Žižkov – Sparta 1:1 (po pen.) | Třebíč – Slovácko 0:2 (kon.) | Liberec – Rosice 3:0 (kon.)
Dukla Praha – Olomouc 0:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:0 (1:0)
FC Slovan Rosice
Středa 31.10.2012, 17:00 • U Nisy, Liberec • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Slovan Liberec si žádné komplikace nepřipustil a v poklidu postupuje dál v Poháru České pošty. Soupeř Severočechů ještě není znám a samotné čtvrtfinále poháru se bude hrát až v jarní části sezóny. To je ze stadionu U Nisy pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek večera. (18:50:43)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Severočeši si nerozuměli v rozehrávce a o míč přišli. To je však mrzet určitě nemusí, protože o vítězství v dnešním duelu jen už nikdo nepřipravý.
     
    88
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec si s obranou soupeře hraje a přidává další branku. O třetí přesný zásah libereckého Slovanu se postaral JOSEF ŠURAL, který se prosadil přízemní střelou přesně k pravé tyči Lengálovi branky.
     
    87
    Mandula neobešel Fleišmana, který si pohotově poradil a hostující fotbalistu o kulatou pomůcku obral.
     
    85
    Máme před sebou poslední pětiminutovku, která se bude už jen spíše dohrávat z povinnosti. O postupujícím do dalšího kola není pochyb.
     
    84
    Hostující Mičko vyslal snad nejpovedenější střelu hostujícího celku. Pěkná rána zpoza vápna jen těsně minula levou šibenici Kolářovi branky.
     
    83
    Hosté měli výhodu rohového kopu. Tu však Rosice nijak nevyužili a pouze odevzdali míč domácím fotbalistům.
     
    81
    Hosté střídají. Odchází Krhut a místo něj přijde Veškrna.
     
    80
    Liberecký rohový kop končí na hlavě živného, který odvrací do bezpečí a mimo dosah Severočechů.
     
    78
    Ze hry odchází autor druhé liberecké branky Štajner. Místo něj se do hry podívá Rabušic.
     
    77
    Liberec právě vstřelil branku!
    Veterán JIŘÍ ŠTAJNER se krásně opřel do balonu a z úctihodných dvaceti metrů chytře přehodil brankáře Lengála, který neměl žádnou šanci reagovat.
     
    76
    Luilka se pokoušel o chytrou uličku mezi bránícími beky. Ta sice domácímu obránci vyšla, ale byla příliš dlouhá a skončila v autu.
     
    75
    Rosický rohový kop přistál pouze na hlavě Keliče, který odvrátil do bezpečí. Pokračovat budou ale hosté, kteří se k balonu dostali jako první.
     
    74
    Janů hledal nabíhajícího Šurala. Ten ale dostal balon až příliš do běhu a na hrací ploše už jej nezastihl. Hostující Selinger bude vhazovat.
     
    72
    Rosice si nerozuměli v rozehrávce a balon přišli. Toho se ujal kapitán Janů a rozehrál dále na volného Štajnera, který se bude snažit o nějakou chytrou myšlenku.
     
    71
    Máme před sebou posledních dvacet minut, které začali domácí fotbalisté rohovým kopem. Ten se ale Slovanu znovu vůbec nepovedl a skončil pouze v rukavicích Lengála.
     
    70
    Severočeši začínají s rozehrávku znovu až z vlastní poloviny a od vlastní obranné řady. Dlouhý centr Karišika nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    69
    Domácí Delarge byl přistižen v ofsajdu a tím útočná snaha Libereckých končí.
     
    68
    Štajnerům pas doletěl sice na hlavu Keliče. Ten se ale do hlavičky nepoložil ideálně a zamířil pouze nad branku Lengála.
     
    67
    Do velké šance se dostával domácí Šural. Krásnou přihrávku mu adresoval Štajner, ale domácí útočník se k ní nakonec jen o chlub nedostal.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje pouhých 777 diváků.
     
    64
    Rosice střídají. Ze hry odešel Havlásek. Místo něj se na hrací plochu podívá Touška.
     
    63
    Liberecký Slovan nikam nespěchá a se svojí rozehrávkou se pohybuje kolem půlící čáry nebo těsně před ni. Zatím domácí nikam nespěchají a také nemají proč.
     
    61
    Rohový kop Štajnera nic zajímavého nepřinesl. Ten doletěl pouze na hlavy bránících beků, kteří jej odvrátili do bezpečí.
     
