Dortmund – Hamburg 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 3:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 1:4 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Fürth – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 0:0 (kon.)
Bayern – Schalke 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:4 (1:2)
Hamburger SV
Sobota 09.02.2013, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Hamburg právě vstřelil branku!

    Tečka za vítězstvím Hamburgu. Jansen se uvolnil na levém křídle a pak nasměřoval přihrávku před prázdnou bránu na HEUNG MIN SONA (9), který korunuje svůj dnešní skvělý výkon druhou branku.
     
    62
    Hamburg právě vstřelil branku!

    Hosté dávají jasný vzkaz, že je předchozí červená karta do kolen rozhodně nedostala. Centr van der Vaarta z levé strany na zadní tyč našel přesně hlavu ARTJOMSE RUDNĚVSE (10) a ten dává dnes vůj druhý dnešní gól.
     
    26
    Hamburg právě vstřelil branku!

    HEUNG MIN SON (8) dnes předvádí jeden parádní kousek za druhým. Teď se uvolnil na pravém křídle. Zasekl si míč před protihráčem a potáhl si ho do středu, pak vypálil ke vzdálenější tyči a o ní nasměřoval míč do brány. Krásný gól a vedení pro Hamburg.
     
    18
    Hamburg právě vstřelil branku!

    Hosté ale bleskově odpovídají. Skluzem na půli hřiště vybojovali míč a hnali se do rychlého protiútoku. Z levé strany přišel pas před bránu, kde byl úplně volný ARTJOMS RUDNĚVS (9), jenž už měl jednoduchou práci a v pohodě prostřelil brankáře Weidenfellera.
     
    17
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Heiko Westermann teď bude dlouho zpytovat svědomí. Na hostující branku mířil dlouhý nákop. ROBERT LEWANDOWSKI (13) se vyhnul ofsajdové pozici a Westermann pak neodhadl situaci, nechal se předběhnout a Lewandowski se ujal míče a ve skluzu skóroval.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 17. Lewandowski - 18. Rudněvs, 26. Son, 62. Rudněvs, 88. Son

    Karty:   82. Götze (DOR) - 22. Aogo (HAM), 31. Vaart (HAM)   31. Lewandowski (DOR) - 60. Bruma (HAM)


    Borussia Dortmund: (4 - 2 - 3 - 1) Weidenfeller - Piszczek (66. Gündogan), Santana, Hummels, S. Bender - Sahin, Kehl (65. Schieber) - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Hamburger SV: (4 - 1 - 2 - 1 - 2) Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Rincon - Skjelbred (74. Arslan), Aogo - van den Vaart (63. Rajkovič) - Son (90. Kačar), Rudněvs.
    Trenér: Thorsten Fink.

    Rozhodčí: Gräfe - Häcker, Osmers - Bornhorst

    Diváci: 80645