Omsk – Kazaň 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:3 (po s.n.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Petrohrad – Novokuzněck 5:2 (kon.) | Mytišči – Chabarovsk 1:4 (kon.) | Riga – Novosibirsk 3:2 (po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Metallurg Novokuzněck
Středa 22.02.2012, 16:00 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za aplausu domácího publika vítězí Petrohrad nad Novokuzněckem 5:2, i když jeho výhra se nerodila zrovna lehce. Jako první vedli hosté díky brance Filippa Metljuka. Petrohradší sice dokázali stav otočit, ale v půlce utkání srovnal Chris Simon. Pak se už ale trefovali jen forvardi domácího týmu a výhra pět dva potvrzuje jejich pozici papírového favorita. Hezký zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:59:49)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Možná poslední akce hostů končí po přihrávce Sopela na holi Alexeje Medveděva. Rána byla ovšem zblokován a SKA může naposledy zaútočit.
     
    58:28
    Také Fjodorov posílá puk přes všechny čáry. Diváci se hokejem baví, do konce už nám moc času nezbývá.
     
    57:49
    Zdlouhavé a váhavé kombinace hostí k úspěchu nevedou. Petrohrad se v pohodě brání.
     
    56:54
    Tlak domácích neustává ani s tříbrankovým náskokem. Svou snahu o zisk puku ale přehání Maxim Rjabin a na trestné lavici zahazuje vzteky hokejku. Jeho podražení bylo ovšem evidentní.
     
    56:11
    Po nepřesném pasu na Monachova vidíme icing a hra se přesune před Jakuba Štěpánka.
     
    55:03
    Utkání je prakticky rozhodnuto a Petrohrad nyní na ledě kraluje. Puk si bere Fjodor Fjodorov a prodírá se hostující obranou.
     
    54:18
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po skončené přesilovce dostal nabito PATRICK THORESEN, ke kterému doputoval vyražený puk od Lazušina. Pro něj už pak nebyl problém uklidit kotouč do odkryté branky. Asistence: Maxim Afinogenov, Kirill Kolcov.
     
    53:43
    Petrohrad hraje v pohodě a pokouší se spíše o pohledné kombinace. Nikam nespěchá a čeká na nejvýhodnější pozice ke střelbě. Loginov ale vyhazuje přes všechny čáry.
     
    52:25
    Kučerjavenko padá na led a sudí vylučuje útočníka hostí Nikitu Vyglazova. Petrohrad ihned rozestavuje přesilovkový obrazec.
     
    51:31
    Domácí SKA Petrohrad je v plném počtu, což kvitují diváci potlesekem. U puku je ale nadále Novokuzněck.
     
    50:23
    Po minutě přesilové hry si bere kotouč zkušený Brylin. Petrohradští ale dobře pokrývají jeho spoluhráče, takže kapitán Metallurgu nemá komu přihrát.
     
    49:39
    Rána Stanislava Romanova ihned po buly letěla dokonce nad plexisklo, takže hosté budou muset na následné buly ven z pásma.
     
    49:26
    Denis Grebeškov, svěřenec trenéra Miloše Říhy, potáhl Dmitrije Kagarlického a musí na trestnou lavici. Přesilovka Novokuzněcku a jedna z posledních šancí dostat se zpět do utkání.
     
    49:06
    Mnoho nepřesností se vkrádá na hokejky obou celků. Puk má teď Petrohrad, ale daleko se s ním nedostal.
     
    48:00
    Jedovka zápěstím z hole Vitalije Višněvského mohla lehce vylekat brankáře Novokuzněcku. Naštěstí pro něj ale mezi tři tyče nešla.
     
    46:37
    Tempo hry trochu opadlo, ani Petrohrad již není tak aktivní v přesilové hře. Dělovka Kolcova také úspěšná nebyla, takže Metallurg se dostává do plného počtu hráčů na ledě.
     
    45:40
    Gólman hostí Alexander Lazušin vyráží puk do plexiskla za jeho brankou a po zpětném odrazu chytá jako zkušený baseballista puk přímo do lapačky. Je přerušená hra.
     
