Dubnica – Šamorín 1:4 (kon.) | R. Sobota – Michalovce 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Bardejov 0:1 (kon.)
Prešov – Podbrezová 2:0 (kon.)
konec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:1 (0:0)
Partizán Bardejov
sk Sobota 27.07.2013, 17:30MONACObet liga
     
    Z mojej strany je to na dnes všetko, lúči sa s Vami Tomáš Batiz. (19:27:30)
     
    Pred pár sekundami sa tak skončilo druhého kolo dnešného zápasu, v ktorom sme videli iba jeden gól a to na strane hostí, teda po zásahu zo 78. minúty, keď sa po centri pred brankárom dobre zorientoval Carlos De a zakončil tak ako sa na útočníka patrí.

    Vážení športoví priatelia v krátkosti sa vráťme aj k dnešnému zápasu. V úvode stretnutia sa hral vyrovnaný futbal a nejakú šancu by sme hľadali veľmi málo. Dobrý pokus prišiel v 27. minúte, keď sa po rohu dostal do zakončenia Kucharčík, ale ten z pravej strany brankára neprekonala. V druhom polčase prišli taktiež nejaké šance, ale brejky Tatranu a zakončenia Latiaka z väčšej diaľky skončili v náručí Pavlička, ktrý chytal senzačne.

    Jediný gól zápasu: Center z ľavej strany skončil pred malým vápnom, kde si dobre nabehol nikým nepokrytý CARLOS DE, ktorý v tesnej blízkosti pred brankárom nezaváhal.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Rohový kop z pravej strany sa bude opakovať, keďže rozhodca tam niečo vidiel. Druhý pokus je o niečo lepší a center skončil na kopačke Kucharčíka, ktorý míňa bránu súpera.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty.
     
    89
    Pomaly sa blížime k záveru prvého polčasu a nasleduje rohový kop. ŠAVOL je vo veľkom vápne súpera.
     
    88
    Trošku nie najlepšia vizitka z domácej strany. Na trávniku ostal ležať jeden z hráčov hostí, ale domáci pokračujú v hre. Balluch poslal center do 16.tky, ale tam to zatiaľ odráža obranca.
     
    87
    Podobná situácia ako pred pár sekundami. Balluch z rovnakého miesta poslal center, tentokrát na biely bod, lenže Tatran nebol aktívny na loptu a obrana s kľudom Anglických hráčov odkopáva do bezpečia.
     
    86
    Domáci útok po pravej strane po prihrávke od Pastvu. Balluch dostal loptu, poslal center na prednú tyč, ale tam je pozorný obranca a center odráža.
     
    86
    Pastva znovu pri lopte a kombinuje v zadných radoch. Liptáci sa nevedia dostať do útoku a hrajú viac vzadu a to im prekáža, keďže prehrávajú o gól.
     
    85
    Liptovský Mikuláš sa sa snaží útočiť, ale zatiaľ sú to iba bezhlavé centre do veľkého vápna. Pokus Pastvu skončil iba na obrane hostí, ktorá dobre zasiahla, následne sa pri autovej čiare hra prerušuje.
     
    83
    Možnosť na gól hostia nevyužili. Pri lopte sa ocitol kapitán Zapotoka, ktorý nebol realizátorom, ale Palša poslal loptu medzi tri tyče – skvelý zákrok brankára Šavola.
     
    82
    Veľa faulov v dnešnom stretnutí a v týchto sekundách rozhodca pripisuje ďalšiu čiarku. Gombala pár metrov pred 16-tkou fauloval a hostia budú zahrávať priamy kop z dobrej pozície.
     
    81
    Brankár hostí rozohral loptu, ktorý za polovicou spracuváva Pastva, ten posúva hru po pravej strane, ale následne jeho kombinácia spolu s Lišivkom nebola podarená a súper sa dostáva k lopte.
     
    81
    Pár divákov už opúšťa už aj štadión, ale tak dúfame, že nejak skóre sa nám upraví a gólovo sa potešia diváci, ktorí fandia, resp. zotrvali do konca zápasu.
     
    80
    Po dlhšom čase tu máme striedanie aj v tíme domáceho Tatranu. Ihrisko opustil Trnovský a do hry nastupuje Balluch.
     
    78
    Bardejov dal gól! Prvý gól dnešného stretnutia prichádza až v neskorých minútach. Center z ľavej strany skončil pred malým vápnom, kde si dobre nabehol nikým nepokrytý CARLOS DE, ktorý v tesnej blízkosti pred brankárom nezaváhal.
     
