Salzburg – Znojmo 1:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 07.09.2012, 19:15 • Eisarena Salzburg • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Příjemný podvečer, Orli Znojmo dnes na prahu druhé sezóny v mezinárodní Erste Bank Eishockey Lize cestují i se svými fanoušky do Salzburgu. Nebudou to mít vůbec jednoduché, proti nim bude stát ambiciozní a bohatý soupeř s mnoha hráči se zkušenostmi z NHL. Tou největší je brankář Alex Auld, který ještě loni hájil v NHL barvy týmu Ottawa Senators. Více o týmech, novinkách a dalších hvězdách EBEL zde.

    Red Bull v loňské sezóně zvítězil v prvním ročníku evropské soutěže European Trophy, čímž zaskočil všechny soupeře z ligových soutěží zvučnějšího jména, v samotné EBEL však vypadl už ve čtvrtfinále, a tak letos bude toužit znovu po větším úspěchu.
     
    Znojemští cestují na severozápad Rakouska téměř kompletní, chybět jim bude zcela určitě jen jedna z kanadských posil Paul Crowder, který je už od začátku srpna po zranění kolene mimo hru. V brance podle vyjádření trenéra Martina Stloukala nastoupí od začátku jeden ze znojemských odchovanců Ondřej Kacetl. Více informací na oficiálním webu Orlů zde.

    Zajímavá je dvojice rozhodčích, kteří budou řídit tento duel. Ladislav Smetana je Rakušanem se slovenskými předky, který v loňské sezóně odpískal vůbec nejvíce utkání Znojma v EBEL. Mnohem známější tváří je ale Stéphane Auger, kanadský profesionální sudí, který ještě loni pískal NHL. V rámci kontraktu s vedením Erste Bank ligy by měl kromě řízení utkání pomoci také s vývojem mladých rozhodčích.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Auld (Gračnar) – Glenn, Trattnig, Lupaschuk, Ross, Davison, Heinrich, Pallestrang, Mühlstein – Bischofberger, Raffl, Kristler – Komarek, Grenier, Latusa – Keller, Duncan, Kinasewich – Obrist, Di Benedetto, Regier.

    Orli Znojmo: Kacetl (Landsman) – Wharton, Pláněk, Štach, Henry, Bořuta, Škadra, Sova, Stehlík – Jarůšek, Fiala, Strömberg – Havlík, Pucher, Uram – Beroun, Šeda, Lattner – Komínek, Bartoš, Beránek.

    Rozhodčí: Auger (CAN), Smetana (AUT) – Rakovic (SLO), Piragić (CRO).
     
    Největší útočná síla Red Bullu v podobě kanadských posil je částečně skryta ve třetí a čtvrté formaci. Podle očekávání dostává v brance šanci Alex Auld, první dvě obranné dvojice jsou nabity zkušenostmi z NHL. Orli budou spoléhat hlavně na obnovenou souhru slovenských veteránů Petera Puchera a Marka Urama a dravost ostatních útoků. V Salzburgu dosud nezískali ani bod, uvidíme, zda se jim tentokrát podaří překvapit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:24
    Oba celky začaly opatrně, na výraznější vzrušení před některou z branek zatím diváci na stadionu čekají.
     
    05:07
    Přesilovka pro Znojmo. Dominique Heinrich (SAL) dostává dvě minuty za hákování.
     
    07:07
    Domácí se bránili velmi dobře, Orli se k žádné velké šanci neprobojovali.
     
    07:43
    Druhá přesilovková šance pro český tým. Robert Davison (SAL) vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    08:03
    Marek Uram (ZNO) dostává dvě minuty za hákování.
     
    09:43
    Davison je zpátky na ledě, oba celky hrají ve stejném počtu hráčů.
     
    08:28
    Manuel Latusa (SAL) ale vzápětí inkasuje trest za sekání a Znojmo má znovu na ledě přesilu.
     
    10:28
    Oba celky v pěti.
     
    10:37
    Latusa se hned po návratu z trestné lavice dostal do šance, ze čtyř metrů ale střelou na bližší tyč Ondřeje Kacetla nepřekonal.
     
    13:04
    Další vyloučení domácích. Steven Regier (SAL) pyká za sekání. Chvíli předtím se Orli dostávali do dobré možnosti, ale Auld byl pozorný a zasáhl.
     
    15:04
    Ani tuhle přesilovku Znojmo nevyužilo, domácí jsou znovu kompletní.
     
    17:53
    Nyní je tu šance pro domácí. Jan Šeda (ZNO) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    19:40
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Domácí svou přesilovku dvacet vteřin před koncem třetiny využívají a postaraly se o to nové posily Red Bullu. Duncanův pas dokonale zužitkoval STEVEN REGIER. Asistence: Ryan Duncan a Ryan Kinasewich.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:05. Znojemský tým v úvodu třetiny nevyužil několik přesilových her a v poslední minutě dostal od domácích lekci z efektivity. Ti svou jedinou početní převahu přetavili v první branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:31
    Kristlerův únik v rychlém brejku krotí dobrým zásahem Kacetl.
     
