Dortmund – Hamburg 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 3:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 1:4 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Fürth – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 0:0 (kon.)
Bayern – Schalke 4:0 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
0:1 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 09.02.2013, 15:30 • Trolli ARENA, Fürth • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Po velmi pohledném prvním poločase se ve druhé části hry vytratila atraktivita. Domácí Fürth měl sice velkou převahu, jenže v zakončení byl žalostný. Velké šance spálil Djurdjić či Prib, a tak byl jediným střelcem Dost, jehož trefa z 23. minuta rozhodla o tom, že tři body putují do Wolfsburgu. (17:22:47)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vargova nahrávka našla za hostující obranou Azemiho, ale ten je chycen v ofsajdu. Přesto domácí útočník zakončil znovu a opět do skvělého Diega Benaglia.
     
    90+2
    Hesl zkoušel po přerušení útočné snahy hostí rychle rozehrát, ale míč poslal pouze do autu. Přesto je Fürth po pár vteřinách opět u balonu.
     
    90+1
    Dlouhý nákop Mavraje z vlastní poloviny nikoho v zeleném dresu domácích nenašel. Od své branky tak rozehraje Benaglio.
     
    90+1
    Druhý poločas je v Trolli ARENA ve Fürthu nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zimmermann po průniku do pokutového území centroval na spoluhráče, jenže jeho míč odvrátil zadák Madlung na autové vhazování.
     
    88
    Dobře zapracoval v defenzívě hostí Diego, který se nejprve nenechal přetlačit v souboji a poté uklidnil hru rozehrávkou na obránce.
     
    87
    Rohový kop hostů z levé strany hledal dlouhány Nalda s Madlungem, jenže míč ze vzduchu stáhnul brankář domácích Hesl a rychle nakopává vpřed.
     
    86
    Centr domácího Priba z pravé strany hledal v pokutovém území spoluhráče, ale i přes velkou snahu z toho zakončení není. Peković fauloval Benaglia, a tak tu bude jenom přímý volný kop hostů.
     
    84
    Po souboji ve středu hřiště zůstal jeden z domácích hráčů ležet na trávníku. Olić přesto pokračoval v útoku a centrem do vápna našel Dosta. Střelec první branky utkání ale nezakončil, jelikož dobře zahrál Sobiech.
     
    83
    Vysoký míč na hroti na Djurdjiće skvěle přečetl a odvrátil prudkou hlavičkou Naldo.
     
    83
    Vieirinha se po individuální akci dostal až na pravé křídlo k centru, kterým ale nikoho v modrém dresu Wolfsburgu nenašel. Před Olićem odvrací Mavraj.
     
    81
    Poslední střídání pro Fürth. Azemi na trávníku nahradí Geralda Asamoaha.
     
    79
    Po rohu hostí z levé strany se k odraženému míči dostal Diego. Ten hledal centrem v pokutovém území dlouhána a zatím jediného střelce dnešního odpoledne Dosta, ale před ním zakročil na jedničku Hesl.
     
    78
    Wolfsburg naposledy střídá. Jana Poláka na hřišti nahrazuje čerstvý Josué.
     
    78
    V posledních okamžicích hry již není převaha domácích tak znatelná, když hosté útočí především přes Diega. Teď byl Pekovićem zastaven Vieirinha.
     
    75
    Zimmeramannova snaha na pravé straně skončila rohem, po kterém pálil z rohu pokutového území záložník Milorad Peković. Brankový prostor ale naštěstí pro hosty netrefil.
     
    73
    Za faul na Edgara Priba ve středu hřiště vidí žlutou kartu hostující záložník Träsch.

    Martin Mišovec

    Branky: 23. Dost

    Karty:   9. Klaus (FRT), 53. Sobiech (FRT), 56. Varga (FRT) - 60. Winkmann (WOF), 64. Fagner (WOF), 73. Träsch (WOF)


    SpVgg Greuther Fürth: (4-4-2): Hesl - Zimmermann, Sobiech, Mavraj, Baba - Klaus (46. Prib), Varga, Peković, Sararer (67. Park) - Asamoah (81. Azemi), Djurdjić.

    Trenér: Michael Büskens

    VfL Wolfsburg: (4-2-3-1): Benaglio - Fagner (67. Hasebe), Naldo, Madlung, Schäfer - Träsch, Polák (78. Josué) - Vieirinha, Diego, Perišić (46. Olić) - Dost.

    Trenér: Dieter Hecking

    Rozhodčí: Winkmann - Bandurski, Assmuth