Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Neděle 05.05.2013, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Leon Osman fauloval a obdržel žlutou kartu.
     
    88
    Fabio Borini fauloval Bainese a obdržel žlutou kartu.
     
    87
    Ke střele z osmnácti metrů se prodral Anichebe a nemyslel to vůbec špatně. Střelecký pokus byl ještě tečován a mířil pod horní víko. Brankář Reina výtečně zasáhl a balon vyboxoval na rohový kop.
     
    82
    Na levém křídle se do šance přiřítil Enrique, který výtečně prověřil brankáře Howarda. Nicméně hostující brankář si připsal pozorný zákrok a střelecký pokus vyrazil. Míč do prázdné branky mohl dorazit ještě jeden z domácích hráčů, ale nohy ho neposlouchaly.
     
    80
    Volný přímý kop si vzal na starost Gerrard, jenž odcentroval míč do pokutového území, kde se střelecky prezentoval hlavičkující Agger, ale jeho pokus skončil kousek vedle Howardovy pravé tyče.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Stewart Downing, přichází Martin Škrtel.
     
    75
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Kevin Mirallas, přichází Nikica Jelavić.
     
    74
    Fotbalisté Liverpoolu si vytvořili skvělou šanci. Na levé straně se s balonem rozběhl Sturridge, jenž pak do pokutového území poslal skvělou kolmici, které se zmocnil Gerrard. Druhý jmenovaný obešel brankáře Howarda a pálil do prázdné branky. Na poslední chvíli se stihl vrátit Distin a obranným zákrokem zabránil stoprocentní gólové šanci.
     
    66
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Jordan Henderson, přichází Fabio Borini.
     
    56
    Victor Anichebe vyfasoval za protesty žlutou kartu.
     
    56
    Distin si vyskočil na centrovaný míč a hlavičkou ho dopravil mezi tři tyče. Sudí však pro faul gól neuznal.
     
    48
    Do obrovské šance se přiřítil Sturridge, jenž obdržel vynikající přihrávku za obranu a postupoval sám na Howarda, avšak brankář Evertonu to vyřešil výborně a připsal si důležitý zákrok.
     
    40
    Přihrávku do velkého vápna obdržel Henderson, kterému se nabídl ještě Sturridge, a tak na něj míč prodloužil. Výbornou obrannou činnost odvedl Jagielka, který nedovolil svému spoluhráči vystřelit a balon odkopl do bezpečí.
     
    31
    Liverpool se dostal na útočnou polovinu, kde se na levé straně uvolnil Henderson, jenž později obdržel míč. Pak se pořádně rozhlédl a všiml si výborně postaveného Gerrarda, kterému okamžitě přihrával. Gerrard se odhodlal ke střele z první a určitě nelitoval. Střelecký pokus byl velmi jedovatý, ale výborně ho zablokoval Jagielka.
     
    17
    Výhodu volného přímého kopu dostali hosté a na starost si jej vzal Baines. Standardní situace to byla opravdu povedená, jen jí scházelo štěstí. Baines odcentroval balon do pokutového území, kde se výborně uvolnil hlavičkující Fellaini, ale jeho pokus minul jen těsně Reinovu pravou tyčku.

    Lucie Rapantová

    Branky:

    Karty:   88. Borini (LIV) – 56. Anichebe (EVE), 90+1. Osman (EVE)


    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing (79. Škrtel), Henderson (66. Borini), Coutinho ─ Sturridge.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas (75. Jelavić), Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodčí: Oliver ─ England, Burt

    Diváci: 44 991
    bahis siteleri