Pardubice – Brynäs 6:2 (kon.) | Plzeň – Kärpät 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Hamburg 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Luleå 2:6 (kon.) | Chomutov – Linköping 3:4 (po s.n.) | HC Slovan – JYP 5:0 (kon.)
Liberec – Djurgården 6:2 (kon.) | Bern – TPS 1:4 (kon.) | Sparta – HV71 2:7 (kon.)
Salzburg – Eisbären 1:4 (kon.) | Vienna Capitals – Kuopio 5:3 (kon.) | Ingolstadt – Frölunda 8:5 (kon.)
Zug – Jokerit 4:1 (kon.) | Fribourg – Tappara 2:3 (po s.n.) | Zürich – IFK Helsinky 3:1 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
6:2 (0:1, 4:1, 2:0)
Brynäs IF
Pátek 24.08.2012, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pěkný den z ČEZ Areny! Vítejte u utkání European Trophy mezi domácí HC ČSOB Pojišťovnou Pardubice a hosty Brynäs IF.
     
    K vidění bude střet aktuálních mistrů z dvou krajin. Český zástupce z Pardubic jde do letošní sezony bez dvou dlouholetých opor, když tým opustili útočníci Petr Koukal a Jan Kolář, kteří zamířili do Nižněkamsku. Jejich místa by měli zaplnit Pavel Brendl s Kristopherem Beechem. I Brynäs už v letošní sezoně nemůže počítat s velkou oporou. Tou byl stále teprve jednadvacetiletý supertalent Jakob Silfverberg, který v mistrovské sezoně získal ocenění pro nejlepšího hráče Elitserien, jenž zamířil do Ottawy Senators.
     
    Nyní už k dosavadním výsledkům v European Trophy. Domácí výběr koučů Hynka a Lubiny zahájil obhajobu skvělého pátého místa ve Finsku, kde nejprve čelil v pátek Tappaře Tampere, které podlehl 4:1. O dva dny později Pardubice otočily nepříznivý vývoj v utkání s TPS Turku, a po brankách Somíka, Benáka, Cetkovského a Brendla zvítězily 4:2.
     
    Brynäs se naproti tomu střetl v domácí Läkerol Areně se zástupci švýcarského hokeje. V prvním klání tým kouče Tommyho Jonssona porazil v pátek po vyrovnaném průběhu HC Fribourg-Gottéron 4:2. Sobota poté znamenala smolnou prohru po nájezdech s SC Bern, když vítězství domácím nejprve uzmul pouhých jednadvacet vteřin před koncem třetí třetiny svou trefou Gardner, aby poté ten samý hráč rozhodl v nájezdech.
     
    Tabulka Východní divize European Trophy (po dvou odehraných kolech)

    1. Tappara Tampere (FIN) - 6 bodů - 11:3 skóre
    2. Djurgårdens IF (SWE) - 6 bodů - 5:1
    3. Brynäs IF (SWE) - 4 body - 7:6
    4. TPS Turku (FIN) - 3 body - 7:6
    5. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (CZE) - 3 body - 5:6
    6. Bílí Tygři Liberec (CZE) - 3 body * - 9:15
    7. SC Bern (SWI) - 2 body - 5:7
    8. HC Fribourg-Gottéron (SWI) - 0 bodů * - 5:10


    * - Bílí Tygři Liberec a HC Fribourg-Gottéron již mají odehrány tři duely.
     
    Dnešní klání tak určitě nabídné zajímavou podívanou. V domácí sestavě bude zajímavé sledovat, jak a jestli se prosadí dvě nové tváře v první formaci Pavel Brendl a Kristopher Beech. Brynäs na straně druhé nabídne šikovného Johana Harja, zkušeného obránce Sundqvista, nebo velmi talentovaného Calle Järnkroka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí, Píša, Ďaloga, Sičák, Kolář, Benák, Vašíček, Drtina – Somík, Beech, Brendl – Starý, Zohorna, Šagát – Buchtele, Kousal, Nahodil – Cetkovský, Nosek, Semorád.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    Brynäs IF: J. Johansson (Holmqvist) – Hellström, Gunderson, Sundqvist, Berglind, Persson, Lööf, Djoos – Granström, Entefeldt, Ollas – Harju, Järnkrok, Molin – Lauritzen, Nordqvist, Widing – M. Johansson, Lindholm, Thuresson.

