Švédsko – Island 4:0 (kon.) | Itálie – Německo 0:1 (kon.)
konec
Itálie
0:1 (0:1)
Německo
Neděle 21.07.2013, 18:00 • Vaxjo Arena • Mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer, vážení sportovní přátelé. Ženské Euro dospělo po skupinových bojích do čtvrtfinále a dnes nás čeká právě jedno z utkání vyřazovacích bojů, kde se spolu utkají Itálie a Německo.

    Itálie postoupila na evropský šampionát ze skupiny 1 bez jediného obdrženého gólu a dostala se tak do skupiny A, kde obsadila druhé místo za domácím Švédskem. Švédky zde získaly sedm bodů, Italky pak body čtyři, když po porážce od Seveřanek 1:3 vyhrály nad Dánskem 2:1 a v posledním zápase uhrály důležitou remízu s Finskem 0:0. Svěřenkyně trenéra Antonia Cabriniho odehrály všechny zápasy v Kalmaru, na čtvrtfinále se však budou muset stěhovat do Vaxjo, kde hrály už dvakrát jejich dnešní soupeřky, Němky. Nejlepší střelkyní Italek je zatím se dvěma góly Melanie Gabbiadiniová.

    Německo je v ženském fotbale ještě větší velmocí než v tom mužském. Vždyť porážka 0:1 s Norskem v posledním zápase základní skupiny na Euru bylo pro Němky první porážkou po dlouhatánských sedmnácti letech! Ještě předtím však svěřenkyně Silvie Neidové remizovaly 0:0 s Nizozemskem a porazily Island 3:0, takže v poklidu postoupily z druhého místa. Ve Vaxjo, kde se bude hrát dnešní utkání už Německé fotbalistky hrály dvakrát, takže v tomto ohledu budou mít mírnou výhodu. Nejlepší střelkyní týmu je s dvěma góly Célia Okoyino da Mbabiová.
     
    Ještě jednou dobrý podvečer. Druhé čtvrtfinále začne za necelou čtvrthodinku. Hřiště ve Vaxjo je v excelentním stavu, teploměr ukazuje 28 stupňů, takže se můžeme těšit na špatným počasím a terénem nenarušenou podívanou.
     
    Stadion ve Vaxjo je solidně zaplněný, ovšem nikoli vyprodaný. Čeká se na nástup obou jedenáctek.
     
    Oba týmy nastupují. Němky v bílém, Italky pod bundami zcela určitě skrývají modré dresy. Poslechneme si obě hymny a poté už jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč do hry uvedly Italky, které začínají s kombinací od stoperek. Jedna z německých hráček zastavila první útočnou akci faulem na půlce.
     
    1
    Standardka pro Itálii. Levá obránkyně Manieriová vybojovala další faul.
     
    2
    Camporeseové centr odvrátily Němky na roh.
     
    3
    Menší skrumáž před Angererovou hráčky v bílém řeší v poklidu, přestože Panicová se velmi důrazně tlačila k hlavičce. Zřejmě to byla Krahnová, která jí míč sebrala z hlavy.
     
    4
    Bartoliová ostrým skluzem v blízkosti půlící čáry sice zasáhla míč, ale podle rozhodčí byl její zákrok nedovolený a následoval poté proto poté dlouhý míč do vápna Italek, který vyboxovala Marchitelliová.
     
    5
    D'Addaová si v těžké pozici nedělala hlavu a před napadající Da Mbabiovou míč kopla nazdařbůh dopředu. Snadná kořist pro Němky.
     
    6
    Laudehrová si dobře pokryla míč a vybojovala tak další standardku z velké dálky pro svůj tým.
     
    6
    Mittagová měla na malém vápně míč na hlavě a nikým neatakována mohla otevřít skóre, ale kulatý nesmysl jen lízla a nasměrovala ho tak vedle branky!
     
    7
    Parisiová na chvíli zbrzdila rozehrávku německého týmu a po chvíli vybojovala i autové vhazování pro Manieriovou.
     
    8
    Da Mbabiová po pravé straně přesprintovala zřejmě Salvaiovou, odcentrovala před branku, kde Laudehrové stačilo trochu sklopithlavu, aby branku nepřestřelila! Druhá solidní příležitost Německa a znovu ze vzduchu.
     
    9
    Cramerová se při rozehrávce trochu ukopla a hrát tak mohly Italky. Snaha největší hvězdy modrých Gabbiadiniové ztroskotala na Bartusiakové, jež byla dříve u míče po příliš dlouhé kličce soupeřky.
     