    76
    Boj o loptu v strede ihriska a po pár sekundách v dobrom tlaku Liptovský Mikuláš. Odrazená lopta sa dostala do stredu ihriska a o zakončenie sa postaral Latiak, ktorý pálil iba do stredu brány.
     
    75
    Ďalšie striedanie v tíme hostí a z hry práve odchádza Zápotoka, ktorý v posledných sekundách bol celkom aktívnym hráčom. Na jeho miesto nastupuje Berecký.
     
    73
    Lopta v strede ihriska a kombinácia pre hráčov hostí. Center Záptoku do veľkého vápna, na ktorý nereaguje žiaden hráč a lopta končí u brankára Šavola.
     
    72
    Vyzerá to na remízu 0:0 a tí čo majú na svojich tiketoch takýto výsledok tak môžu oslavovať. Posledné sekundy sú viac menej vyrovnané a veľká šanca sa dá hľadať v posledných minútach zápasu len veľmi ťažko.
     
    72
    Rohový kop skončil na zadnej tyči, kde sa do hlavičky dostal Kucharčík, ktorý mieri svojim pokusom tesne vedľa pravej tyče.
     
    71
    Fuják sa dostal do útoku a center z ľavej strany, ktorý konči na obrancovi, vyzeralo to na ruku, ale z mojej strany je to ťažko povedať. Rozhodca nariadil rohový kop z pravej strany.
     
    69
    Dobrá akcia zo strany hostí, osobne sa páčila aj mne, ale aj niektorým funkcionárom vo V.I.P zóne. Všetko začalo u Zápotoku v strede ihriska, ktorý preniesol hru na pravú stranu, Carlos De vrátil na Kicu, ktorý z väčšej diaľky tesne vedľa pravej tyče.
     
    68
    Po slede pár sekúnd sme svedkami ďalšej žltej karty a na pravej strane môžte vidieť, že v dnešnom zápase sa nehrá v rukavičkách a je to jedna z ďalších žltých kariet. Fuják zo zadu zastavil akciu súpera a rozhodca ani sekundu neváhal – žltá karta.
     
    67
    Veľa žltých kariet na oboch stranách. Žltú kartu dostal Kuhajdík.
     
    66
    Hra na pár minút sa spomalila, ak sa však pozeráme na predošlé rýchle tempo smerom do útoku. Lišivka zachytil loptu a rozohráva.
     
    65
    Pri lopte je znovu brankár, ktorý odkopáva po čiare, ale do tlaku Liptovský Mikuláš. Prechod po pravej strane, kde sa do zakončenia dostal Vladimír Fuják, lenže jeho pokus v sklze blokuje obranca, vyrovnaný futbal na oboch stranách.
     
    64
    Uvidíme ako tento zápas skončí. Po ľavej strane prenikajú hostia, ktorí to však nezvládli a dlhým centrom odpovedá Kubena po čiare. Brankár dobre číta hru.
     
    63
    Pastva rozohral na krátko a následne sa hra dostala na pravú stranu ihriska. Pár prihrávok a center Latiaka, ktorý končí v náručí brankára, ten svoj tím dnes podržal naozaj ako sa na muža medzi troma tyčami patrí.
     
    62
    Ďalšia žltá karta! Tentokrát je to prvá na strane hostí, konkrétne pre hráča Vladislava Palša.
     
    61
    Celkom dobrá šanca v tíme Liptovského Mikuláša. Traja domáci hráči sa dostali do brejku proti dvom. Stredom ťa loptu Brčák, ktorý sa však ulakomil a zakončil z väčšej diaľky vysoko nad.
     
    60
    Ďalšia žltá karta na strane domáceho tímu. Pastva svojim zákrokom na členok súpera bol ihneď potrestaný a do konca zápasu si bude musieť dávať pozor, alebo je ďalšia možnosť, že ho tréner stiahne.
     
    59
    Terajšiu akciu začínajú hostia. Dobrá lopta zo stredu ihriska skončila vo veľkom vápne, ale Cuprišin nezareagoval skoro a Šavol loptu pokryl.
     
    58
    Pár sekúnd sa čaká na priamy kop. Následný center na zadnú tyč a zákrok Šavola, ktorý vyráža do bezpečia. Po pár sekundách sa hrá na opačnej strane, ale celá akcia končí centrom, resp. malou domou pre brankára, ktorý posiela loptu späť do hry.
     
