Nijmegen – Groningen 4:0 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
4:0 (2:0)
FC Groningen
Sobota 25.02.2012, 20:45 • McDOS Goffertstadion, Groningen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Nijmegen dnes vítězí naprosto po zásluze. Groningen předvedl hodně slabý výkon a domácí je přehráli prakticky ve všech činnostech. Po výhře hostů v minulém kole nad PSV 3:0 se očekávala od Groningenu úplně jiná hra. Dvě branky dnes zaznamenal Leroy George, po jednom gólu se prezentovali Lasse Schøne a střídající John Goossens. NEC se rázem posouvá na dvanácté místo tabulky, Groningen zůstává na osmé příčce. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (22:39:19)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    John Goosens ale branku netrefil a sudí píská konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se snaží alespoň o čestný úspěch, ale ani ten jim není přán. Obránci Nijmegenu si dobře zakombinovali ve vlastní šestnáctce a nakonec rozjeli pěknou akci přes Nijlanda, který dotáhl míč až k bráně Luciana. Hostující zadáci jej zfaulovali takže ještě uvidíme jeden přímý kop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou nakonec jen dvě minuty. Více není třeba, utkání je již rozhodnuto. Nijmegen bude navíc zahrávat rohový kop.
     
    90
    Dělovka Johna Goosense z pravé strany z voleje končí pravděpodobně až za zadní tribunou domácího stadionu. Střela nemohla ani náhodou ohrozit Luciana Da Silvu.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Pastoora. Vynikajícím výkonem se dnes prezentoval Leroy George. Na jeho místo nastoupil Stefan Nijland.
     
    86
    Vypadalo to na jasnou branku, ale Suk byl pravděpodobně v ofasajdu. Střílející Texeira dal sice pěkný gól k pravé tyči, ale sudí nakonec ukazují, že naplatí. Stav tedy zůstává 4:0 pro NEC.
     
    85
    Hyun Jun Suk posunul balon na Dušana Tadiće, jenž krásnou ranou trefuje jen obránce Nijmegenu. Bude následovat alespoň rohový kop.
     
    83
    Utkání se chýlí k závěru a domácí předvádějí pohodový výkon, který prozatím korunovali čtyřmi brankami. Výkon Groningenu je doslova tragický, takovýmto výkonem jen těžko může pošilhávat po Evropské lize.
     
    82
    Druhá domácí změna hráčů je na světě. Melvin Platje nastupuje, ze hřiště mizí Génaro Zeefuik.
     
    81
    Korejec Suk fauluje zezadu Nuytincka, ale žlutou kartu neuvidí, i když by si to domácí obránce přál. Na hrací plochu se za malou chvíli podívá Melvin Platje.
     
    79
    Obránce Van Dijk zakopává bezhlavě na další rohový kop. Ten zahrává tradičně Koolwijk, ale Groningen se osvobozuje. Statistika rohů je téměř neuvěřitelná: 10:0 pro domácí.
     
    77
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Zeefuik si ekvilibristicky pohrál s míčem na půlce, poslal balon do strany na Leroy George. Ten si pohrál s obránci i gólmanem Lucianem a kutálející míč do brány ještě dorazil JOHN GOOSSENS, jenž mu tak trochu kazí radost z hattricku.
     
    77
    Domácí se již lehce zatáhli do defenzivy, což znamená míč na kopačnách Groningenu, ale také šance na rychlé brejky.
     
    76
    Nejspíše ještě frustrovaný předchozím zákrokem, ošklivě fauluje zazadu Kevina Conboye Srb Dušan Tadić. Po právu vidí žlutou kartu.
     
    74
    Tentokrát leží na zemi Tadić když jej před chvílí nabral zezadu záložník Koolwijk. Trenér hostů Pieter Huistra se hodně zlobí a vyčinil nyní čtvrtému rozhodčímu u střídaček.
     
    72
    Nijmegen si dělá v šestnáctce Groningenu co chce. George a Zeefuik si několikrát vyměnili míč prakticky bez pozornosti obrany hostí. Míč ale končí v zámezí a bude se kopat roh.
     
    72
    Korejec Hyun Jun Suk se v šestnáctce zkácel k zemi, ale rozhodčí Bas Nijhuis neviděl důvod pískat nedovolený zákrok. Sporný okamžik, hosté jsou hodně rozladěni.
     
    71
    Poprvé střídá i domácí trenér Pastoor. Ze hřiště odchází za potlesku diváků Navarone Foor, místo něj nastupuje John Goossens.
     