    Trenéři: Tommy Jonsson, Janne Larsson a Gunnar Persson

    Rozhodčí: Hradil, Husička - Kis, Novák.
     
    Obě mužstva již přijíždějí na ledovou plochu, a tak již první domácí duel Pardubic v European Trophy 2012 za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    A hned jako první se do útoku hnal domácí tým. Ten se však zásluhou Somíka prvního ohrožení branky nedočkal. Po jeho navezení puku do třetiny totiž o něj přichází.
     
    00:40
    Teď už to bylo o mnoho lepší! Z levé strany našel Zohorna přesným pasem Sičáka, který střelou bez přípravy řádně vyzkoušel Jonase Johanssona v brance Brynäsu. Ten se dobře přesunul k levé tyči a vyráží.
     
    01:50
    Na straně druhé toho hosté moc nevymysleli. Naopak po úmyslném ofsajdu Hellströma se bude vhazovat v jejich třetině.
     
    02:06
    Brynäs právě vstřelili branku!
    Jenže nyní již znamená jejich první střelecký pokus branku. Okénko v domácí obraně viděl dobře Johansson, který od pravého mantinelu našel před brankou zcela volného ANDREASE THURESSONA, jenž před Růžičkou zachoval klid a přízemním pokusem ho bez problémů překonává. Asistence: Martin Johansson.
     
    03:23
    Pardubický tým se snaží o odpověď, ale jeho nepřesná kombinace v útočné třetině jej dostává ze střeleckých pozic.
     
    04:20
    Šagát chyboval ve vlastní třetině, kde doslova namazal na Molina. Ten prošel na levé křídlo, odkud vypálil na Martina Růžičku. Domácí brankář puk pouze ztlumil, a ten se tak za ním kutálel do opuštěné klece. Na poslední chvíli ho odvrací bek Kolář.
     
    05:18
    Zakončení na Johanssona vyprodukoval z mezikruží Nahodil, ale ani nadvakrát neuspěl. Brynäs si navíc zahraje přesilovou hru, jelikož to s důrazem přehnal Jan Buchtele, který vidí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    05:56
    Z levého křídla pálil v útočné třetině Brynäsu volný Johan Harju. Růžička pohotově zasahuje a domácím se posléze daří vyhodit kotouč z obranného pásma.
     
    06:39
    Znovu připravený Růžička. Tentokrát domácí brankář dobře vyrazil ránu Widinga.
     
    07:00
    A na straně druhé tu byl brejk dva na jednoho. Ten však bohužel pro domácí neprovedl dobře Píša, jehož nahrávku na pravou stranu zastavil jeden z beků Brynäsu IF.
     
    07:26
    Pardubický tým již hrál v plném počtu, když se po levém křídle jejich obranného pásma prohnal M. Johansson. Naštěstí pro domácí však jeho rána končí těsně nad.
     
    08:05
    Šance hostů! Po nahrávce z pravé strany zkoušel pálit na Růžičku volný Johan Harju, ale tomu se nakonec nepovedlo vážněji ohrozit branku, jelikož mu puk ideálně nesednul a rána tak nebyla razantní.
     
    09:02
    Píšův pokus z pravé strany hostující brankář Jonas Johansson bez větších potíží vyráží na zadní mantinel.
     
    10:15
    Gunderson zkoušel od útočné modré ještě vyšperkovat akci zajímavou nahrávkou, ale tu zastavil Nahodil a do útoku šel tým Pardubic. Domácí forvard byl poté lehce přidržen, ale sudí vylučovat nebude.
     
