Saint-Étienne – Montpellier 4:1 (kon.) | Ajaccio – Bordeaux 1:0 (kon.) | Nancy – Remeš 1:2 (kon.)
Troyes – Sochaux 0:0 (kon.) | Nice – Lorient 1:1 (kon.) | Valenciennes – Brest 2:1 (kon.)
konec
Valenciennes FC
2:1 (2:0)
Stade Brestois 29
Sobota 09.02.2013, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 McDonald’s
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Brest právě vstřelil branku!
    Možné drama? Hosté snižují v první minutě nastaveného času, když využívají trestuhodně otevřené pravé strany Valenciennes. Nahrávka ze středu hřiště našla FLORIANA RASPENTINA, který prudkou ranou prostřelil brankáře Penneteaua.
     
    45+1
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    A v té jediné nastavené minutě utíkají domácí hráči do dvoubrankového vedení! Po autovém vhazování na levé straně se míč dostal na Gueyeho, který jej přenesl na pravé křídlo. Tam si jej přebral RUDY MATER a o pár vteřin později už se na Stade du Hainaut slaví. Kapitán VAFC to zkusil ze zhruba pětadvaceti metrů a díky chybě Thébauxe, který chtěl míč odkopnout tu máme branku. Kulatý nesmysl nabral po odrazu o trávník velkou rychlost, a tak brankář hostů kapituluje.
     
    10
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Domácím zakončení po rohovém kopu nevyšlo, ale v pokračující akci se již radují. Meliksonovu ránu ještě Thébaux stačil vyrazit, jenže na skvělou dorážku MATHIEUA DOSSEVIHO již nestačil. Útočný hráč VAFC napálil míč z pravé strany skvěle halfvolejem k pravé tyči a brankář Brestu neměl nárok.

    Martin Mišovec

    Branky: 10. Dossevi, 45+1. Mater - 90+1. Raspentino

    Karty:   13. Lejeune (BST)


    Valenciennes FC: Penneteau - Mater, Angoua, Rose, Nery - Sanchez, Gomis - Dossevi, Melikson (83. Aboubakar), Nguette (63. Sankharé) - Le Tallec (70. Pujol).

    Trenér: Daniel Sanchez

    Stade Brestois 29: Thébaux - Mendy, Lejeune, Kantari, Ferradj - Auras (46. Ayite), Sissoko - Gueye, Chafni, Dernis (46. Raspentino) - Benschop.

    Trenér: Landry Chauvin

    Rozhodčí: Ruddy Buquet - Emmanuel Boisdenghien, Guillaume Debart