    69
    Večerní zápas na stadionu McDOS Goffertstadion sleduje 11853 diváků.
     
    68
    Nijmegen je při chuti a hodlá přidat i další branky. Z dvaceti metrů napřáhl Navarone Foor, ale míč minul bránu asi o tři metry.
     
    67
    George chce hattrick, nyní se individuálně probíjel do šestnáctky jenže na poslední chvíli mu odkopl míč od nohy Keurntjes. Bude následovat rohový kop.
     
    66
    Domácí Leroy George byl udeřen do hlavy obráncem Jonasem Ivensem, který před malou chvílí chyboval a daroval NEC třetí branku. George je už ale opět na nohou a Nijmegen bude zahrávat přímý volný kop.
     
    65
    Groningen po rozehrávce má dvě dobré šance na snížení stavu, ale zadácí NEC se štěstím odkopávají. Aktivní byl především Tadić s Uruguaycem Texeirou.
     
    64
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Výkop Babose našel v nedbalkách obranu hostí. Jonas Ivens lehkovážně hlavičkoval zpět na brankáře, k míči se dostal LEROY GEORGE a "blafákem" na levou stranu zasunuje míč do prázdné brány Luciana Da Silvy.
     
    63
    Nijmegen jde do útoku, jenže Koolwijk ztrácí míč. Balon tedy míří z kopačky Bacuny na Dušana Tadiće, který se kličkou uvolňuje a tvrdě pálí na Babose.
     
    61
    Druhá změna na straně hostů. Na hrací plochu přibíhá Thomas Enevoldsen, zápas skončil pro pravého záložníka Maikela Kieftenbelda.
     
    60
    Obránce Tom Hiariej nešikovně odkopl před Georgem a Nijmegen bude vhazovat v blízkosti velkého vápna Groningenu. Centrovaný míč Georgeho ale chytá do rukavic Luciano Da Silva a rodák z brazilské Porciúnculy může uklidnit hru.
     
    58
    Leroy George byl opět blízko brance, když centrovaný míč jen o pár decimetrů hlavou minul. Po odkopu obránce Hiarieje se zahrává roh.
     
    57
    Tvrdý skluz zezadu si nyní vysloužil první žluté napomenutí v zápase. Hostující Tim Keurntjes je prvním hříšníkem utkání.
     
    56
    Fotbalisté Groningenu se dostávají čím dál více do hry, ale to je tím, že domácí již tolik netlačí na pilu a pokouší se o rychlé brejky. Zleva posílal balon do vápna Andersson, ale adresáta míč nenašel.
     
    53
    Dušan Tadić se prosmýkl kolem obránce Nijmegenu a vydal se přímo k Babosovi. Ten dobře vyrazil nohama, ale Groningen zůstane v útoku.
     
    51
    Obránce NEC Nathaniel Will teď dobře odhlavičkovával před hostujícími útočníky, kteří si naskakovali na centr Kieftenbelda. Babos tak opět nemusel zasahovat.
     
    49
    Na hrací ploše leží hráč Groningenu Petter Andersson, kterého ze zadu vzal přes nohy domácí záložník Vadócz. Po krátké pauze a ošetřování se bude pokračovat ve hře.
     
    48
    Domácí pokračují v aktivní hře. Obránci Groningenu se musí mít na pozoru, na hranici šestnáctky nyní tvrdě narazil Zeefuik.
     
    46
    Na hrací plochu přišel na druhý poločas s číslem jednadvacet Virgil Van Dijk, nahradil stopera Keese Kwakmana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou na hrací ploše a za malý okamžik začne druhý poločas. Ze zpomaleného záběru v přestávkovém programu bylo vidět, že vedoucí branka Georgeho byla pravděpodobně z ofsajdu.
     
    Domácí Nijmegen vede po zásluze 2:0, hosté se nedostali prakticky do žádné šance. Jako první zahrozil po standardní situaci stoper Van Eijden, jenž orazítkoval břevno Luciana. O chvíli později už byl úspěšnější Leroy George a vsítil první gól zápasu. Za dalších jedenáct minut zvýšil náskok Dán Lasse Schøne a NEC míří za důležitými třemi body. Druhý poločas začne zhruba ve 21:46.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Van Eijden vyhlavičkovává centr Bacuny a rozhodčí píská konec poločasu přesně po pětačtyřiceti minutách hry. Nastavovat se tedy nic nebude.
     
    44
    Schøne prostrčil míč na Koolwijka a ten nikoho v prostoru před brankářem Lucianem nenašel. Následuje další centr Conboye, ale stoper Kees Kwakman dobře vyhlavičkoval za šestnáctku. Následovala komická situace, když si před sebou odkopli míč dva středopolaři Nijmegenu.
     