    10:51
    Vylučuje se totiž až teď. A znovu bude na programu přesilovka Brynäsu IF. Dvě minuty vidí za nedovolené bránění Jiří Cetkovský.
     
    11:17
    Nedorozumění hostů v útočném pásmu znamená, že Järnkrok musí zakládat útočnou akci až ze středního pásma.
     
    11:44
    Skvělý Růžička! Chytrá kombinace hostů šla z pravé strany přes Harja až na hůl Calle Järnkroka. Ten bez přípravy pálil na domácí svatyni, kde se však stačil přemístit Martin Růžička, který betony prudký projektil chytá.
     
    12:26
    Buchteleho výpad v oslabení zastavuje dobrým obranným zákrokem Dennis Persson.
     
    12:54
    Oba celky již hrají v plném počtu, ale i tak se bude vhazovat na polovině Pardubic, a to za zakázané uvolnění.
     
    13:29
    Noskova rána z otočky ještě Johanssona v brance Brynäsu neohrozila, ale puk se dostal na Semoráda, a ten už to provedl pro domácí lépe. Snažil se zpoza branky zasunout puk za brankáře hostů, ale ten s pomocí betonu a lapačky puk chytá.
     
    14:03
    Nordqvist dobře prošel domácí obranou, ale jeho následná nahrávka na Lauritzena nevyšla. Byla sice myšlena dobře, jenže o pár centimetrů na ní druhý jmenovaný nedosáhl.
     
    16:07
    Drtina zpoza vlastní branky hledal rozjetého Semoráda, ale ten se k puku nedostal. Ten tak končí až u brankáře Jonase Johanssona.
     
    16:30
    Do zakončení se teď dostal domácí bek Vašíček, který pálil z mezikruží. Branku však ze slušné pozice netrefuje.
     
    16:52
    První přesilovka Pardubic. Brynäs IF hrál v šesti mužích, a tak dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Trest odsedí Emil Molin.
     
    17:20
    Domácím se však zatím v útoku nedaří. Tento fakt potvrzuje zakázané uvolnění ve vlastní přesilové hře. Vhazuje se po levici brankáře Růžičky.
     
    17:56
    Brendl dobře zapracoval u levého mantinelu a našel Píšu. Ránu domácího kapitána z pravé strany vyráží brankář Johansson mimo svou branku.
     
    18:20
    Sičák velmi chytře místo plánované střely našel Starého, který zakončoval z pravé strany, jenže jeho pokus končí na dobrém zákroku Johanssona!
     
    19:06
    Jen co domácí tým skončil přesilovou hru, už bude hrát v oslabení. Ve vlastní třetině se totiž sekání provinil Tomáš Zohorna, což znamená dvě minuty za katrem.
     
    19:21
    Hosté okamžitě tlačí domácí do hluboké defenzívy v obranném pásmu. Teď se však provinili hrou v brankovišti a to je vyhání do střední třetiny.
     
    19:45
    Kolář vyhazuje z obranného pásma, a tak se Pardubice v první třetině již ubrání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Brynäs IF byl v první třetině aktivnějším celkem a po zásluze vede o jednu branku. Tu vstřelil již ve třetí minutě po okénku v domácí obraně Thuresson. Domácí výběr se do šancí dostal až v závěru, kdy měl přesilovou hru. Johansson ale v brance pracuje zatím na jedničku, a tak drží čisté konto. Druhá třetina začne pravděpodobně v 17:49.
     
    Druhá část začne pokračující přesilovkou hostů. Na trestné lavici bude ještě něco přes minutu sedět domácí forvard Zohorna.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Pardubicím se v oslabení daří držet puk daleko od své branky. Beech posunul na Kočího, který z levé strany dokonce ohrozil brankáře Johanssona. Ten v klidu vyráží.
     
