Saint-Étienne – Montpellier 4:1 (kon.) | Ajaccio – Bordeaux 1:0 (kon.) | Nancy – Remeš 1:2 (kon.)
Troyes – Sochaux 0:0 (kon.) | Nice – Lorient 1:1 (kon.) | Valenciennes – Brest 2:1 (kon.)
konec
Valenciennes FC
2:1 (2:0)
Stade Brestois 29
Sobota 09.02.2013, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 McDonald’s
Předzápasové kurzy
     
    Máme tu konec utkání ve kterém Valenciennes vítězí po povedeném prvním poločase 2:1. V něm se nejprve trefil nádhernou ranou Dossevi a poté po chybě brankáře Thébauxe i Mater. Brest byl po přestávce lepším celkem, ale kontaktní branka přišla příliš pozdě. Otevřenou obranu VAFC potrestal Raspentino, ale na víc již tým Landryho Chauvina nestačil, a tak odjíždí bez bodu. (21:50:58)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se snaží ještě v samém závěru srovnat, ale k brance Penneteaua se zatím nedostávají.
     
    90+1
    Brest právě vstřelil branku!
    Možné drama? Hosté snižují v první minutě nastaveného času, když využívají trestuhodně otevřené pravé strany Valenciennes. Nahrávka ze středu hřiště našla FLORIANA RASPENTINA, který prudkou ranou prostřelil brankáře Penneteaua.
     
    90
    Druhý poločas dnešního utkání je nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Aboubakar na levém křídle předkládal míč do středu hřiště na Pujola, ale nahrál příliš slabě, a tak si obrana hostů poradila.
     
    88
    Útočník hostí Ayite je na levé straně chycen po nahrávce od Ferradje v ofsajdovém postavení.
     
    87
    Dosseviho míč z levé strany odvrací daleko pryč z pokutového území všudypřítomný Mendy.
     
    86
    Novice Aboubakara nepustil k úniku hostující zadák Mendy, který ve skluzu odvrací balon do zámezí. Pro Valenciennes to znamená výhodu rohového kopu.
     
    85
    Hostující Gueye je ihned po převzetí míče odzbrojen a Angoua mu míč odkopává do zámezí. Brest tak zůstane na útočné polovině u míče.
     
    83
    Melikson zastaven za hranicí pravidel Mendym, a tak mohou domácí střídat. Izraelského fotbalistu Meliksona střídá Aboubakar.
     
    82
    Po Gueyeho rohu si míč vzal Mendy a skvěle jej vyvezl až do pokutového území. Tam nahrál na levou stranu na Chafniho, který míč bez problémů uklidl do sítě, jenže branka neplatí. Ofenzivní záložník Stade Brestois stál ve viditelném ofsajdu.
     
    81
    Angoua nepustil Benschopa k průniku, či centru, a tak po jeho zásahu bude Brest zahrávat rohový kop.
     
    79
    Benschopovi není přáno. Když už se vyhnul ofsajdovému postavení, tak v dobré pozici na pravé straně hřiště pálí jen mimo branku. V zakončení příliš váhal, a tak do jeho rány vložil nohu Nery.
     
    77
    Raspentino zastavuje skvělým obranným skluzem unikajícího Dosseviho. Valenciennes vhazuje na pravé straně hřiště.
     
    76
    Ferradj si málem vstřelil vlastní branku! Valenciennes po delším čase zaútočil po levé straně přes Meliksona, jehož centr na malém vápně našel pouze Ferradje, který nešikovně odkopl těsně nad branku.
     
    75
    Ayite po nahrávce středem míč pouze ztlumil, a tak už na něj před Penneteauem nestačil. Navíc mu je odmáván a odpískán ofsajd, a tak by bylo veškeré vzrušení zbytečné.
     
    73
    Útok VAFC šel ne pravou stranu na Dosseviho. Ten si míč od postranní čáry posouval do středu, ale byl lehce postrčen, a tak přestal hrát. Sudí Buquet nechává hru k nelibosti domácího hráče pokračovat.

    Martin Mišovec

    Branky: 10. Dossevi, 45+1. Mater - 90+1. Raspentino

    Karty:   13. Lejeune (BST)


    Valenciennes FC: Penneteau - Mater, Angoua, Rose, Nery - Sanchez, Gomis - Dossevi, Melikson (83. Aboubakar), Nguette (63. Sankharé) - Le Tallec (70. Pujol).

    Trenér: Daniel Sanchez

    Stade Brestois 29: Thébaux - Mendy, Lejeune, Kantari, Ferradj - Auras (46. Ayite), Sissoko - Gueye, Chafni, Dernis (46. Raspentino) - Benschop.

    Trenér: Landry Chauvin

    Rozhodčí: Ruddy Buquet - Emmanuel Boisdenghien, Guillaume Debart