    57
    V tejto chvíli prichádza odkop od brány. Jeho center skončil na pravej strane, kde Brčák neuspel v hlavičkovom súboji. Následne sa hra presunula na polovicu Liptovského Mikuláša, kde sa zrodil ďalší faul.
     
    55
    Liptovský Mikuláš aj teraz postupuje do útoku. Trnovský poslal loptu na druhú stranu a center na zadnú tyč a zakončenie Fujáka, ktoré vyrazil perfektne Pavličko.
     
    54
    Dobrá šanca pre Liptovský Mikuláš. Šanca na strane domácich hráčov, keďže odrazená lopta sa dostala k voľnému Kucharčíkovi, ktorý z voleja triafa priestor brány a brankár Pavličko senzačne zasiahol.
     
    52
    Spomínaný tlak pokračuje. Center pred veľké vápno skončil u Fujáka, ale ten znovu nie a nie presne zakončiť. Odrazená lopta mieri k autovej čiare, ale Kubena zasiahol a pri bojovaní o loptu prišiel faul práve na mikulášskeho hráča.
     
    51
    V posledných sekundách hry je to taký futbal bez života a vidno to aj na hráčov, ktorí viackrát prerušujú hru. Tatran sa dostal do nejakého tlaku, ale zatiaľ priame zakončenie na bránu neprišlo. Dlhý aut z pravej strany odrazila obrana.
     
    50
    Dobrá šanca sa skoro zrodila na domácej strane, ale na pravej strany ihriska sa nedostal k lopte Fuják. Po pár sekundách je pri lopte znova domáci hráč, ale jeho pokus končí na lýtku obrancu.
     
    50
    Hra bola opäť prerušená a pokračuje sa po tom ako Pastva vrátil autom hru späť do hry. Prihrávka na pravú stranu a o loptu sa snaží zabojovať Brčák, lenže pokus o center, resp. o niečo viac sa mu nepodarilo.
     
    49
    Hostia pred pár minútami nevyužili priamy kop a minuli bránu, v týchto sekundách sa do útoku dostávajú domáci, ktorí aj zakončili. Po prihrávke to skúsil z väčšej diaľky Latiak, ktorý tesne minul.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu prichádza prerušenie hry. Za faul pred vlastným veľkým vápnom vidí žltú kartu Ivan Lišivka, kapitán domáceho tímu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+2
    Tak toto bolo príliš ľahkovážne zo strany Bardejova. Pokus Zapotoka z väčšej vzdialenosti končí vysoko nad a prvý polčas sa následne končí.
     
    45+2
    Vyzerá to na posledné sekundy prvého polčasu. Do útoku sa dostávajú hráči hostí, ktorí však zastali v útoku, keď Carlos De bol faulovaný. Posledná akcia prvého polčasu.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa hrá futbal zo strany na stranu. Ďalšie vynútené striedanie, tentokrát aj na strane hostí. Ihrisko opúšťa Andraščík, do hry nastupuje Grohoľ.
     
    45
    V druhom polčase sa nastavujú dve minúty.
     
    44
    Pokus o o útok zo strany domáceho tímu. Lišivka potiahol loptu na ľavú stranu, do centru sa dostal Kubena, ale zakončenie Brčáka mieri rovno na brankára, ktorý loptu pokryl.
     
    43
    Po pár minútach sa hra. Kubena vybojoval loptu pri autovej čiare a následne píska rozhodca už aj na stranu domácich hráčov. Liptovský Mikuláš sa stiahol do zadných radov, kde asi dohrá prvý polčas.
     
    42
    Znovu je hra prerušená a vyzerá, že na pár sekúnd sa hrať nebude. Vo vlastnej 16-tke znovu leží jeden z obrancov, zrejme je to Staš, ktorý je ošetrovaný a vypýtal si aj nosítka.
     
    42
    Spomínaná kombinácia Liptákov nedopadla dobre, keď pred pár sekundami spomínaný hráč Brčák prihrával do veľkého vápna, ale lopta končí pri brankárovi Pavličkovi.
     
    41
    Zlá kombinácia zo strany hostí a lopta končí za bránkovou čiarou. Odkop Šavola skončil až pri brankárovi Pavličkovi, ale loptu mu ešte musel posunúť obranca. Tentokrát pri kombinácii opäť Liptovský Mikuláš.
     
    40
    Za spomínaný faul prichádza spomínaná žltá karta a je to pre nového hráča v mikulášskom drese Andreja Brčáka.
     
    38
    Hra sa v posledných sekundách prelieva zo strany na stranu. Vyzeralo to na útok hostí, ale nakoniec sa hra prerušuje, vyzerá to na to, že sa bude žltiť.
     