    21:15
    Domácí tým již hrál v plném počtu, když se do jeho obrany pustil Järnkrok. Jeho tečovaná rána končí v ochranné síti nad brankou Martina Růžičky.
     
    21:39
    Šance domácích! Třetí útočná formace se dobře pohybovala v útočné třetině a puk se dostal na Nahodila. Ten místo rány ještě hledal Buchteleho, který ale bohužel pro Pardubice na puk nedosáhl.
     
    22:05
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Cetkovský ve středu hřiště posunul kotouč na ROBERTA KOUSALA. Domácí mladík se parádně rozjel a před brankářem Jonasem Johanssonem nádherně zavěšuje kotouč pod horní tyč. Nádherná akce domácího talentu vyrovnává stav. Asistence: Jiří Cetkovský a Lukáš Nahodil.
     
    22:51
    Brynäs právě vstřelili branku!
    Vyrovnaný stav však netrvá ani minutu. Útočník Lindholm úspěšně navezl touš do útočné třetiny, kde jej přenechal na JONATHANA GRANSTRÖMA, který si jej nejprve zpracoval a poté ranou k pravé tyči překonal Růžičku. Asistence: Elias Lindholm.
     
    23:48
    Přesilovka pro Pardubice. Victor Berglind vidí dvě minuty za sekání.
     
    24:10
    A málem se znovu měnil stav! Od modré vypálil bek Jan Kolář a jeho pokus se zastavil na pravé tyči hostující branky! Jonas Johansson na puk vůbec neviděl a zasáhnout by nestačil.
     
    25:31
    Velký závar před brankou Brynäsu! Po ráně Sičáka tečoval puk Starý, ale Johansson dokázal zakročit. Poté pálil dělovkou Brendl, ale ten brankový prostor netrefil. Přesto tu je pro domácí dobrá zpráva. Hellström vidí dvě minuty za krosček, a tak uvidíme krátkou přesilovku 5/3.
     
    25:56
    Brynäs již hrál ve čtyřech mužích, když se do zakončení dostal z pravé strany domácí forvard Starý. Brankář hostů připraven a touš chytá do lapačky.
     
    27:00
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Vytrvalý tlak domácích znamená v závěru přesilové hry vyrovnání! Beech zpoza branky našel volného Somíka, který bez přípravy vypálil na branku, ale Johansson fantasticky vyrazil. Bohužel pro hosty jen na hůl volného VÁCLAVA KOČÍHO, který z bezprostřední blízkosti dokázal kotouč dopravit do odkryté klece. Asistence: Radovan Somík a Kristopher Beech.
     
    27:42
    Tlak Pardubic pokračuje i po vyrovnání a nyní bude podpořen přesilovou hrou. Daniel Widing totiž vidí dvě minuty za hákování.
     
    28:06
    Brynäs se však zatím brání výborně a drží puk na svých hokejkách.
     
    28:27
    Teď dokonce mohl Ollas ohrozit domácí branku, ale v defenzívě dobře zapracoval Brendl.
     
    28:54
    A Pavel Brendl opět v akci. Dvě jeho rány však míří těsně mimo branku.
     
    29:06
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Přesilovka využita, domácí tým jde poprvé v utkání do vedení. Kombinace v útočném pásmu se dostala na modrou čáru, od které pálil na Johanssona Píša. Ránu kapitána Pardubic dokázal v předbrankovém prostoru výborně tečovat MARTIN ŠAGÁT, který puk poslal přímo mezi betony brankáře Brynäsu. Asistence: Aleš Píša a Tomáš Zohorna.
     
    29:54
    Výběr koučů Hynka a Lubiny byl opět v útočném pásmu, ale následoval brejk hostů a velká šance. Tu přivezl do pásma Daniel Widing, který z pravé strany ujížděl na Růžičku. Naštěstí pro domácí ale neuspěl, když míří mimo branku.
     
