Turín – Sampdoria 0:0 (kon.) | Neapol – Catania 2:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:0 (2:0)
Calcio Catania
Sobota 02.02.2013, 20:45 • Stadio Sao Paolo, Neapol (Itálie) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Je tu konec utkání a favorizovaná Neapol si v klidu a pohodě došla za dalším, šestým v řadě, tříbodovým ziskem. Dnes v poměru 2:0 nad Cataniou.
    První gól přinesl Marek Hamšík ve třicáté minutě, kdy se slovenský záložník zjevil zcela osamocen před odkrytou brankou a v pohodě zakončil. Slovák zařídil i druhou branku. Tentokráte byl autorem parádní přihrávky na kapitána Paola Cannavara, který z bezprostřední blízkosti byl neomylný a nedal gólmani nejmenší šanci. (22:47:37)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Čert ví, zda byl pád Edinsona Cavaniho zapříčiněn Gómezovou vinou, či chtěl Uruguayec výhodu v podobě přímého, případně pokutového kopu.
     
    90+2
    Pablo Armero přinesl pro Cataniu rohový kop poté, co zblokoval nadějný centr. Podobně působící servírující se míč po rohu letěl do vápna domácích, tam ale svého příjemce v červeném nenašel.
     
    90+1
    Paolo Cannavaro se u půlící čáry po chybě soupeře snažil vyhledat Lorenza Insigneho, ale příliš dlouhým míčem připravil svůj tým o případné přečíslení.
     
    90
    Nastaveny byly čtyři minuty.
     
    89
    Do šance se snažil prodrat Lorenzo Insigne, připravenou obrannou linii soupeře však nepřekonal a střela tak neměla žádný efekt, ba ani neprošla přes obranný blok hráčů.
     
    87
    Catania se rozhodla pro střídání. Hrací plochu opustil Francesco Lodi, kterého nahradil Souleymane Doukara.
     
    86
    Catania měla výhodu při zahrávání volného přímého kopu. Posléze se však ukázalo, že ani toto zvýhodnění nepřinese nic závratného do dalšího dění v zápase.
     
    85
    Uruguayec Edinson Cavani sebral míč na polovině hřiště po Insigneho povedené přihrávce a postupoval směrem vpřed. S míčem procestoval až do pokutového území, kde se prosmýkl kolem tria protihráčů a snažil se vypálit, při jeho pokusu o navýšení náskoku Neapole byl však sražen k zemi v rámci pravidel a o šanci přišel.
     
    84
    Kouč domácích Walter Mazzarri nechá odpočinout také Camila Zunigu. Do hry poslal Pabla Armera.
     
    82
    Catania začíná vyzařovat aktivitou a touhou zdramatizovat utkání. Vytvořila si šanci v podobě zahrávání rohového kopu, ale nic, kromě následného nepřesného zakončení, z něj nedokázala vytěžit.
     
    80
    Nějakých deset minut zbývá do konce základní hrací doby a a uvidíme, zda si Neapol udrží patřičné tempo k udržení dvoubrankového náskoku. Catania se už na mnoho nezmůže a uvidíme, zda se sebere a aspoň předvede sympatickou reakci na neúnavný nápor soupeře.
     
    79
    Protiútok domácích končí po nedomluvě a chybné přihrávce jednoho z hráčů Insigne/Inler. Neapol však začíná mít navrch a uvidíme, zda bude hra vypadat tak, jako v první půli.
     
    77
    Walter Mazzarri, kouč Neapole, provádí další změny. Odpočinout nechá Slováka Marka Hamšíka, kterého má nahradit Lorenzo Insigne.
     
    Držení míče: 57% - 43%
    Střely celkem: 7 - 7
    Rohové kopy: 4 - 7
     
    75
    V ofsajdu se zapomněl Cavani.
     
    73
    Drobné zranění Zunigy a Barrinetose je již ošetřeno a hra pokračuje.

    Dario Becci

    Branky: 30. Hamšík, 44. Cannavaro

    Karty:   5. Behrami (NEA), 40. Grava (NEA), 58. Džemaili (NEA) - 36. Spolli (CTN)


    SSC Neapol: De Sanctis — Mesto, Zuniga, Gamberini — Cannavaro, Grava, Behrami, Hamšík, Cavani — Džemaili, Panděv
    Calcio Catania: Andújar — Rolín, Lodi, Capuano, Bellusci — Biagianti, Izco, Spolli — Gómez, Barrientos, Bergessio

    Rozhodčí: Calvarese — Nicoletti, Padovan