    10
    Goesslingová chtěla poslat přihrávku do běhu zřejmě Kesslerové, která se však ke sprintu po levé lajně neměla a Bartoliová situaci v pohodě pohlídala.
     
    11
    Velký aplaus sklidila Laudehrová, která zabojovala jako lvice a ve skluzu zachytila na hřišti mizerný pas Maierové. Ta poté svoji chybu napravila, když vystihla dlouhý centr Italek směřující na kapitánku Camporeseovou.
     
    13
    Goesslingová s Kesslerovou se zkoušely probít přes zahuštěný střed hřiště, Italky, konkrétně Stracchiová a Tuttinová jim akci překazily.
     
    14
    Dva centry od Italek z pravé strany odklízí německá obrana. Bartoliová ani Gabbiadiniová nenašly na hrotu útoku se pohybující Panicovou.
     
    15
    Lotzenová se zkoušela proháčkovat od pravé lajny do středu hřiště, přešla přesprvní, druhou i třetí soupeřku, nakonec však špatně přihrála a Italky se osvobozují.
     
    16
    Lotzenová znovu v akci, tentokrát však ve výskoku převálcovala Manieriovou, která se těžce sbírá z trávníku. Bude však pokračovat.
     
    17
    Parisiová se za malou chvíli dostala od levé čáry až na osu hřiště, odkud zkusila vypálit, míč se jí však svezl po vnějším nártu pravačky a střela letí hodně vedle.
     
    18
    Tuttinová faulem třicet metrů od branky nabídla standardní situaci německého celku.
     
    18
    Centr Goesslingové byl příliš krátký.
     
    19
    Tuttinová nyní naopak čistě sebrala míč Němkám a založila protiútok, který však měl doslova jepičí život.
     
    20
    Hodně důrazně si nyní počínala Cramerová v souboji s Gabbiadiniovou. Nejenže ji ramenem odstavila, ale ještě byla u toho padající Italkou faulovaná.
     
    20
    Na hřišti se trochu jiskří. Ostrý skluz jedné z Italek však nebyl potrestán žlutou kartou.
     
    21
    Byla to asi Laudehrová, která se hnala podél levé lajny a zkoušela centrem najít některou ze spoluhráček. Míč z její kopačky letěl ale přímo do brány a Marchitelliová jej chytila.
     
    22
    Tři auty po sobě vhazovaly Italky, díky destruktivním hlavičkám soupeřek se posunuly od půlící čáry až k rohovému praporku.
     
    23
    Další útočné akce si však Squadra Azzura musí nechat na jindy. Nepřesná přihrávka končí v zámezí, Angererová bude vykopávat.
     
    24
    Tohle mi přišlo jako drobná chyba maďarské rozhodčí, protože přihrávku Mittagové zřetelně tečovala Bartoliová, vhazovat budou přesto Italky.
     
    24
    Na zemi leží kapitánka Itálie Camporeseová, která přišla jako třetí do souboje a nezaviněně dostala loktem od Lotzenové. Hra bude pokračovat vhazováním.
     
    25
    Camporeseová už je na place a hned udržela složitý míč po příhře od Manieriové.
     
    26
    Lotzenová skvělým napadáním získala rohový kop, přestože Italky měly míč jasně pod kontrolou.
     
    26
    Německo právě vstřelilo branku!

    A tato zdánlivě drobná chyba stála Itálii pěkně draho! Rohový kop Goesslingové propadl přes klubko hráček na malém vápně až na odražený míč čekající SIMONE LAUDEHROVOU, které rána sice nesedla, ale záhadným způsobem doklopýtala přes několik dalších noh až do branky!
     
    27
    Tuttinová faulovala střelkyni prvního gólu Laudehrovou a vidí za to žlutou kartu.
     
    28
    Němky pokračují ve vysunutém presinku a nese jim to ovoce. Hráčky v modrém nejsou schopny dostat míč dopředu na své nebezpečné útočnice.
     
    29
    Zvláště Melania Gabbiladiniová se zatím nedostala vůbec do hry, a tak se realizovala alespoň v defenzivní činnosti, když zblokovala unikající Cramerovou.
     
    30
    Tohle měl být signál hráček v bílém, kdy se jedna rozběhne a druhá jí pošle míč do běhu podél zdi, Goesslingová však poměrně snadnou přihrávku totálně pokazila.
     
    31
    Jako velká voda se přiřítila zezadu do souboje s Tuttinovou Da Mbabiová a je jí zcela správně pískán nedovolený zákrok.
     
