Omsk – Kazaň 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:3 (po s.n.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Petrohrad – Novokuzněck 5:2 (kon.) | Mytišči – Chabarovsk 1:4 (kon.) | Riga – Novosibirsk 3:2 (po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Metallurg Novokuzněck
Středa 22.02.2012, 16:00 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za aplausu domácího publika vítězí Petrohrad nad Novokuzněckem 5:2, i když jeho výhra se nerodila zrovna lehce. Jako první vedli hosté díky brance Filippa Metljuka. Petrohradší sice dokázali stav otočit, ale v půlce utkání srovnal Chris Simon. Pak se už ale trefovali jen forvardi domácího týmu a výhra pět dva potvrzuje jejich pozici papírového favorita. Hezký zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:59:49)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Možná poslední akce hostů končí po přihrávce Sopela na holi Alexeje Medveděva. Rána byla ovšem zblokován a SKA může naposledy zaútočit.
     
    58:28
    Také Fjodorov posílá puk přes všechny čáry. Diváci se hokejem baví, do konce už nám moc času nezbývá.
     
    57:49
    Zdlouhavé a váhavé kombinace hostí k úspěchu nevedou. Petrohrad se v pohodě brání.
     
    56:54
    Tlak domácích neustává ani s tříbrankovým náskokem. Svou snahu o zisk puku ale přehání Maxim Rjabin a na trestné lavici zahazuje vzteky hokejku. Jeho podražení bylo ovšem evidentní.
     
    56:11
    Po nepřesném pasu na Monachova vidíme icing a hra se přesune před Jakuba Štěpánka.
     
    55:03
    Utkání je prakticky rozhodnuto a Petrohrad nyní na ledě kraluje. Puk si bere Fjodor Fjodorov a prodírá se hostující obranou.
     
    54:18
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po skončené přesilovce dostal nabito PATRICK THORESEN, ke kterému doputoval vyražený puk od Lazušina. Pro něj už pak nebyl problém uklidit kotouč do odkryté branky. Asistence: Maxim Afinogenov, Kirill Kolcov.
     
    53:43
    Petrohrad hraje v pohodě a pokouší se spíše o pohledné kombinace. Nikam nespěchá a čeká na nejvýhodnější pozice ke střelbě. Loginov ale vyhazuje přes všechny čáry.
     
    52:25
    Kučerjavenko padá na led a sudí vylučuje útočníka hostí Nikitu Vyglazova. Petrohrad ihned rozestavuje přesilovkový obrazec.
     
    51:31
    Domácí SKA Petrohrad je v plném počtu, což kvitují diváci potlesekem. U puku je ale nadále Novokuzněck.
     
    50:23
    Po minutě přesilové hry si bere kotouč zkušený Brylin. Petrohradští ale dobře pokrývají jeho spoluhráče, takže kapitán Metallurgu nemá komu přihrát.
     
    49:39
    Rána Stanislava Romanova ihned po buly letěla dokonce nad plexisklo, takže hosté budou muset na následné buly ven z pásma.
     
    49:26
    Denis Grebeškov, svěřenec trenéra Miloše Říhy, potáhl Dmitrije Kagarlického a musí na trestnou lavici. Přesilovka Novokuzněcku a jedna z posledních šancí dostat se zpět do utkání.
     
    49:06
    Mnoho nepřesností se vkrádá na hokejky obou celků. Puk má teď Petrohrad, ale daleko se s ním nedostal.
     
    48:00
    Jedovka zápěstím z hole Vitalije Višněvského mohla lehce vylekat brankáře Novokuzněcku. Naštěstí pro něj ale mezi tři tyče nešla.
     
    46:37
    Tempo hry trochu opadlo, ani Petrohrad již není tak aktivní v přesilové hře. Dělovka Kolcova také úspěšná nebyla, takže Metallurg se dostává do plného počtu hráčů na ledě.
     
    45:40
    Gólman hostí Alexander Lazušin vyráží puk do plexiskla za jeho brankou a po zpětném odrazu chytá jako zkušený baseballista puk přímo do lapačky. Je přerušená hra.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 7. Kučerjavenko (Semjonov, Mårtensson), 16. Mårtensson (Weinhandl, Klimenko), 29. Tarasenko (Kučerjavenko), 31. Fjodorov (Monachov), 55. Thoresen (Afinogenov, Kolcov) - 5. Metljuk (Romanov), 28. Simon (Arzamascev, Välivaara)


    SKA Petrohrad: Štěpánek, Ježov - Kolcov, Kalinin - Pervyšin, Denisov - Višněvskij, Vorobjov - Grebeškov, Semjonov - Thoresen, Afinogenov, Průcha - Weinhandl, Mårtensson, Klimenko - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Kučerjavenko, Rjabin, Tarasenko. Trenér: Miloš Říha.
    Metallurg Novokuzněck: Lassila, Lazušin - Loginov, Sopel - Kuklev, Välivaara - Romanov, Metljuk - Kanarskij, Arzamascev - Slepyšev - Kuzmin, Brylin, Vyglazov - Kosurov, Medveděv, Golovin - Bumagin, Robitaille, Kagarlickij - Kurjopanov, Simon. Trenér: Anatolij Jemelin.

    Rozhodčí: Nalivajko, Ščeňjov - Goljak, Dedulja
    bahis siteleri