeři, kteří se prezentují aktivním pojetím hry a častými šancemi.
     
    34:10
    Protivný se Stehlíkem jeli 2 na 2, ale druhý jmenovaný podklouzl při sprintu v útočném pásmu a vystavil se do postavení mimo hru. Z rychlého protiútoku tak není nakonec nic.
     
    34:30
    Havlíčkův Brod odrazil útok Šumperka a zkoušel získat útočné pásmo, jenže tohoto cíle dosáhl jen díky postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    35:00
    Salith teď uzamkl Rebely v hloubi jejich obranného pásma a pokouší se vymyslet něco, čím by mohl ohrozit a překonat gólmana Nerudu. Brodská obrana zatím pozorná.
     
    35:16
    Exbrodský útočník Vrdlovec zahrozil. Přetlačující se hráči nechali mezi sebou ležet puk a třetí v pořadí se smál. Pošťouchnul kotouč z úhlu na pravé straně, ale gólman Neruda byl u tyčky připravený.
     
    35:53
    Drakům se daří držet hru v útočném pásmu, jenže horko těžko dostává kotouč od mantinelů, kde svádí s Rebely dlouhé a vyrovnané souboje.
     
    36:37
    Obrázek hry se nemění a fanouškům se musí líbit. Hra se přelévá stále ze strany na stranu, střelecké pozice si vytvářejí oba celky. Naposledy jeli 3 na 3 Rebelové, ale neuspěli.
     
    37:20
    Voj. Němec prokázal dobrý výběr místa v blízkosti soupeřovy brány, v dobré střelecké pozici ale vystřelil nepřesně a neohrozil gólmana Štůralu.
     
    37:57
    Morava využil vyhraného buly v kruhu po levici brankáře Štůraly a od modré čáry tahem vystřelil brodský kapitán Morava. Gólman Štůrala měl dobrý výhled a schoval v náruči letící puk.
     
    38:00
    Švaňhal se opřel do kotouče ihned po vhazování a jeho střela byla sražena do ochranné sítě. Další vhazování v blízkosti svatyně gólmana Štůraly.
     
    38:18
    Střelecká aktivita Havlíčkova Brodu neustává. Dalekonosný projektil až ze středního pásma skončil v lapačce připraveného brankáře Štůraly, jenž přerušil před dojíždějícími protihráči hru.
     
    38:27
    Po tvrdém souboji v rohu šumperského pásma se přerušuje hra a hlavní sudí vylučuje. Za katr míří současně Tesařík (SUM) za hrubost a Stehlík (HBR) na 2 plus 2 minuty za držení protihráče a hrubost. Hosté mají přesilovku.
     
    38:43
    Šumperk drží puk v útočném pásmu, ale nedaří se mu vymanit se z blízkosti soupeře a mantinelů. Gólman Neruda jen sleduje dění před sebou.
     
    39:20
    Havlíčkův Brod si nejdříve mohl v zadních řadách odpočinout po vyhození a následně zahrozil zásluhou Voj. Němce, jehož rána z mezikruží se nevešla mezi tři Štůralovy tyče.
     
    39:55
    Rebelové teď měli pořádné štěstí. Vrdlovec zavezl puk po pravém křídle až za branku a našel v předbrakovém prostoru hůl volného Brunce, kterému kotouč trochu odskočil a zamířil mimo bránu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část opět nabídla zajímavou podívanou a slibné šance obou týmů. Lepší produktivita nakonec vynesla dvoubrankové vedení brodské družině, když se trefili Ondřej Švaňhal a Jan Semorád. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 18:45, vede Havlíčkův Brod nad Draky ze Šumperka 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Šumperk pokračuje ve zbytku své přesilovky, jíž si přenesli do závěrečného dějství ještě ze druhé třetiny. Drží teď Rebely v pevném objetí.
     
    40:38
    Nebezpečnější projektil však Draci ze své snahy vyprodukovat nedokázali, Havlíčkův Brod je již kompletní a míří s pukem kupředu. Hraje se 5 na 5.
     
    41:15
    Šumperk jako kdyby se početní převahou naladil na příznivou útočnou vlnu. Teď má více ze hry a nepouští Rebely s pukem na svou půlku hřiště.
     
    42:05
    Zábranský vypálil po nahrávce Švaňhala z mezikruží a jeho hbitá polovysoká rána byla vytěsněna lapačkou pohotového gólmana Štůraly!
     
    42:09
    Šumperk si raději nechtěl komplikovat proti v hojném počtu napadajícímu soupeři v obranném pásmu život a vyhodil na odpískané zakázané uvolnění.
     
    42:30
    Moravané se zmocnili kotouče a dobývali vehementně útočné pásmo. Do území Rebely se sice probili, ovšem za pomoci postavení mimo hru.
     
    42:45
    Dračí družina má teď více ze hry. Rebely příliš nepouští k puku a neustále si hledá cestu k ohrožení gólmana Nerudy. Domácí zatím odolávají.
     