    30:16
    Po delší době uvidímě přesilovou hru i na straně hostů. Dvě plus deset minut vidí za úder do oblasti hlavy a krku Jan Kolář.
     
    31:06
    Domácí se dobře brání a navíc mohla přijít i jejich čtvrtá branka v druhé třetině. Za tou šel dobře naladěný Šagát, ale jeho pokus zastavuje brankář Johansson.
     
    31:51
    Další nepovedená kombinace hostů znamená další vyhození Pardubic.
     
    32:15
    Tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice již hraje v plném počtu.
     
    32:43
    Beech ve středu hřiště nepřevzal ideálně puk a do útoku šel Brynäs IF. Ten zahrozil v podobě Calle Järnkroka, který nebezpečně pálil z levého křídla. Růžička velmi dobře vyráží jedovatý pokus nad svoji klec.
     
    33:29
    Řada nepřesností na obou stranách dostává k puku tým Pardubic.
     
    33:41
    Za dlouho nahrávkou do útočného pásma domácích se dral Zohorna, ale pár centimetrů mu k úspěšnému převzetí chybělo, a tak končí puk v lapačce Johanssona.
     
    34:22
    Buchtele z pravé strany šel důrazně za zakončení, a to se mu málem vyplatilo. Jeho rána končí těsně mimo.
     
    34:30
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pohádková třetina domácí pokračuje a přináší čtvrtou branku! Po nahrávce od Buchteleho se k puku v útočném pásmu dostal LUKÁŠ NAHODIL. Domácí útočník krásně projel před branku, kde si položil brankáře Jonase Johanssona a prudkou ranou pod horní tyč mu nedal šanci. Asistence: Jan Buchtele.
     
    34:30
    Brynäs IF si vybírá oddechový čas.
     
    35:35
    Nosek navezl podél levého mantinelu puk do útočného pásma, kde však upadl a v leže o kotouč přichází.
     
    35:49
    Jonase Johanssona v brance Brynäsu vyzkoušel krátkým švihem Brendl, ale hostující brankář je připraven a vyráží.
     
    36:15
    Na straně druhé míří po rychlém brejku hostí jen těsně nad branku Lauritzen.
     
    36:49
    Píšova rána o pár vteřin později končí ve výstroji připraveného brankáře Brynäsu IF.
     
    37:10
    Zohorna našel zpoza branky volného Jana Starého, který svým typickým švihem pálí těsně nad Johanssonovu klec.
     
    38:08
    Zakázané uvolnění HC ČSOB Pojišťovny Pardubice stěhuje hru před Růžičku. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    38:42
    Dobré napadání hostů v útočné třetině nakonec k zisku kotouče nevedlo, a tak může domácí Buchtele nahodit ze středího pásma před branku.
     
    39:35
    Převahu hostující druhé útočné formace v čele s Järnkrokem znamená přesilovku pro Brynäs. Pavel Brendl vidí dvě minuty za hákování.
     
    39:51
    Nahození od modré čáry v podání Gundersona domácí brankář Růžička viděl a pohodlně ho ukrývá ve své výstroji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Parádní třetina domácích znamená otočení výsledku a navíc slibný dvoubrankový náskok. Nejprve sice na vyrovnání Kousala navázal hostující Granström, jenže poté přišla branka Kočího a Brynäs se dostal ze hry. Na 3:2 přidal tečí Šagát a zatím nejhezčí branku Lukáš Nahodil, který si položil Johanssona a prudkou ranou pod horní tyč upravil na prozatimních 4:2. Třetí třetina pravděpodobně začne v 18:43 a doufejme, že naváže na zatím výbornou hokejovou podívanou v ČEZ Areně.
     