    37
    Rozohrávka rohového kopu na krátko a následne center na zadnú tyč, kde sa dostal do hlavičky Kucharčík. Pavličko zobral loptu rovno z hlavy, navyše postranný Jankovič signalizoval ofsajd.
     
    37
    Latiak z pravej strany posiela loptu na prednú tyč, ale tam to nie je vôbec efektívne. Lopta znovu na roh.
     
    36
    Pred pár minútami sa hralo čisto na polovici Liptovského Mikuláša, tentokrát je to na druhej strane. Domáci budú zahrávať priamy kop v okolí 16-tky. Center Lišivku do 16-tky a zákrok obrany, ktorá posúva loptu na rohový kop.
     
    35
    Uvidíme čo z tejto šance bude. Brčák sa dostal k lopte, prešiel cez stred, ale po viacerých kľučkách, resp. po finálnej prihrávke na Fujáka chyboval.
     
    34
    Odrazená lopta po aute skončila pred 16-tkou, ale následne po odkope obrancu Staša prešla na polovicu súpera a tam to rieši Pastva iba malou domou pre Šavola.
     
    33
    Azda prvý rohový kop prichádza aj na strane domácich hráčov. Center z pravej strany posla Latiak, ale jeho center skončil na zadnej tyči a tam v pár súbojoch sa lopta odráža iba na autové vhadzovanie.
     
    32
    Hra sa naozaj dosť kvalitne prerušuje. Najskôr priamy kop zo strany hostí a následne pri obrannom zákroku faulovaný domáci Lišivka.
     
    31
    Znovu je prerušená hra! Gombala tak trošku zbytočne na polovici súpera fauloval stopéra Staša, ktorý si trošku poležal na trávniku.
     
    30
    Liptovský Mikuláš sa už dlhú dobu nedostal za polovicu a viac menej sa posledné sekundy iba brány. Odkop Šavola na ľavú stranu nebol zasiahnutý.
     
    29
    Trošku viac atmosféry sa vytvára na štadióne v Liptovskom Mikuláši. Hostia šli do útoku a pár metrov za polovicou prišiel faul, na ktorý domáci funkcionári odpovedajú na smer hlavného rozhodcu agresívnejšie.
     
    27
    Znova veľká šanca zo strany hostí! Po rohu z pravej strany pred malé vápno, vyzeralo to, že obrana Tatranu sa ubráni, ale sami si vyprodukovali šancu. Pri odkope Kucharčíka sa lopta dostala na nohu Andraščíka, ktorý mieril dobre, ale Šavol perfektne zareagoval.
     
    26
    Dobrý útok hostí, ktorí prechádzajú po pravej strane. Staš sa dostal cez Kubenu a poslal prízemný center, ten však obrana súpera odrazila na roh, najväčšiu zásluhu má na tom Lišivka.
     
    25
    V týchto sekundách sa hra prerušila kvôli občerstveniu hráčov, takže na pár sekúnd sa hrať nebude, ale bude to vážne len taká krátka prestávka.
     
    24
    Znovu mení svoje rozhodnutie a vyzerá to tak, že chcel skúsiť, ale ihrisko opúšťa. Z hry tak vďaka druhému vynútenému striedaniu opúšťa Sakhniuk a do hry nastupuje Gombala.
     
    23
    Takže striedanie nakoniec neprichádza a spomínaný hráč je opäť na ihrisku. Pri lopte sú hráči hostí, ktorí si to kombinujú vo svojich zadných radov.
     
    21
    No Sakhniuk sa najskôr pýtal z ihriska, ale teraz spolu s lekárom naznačuje, že striedať netreba. Liptovský Mikuláš hrá na teraz v obrane, keďže loptu stratil v strede ihriska.
     
    20
    Nepríjemný stret! Vyzerá to tak, že sa bude striedať a znovu na strane Liptovského Mikuláša. Zasahujú aj nosítka.
     
    19
    Okrem jednej šance na strane hostí, keď musel zasahovať Kubena sa nič podstatné tu na štadióne v Liptovskom Mikuláši nestalo. Do akcie sa dostáva Bardejov, keď postupuje po strane na čele s Carlosom De.
     
    18
    Vynútené striedanie Liptovského Mikuláša skoro v úvode zápasu, keďže neprebehlo ani úvodných 20. minút. Ihrisko opúšťa Ferenc a na ihrisko nastupuje Fuják.
     
