Ostrava B – Prostějov 1:3 (kon.) | Olomouc B – Uničov 4:3 (kon.) | Zábřeh – Slovácko B 0:2 (kon.)
Žďár n/S – Břeclav 1:5 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
4:3 (4:1)
SK Uničov
Neděle 02.09.2012, 10:15 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    V utkání čtvrtého kola Moravskoslezské fotbalové ligy se střetnou mužstva z horní poloviny tabulky. SK Sigma Olomouc „B“ přivítá na domácí půdě celek SK Uničov.
     
    Po třech odehraných utkáních jsou na tom lépe hráči Uničova, kteří po dvou domácích vítězstvích obsadili s šesti body třetí pozici. Jejich dnešní soupeř, domácí Sigma Olomouc, má na kontě body čtyři.
     
    V minulém soutěžním ročníku se ve vzájemných utkáních radovalo vždy hostující mužstvo. Zatímco ve druhém kole Uničovští vyloupili Andrův stadion výsledkem 2:3, v domácí odvetě soupeři podlehli 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc B: Lovásik (C) – Golban, Ješko, Šindelář, Hála, Plšek, Tomeček, Nešický, Navrátil, Heinz M., Rolinc.

    SK Uničov: Uvízl – Ulma, Vejvoda (C), Jeřábek, Hrubý, Řehák, Toman, Nuc, Koutek, Krč, Richter.

    Rozhodčí: Vostřejž – Julínek, Klíma.
     
    Haná je už druhým dnem pod mrakem, z nebe se na hrací plochu snáší kapky deště. Trávník však vypadá, že by měl být dobře připraven. Rtuť teploměru ukazuje 17,4 °C.
     
    Na hrací ploše zůstala jen šestice olomouckých náhradníků. Zbytek dnešních aktérů již odešlo do šaten.
     
    Na střídačce domácího celku budou pro dnešní duel připraveni Chlebek, Pančochář, Machalický, Bernard, Přikryl a náhradní gólman Reichl.
     
    Hostující tým dorazil do Olomouce pouze se čtyřmi hráči na lavičce. Jsou jimi Večeřa, Heinz L., Švajda a brankář Dragon.
     
    Hlavní arbitr utkání Ivan Vostřejž přivedl oba celky na hrací plochu. Domácí SK Sigma Olomouc nastoupila v tradičních modrých dresech, SK Uničov přicestoval se žlutými dresy a modrými kraťasy.
     
    1
    Utkání právě začalo. Výkopu se ujali hráči Sigmy.
     
    1
    Hned v první minutě se do zakončení probojoval Václav Tomeček. Jeho střelu z hranice šestnáctky však hostující obránci zblokovali. Gólman Uvízl mohl zůstat klidný.
     
    2
    Sigma dostala výhodu přímého volného kopu, k jehož exekuci se postavil Marek Heinz. Ostřílený útočník rozehrál míč na krátko s Janem Navrátilem, následný centr z pravé strany hosté odvrátili na rohový kop.
     
    4
    Olomoučtí jsou v úvodu střetnutí aktivnějším mužstvem. Martin Hála prošel přes několik obránc až na levý okraj velkého čtverce. Centr se mu ale hosté zblokovali na roh. Z něj Sigma nezahrozila.
     
    5
    První akce hostujícího celku. Vladimír Hrubý odcentroval míč z pravé strany a gólman Tomáš Lovásik musel ven z brány, aby míč vyboxoval. Uničovští se ještě poté zlobili na neodpískanou ruku Martina Šindeláře před pokutovým územím Sigmy.
     
    7
    Před hostující klecí bylo nyní velmi rušno. Nejprve se do zakončení vrhl Jakub Rolinc, jehož střelu obránci zblokovali. Ihned poté se po Heinzově přihrávce ocitl v jasné gólovce Jakub Plšek, ale Tomáš Uvízl skvělým zákrokem míč vyrazil.
     
    10
    Domácí tým je stále u míče a má převahu. Marek Heinz hledal dlouhým nákopem vepředu rozběhnutého Jakuba Rolince, defenzíva hostů však byla připravená a míč zakopla do autu.
     
    12
    Na pravé straně nastartoval Jan Navrátil, který se už už chystal míč poslat před branku. V poslední chvíli mu jej Ladislav Koutek vypíchl. Sigma tak sice získala alespoň rohový kop, ohrožení hostující ale klece tentokrát nepřišlo.
     
    13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí svou aktivitu přetavili v úvodní trefu střetnutí. Marek Heinz přešel před vápnem přes dva protivníky a nabídl míč Janu Navrátilovi. Olomoucký útočník zkusil z pravé strany poslat tvrdý přízemní centr do klubka hráčů před hosutjící klecí, kde se v tu chvíli nacházel i JAKUB ROLINC, od něhož se míč odrazil za záda Tomáše Uvízla.
     