    A i třetí třetina začne pro domácí výběr v oslabení. Ještě skoro celý trest si prosedí na trestné lavici za hákování Pavel Brendl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Slušnou akcí se ukázal hostující Jespen Ollas. Ten ukázal kvalitní kontrolu puku a v útočné třetině i střelu. Tu Růžička nejprve vyrazil, aby poté chytil do lapačky opakovanou ránu hostujícího útočníka.
     
    41:11
    Marek Ďaloga se dostal ve vlastní třetině k puku a okamžitě jej vyhazuje do útočné třetiny.
     
    41:36
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice již hraje v plném počtu.
     
    42:33
    Pěkně to zkusil podél pravého mantinelu Tomáš Nosek. Ten najel až před Johanssona, kde se pokusil z těžkého úhlu propasírovat touš za jeho záda. Hostující brankář ale udržel puk před brankovou čárou.
     
    44:00
    Růžička dobře zakročil pro puku za vlastní brankou a rozjel útočnou akci Pardubic.
     
    44:27
    A ta nakonec v útočném pásmu přináší výhodu přesilové hry. Calle Järnkrok vidí dvě minuty za hákování.
     
    44:37
    Píšův pokus z pravé strany udržel Jonas Johansson ve své výstroji, a tak se dorážející Beech k puku nedostal.
     
    45:22
    Přesilovka Pardubic zatím není hrána zle, ale přesto mohla přijít snižující trefa. Z bezprostřední blízkosti zakončoval na Růžičku Sebastian Entefeldt, ale domácí brankář byl u své tyčky včas a dokázal vyrazit.
     
    46:20
    Do rány z pravé strany vložil hůl Tomáš Zohorna a po jeho teči končí touš jen těsně nad brankou Johanssona. Toto mohla být moc pěkná branka domácího forvarda.
     
    46:30
    Hosté Brynäs IF již hrají v plném počtu.
     
    47:47
    Kočího pokus sice Johansson pouze vyrazil, ale i tak to pro domácí nakonec dopadlo celkem dobře. Dvě minuty totiž vidí za držení hole Jörgen Sundqvist.
     
    48:15
    Šance na druhé straně. V brejku však nedokázal Entefeldt trefit ideálně, a tak branka ohrožena není. Přesto všechno se počet hráčů na obou stranách vyrovná. Dvě minuty vidí za držení protihráče Václav Kočí.
     
    49:19
    Brynäs IF zakládá útočnou akci zpoza vlastní branky.
     
    49:25
    Ta se však nepovedla a končí zakázaným uvolněním, po kterém se bude vhazovat po pravici brankáře Jonase Johanssona.
     
    49:47
    Hosté již hrají v plném počtu a začíná jim krátká přesilovka.
     
    50:18
    Jenomže ta k žádnému ohrožení branky nevedla, a tak už je i ona u konce. Pardubice v plném počtu.
     
    50:47
    V obranném pásmu Brynäsu teď hrozil čtvrtý útok Pardubic. Aktivní byl především Jan Semorád, ale brankář Johansson si se střeleckými pokusy poradil.
     
    51:52
    Dvouminutový trest si vysloužil domácí kapitán Aleš Píša za nedovolené bránění, což znamená přesilovou hru pro Brynäs.
     
    51:52
    Tak nakonec přesilovou hru hostů neuvidíme, jelikož dvě minuty nakonec vidí i Jesper Ollas za hrubost.
     
    52:27
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým zvyšuje již na rozdíl tří branek a vypadá to, že dnes Brynäs pokoří. Benák posunul puk na JANA STARÉHO, který za útočnou modrou napřáhl a táhlým pokusem překonává Jonase Johanssona v brance hostů. Tomu puk prošel mezi rukou a doskákal do odkryté klece. Asistence: Václav Benák.
     
    53:22
    Domácí tým při hře ve čtyřech na obou stranách pohodlně kombinuje ve středu hřiště.
     
    53:28
    O šest vteřin později přišla rána zhruba od modré čáry, ale Jonas Johansson je připraven a puk chytá.
     