    32
    Po dlouhém míči do vápna se Němky brání jen za cenu rohového kopu.
     
    32
    Výborný nápad měla nyní Panicová, která na přední tyči patičkou tečovala míč, jenž šel do branky, ale u tyčky stojící obránkyně jej zastavila. Pokusu Panicové chyběla razance, ale jinak bylo vše technicky provedené naprosto dokonale.
     
    34
    Sledujeme menší sérii nepřesností ve středu pole. Míč je často v zámezí a Bartoliová s Cramerovou se střídají ve vhazování autů.
     
    35
    Už to vypadalo, že Lotzenová se i přes do skluzu padnuvší Salvaiovou probije do velké šance, nicméně v šestnáctce Itálie byla ve výrazném oslabení a k okamžité střele se neodhodlala. Bylo proto brzy odzbrojena.
     
    36
    Obrovská šance Itálie! Gabbiadiniová zamotala svojí strážkyni u pravé lajny, ideálně nacentrovala Camporeseová byla na malém vápně zcela sama! Hlavička italské kapitánky letěla kousíček nad branku, možná dokonce i lízala břevno. Angererová by byla bezmocná, ale zasahovat nakonec nemusela.
     
    38
    Parisiová spolu se Salvaiovou nadvakrát zastavily Da MBabiovou, jež se zkoušela vymotat od levé postranní čáry.
     
    39
    Krásné uvolnění od Mittagové stejná hráčka naprosto degradovala hanebnou přihrávkou doprava, kde by v případě větší přesnosti mohla Maierová v poklidu centrovat před bránu.
     
    39
    Maierová však znovu zabojovala o míč a Parisiové nezbylo nic jiného, než ji faulovat. Jasná žlutá karta.
     
    40
    Ani dlouhý přímý kop, ani následný roh nebezpečí pro italskou branku neznamenal.
     
    41
    Dobré čtení hry v podání D'Addaové. Kombinace německého týmu skončila na kopačkách stoperky soupeře, jež se odvážně vložila do spolupráce Lotzenové a Da Mbabiové.
     
    42
    Je vidět, že německé fotbalistky mají velké sebevědomí. Bartusiaková si jako téměř poslední hráčka dovolila hned dvě kličky na napadající útočnice, to samé o chvíli později předvedla i Maierová.
     
    43
    No a nakonec se takováto bohorovnost nemusela Němkám vyplatit! Po špatné rozehrávce se hnaly dopředu jejich soupeřky, Gabbiadiniová centrovala a po nepovedeném odkopu Bartusiakové střílela ihned z voleje Stracchiová! Na štěstí pro Angererovou letěl míč z hranice vápna přímo do jejich rukavic.
     
    45
    Pro změnu tu máme standardku Německa. Gabbiadiniová podkopla Goesslingovou nalevo od vápna Italek.
     
    45+1
    Italky si však s centrem Kesslerové poradily.
     
    45+1
    V první půli se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+2
    První dějství se dohrává ve středu hřiště.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního čtvrtfinálového zápasu vyzněl lépe pro Němky, které byly po celou dobu lepším týmem a zásluhou Laudehrové vedou 1:0. Itálie mohla vyrovnat, ale Camporeseová svoji hlavičku z malého vápna poslala nad. Druhá půle začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vyběhla v dresu Itálie na hřiště místo Camporeseové Iannellaová.
     
    47
    Pěkný pokus o vysunutí Panicové, útočnice Itálie však byla v ofsajdu.
     
    47
    Italky začaly druhou půli náporem. Nyní si musela Cramerová dávat velký pozor na Gabbiadiniovou, nakonec míč odkopla na roh, který se po obranné hlavičce jedné z Němek bude opakovat.
     
    48
    Druhý roh už skončil zakončením, Parisiová ovšem z velké dálky poslala odražený míč vedle.
     
    49
    No, tohle vypadalo všelijak. Panicová šla do hlavičkového souboje s Krahnovou a míč zřejmě po hlavičce Italky trefil do ruky druhou stoperku Bartusiakovou. Penalta se však nepíská a Italky se ani nezlobí.
     
    50
    Znovu velmi dobré napadání německého týmu. Mittagová zblokovala odkop a De Mbabiová mohla pokračovat v akci, avšak míč si pustila příliš daleko.
     
    50
    Rohový kop Goesslingové trefil boční síť italské branky.
     
    51
    Tohle se jediné dnešní střelkyni Simone Laudehrové vůbec nepovedlo. Na levém křídle měla spoustu času, ale míč si pustila skoro až ke koncové čáře a nakonec centrovala jen do náruče brankářky Marchitelliové.
     