    59
    V druhém případě odešel Souza, kterého vystřídá Šural.
     
    59
    Liberec si připravil dvojité střídání. Ze hry odešel Hadaščok. Místo něj přišel Delarge.
     
    58
    Hosté se dožadovali pokutového kopu. Po jednom ze soubojů ve vápně se na zemi ocitl jeden z hráčů v žluto černém dresu. Píšťalka sudího však zůstala bez povšimnutí.
     
    57
    Štajner byl v souboji faulován a Liberec měl k dispozici standardní situaci. Tu ale domácí rozehráli pouze na krátko a zatím kombinují na polovině hřiště.
     
    56
    Liberecký roh nic zajímavého nepřinesl. Centr od rohového praporku doletěl pouze do rukavic Lengála, který bude rozehrávat.
     
    54
    Havlásek sice obešel Fleišmana, ale s míče se už dostal za postranní lajnu. To neušlo ani postrannímu sudímu, který správně odmával.
     
    53
    Blažek zkoušel prostrčit na nabíhajícího Souzu. K tomu se ale balon vůbec nedostal, protože dobře zakročil hostující Živný.
     
    52
    Janů špatně rozehrál na půlící čáře, ale své zaváhání okamžitě odčinil. U balonu jsou tak stále hráči v modrých dresech.
     
    51
    Do nadějného brejku se hnal Mandula. Toho ale zastavil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajdové postavení.
     
    50
    Mičko se probil přes kapitána Janů, ale poté ztroskotal na Karišikovi, který nic nevymýšlel a odkopl balon do zámezí.
     
    48
    Centr hostujícího Havláska doletěl pouze na hlavu Bosančiče, který s poklidem rozehrál na Štajnera. Ten se pokoušel oslovit Blažka, ale ten stál v ofsajdu.
     
    47
    Souza hledal na hranici vápna Hadaščoka. Ten se ale k balonu nedostal, protože podklouzl a k místo kam směřovala přihrávka se vůbec nedostal.
     
    46
    Druhý poločas začal a uvidíme co nám přinese. Bude to stejná liberecká převaha v první půli nebo se hosté osmělí a zkusí si zaútočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03 .
     
    První pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Domácí Slovan Liberec vede zásluhou Blažka 1:0, ale nikdo by se jistě nedivil, kdyby náskok domácích byl ještě větší. Rosice zatím jen těžko dobývají polovinu svého soupeře a na branku Koláře vystřelili pouze jedinkrát.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Slibná situace domácích, která volala po gólu skončila nechvalně. Štajner váhal s rozehrávkou a nakonec ji poslal jen na kopačky hostujících fotbalistů.
     
    44
    Pšikal svedl souboj s libereckým Liulkou. Úspěšnější byl domácí hráč, který vybojoval balon a rozehrál na svého kolegu z obrany Keliče.
     
    43
    Kelič hledal nabíhající Liulky. K tomu se ale balon nedostal, protože se dobrým obranným zákrokem blýskl Jukl, který na poslední chvíli odkopl do bezpečí.
     
    41
    Rosice to mají v rozehrávce hodně těžké. Znovu chybovali proti dobře pohybující se mu a bránícímu Liberci. Ten už nikam nespěchá a bude čekat na konec prvního poločasu.
     
    40
    Pšikal fauloval Fleišmana, který zůstal chvíli ležet na hrací ploše. Už se ale zvedá a se zraněním libereckého beka to nevypadá nijak valně.
     
    39
    Lang si nerozuměl se svými spoluhráči a míč pouze odevzdal domácím fotbalistům. Ti ale předvedli něco podobného na druhé straně a u balonu jsou opět hosté z Moravy.
     
    37
    Hráči Rosic pozapomněli na volného Blažka. Ten se dostal sice k centru, ale balon na kapitána Janů propasírovat nedokázal.
     
    36
    Další střelecký pokus libereckého Slovanu. Jejím autorem byl Bosančič, který ale zařízení netrefil. Lengál bude odkopávat od branky.
     
    35
    Centr Souzi od levé postranní čáry našel pouze hlavu Živného. Ten odhlavičkoval mimo vápno, kde se ale opět balonu ujali hráči v modrých dresech.
     
    33
    Jan Blažek je hodně aktivní a znovu to zkusil z dálky. Nejdříve zamotal hlavy hostujícím obráncům a poté vypálil. Opět se však jeho rána mezi tři tyče nevešla.
     