    45:05
    Obránce Jyrki Välivaara byl na výletě před Štěpánkem a po střetu s Vorobjovem odchází na trestnou lavici. Sudí jej posílá na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:04
    Petrohrad již moc neforčekuje což je voda na mlýn hostů. Nepřehlednou situaci v domácím obranném pásmu ale řeší Denis Grebeškov a vyváží puk alespoň do středního pásma.
     
    42:59
    Na ledě je první formace Metallurgu a jeho hráči se snaží prodrat zhuštěným středním pásmem. Puk si nyní vzal Andrej Kuzmin a Štěpánek musel být v pozoru.
     
    41:42
    Obránce Filipp Metljuk musí rozjíždět další akci až zpoza své brány. SKA se dobře brání, nechce dovolit soupeři vstřelit kontaktní branku.
     
    40:56
    Hostující Randy Robitaille tečoval střelu od modré hodně nad a proto se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:37
    Za podražení Sergeje Brylina již sedí na trestné lavici Kirill Kolcov. Petrohrad si zase potrénuje hru v oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Branky stále padají a to je jen dobře. Domácí nejdříve ztratili vedení po brance Chrise Simona, pak ale přidali díky Tarasenka a Fjodorova dva góly a vedou nyní 4:2. Vidíme pohledný hokej z obou stran, střely letící na branku jsou nyní v poměru 19:17. Poslední třetina začne zhruba v 17:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Hraje se ve středu kluziště, puku se ujímá Monachov. Chvíli jej držel v útočném pásmu, ale akce Petrohradu končí.
     
    38:41
    Švédští útočníci SKA opět zakombinovali a jen málo chybělo Weinhandlovi, aby přidal pátý gól domácích.
     
    37:40
    Hraje se nahoru dolů a můžeme nyní vidět pohledný hokej. Novokuzněck má kotouč v obranném pásmu domácích a kombinuje. Petrohrad nyní vyhazuje přes všechny čáry a osvobozuje se.
     
    36:39
    Okénka v obraně hostí málem využil Vladimir Tarasenko, který se dokázal proháčkovat až těsně před Lazušina. Jeho bekhendový pokus šel ale mimo branku.
     
    35:33
    Petrohrad opět před Lazušinem, ale puk ztrácí. Situaci zklidňuje obránce Michail Kuklev a bude rozvážně rozehrávat.
     
    34:15
    Novokuzněck je prakticky celé dvě minuty v pásmu Petrohradu, ale nebyl schopen takřka jediné kloudné střely na českého brankáře.
     
    33:36
    Metljuk s Kuropjanovem vyslali dvě nesmělé střely, se kterými si Štěpánek bez problémů poradil.
     
    32:29
    Alexej Medveděv se pokoušel udělat něco s nepříznivým stavem, jenže jeho průnik zastavil podražením Dmitrij Kalinin. Přesilová hra pro Metallurg Novokuzněck.
     
    31:58
    Zápas opět dostává náboj a přispívají k tomu i vstřelené branky. Domácí mají náskok dvou gólů a mohou tak hrát ve velké pohodě.
     
    30:53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí diváci jsou v extázi. Čtvrtou branku Petrohradu vsítil po nádherné křížné přihrávce skrz pásmo FJODOR FJODOROV. Asistence: Sergej Monachov.
     
    29:50
    Domácí jsou opět u puku a kotouč málem našel dobře si sjíždějícího před branku Mattiase Weinhandla. Obránci Novokuzněcku ale šanci zpacifikovali.
     
    28:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dnes vidíme na ruskou KHL poměrně úrodné utkání na branky. Ihned po vyhraném buly byl mezi kruhy zcela nehlídaný VLADIMIR TARASENKO a s velkou dávkou štěstí doskakuje kotouč za brankovou čáru. Asistence: Alexander Kučerjavenko.
     
    28:10
    Puk končí v lapačce Alexander Lazušina a následuje komerční pauza. Petrohrad je sice lepší, ale díky nepozornosti v obraně přišel o vedení v zápase. Nyní se bude vzahovat po pravici Lazušina.
     
    27:02
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe dávají hosté gól. Domácí se nechali strhnout útočením a před Štěpánkem byli hned dva úplně volní hráči. Arzamascev poslal puk na zcela volného CHRISE SIMONA a ten srovnává! Asistence: Zachar Arzamascev, Jyrki Välivaara.
     