    52
    Střídá i Sylvie Neidová. Mittagovou nahradí Maroszánová.
     
    52
    Vypadalo to na obrovskou šanci Panicové, která pálila z malého vápna nad branku, ale veškeré vzrušení bylo zbytečné, Italka byla v ofsajdu.
     
    54
    Goesslingová faulovala jednu z unikajících soupeřek a bude tu zajímavá standardka pro Italky.
     
    54
    Polostřelu, polocentr Gabbiadiniové odvrátila první bránící hráčka.
     
    55
    Marchitelliová byla brzy vyběhnutá ven z brány a zabránila tak rozběhnuté Lotzenové převzít míč a vřítit se do gólovky.
     
    56
    Nová hráčka na hřišti Maroszánová se poprvé představuje publiku, když trošku rozkývala Manieriovou a pravačkou z velké dálky zkusila své štěstí. Míč letí sice rychle, ale vedle.
     
    57
    Na takovéto úrovni málo vídaný jev. Cramerové při autu míč vyklouzl z rukou a vhazovat tak budou hráčky v modrém.
     
    58
    Nebezpečí před brankou Itálie! Po centru Maroszánové hlavičkovala Da Mbabiová, míč se odrazil od obránkyně a nakonec zřejmě Laudehrová zkoušela dotlačit míč do branky. Itálii zachránila Salvaiová, která míč odkopla do bezpečí.
     
    60
    Po faulu Cramerové posílala další dlouhý míč do vápna Tuttinová, po menším nedorozumění v obranných řadách si nakonec pro míč došla brankářka Angererová.
     
    61
    Němky hrozí z protiútoku! Laudehrová z prvé strany nacentrovala a Da Mbabiové chybělo jen pár centimetrů, aby vyskočila výše a trochu sklopila čelo. Takto natahovala krk, ale míč hlavou jen přizvedla!
     
    62
    Další šance Německa! Maroszánová se probila přes dvě soupeřky až do vápna a nakonec Lotzenová zakončovala střelou z otočky, míč však měla za tělem a branku netrefila!
     
    63
    Krásné momenty na obou stranách. Po šanci Italek se znovu hnaly dopředu Němky, Laudehrová už by šla do střelecké pozice, ale Salvaiová ji v poslední chvíli podtrhla. Žlutá karta je pro Itálii ještě dobrým výsledkem této ošemetné situace. Následovat však bude nebezpečný přímý kop.
     
    64
    Maroszánová trefila zeď. Tlak Německa bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    64
    Maroszánová výrazně oživila hru Německa. Nyní si hodila míč z jedné nohy na druhou a z hranice vápna tvrdě vypálila! Marchitelliová se vyznamenala dobrým zákrokem.
     
    66
    Neskutečné. Dzsenifer Maroszánová si připsala další střelecký pokus. Na pravém křídle nevymýšlela žádný centr a poslala míč prudce na bránu. Chyběly jí tak dva metry.
     
    67
    Zatímco Italky dobře vstoupily do druhé půle, v dalším průběhu jsou jasně aktivnější Němky, které v nyní mohutně usilují o navýšení náskoku. Cramerová si ovšem nyní stoupla na míč a ještě ji zavalila Iannellaová a obránkyně Německa bude potřebovat ošetření.
     
    68
    Mezitím probíhá střídání v německém týmu. Da Mbabiovou nahrazuje Dabritzová.
     
    69
    Střídá i Antonio Cabrini na lavičce Italek. Di Crisciová si zahraje místo Salvaiové.
     
    71
    Dabritzová poprvé v akci, po přihrávce Maroszánové však měla nová útočnice k míči daleko a navíc faulovala.
     
    71
    Gabbiadiniová se neprosadila přes Maierovou. Zda se mi, že nejlepší střelkyni Itálie mají Němky dokonale přečtenou.
     
    72
    Těžko říct, co nyní Leonie Maierová zkoušela. Z pravé strany poslala hodně prudký centr nebo možná velice nepřesnou střelu, která končí až u rohového praporku.
     
    74
    Dabritzová si počkala na přihrávku mezi stoperkami, poté však nedokázala včas vystřelit a byla zablokována, bude z toho rohový kop.
     
    74
    Zmatek v pokutovém území Itálie, Laudehrová však přes trojblok míč neprotlačila. D'Addaová míč odkopává.
     
    75
    Poslední střídání v týmu Itálie. Místo Parisiové přijde na poslední čtvrthodinu Maurová.
     
    76
    Gabbiadiniová dře, bojuje i s přesilou, ale její hře dnes chybí lehkost. Často je také zdvojována a když už se rozhodne neřešit situaci individuálně, její přihrávky jsou často nepřesné.
     