    18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Sigma pokračuje v aktivní útočné hře a přidává druhou branku. JAKUB ROLINC si naběhl na dlouhý míč za hostující obranu a tvrdým projektilem prostřelil hostujícího gólmana.
     
    19
    Olomoučtí využili zaváhání hostující obrany a obrali soupeře o míč. Marek Heinz se poté dostal do výhodné palebné pozice, místo střely však míč poslal Václavu Tomečkovi, který mu chtěl jej chtěl okamžitě poslat zpět. Heinz ale v tu chvíli stál v ofsajdu a do hry se raději nezapojil
     
    22
    Hostující celek se na chvíli dostal na útočnou polovinu, proti dobře bránícímu soupeři se jim však nepodařilo procpat alespoň do zakončení.
     
    24
    Uničov právě vstřelil branku!
    Domácí jakoby přestali hrát a pustili svého soupeře do svého území. Výsledkem je první branka Uničova, kterou po přiťuknutí Vladimíra Hrubého vsítil ALEŠ KRČ. Domácí brankář byl na střelu k pravé tyči bezmocný.
     
    27
    Ze strany Sigmy se hra uklidnila a do útočných výpadů se čím dál více začíná dostávat i hostující celek.
     
    28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rychlý brejk domácího celku skončil třetí brankou v síti Tomáše Uvízla. Míč po pravé straně zavezl až k pokutovému území Martin Hála, který přízemním centrem našel kopačku JANA NAVRÁTILA. Gólman Uničova se po míče jen marně natahoval.
     
    32
    Tomáš Nuc zkusil vyhledat nakopnutým míčem Dominika Richtera. Dlouhý pas ale před útočníkem hostů lapil do náruče Tomáš Lovásik.
     
    33
    Hosté poprvé v utkání volí možnost poslat na hřiště čerstvé síly. Utkání skončilo pro Miroslava Ulmu, místo něhož si zahraje Lukáš Heinz.
     
    36
    Asi poprvé v utkání sledujeme pasáž bez větších náznáků gólové příležitosti. Olomoučtí drží míč na svých kopačkách, soupeř je však k ničemu nechce pustit.
     
    39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zatímco na trávníku zůstal ležet zfaulovaný Jan Navrátil, domácí mužstvo se vrhlo do výhody a počtvrté v utkání skórovalo. Míč se přes Marka Heinza a Jakuba Plška dostal až k IGORU GOLBANOVI, který technickou střelu z rohu šestnáctky umístil míč přesně ke vzdálenější tyč.
     
    43
    Roman Ješko poslal ostrým skluzem k zemi Aleše Krče. Domácí hráč za své počínání uviděl žlutou kartu.
     
    45
    Velmi zajímavý souboj svedl Jakub Rolinc s gólmanem Tomášem Uvízlem. Míč byl totiž mimo šestnáctku a hostující hráč tak na něj nemohl rukama. Po chvíli přetahování získal míč domácí útočník a pokusil se zakončit, Uvízl se ale překonat nenechal a do střely z úhlu se mu vrhl.
     
    První poločas skončil.
     
    Jak již napovídá stav po prvním poločase, domácí mužstvo je jasně lepším týmem. Už od úvodních minut musela hostující obrana pořádat před vlastní brankou manévry před útoky Sigmy. Neorozdný stav trval do čtrnácté minuty, kdy se šťastně trefil Jakub Rolinc. O pět minut později skóroval tentýž hráč podruhé. Uničov se sice ve čtyřiadvacáté minutě vzchopil a zásluhou Aleše Krče snížil, za domácí však vzápětí zvýšil vedení Jan Navrátil. Poslední trefu prvního poločasu si poté připravil Igor Golban. Sigma Olomouc vede zaslouženě 4:1.
     
    Oba týmy se pomalu trousí z kabin. Zatím to vypadá, že během přestávky nikdo nestřídal.
     
    46
    Začal druhý poločas, rozehrávali tentorkát hosté.
     
    46
    Domácí mužstvo se okamžitě vrhlo do útočení, Jakub Rolinc se pokusil o podobný kousek, jaký se povedl před koncem poločasu Igoru Golbanovi. Zakončení levačkou si ale cestu mezi tři tyče nenašlo.
     
    49
    Aleš Krč získal dostatek prostoru pro útočný výpad a následné zakončení. U toho už ale byla i domácí obrana která míč tečovala na roh. Z něj hlavičkoval Lukáš Heinz nad.
     
    50
    Jan Navrátil se uvolnil na pravé straně a předložil míč Jakubu Rolincovi, který zakončoval z hranice malého vápna. Domácí hráč si však nepočínal moc dobře a míč slaboučkou střelou poslal do náruče Uvízla.
     