    43
    Balon mají na svých kopačkách domácí a pohodlně kombinují na polovině hřiště. Z pravé strany se míč dostává doleva, tam jej ale ztrácí Koolwijk.
     
    42
    Tak nakonec ne. Stoper Bram Nuytinck vyhlavičkoval míč téměř na polovinu hřiště, takže útočné snahy hostů se nekonají.
     
    41
    Andersson posunuje míč na Dušana Tadiće a uvidíme u levé lajny standardní situaci pro Groningen. Zdá se, že Babos se konečně lehce zahřeje v domácí bráně.
     
    38
    Ofenizivní hráči Groningenu Tadić, Texeira a Suk se k míči dostávají jen sporadicky. Balon si opět bere domácí Conboy, dává míč Georgeovi a ten se dostává až na úroveň velkého vápna. Tam ale akce NEC končí.
     
    37
    Luciana Da Silvu teď dostal do úzkých Génaro Zeefuik, ale před holandským útočníkem nakonec stihl na poslední chvíli odkopnout.
     
    35
    Hosté se dostávají k míči, ale kombinují jen jejich stopeři Kwakman s Ivensem. Dále se s míčem nedostávají a to domácím hraje do karet.
     
    32
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Rodák z dánského Glostrupu LASSE SCHØNE dává druhou branku domácích přesnou ranou a Luciano nemá šanci zasáhnout. NEC hraje opravdu výborně a dvoubrankové vedení si rozhodně zaslouží!
     
    32
    Výkon Groningenu je zatím velkým zklamáním. Jejich akce končí kousek za polovinou hřiště, obrana Nijmengenu v čele s brankářem Gáborem Babosem zatím neměla práci.
     
    30
    Schøne zatočil z pravé strany míč do velkého vápna a hlavičkující Conboy alespoň vybojoval rohový kop. Bude to již šestý roh pro domácí, hosté nemají ani jeden.
     
    29
    K míči se postavil Conboy a Luciano Da Silva opět vyrážel těžký míč letící přesně k pravé tyči.
     
    28
    Domácí fotbalisté vynikají ve všech herních činnostech. Zeefuik se snažil hlavičkou probít, ale nestačil dobře zakončit. V zápětí byl faulován asi pětadvacet metrů od branky Luciana Navarone Foor a bude se zahrávat standardní situace pro domácí Nijmegen.
     
    26
    Hosté dělají velké chyby, jejich kombinace nemají přesnost a centrované míče také nenachází své adresáty. NEC se tak řítí díky Georgeho do další šance. Dlouhý aut bude vhazovat Kevin Conboy.
     
    24
    Tadiće u levé lajny fauloval domácí zadák Nathaniel Will. Přesto se Groningen nedostává dále a po rychlých přihrávkách byl ve stoprocentní šanci na penaltovém puntíku dánský špílmachr Lasse Schøne. Jeho střela z voleje ale míří asi tři metry nad branku.
     
    23
    Hra se nyní lehce kouskuje, hostující Petter Andersson se chytá za tvář, zřejmě dostal nechtěný úder do úst od Vadócze.
     
    21
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Další šance domácích již je ale proměněna. Navarone Foor vybojoval míč ve středu hřiště a krásně jej předložil LEROY GEORGEOVI. Ten prostřelil Luciana mezi nohy a posílá domácí do vedení!
     
    20
    Nápor NEC je nyní drtivý, další roh po kterém si stahuje míč do rukavic Luciano. Ten nyní drží šance svého týmu.
     
    19
    Nijmegen ohrozik Luciana další dalekonosnou ranou a byl u toho opět Zeefuik. Konečky prstů dokázal Brazilský brankář míč vyrazit alespoň na roh.
     
    18
    Po faulu hostů zahrával standardní situaci z pravé strany šestnáctky Ryan Koolwijk. Míč se snesl opět k Foorovi, jehož ránu k tyči na poslední chvíli odhlavičkovalKwakman. O pár sekund později měl další obrovskou šanci Génaro Zeefuik, ale je z toho jen rohový kop!
     
    17
    Kevin Conboy si krásně narazil s Georgem a poslal zleva nadýchaný míč na Navarone Foora. Ten hlavičkoval nepřesně i když byl na úrovni penalty úplně osamocen.
     
    15
    Trenér Alex Pastoor zatím může být s výkonem svých hráčů spokojen, za první čtvrthodinu se fotbalisté Groningenu nedostali prakticky do velkého vápna Babose.
     