    77
    Di Crisciová faulovala skoro na půlící čáře, Němky přesto pošlou dlouhý balon až před italskou branku. Marchitelliová si poradila a míč vyboxovala.
     
    79
    Gabbiadiniová si nyní možná trochu vybila frustraci na Maierové a zbytečně ji dohrála u lajny. Dostává za to žlutou kartu.
     
    80
    Lotzenová prolétla podél pravé lajny až do střelecké pozice, míči ale nedala žádnou rotaci a ten letěl vedle. Kdyby jej nabrala více placírkou, mohl by se stočit i do branky.
     
    81
    No, kdyby byla maďarská rozhodčí přísnější, Gabbiadiniová mohla dostat hned druhou žlutou kartu. Stejně jako před chvílí Maierovou nyní dojela i Krahnovou. Píská se však pouze faul.
     
    82
    Italky by se měly snažit o vyrovnání a trochu zvýšit aktivitu, nemají to ale jednoduché. Německý tým se řídí heslem nejlepší obrana je útok a na pozoru se tak musí mít spíše Marchitelliová v brance.
     
    83
    Až nyní se Italky dostaly do ofenzivy, Manieriová poslala svůj centr zleva až za branku a rozzlobila tak nabíhající Panicovou.
     
    84
    Maroszánová u koncové lajny doslova vykoupala Di Crisciovou, kterou ale zastoupila velice důrazná D'Addaová, která míč odkopla a kdyby si Maroszánová ještě míč popíchla, nemusela by její noha dopadnout vůbec dobře.
     
    85
    Němky i nadále útočí a nyní mohly potvrdit své vedení! Krahnová jen těsně nedosáhla na rohový kop, Laudehrová poté z nulového úhlu trefila tyč! Po další teči bude následovat znovu roh.
     
    86
    Až teď se tým v modrém definitivně ubránil a Marchitelliová bude vykopávat. Italkám už moc času nezbývá.
     
    87
    Maroszánová si chytře došla pro faul. Pro její kličku na střed neměla pochopení Stracchiová a dostává za to žlutou kartu. Němky budou navíc kopat přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů.
     
    89
    Překrásná střela Maroszánové končí na břevně! Ještě Kesslerová poté zkoušela dorážet, ale rychlý odraz od horní tyče ji překvapil!
     
    90
    Vhazování Italek daleko na polovině Německa a následně i rohový kop pro Squadru. Jedna z posledních šancí udělat něco se zápasem.
     
    90
    Iannellaová kopla roh mizerně a protiútok musela hasit faulem Di Crisciová, za což dostala žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty, Němky i nadále útočí.
     
    90+2
    Bartusiaková jako papír odfoukla dotírající Maurovou a nechala míč doskákat do zámezí. Angererová bude vykopávat.
     
    90+3
    Maroszánová to nyní trochu přehnala a utopila se v až příliš vlažné kombinaci s Kesslerovou. Brejk Itálie se však nekoná. Míč mají po chviličce znovu Němky.
     
    90+4
    Bartusiaková faulovala, ještě tu bude dlouhý nákop do vápna Německa. Takřka z půlky.
     
    90+5
    D'Addaové centr Němky odvrátily a to bude už asi vše.
     
    Konec zápasu.
     
    Ano. Německé fotbalistky byly jednoznačně lepším týmem a nepovolily italským soupeřkám ani ohrozit branku Angererové. Naopak svěřenkyně trenérky Neidové mohly zvítězit výraznějším rozdílem. Důležité však je, že po Švédsku se druhými semifinalistkami ženského EURA staly hráčky Spolkové republiky Německo. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký večer. (19:53:52)

    Michal Šíma

    Branky: 26. Laudehrová

    Karty:   27. Tuttinová (ITA), 39. Parisiová (ITA), 63. Salvaiová (ITA), 79. Gabbiadiniová (ITA), 87. Stracchiová (ITA), 90. Di Crisciová (ITA)


    Itálie: Marchitelliová – Bartoliová, Salvaiová (69. Di Crisciová), D'Addaová, Manieriová – Tuttinová, Stracchiová, Parisiová (75. Maurová) – Gabbiadiniová, Panicová, Camporeseová (46. Iannellaová)
    Německo: Angererová – Maierová, Krahnová, Bartusiaková, Cramerová – Lotzenová, Kesslerová, Mittagová (52. Maroszánová), Goesslingová, Laudehrová – Da Mbabiová (68. Dabritzová)

    Rozhodčí: K. Kulcsárová – J. Kulcsárová (obě Maďarsko), Steinlundová (Norsko)
    bahis siteleri