    32
    Bosančič uloupil balon a přihrál Blažkovi. Ten se pokoušel o dalekonosnou střelu, která však skončila hodně mimo branku.
     
    31
    Hostující Vítámvás hledal dlouhým pasem spoluhráče Mandula. Dlouhý nákop rosického pravého beka však postrádal přesnost a skončil v autu.
     
    30
    Hosté to ale nevymysleli ideálně. Nepříliš kvalitní centr do šestnáctky doletěl pouze na hlavu Keliče, který v poklidu odvrátil.
     
    29
    Fleišman zastavil Mandula a hosté budou mít k dispozici standardní situaci z dobré pozice, ze které by se branka Koláře ohrozit dala.
     
    28
    Souza si neporozuměl s Bosančičem a Liberec o míč přišel. Né však na příliš dlouho, protože nepřesnou rozehrávku předvedl i soupeř z Rosic.
     
    27
    Fleišman to s centrem přehnal a ten končí nad brankou Lengála. Ten bude rozehrávat a hledat někoho ve žluto černém úboru.
     
    26
    Blažek je hodně při chuti a zkouší to z každé pozice. Tentokrát vypálil kousek za hranicí vápna, ale trefil pouze stojícího protihráče.
     
    25
    Pšikal se pokoušel probít přes libereckou tvrz. Proti přesile v modrých dresech to však měl hodně těžké a o herní pomůcku přišel.
     
    24
    Velmi pohledná akce domácích fotbalistů mohla přinést druhou branku. Blažek se hezky uvolnil a od levé postranní lajny odcentroval na hlavu Hadaščoka, který trefil pouze břevno.
     
    22
    Domácí se snažili přidat i další přesný zásah. Souza se snažil vysunout Blažka. Na toho však přízemní přihrávka nedoputovala, protože byla až příliš nepřesná.
     
    21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecký Slovan se ujímá vedení. Domácí převaha byla přetavena v úvodní branku utkání. JAN BLAŽEK se ve vápně hezky zbavil protihráče a nekompromisně zakončil k tyči.
     
    20
    Havlásek sice vyhrál vzdušný souboj se Souzou, ale hlavičkoval pouze k libereckým hráčům. Ti s rozehrávku trochu váhali a nakonec rozehráli až na vlastního brankaře.
     
    19
    Centr domácí kapitána Janů doletěl pouze na kopačku Langa, který dlouhým odkopem zažehnal rodící se nebezpečí.
     
    17
    Štajner vymyslel pěknou uličku na volného Hadaščoka, který už měl před sebou pouze brankáře Lengála. Ten ale znovu dobře vyběhl a balon za svá záda nepustil.
     
    16
    Úřadující mistr začne s rozehrávkou až z vlastní poloviny. Liulka kombinuje s Karišikem a Keličem. Dopředu se liberecký Slovan zatím nežene.
     
    15
    Bosančič přistižen v ofsajdu, což neušlo ani pomeznímu rozhodčímu, který ihned signalizoval zvednutím praporku. Liberecký kontr byl tak zastaven v zárodku.
     
    13
    Ani z prvního rohové kopu hosté nic zajímavého nevymysleli. Jukl sice poslal slibný centr do vápna, tam jej ale odklidili do bezpečí liberečtí zadáci.
     
    12
    Mandula prodlužoval na nabíhajícího Krhuta. Ten se však k míči nedostal, protože ještě předním předvedl obětavý skluz veterán Štajner.
     
    11
    Jedenáct minut, tak dlouho trvalo hostům než se dostali do domácí šestnáctky. Přímý volný kop zahráli Rosice přímo na Koláře, který si dokázal nadvakrát poradit.
     
    10
    Za rosickou obranou se zjevil Štajner a vystřelil. Jeho rána však neměla potřebné parametry a pouze trefila dobře stojícího Lengála.
     
    9
    Poprvé si v dnešním utkání sáhl na balon také domácí brankář Kolář. Ten pouze posunul na volného spoluhráče Keliče, který rozehraje další domácí akci.
     
    8
    Zatím se na hřišti příliš neděje. Liberecký Slovan má v držení balon, ale nikam nespěchá a pouze trpělivě kombinuje na polovině hřiště.
     