    43:02
    Draci právě vstřelili branku!

    A Šumperk využívá svůj tlak k umazání dvoubrankové ztráty! Kotouč putoval po destinacích Aleš Holík - Roman Meluzín - KAREL PLÁŠEK, přičemž posledně jmenovaný vypálil z pravého kruhu a nechytatelnou ranou ke vzdálenější tyči snížil! Asistence: Roman Meluzín, Aleš Holík.
     
    43:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je blesková odpověď brodského souboru, který vede znovu o 2 branky! Z kombinace Petra Polodny a Milana Kostourka profitoval mezi kruhy VÁCLAV MEIDL, který měl dostatek času a prostoru k razantní střele, jež přesně zasáhla svůj cíl za Štůralovými zády! Asistence: Milan Kostourek, Petr Polodna.
     
    44:29
    Šumperk se pokouší zareagovat dalším vstřeleným gólem, brodská obrana však zodpovědně a účinně brání své území, v němž střeží její branku gólman Neruda.
     
    44:55
    Tentokrát se Salith neprobil na Nerudův dostřel, když poslal puk dlouhým vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování před gólmanem Štůralou.
     
    45:21
    Rozhodčí zvedl pravici a Rebelům ponechal výhodu. Tu sice Havlíčkův Brod nevyužil, ale zahraje si přesilovou hru. Na lavici hanby míří Vrdlovec (SUM) na 2 minuty za podražení.
     
    45:40
    Polodna dostal přesnou nahrávku napříč prostorem mezi kruhy, ale příliš dlouho si rovnal kotouč na hůl a na pravé straně trefil jen brusle před sebou stojícího protihráče. Salith vyhazuje.
     
    46:15
    Další vyhození hostů, kteří získali po chybě domácích kotouč ve Štůralově blízkosti a ihned odstřelili kus černé gumy hodně daleko od své svatyně.
     
    46:41
    Havlíčkův Brod se zatím v početní převaze trápí. Šumperku se daří držet kotouč často na svých holích a osvobozovat se dlouhými vyhozeními. Teď dokonce Draci chvíli zdrželi hru v útočném pásmu a ušetřili cenné sekundy ze svého trestu.
     
    47:04
    Sedlák zůstal ležet po souboji za bránou Štůraly, ale nakonec se zvedl a za pomoci spoluhráče odjel na střídačku. Dvě minuty obdržel za krosček Křivohlávek (HBR).
    .
     
    47:24
    Salith operoval s pukem na holi a hnal se kupředu, jelikož začala jeho zkrácená přesilovka. Na modré čáře se však provinil offsidem. Dnešní utkání sleduje 1017 diváků.
     
    48:12
    Mičulka hodně nebezpečně pálil v mezikruží, kde měl kolem sebe dost místa. Jeho přízemní projektil zápěstím vyrazil gólman Neruda svým vystrčeným pravým betonem. Hosté vykázáni z pásma pro sevření kotouče.
     
    48:23
    Havlíčkův Brod odrazil soupeřův útok a osvobodil se ihned dlouhým vyhozením až do hájemství šumperského brankáře Štůraly, kam se hosté musejí vracet.
     
    48:47
    Rodící se šance Šumperka zastavena za hranicí pravidel. Unikajícího protihráče fauloval Kostourek (HBR), kterého čekají 2 minuty za podražení.
     
    48:55
    Domácí vyhráli důležité vhazování v Nerudově blízkosti a odpalují kotouč do bezpečné vzdálenosti od své svatyně. Hosté se vracejí do hloubi obranného pole.
     
    49:35
    Po dalším brodském vyhození už jsou hosté seskupeni v přesilovkovém vzorci a kombinují kolem brány Rebelů, přičemž se pokoušejí rozhýbat čtyřčlenný blok domácích.
     
    50:02
    tesaříkovu ránu od modré čáry vyrazil gólman Neruda betony a jeho spoluhráči vyhodili. Salith se nastěhoval zpět do ofenzivního postavení a nepříjemnou ránu zmařil brankář Neruda, jenž vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    50:35
    Havlíčkův Brod už dohrává zbytek svého oslabení zcela v klidu, pokud nepřijde nějaká nečekaná nahrávka za obranu, ubrání se. Na led je již připravený naskočit potrestaný Kostourek.
     
    51:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové dalším přesným zásahem odskakují Drakům na třígólový odstup! Na gólmana Štůralu vyvinuli obrovský tlak a zasypali ho nepříjemnými projektily, po čemž Václav Meidl adresoval z levého kruhu přesný pas na mezi kruhy osamoceného PETRA POLODNU, jenž z nápřahu a bez přípravy trefil volný kout branky přesouvajícího se muže s maskou! Asistence: Václav Meidl.
     
    52:24
    Švaňhal se prezentoval dalším střeleckým projektilem. Jeho rána ovšem postrádala přesnost a mezi tři tyče gólmana Štůraly nedoletěla.
     
