Nijmegen – Groningen 4:0 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
4:0 (2:0)
FC Groningen
Sobota 25.02.2012, 20:45 • McDOS Goffertstadion, Groningen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Nijmegen dnes vítězí naprosto po zásluze. Groningen předvedl hodně slabý výkon a domácí je přehráli prakticky ve všech činnostech. Po výhře hostů v minulém kole nad PSV 3:0 se očekávala od Groningenu úplně jiná hra. Dvě branky dnes zaznamenal Leroy George, po jednom gólu se prezentovali Lasse Schøne a střídající John Goossens. NEC se rázem posouvá na dvanácté místo tabulky, Groningen zůstává na osmé příčce. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (22:39:19)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    John Goosens ale branku netrefil a sudí píská konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se snaží alespoň o čestný úspěch, ale ani ten jim není přán. Obránci Nijmegenu si dobře zakombinovali ve vlastní šestnáctce a nakonec rozjeli pěknou akci přes Nijlanda, který dotáhl míč až k bráně Luciana. Hostující zadáci jej zfaulovali takže ještě uvidíme jeden přímý kop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou nakonec jen dvě minuty. Více není třeba, utkání je již rozhodnuto. Nijmegen bude navíc zahrávat rohový kop.
     
    90
    Dělovka Johna Goosense z pravé strany z voleje končí pravděpodobně až za zadní tribunou domácího stadionu. Střela nemohla ani náhodou ohrozit Luciana Da Silvu.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Pastoora. Vynikajícím výkonem se dnes prezentoval Leroy George. Na jeho místo nastoupil Stefan Nijland.
     
    86
    Vypadalo to na jasnou branku, ale Suk byl pravděpodobně v ofasajdu. Střílející Texeira dal sice pěkný gól k pravé tyči, ale sudí nakonec ukazují, že naplatí. Stav tedy zůstává 4:0 pro NEC.
     
    85
    Hyun Jun Suk posunul balon na Dušana Tadiće, jenž krásnou ranou trefuje jen obránce Nijmegenu. Bude následovat alespoň rohový kop.
     
    83
    Utkání se chýlí k závěru a domácí předvádějí pohodový výkon, který prozatím korunovali čtyřmi brankami. Výkon Groningenu je doslova tragický, takovýmto výkonem jen těžko může pošilhávat po Evropské lize.
     
    82
    Druhá domácí změna hráčů je na světě. Melvin Platje nastupuje, ze hřiště mizí Génaro Zeefuik.
     
    81
    Korejec Suk fauluje zezadu Nuytincka, ale žlutou kartu neuvidí, i když by si to domácí obránce přál. Na hrací plochu se za malou chvíli podívá Melvin Platje.
     
    79
    Obránce Van Dijk zakopává bezhlavě na další rohový kop. Ten zahrává tradičně Koolwijk, ale Groningen se osvobozuje. Statistika rohů je téměř neuvěřitelná: 10:0 pro domácí.
     
    77
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Zeefuik si ekvilibristicky pohrál s míčem na půlce, poslal balon do strany na Leroy George. Ten si pohrál s obránci i gólmanem Lucianem a kutálející míč do brány ještě dorazil JOHN GOOSSENS, jenž mu tak trochu kazí radost z hattricku.
     
    77
    Domácí se již lehce zatáhli do defenzivy, což znamená míč na kopačnách Groningenu, ale také šance na rychlé brejky.
     
    76
    Nejspíše ještě frustrovaný předchozím zákrokem, ošklivě fauluje zazadu Kevina Conboye Srb Dušan Tadić. Po právu vidí žlutou kartu.
     
    74
    Tentokrát leží na zemi Tadić když jej před chvílí nabral zezadu záložník Koolwijk. Trenér hostů Pieter Huistra se hodně zlobí a vyčinil nyní čtvrtému rozhodčímu u střídaček.
     
    72
    Nijmegen si dělá v šestnáctce Groningenu co chce. George a Zeefuik si několikrát vyměnili míč prakticky bez pozornosti obrany hostí. Míč ale končí v zámezí a bude se kopat roh.
     
    72
    Korejec Hyun Jun Suk se v šestnáctce zkácel k zemi, ale rozhodčí Bas Nijhuis neviděl důvod pískat nedovolený zákrok. Sporný okamžik, hosté jsou hodně rozladěni.

    Tomáš Martínek

    Branky: 21. George, 32. Schøne, 64. George, 77. Goossens

    Karty:   57. Keurntjes (GRO), 76. Tadić (GRO)


    NEC Nijmegen: Babos - Conboy, Nuytinck, Van Eijden, Will - Koolwijk, Schøne, Vadócz - George (87. Nijland), Zeefuik (82. Platje), Foor (71. Goossens). Trenér: Alex Pastoor.
    FC Groningen: Luciano - Keurntjes, Kwakman (46. Van Dijk), Ivens, Hiariej - Andresson, Bacuna, Kieftenbeld (61. Enevoldsen) - Tadić, Texeira, Suk. Trenér: Pieter Huistra.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis

    Diváci: 11853
    bahis siteleri