    7
    Na stadionu U Nisy je hodně komorní atmosféra. Cestu na dnešní duel si našlo minimum diváků. Odhadem tak 500 skalních příznivců.
     
    6
    První vážnější příležitost před brankou Lengála. Přízemní centr proletěl celým pokutovým územím a skončil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    5
    Celá jedenáctka Rosic teď brání ve svém pokutovém území. Střela Fleišmana byla zblokována pouze na kopačky Liberce.
     
    4
    Rosice se zatím k míči příliš nedostali a na polovinu Liberce se ještě ani nepodívali. O další chytrý nápad se v domácím dresu stará rozehrávající Janů.
     
    3
    První standardní situace pro domácí. O její exekuci se postaral Janů, který sice našel přesně hlavu Štajnera. Ten ale nezamířil přesně a jeho pokus skončil nad brankou.
     
    2
    Severočeši to ihned po rozehře zkusili dlouhým nákopem na polovinu soupeře. Tam však o balon domácí fotbalisté přišli.
     
    1
    Liberecký Slovan se ujal rozehry. Jmenovitě to byla dvojice Štajner - Bosančič. Čtvrté kolo Poháru České pošty může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice sudích již přivádí obě mužstva na hrací plochu. Domácí nastoupí v modrých dresech a hosté z Rosic v dresech černo žlutých.
     
    -20
    V brance Liberce si dnes premiéru v A - mužstvu odbude teprve osmnáctiletý Ondřej Kolář. Ten je až třetím náhradním brankářem Slovanu a chytá stabilně za libereckou juniorku.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Kolář - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Bosančič, Janů - Blažek, Štajner, Souza - Hadaščok.

    FC Slovan Rosice: Lengál - Vítámvás, Mandula, Pšikal, Mičko, Lang, Jukl, Havlásek, Selinger, Živný, Krhut.

    Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Hock.
     
    První vzájemné střetnutí

    FC Slovan Rosice - FC Slovan Liberec 1:4 (1:3)

    První utkání, které hodně napovědělo, kdo že se podívá do čtvrtfinále Poháru České pošty se konalo před čtrnácti dny. Z Moravy si hráči libereckého Slovanu přivezli velmi slušný náskok. Utkání mělo od první minuty jasného favorita a to také Severočeši potvrdili. O branky Liberce se postarala dvojice Šural - Rabušic, která se dokázala prosadit hned dvakrát. Rosice zacílily přesně pouze jednou a to zásluhou Mička.
     
    FC Slovan Liberec

    To liberecký Slovan se na rozdíl od svého moravského jmenovce představil v Poháru České pošty zatím pouze jedinkrát. Bylo to ve třetím kole na hřišti nedaleké České Lípy, kde si musel úřadující mistr vystřílet postup až na penalty. O rozhodující branku se tehdy postaral Lukáš Vácha.
     
    FC Slovan Rosice

    Třetiligový klub z Moravy se dokázal probít až do čtvrté kola Poháru České pošty, což je pro něj bezpochyby zřejmě největší klubový úspěch. Na své cestě pohárem odklidili Moravané nejednoho soupeře. Nejdříve si poradili s Hulínem, který porazili snadno 4:1. Nejcennější skalp si Rosice připsaly hned v dalším kole. To na svém pažitu hostili Brno a senzačně jej vyřadili. Dvě minuty před koncem rozhodl o překvapivém postupu domácí Pšikal, když vystřelil výsledek 2:1 pro malou vísku ležící kousek právě od jihomoravské metropole. V dalším kole se Slovan Rosice představil venku na půdě Jablonce nad Jizerou, kde uspěl až po penaltovém rozstřelu výsledkem 2:3.
     
    Hezký fotbalový podvečer z mrazivého Severu. Před námi je odveta 4. kola Poháru České pošty, ve kterém se představí prvoligový zástupce Slovan Liberec, který přivítá na stadionu U Nisy třetiligový Slovan Rosice. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Martínek

    Branky: 21. Blažek, 77. Štejner, 88. Šural


    FC Slovan Liberec: Kolář - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Bosančič, Janů "K" - Blažek, Štajner (78. Rabušic), Souza (59. Šural) - Hadaščok (59. Delarge).
    FC Slovan Rosice: Lengál - Vítámvás, Mandula, Pšikal "K", Mičko, Lang, Jukl, Havlásek (64. Touška), Selinger, Živný, Krhut (81. Veškrna).

    Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Hock

    Diváci: 777