    53:52
    Nyní již hrají HC ČSOB Pojišťovna Pardubice i Brynäs IF v plném počtu.
     
    54:08
    Do puku se na pravé straně opřel velmi slušně Radovan Somík, ale ten nakonec končí těsně nad brankou.
     
    54:40
    Jonas Johansson v brance Brynäsu je v jednom ohni. Lítají na něj rány ze všech stran, ale šestou branku již hostující strážce brankoviště pustit rozhodně nechce, a tak se činí.
     
    55:21
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončuje až icing domácí hráčů, který stěhuje hru do obranného pásma.
     
    55:46
    Johansson v brance hostí musí opět ukazovat svou pozornost proti ráně z pravé strany.
     
    56:10
    Dnešnímu utkání přihlíží 2854 diváků.
     
    56:44
    Brejk Pardubic tři na jednoho nekončí šestou brankou. Somík z pravé strany předložil na druhou stranu na Brendla, který bez přípravy zkoušel překonat Johanssona přízemním pokusem, ale ten zasahuje na výbornou a chytá.
     
    57:29
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Výběr koučů Pavla Hynka a Ladislava Lubiny se nakonec dočkal i šesté branky. Tomáš Zohorna našel od pravého mantinelu parádní nahrávkou JANA KOLÁŘE, který v ideální pozici prostřeluje bezmocného Johanssona. Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    58:00
    A další šance Pardubic. Z pravé strany pálil Buchtele, ale ten je zastaven dalším zákrokem Johanssona.
     
    58:57
    Utkání se již pouze dohrává. Nyní se puk dostal mimo hřiště, když Järnkrok zkoušel zastavit letící kotouč, ale tečí ho jen poslal do zámezí.
     
    59:18
    Widing pálí z pravého křídla na Růžičku, který však ránu vidí a vytahuje spolehlivý zákrok.
     
    59:41
    Pardubice v útočném pásmu, ale Sičák zakončit nedokázal.
     
    59:57
    Zakončil však Starý po akci z pravé strany, a poté i od modré čáry zadák Vašíček. Johansson však připraven a vyráží.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí hvězdou utkání je zvolen hostující útočník Andreas Thuresson.
     
    Druhou hvězdou je poté zvolen domácí Lukáš Nahodil.
     
    A první hvězdou utkání se stává střelec první branky domácích Robert Kousal.
     
    Pardubický tým tedy po výborné druhé třetině vítězí 6:2 a je třeba říct, že zaslouženě. Brynäs byl lepším celkem jen prvních dvacet minut, a to dnes na tři body do tabulky European Trophy nestačilo.
     
    Zítra se tým HC ČSOB Pojišťovny Pardubice střetne s Djurgardenem. Pro dnešek to je už opravdu vše, prozatím na shledanou. (19:20:03)

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 23. Kousal (Cetkovský, Nahodil), 27. Kočí (Somík, Beech), 30. Šagát (Píša, Zohorna), 35. Nahodil (Buchtele), 53. Starý (Benák), 58. Kolář (Zohorna) - 3. Thuresson (M. Johansson), 23. Granström (Lindholm)


    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí, Píša, Ďaloga, Sičák, Kolář, Benák, Vašíček, Drtina – Somík, Beech, Brendl – Starý, Zohorna, Šagát – Buchtele, Kousal, Nahodil – Cetkovský, Nosek, Semorád.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    Brynäs IF: J. Johansson (Holmqvist) – Hellström, Gunderson, Sundqvist, Berglind, Persson, Lööf, Djoos – Granström, Entefeldt, Ollas – Harju, Järnkrok, Molin – Lauritzen, Nordqvist, Widing – M. Johansson, Lindholm, Thuresson.

    Trenéři: Tommy Jonsson, Janne Larsson a Gunnar Persson.

    Rozhodčí: Hradil, Husička - Kis, Novák

    Diváci: 2854
    bahis siteleri