    13
    Hlavička Van Eijdena, který před chvílí trefil břevno, ale letí dobré dva metry vedle levé tyče Luciana.
     
    13
    Groningen je u míče a centruje balon do šestnáctky. Toto jsou zatím jediné pokusy hostí dostat se k brance Babose, leč balon obvykle hráče hostů nenachází. Na druhé straně se dostává k rohu Koolwijk.
     
    11
    Zblokovaná střela Krisztiána Vadócze zpoza šestnáctky lehce přeletěla břevno branky Groningenu. Sudí ale nepochopitelně ukazuje na odkop od branky a Maďar se hodně zlobí.
     
    10
    Akce domácích po pravé straně skončila u rohového praporku, tam si ale dobře počínal zadák Tim Keurntjes. Balon posílá na střed hřiště odkud letí míč "zadarmo" až k nohám brankáře Babose.
     
    8
    I Groningen se dostává k míči. U pravé čáry jej ale ztratil Maikel Kieftenbeld a tak bude míč zpět do hry vhazovat obránce NEC Kevin Conboy.
     
    7
    Stoper Rens Van Eijden si naskočil na centrovaný míč po standardní situaci Nijmegenu a orazítkoval břevno Lucianovy branky!
     
    6
    Další průnik NEC, Leroy George se dobře uvolnil na levé straně hřiště ovšem jeho centr skončil jen v rukavicích Luciana. Domácí mají zatím více ze hry a Groningen se kromě jediné standardní situace zatím nedostal k přímému ohrožení Gábora Babose.
     
    6
    Špílmachr domácích Lasse Schøne ztratil na středu hřiště míč, ale z následné akce si musel hodně hluboko do středu hrací plochy vyběhnout brankář Luciano Da Silva. Vše ale s trochou štěstí zvládl.
     
    4
    Po faulu na Ivense uvidíme standardní situaci pro Groningen. Míč ovšem do pokutového území nedoputoval a tak může na druhou stranu uhánět George.
     
    3
    Míč mají stále ve své moci domácí fotbalisté. Dlouhý nákop sice hledal Leroy George, ale obránce Hiariej jej dobře zblokoval. Míč si proto snadno stáhl gólman Luciano.
     
    1
    Míč se pohybuje ve středu hřiště a do první akce se vrhli domácí hráči. Génaro Zeefuik se ale dopustil faulu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči i rozhodčí jsou připraveni v útrobách stadionu McDOS Gofferstadion, aby vstoupili na hrací plochu. Domácí mají své tradiční zeleno-červeno-černé kombinace dresů a trenýrek, hosté přijeli do Groningenu v celé bílé kombinaci.
     
    Utkání dnes nabídne souboj Nijmegenu s Groningenem, dvou týmů s opačnými ambicemi. Domácí NEC je v tabulce až na čtrnáctém místě a bojuje o záchranu. Navíc v posledních třech utkáních svěřenci trenéra Pastoora prohráli, takže dnes se budou chtít zvednout ode dna tabulky.

    Naopak FC Groningen by rád promluvil do bojů o "pohárovou Evropu". V tabulce se nachází na osmé příčce a má stejně bodů jako Vitesse Arnheim. V prvním letošním vzájemném zápase Groningen jen remizoval na domácím stadionu s Nijmegenem 3:3 když se hattickem prezentoval Uruguayec Texeira.
     
    Úvodní sestavy:

    Nijmegen EC: Babos - Conboy, Nuytinck, Van Eijden, Will - Koolwijk, Schøne, Vadócz - George, Zeefuik, Foor. Trenér: Alex Pastoor.

    FC Groningen: Luciano - Keurntjes, Kwakman, Ivens, Hiariej - Andresson, Bacuna, Kieftenbeld - Tadić, Texeira, Suk. Trenér: Pieter Huistra.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Martínek

    Branky: 21. George, 32. Schøne, 64. George, 77. Goossens

    Karty:   57. Keurntjes (GRO), 76. Tadić (GRO)


    NEC Nijmegen: Babos - Conboy, Nuytinck, Van Eijden, Will - Koolwijk, Schøne, Vadócz - George (87. Nijland), Zeefuik (82. Platje), Foor (71. Goossens). Trenér: Alex Pastoor.
    FC Groningen: Luciano - Keurntjes, Kwakman (46. Van Dijk), Ivens, Hiariej - Andresson, Bacuna, Kieftenbeld (61. Enevoldsen) - Tadić, Texeira, Suk. Trenér: Pieter Huistra.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis

    Diváci: 11853
    bahis siteleri