    52
    Tvrdými projektily se na obou stranách prezentovali nejprve hostující Tomáš Řehák, chvíli na to i olomoucký Jakub Plšek. Rány obou střelců mířily vždy brankářům přímo do náruče.
     
    54
    Jan Navrátil si narazil míč s Jakubem Plškem a z těsné blízkosti zakončil. Hostující brankář včasným výběhem domácímu útočníkovi zmenšil střelecký úhel a zabránil obdržení páté branky.
     
    60
    Velkou příležitost spálil Dominik Richter. Na půlící čáře obral hostující hráč o míč Martina Hálu a přes půl hřiště unikal sám na Tomáše Lovásika. Střelecký pokus Richtera si domácí gólman pohlídal a šanci zlikvidoval.
     
    64
    Domácí poprvé střídají. Do utkání zasáhne Filip Přikryl. Druhým směrem putuje Roman Ješko.
     
    66
    Jakubu Rolincovi zřejmě není přáno, aby dnes vsítil hattrick. Útočník domácího celku se zjevil tváří v tvář Tomáši Uvízlovi, míč však napálil jen do gólmana Uničova.
     
    70
    Zvýšit vedení domácího týmu mělo na kopačce Jan Navrátil. Útočník Sigmy však nesmyslně přihrával obsazenému spoluhráči, který stál ze dvěma hráči soupeřova celku.
     
    72
    Máme tu druhé střídání na straně Sigmy. Místo Jakuba Rolince míří na hrací plochu Lukáš Chlebek.
     
    75
    Poslední střídání domácího celku. Ze hřiště odchází Jakub Plšek, kterého nahrazuje Jiří Bernard.
     
    76
    Domácí tým předvedl v soupeřově vápně nádhernou kombinaci, do které se zapojili hned čtyři hráči. Bohužel pro Sigmu se ani jednomu z nich nepodařilo pořádně zakončit.
     
    79
    Střídající Jakub Chlebek unikal sám na hostující branku, ale střelou z hranice vápna úplně minul prostor mezi třemi tyčemi. Domácí mají štěstí, že vedou o tři branky, jinak by je takovéto zahazování šancí mohlo mrzet.
     
    79
    Druhá změna hráče na straně hostů. Tomáše Řeháka nahrazuje Jaroslav Večeřa.
     
    Dnešní utkání sleduje 124 diváků.
     
    83
    Uničov právě vstřelil branku!
    Necelých sedm minut před uplynutím devadesátiminutové hrací doby hosté snižují na rozdíl dvou branek. Tomáše Lovásika prostřelil tvrdou ranou PAVEL JEŘÁBEK.
     
    85
    No a už to mohlo být jen o jednu branku. Míč nečekaně propadl k Vladimíru Hrubému, jehož pokus mířil nad.
     
    86
    Uničov právě vstřelil branku!
    Nádherný fotbalový moment z dílny TOMÁŠE NUCE. Uničovský útočník dostal od spoluhráče nabídku, jít sám na domácí branku a tu také využil. Tomáš Lovásik vyběhl a Nuc lobem poslal míč za jeho záda.
     
    88
    Přímo na hranici šestnáctky byl faulován Aleš Krč. Hosté mají jedinečnou příležitost srovnat.
     
    90
    Rána z přímého kopu se odrazila od zdi k Jaroslavu Večeřovi, který z voleje trefil levou tyč domácí branky!
     
    90
    Domácí tým zavezl míč daleko od své branky a nikam nespěchá.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě deset minut před koncem to vypadalo na jasnou záležitost, ovšem hostující celek se nevzdal a dvěma brankami snížili na rozdíl jednoho gólu. Ten mohl vstřelit Jaroslav Večeřa, ale míč otřel jen o tyč domácí klece. Sigma tak těsný náskok vytvořený již v první půli udržela až do závěrečného hvizdu a raduje se ze zisku tří bodů.
     
    Z Androva stadionu v Olomouci je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost. (12:07:06)

    Miroslav Fantal

    Branky: 13. Rolinc, 18. Rolinc, 28. Navrátil, 39. Golban - 24. Krč, 83. Jeřábek, 86. Nuc

    Karty:   43. Ješko (OLB)


    SK Sigma Olomouc B: Lovásik (C) – Golban, Ješko (64. Přikryl), Šindelář, Hála, Plšek (75. Bernard), Tomeček, Nešický, Navrátil, Heinz M., Rolinc (72. Chlebek).
    SK Uničov: Uvízl – Ulma (33. Heinz L.), Vejvoda (C), Jeřábek, Hrubý, Řehák (79. Večeřa), Toman, Nuc, Koutek, Krč, Richter.

    Rozhodčí: Vostřejž – Julínek, Klíma

    Diváci: 124
    bahis siteleri