    26:34
    Petrohrad je nastěhovaný za brankou Metallurgu a druhá formace vedená Weinhandlem dělá před Lazušinem pořádné dusno.
     
    25:39
    Kirill Kolcov našel šikovnou přihrávkou Patricka Thoresena, jenže Nor napálil puk jen do připraveného Lazušina.
     
    24:38
    Další příležitost domácího celku a fanoušci začínají svůj tým pořádně povzbuzovat. Na druhé straně se neujala rána Randy Robitalleho.
     
    22:58
    Obrovská šance Petrohradu, když kolem branky obkroužil Maxim Rjabin. Jeho přihrávka před prázdnou branku byla ovšem nepřesná takže se Lazušin stihl vrátit mezi tři tyče.
     
    21:49
    Štěpánek měl štěstí, že střela Dmitrije Kagarlického šla nad branku. Útočník hostí byl v dobré pozici mezi kruhy.
     
    21:00
    V bráně Novokuzněcku je Alexander Lazušin, ale kotouč je nyní před Jakubem Štěpánkem. Tempo hry zatím postrádá náboj.
     
    20:36
    Začátek druhé třetiny je poměrně vlažný, u puku jsou zadáci Petrohradu konkrétně Denis Denisov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině přestříleli domácí soupeře z Novokuzněcku v poměru 14:13 a vedou o jednu branku. Metallurg se sice dostal do vedení díky přesilovkové trefě obránce Metljuka. Petrohrad ale o pár desítek vteřin později srovnal a do vedení poslal SKA v šestnácté minutě Tony Mårtensson. Druhá třetina začně přibližně v 16:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Ivan Něprjajev ujel za hostující obranou, jenže puk jej neposlechl a nestačil zakončit. Před brankou pak žádného svého spoluhráče nenašel.
     
    18:36
    Domácí se po slabším úvodu dostávají do tempa. Simon je sice na ledě, ale Petrohrad je stále v blízkosti Lassily. Ten schovává nyní kotouč před Matthiasem Weinhandlem.
     
    17:46
    Početní výhoda Petrohradu pomalu končí, ale na modré operují Kolcov s Denisovem. Na Lassilu létá jedna střela za druhou.
     
    16:58
    Na trestné lavici se tak opět objevuje Simon, ale s ním i domácí hráč takže poměr hráčů na ledě se měnit nebude.
     
    16:34
    Petrohrad teď zamkl svého soupeře před vlastní brankou, vedoucí gól je neskutečně nabudil. Blízko ke gólu měli Thoresen a Fjodorov. U branky domácích se strhla malá mela, nemohl tam chybět rváč Chris Simon.
     
    15:57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Chvíli po skončené přesilové hře domácích prokázal důraz před brankovištěm TONY MÅRTENSSON a i s přispěním betonu Lassily dostává puk za jeho záda. Asistence: Mattias Weinhandl, Gleb Klimenko.
     
    15:07
    Hosté nyní dokonce kombinují v útočném pásmu, takže domácí jejich branku určitě neohrozí.
     
    14:28
    Kirill Kolcov dostal puk do pásma a v zápětí i vystřelil. Puk ale opět mizí ve středním pásmu stadionu Ice Palace v Petrohradě.
     
    13:40
    Následně ovšem krosčekuje Alexej Medveděv u mantinelu svého protihráče a přesilovka SKA bude pokračovat i nadále.
     
    12:50
    Od vlastní branky zaváží puk do pásma Mårtensson, jenže jeho "švédská formace" se v pásmu opět neudržela. Novokuzněck ubránil oslabení takřka bez jediné střely domácích hokejistů.
     
    11:48
    První přesilovka Petrohradu v zápase domácím příliš nevychází. Kotouč se potuluje u mantinelu či v rozích kluziště.
     
    11:17
    Překvapivě aktivnější jsou nyní hosté i když málem se dostal do brejku Vladimír Tarasenko. Následně fauloval u mantinelu novokuzněcký Chris Simon a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    10:02
    Domácí Petrohrad je v plném počtu, ale u kotouče je stále hostující Metallurg.
     
    09:39
    Romanov pálil z pravého kruhu, ale Štěpánek schoval puk v náručí. V této přesilovce má poměrně dost práce, ale zatím podruhé neinkasoval.
     