    52:55
    Draci právě vstřelili branku!

    Salith zdaleka neskládá zbraně a navyšuje své šance na vyrovnání! Jakub Hulva vyhrál buly na Radislava Ondráčka, jenž ještě prodloužil na TOMÁŠE SEDLÁKA, který tvrdou ranou, jež ale směřovala doprostřed brány, propálil zaskočeného gólmana Nerudu, jenž si vybral slabší chvilku a kapituloval! Asistence: Radislav Ondráček, Jakub Hulva.
     
    53:51
    Draci jsou při chuti. Rychlost nabral ve středním pásmu po obdržení nahrávky útočník Haas, sjel si až do předbrankového prostoru a zblízka mířil přesně, ale gólman Neruda se tentokrát zaskvěl svou lapačkou!
     
    54:15
    Meluzín uvolnil krásnou nahrávkou z rohu brodského pásma Pláška, který zblízka zakončoval kousek před brankovištěm. Netrefil však dobře puk, který proletěl jen vedle pravé Nerudovy tyčky!
     
    54:57
    Voj. Němec dojel nahozený puk, zbavil se zasekávačkou protiheráče a nahrál přesně na hůl Křivohlávka, který sice netrefil puk, ale odrazil jej bruslí šťastně k Semorádovi, před nímž se otevřela odkrytá brána, ale útočník domácích zblízka minul! Zřejmě byl trochu zaskočený náhlou šancí.
     
    55:50
    Záhy se natlačil do útočného pásma Kostourek, který se ze strany prosmýkl za šumperskou obranu a tváří v tvář brankáři Štůralovi prohrál minisouboj, když strážce dračí svatyně roztáhl betony a vyrazil jimi střelu!
     
    56:52
    Semorád vysunul krásnou nahrávkou středním pásmem volného Voj. Němce, který nabral rychlost a v úniku stíhaný obráncem z mezikruží trefil Štůralovy betony!
     
    57:05
    Tesařík (SUM) musel zatáhnout proti unikajícímu Rebelovi faulem a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    57:19
    Podél pravého mantinelu se rozjel Červenka a v rychlosti střílel z pravého kruhu. Našel však jen betony připraveného gólmana Nerudy, jenž raději rychle zalehl kotouč.
     
    57:39
    Havlíčkův Brod se dostal do útočného pásma nahozením, jenže zde měli početní převahu Draci, kteří odrazem o mantinel rychle vyhodili až do Nerudovy blízkosti.
     
    58:08
    Drtil se ocitl po chybě Rebelů v samostatném úniku, ovšem gólman Neruda vytáhl úchvatný zákrok, který by měl být zanesený do hokejových učebnic. Tygřim skokem po střele zblízka schoval kotouč do lapačky a přerušil hru!
     
    58:25
    Koma (HBR) obdržel 2 minuty za hákování.
     
    58:43
    Sedlák nabral rychlost, najel si mezi kruhy a střelou zápěstím nastřelil uprostřed brankoviště stojícího brankáře Nerudu, jenž přerušil hru.
     
    59:05
    Kostourek ujížděl úplně sám na gólmana Štůralu. Naznačil velkým nápřahem střelu a pokusil se o blafák do bekhendu, jenže opora Draků jeho úmysl přečetla a zasáhla pohotově betonem!
     
    59:52
    Šumperk ještě vrhl všechny své zbývající síly do útoku, Rebelové ale zkonsolidovali svůj obranný val před brankářem Nerudou a vítězství za 3 body si už asi nenechají utéct.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Rebelové v atraktivním duelu udolali Draky ze Šumperka, kteří v závěrečném dějství umazali přesnou polovičku ze svého dvougólového manka. Domácí ale bleskově odpověděli a přidali i pojistku. Salith už jen stihl snížit na 2:4.


    Pokud bychom měli dnes vybrat muže zápasu, zřejmě by se jednalo o brankáře Stanislava Nerudu, který sice jednou zaváhal, ale jinak podal spolehlivý výkon a držel svůj tým. Na opačné straně rovněž zasluhuje pochvalu maskovaný muž, Tomáš Štůrala. I on předváděl parádní kousky a držel naděje hostů na bodový zisk.


    Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:28:07)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Švaňhal (Zábranský), 31. Semorád (Voj. Němec), 44. Meidl (Kostourek, Polodna), 52. Polodna (Meidl) - 44. Plášek (Meluzín, Holík), 53. Sedlák (Ondráček, Hulva)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Dolejš) - Šenkeřík, Morava (C), Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Ostrčil, Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Semorád, Křivohlávek, Fiedler, Voj. Němec (A), Meidl, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Boška) - Pastor, křetínský, Holík (C), Ondráček, Drtil, M. Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín (A), Hulva (A), Haas, Cink, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Plášek, Mičulka.

    Rozhodčí: Radek Wagner - Jakub Frodl, Aleš Hejl.
    bahis siteleri