    23:51
    Unikajícího Jarůška zastavil nedovoleně Raffl, je nařízeno trestné střílení!
     
    23:51
    Richard Jarůšek ale proti Auldovi neuspěl, kanadský brankář jeho pokus vyráží.
     
    26:14
    Domácí jsou v tlaku a chtějí zvýšit své těsné vedení. Loňský nejproduktivnější hráč Red Bullu Thomas Raffl byl sám před brankou, ale ve velké šanci minul.
     
    28:42
    Skvělý zásah Ondřeje Kacetla, který reflexivním zákrokem zastavil v poslední chvíli střelu Kellera. Domácí fanoušci už měli ruce nad hlavou.
     
    31:25
    Znojemský tým je pod tlakem, Salzburg má více ze hry.
     
    34:20
    Nyní ale mohou Orli vystrčit drápy. Dominique Heinrich (SAL) vyloučen za držení protihráče.
     
    36:20
    Salzburg se ubránil, Heinrich je zpět na ledě.
     
    36:40
    Orli právě vstřelili branku!

    Co se nepovedlo v přesilovce, dohánějí Znojemští při hře pět na pět. Prosazuje se první útok, po závaru před domácí brankou střílí gól nakonec podle zápisu RICHARD JARŮŠEK. Asistence: Ondřej Fiala a Kim Strömberg.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:56. Přestože mělo Znojmo v této třetině méně šancí i přesilovek než v té první a bylo dlouhé minuty pod tlakem domácího celku, dokázalo zásluhou nové akvizice Kima Strömberga vyrovnat. Vše je tak před závěrečným dějstvím otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:24
    Domácí se tlačí dopředu, ztracené vedení chtějí co nejdřív získat zpět.
     
    43:05
    Salzburg drží puk častěji na svých holích, vyložené šance si ale zatím ve třetí třetině nevypracoval.
     
    43:39
    Znojmo se soustředí především na defenzivu a odolává náporu Red Bullu.
     
    49:07
    Orli právě vstřelili branku!

    Tak to je překvapení! Znojmo jde do vedení a znovu je u toho letní posila. Po Jarůškově přihrávce překonává Aulda zblízka z dorážky ONDŘEJ FIALA! Asistence: Richard Jarůšek.
     
    51:55
    Orli právě vstřelili branku!

    V Salzburgu se rodí nečekaný výsledek. Orli se dostali do rychlého brejku, který zakončuje přesně do horního růžku branky JAN LATTNER! Auld neměl šanci. Asistenci si připisuje také brankář Kacetl. Asistence: Martin Škadra a Ondřej Kacetl.
     
    54:59
    Domácí se nevzdávají a střílejí na Kacetla ze všech pozic, znojemský brankář ale odolává.
     
    58:00
    Red Bullu už se ale čas hodně krátí. Orli jsou blízko vítězství.
     
    58:25
    Auld míří na střídačku, domácí hrají v šesti bez brankáře!
     
    59:41
    Steven Regier (SAL) a Kyle Wharton (ZNO) ještě dostávají 2 minuty za hrubost. O dva body už Znojmo těžko někdo připraví.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Orli Znojmo si v prvním kole nového ročníku Erste Bank Eishockey Ligy připisují vynikající výsledek, když dokázali porazit jednoho z favoritů celé soutěže Red Bull Salzburg na jeho ledě! O vítězi rozhodla poslední třetina, v níž znojemský tým dvakrát udeřil. První domácí duel sehraje Znojmo už v neděli, kdy od 17:30 hostí úřadujícího vicemistra z Klagenfurtu. Díky za pozornost a příjemný zbytek večera! (21:33:19)

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 20. Regier (Duncan, Kinasewich) - 37. Jarůšek (Fiala, Strömberg), 50. Fiala (Jarůšek), 52. Lattner (Škadra, Kacetl)


    EC Red Bull Salzburg: Auld (Gračnar) – Glenn, Trattnig, Lupaschuk, Ross, Davison, Heinrich, Pallestrang, Mühlstein – Bischofberger, Raffl, Kristler – Komarek, Grenier, Latusa – Keller, Duncan, Kinasewich – Obrist, Di Benedetto, Regier.
    HC LERAM Orli Znojmo: Kacetl (Landsman) – Wharton, Pláněk, Štach, Henry, Bořuta, Škadra, Sova, Stehlík – Jarůšek, Fiala, Strömberg – Havlík, Pucher, Uram – Beroun, Šeda, Lattner – Komínek, Bartoš, Beránek.

    Rozhodčí: Auger (CAN), Smetana (AUT) – Rakovic (SLO), Piragić (CRO)

    Diváci: 3200
    bahis siteleri