    08:28
    V oslební se pokoušel ohrozit branku Lassily Petr Průcha, ale jeho střela šla hodně nad branku.
     
    08:10
    Petrohrad vyhazuje přes všechny čáry a osvobozuje se. Do pásma zaváží zpět kotouč Medveděv, ale zadáci SKA opět vyhazují.
     
    07:55
    Nešikovně si při bránění počínal kapitán domácích Vitalij Višněvskij a vysokou holí zranil Dmitrije Kagarlického. Dvě minuty plus deset minut osobní trest pro zkušeného zadáka. Další přesilovka pro Novokuzněck.
     
    06:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Rychlé srovnání po krásné kombinaci. Úspěšným střelcem je ALEXANDER KUČERJAVENKO. Asistence: Alexej Semjonov, Tony Mårtensson.
     
    04:58
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita díky trefě FILIPPA METLJUKA od modré čáry. Asistence: Stanislav Romanov.
     
    04:25
    Jediný, kdo prozatím střílel na Štěpánka je Alexej Medveděv. Ovšem Petrohrad se poměrně snadno brání. Nyní Metallurg rozestavil tradiční přesilovkové postavení v útočném pásmu.
     
    03:28
    Za podražení odchází na trestnou lavici petrohradský Maxim Rjabin. Novokuzněck dnes poprvé okusí početní převahu.
     
    03:05
    Domácí Monachov se prodral po levém křídle a Lassila musel přikrýt kotouč před dorážejícím hráčem Petrohradu. Je přerušená hra.
     
    01:50
    Novokuzněck zatím Jakuba Štěpánka v domácí bráně neprověřil. Zato SKA se tlačí do zakončení poměrně často. Nyní střílel na Lassilu Něprjajev, ovšem nepřesně.
     
    00:16
    V první šanci zápasu se objevili domácí hrající v modrých dresech, konkrétně Petr Průcha. Následně přerušil hru hostující Romanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za malou chvíli uvidíme duel druhého nejlepšího celku KHL a vedoucího týmu Západní konference, SKA Petrohrad, proti Metallurgu Novokuzněck, který je na deváté příčce Východní konference.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Štěpánek, Ježov - Kolcov, Kalinin - Pervyšin, Denisov - Višněvskij, Vorobjov - Grebeškov, Semjonov - Thoresen, Afinogenov, Průcha - Weinhandl, Mårtensson, Klimenko - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Kučerjavenko, Rjabin, Tarasenko. Trenér: Miloš Říha.

    Metallurg Novokuzněck: Lassila, Lazušin - Loginov, Sopel - Kuklev, Välivaara - Romanov, Metljuk - Kanarskij, Arzamascev - Slepyšev - Kuzmin, Brylin, Vyglazov - Kosurov, Medveděv, Golovin - Bumagin, Robitaille, Kagarlickij - Kurjopanov, Simon. Trenér: Anatolij Jemelin.

    Rozhodčí: Nalivajko, Ščeňjov - Goljak, Dedulja.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 7. Kučerjavenko (Semjonov, Mårtensson), 16. Mårtensson (Weinhandl, Klimenko), 29. Tarasenko (Kučerjavenko), 31. Fjodorov (Monachov), 55. Thoresen (Afinogenov, Kolcov) - 5. Metljuk (Romanov), 28. Simon (Arzamascev, Välivaara)


    SKA Petrohrad: Štěpánek, Ježov - Kolcov, Kalinin - Pervyšin, Denisov - Višněvskij, Vorobjov - Grebeškov, Semjonov - Thoresen, Afinogenov, Průcha - Weinhandl, Mårtensson, Klimenko - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Kučerjavenko, Rjabin, Tarasenko. Trenér: Miloš Říha.
    Metallurg Novokuzněck: Lassila, Lazušin - Loginov, Sopel - Kuklev, Välivaara - Romanov, Metljuk - Kanarskij, Arzamascev - Slepyšev - Kuzmin, Brylin, Vyglazov - Kosurov, Medveděv, Golovin - Bumagin, Robitaille, Kagarlickij - Kurjopanov, Simon. Trenér: Anatolij Jemelin.

    Rozhodčí: Nalivajko, Ščeňjov - Goljak, Dedulja
    bahis siteleri