    17
    V nasledujúcej kombinácii je Bardejov, ktorý sa znovu dostáva do akcie. Väčšinu útokov ako som si všimol realizujú cez pravú stranu a centruj´na zadnú, kde si nabieha De, tentokrát rovnaká realizácia, lenže nezakončené.
     
    16
    Hra sa aj v týchto sekundách spomalila. Väčšina akcii sa prerušuje a vyzerá to tak aj teraz, keďže prichádza problém s loptou. Za postranou čiarou sa ocitol aj Ferenc, ktorý má nejaký problém a je ošetrovaný.
     
    14
    Slnko nad trávnikom v Liptovskom Mikuláši zašlo, ale akcia Liptovského Mikuláša z ich polovice pokračuje. Rozohrávka v zadných radoch a následne center na pravú stranu. Hra sa otáča, keďže loptu získal súper.
     
    13
    Vyzeralo to celkom dobre zo strany Liptákov, lenže lopta na ľavú tranu, kde si nabiehal Martin Ferenc pokrýva obranca. Následná prihrávka na brankára a temto hry sa spomalilo.
     
    12
    Zatiaľ sme videli iba jednu väčšiu šancu zo strany hostí, tentokrát sa môže začínať aj druhá, kedže Bardejovčania sú pri lopte. Kombinácia na pravej strane, prihrávka pred 16-tku a zakončenie Hanuščáka, ktorý sa hnevá aj sám na seba, lebo toto mohol zahrať podstatne lepšie, jeho strela končí mimo.
     
    11
    V tejto minúte sme svedkami aj prvého rohového kopu a je zahrávaný zo strany domácich hráčov. Center Carlosa De skončil pred malým vápnom, ale tam zasiahla obrana Liptovského Mikuláša, ktorá poslala loptu do bezpečia.
     
    9
    Veľká šanca na strane Liptovského Mikuláša. Obrovská chyba zo strany domácich a do šance sa dostal súper. Pri rozohrávke sa dostala lopta k súperovi, center z pravej strany a zakončenie Carlosa De, ktorého však zablokoval v sklze Pastva, Šavol mal všetko o niečo ľahšie a loptu chytá.
     
    8
    Až v tejto minúte sa prebúdza aj domáci fanklub, ktorí povzbudzuje svojich hráčov. Tatran je aktuálne pri lopte, ale je do vo veľkej vzdialenosti od brány súpera. Hra je prerušená, keďže center Kubenu po čiare skončil za bránkovou čiarov.
     
    6
    Svižné tempto nastolené na oboch stranách. V strede ihriska sa dostal k lopte Vladimír Staš, ktorý si prešiel s loptou na nohe okolo dvoch hráčov, no ale ten tretí Latiak už musel konať a hru prerušil aj za cenu faulu.
     
    6
    Po druhýkrát v zápase prerušil temto hry rozhodca Marek Špaček, ktorý vidiel faul z domácej strany. Hostia zahraly priamy kop z väčšej diaľky centrom na pravú stranu, ale ten domáci Liptovský Mikuláš ihneď odrazil.
     
    5
    Zatiaľ sme neboli svedkami väčšej šance, ktorá by ohrozil bránu na oboch stranách. S rozohrávkou prišli hostia, ktorí začínajú útok po pravej strane. Miroslav Hanuščák sa snažil prejsť cez Kubenu, ale Martin Kubena zasiahol a hru prerušil.
     
    4
    Prelievanie hry zo strany na stranu. Lopta sa aktuálne dostala až do zadných radov Liptákov, kde ju kontroluje brankár Šavol. Po prihrávke s obrnacom končí následný center mimo hracej plochy.
     
    4
    Hra je v týchto sekundách prerurešná, keďže presne na polovici ihriska v nevynnom faule skončil na zemi Latiak, ktorý vybojoval faul pre svoj tím.
     
    2
    Hra sa na ustálila a prichádza kombinácia Bardejova na jeho polovici. Obrana si vymenila loptu a nasmerovala svoj útoku smerom dopredu. Pred zápasom zapršalo z mrakov, resp. z tepla, ale táto akcia k tomu nenasvečovala.
     
    1
    Prvá chyba v tíme Bardejova. Rozohrávka skončila v strede ihriska, kde sa dostala ku Sakhniukovi, ktorý posunul loptu na ľavú starnu, lenže prízemný center už nebol pre brankára taký prekvapivý a pokryl ho brakár Tatranu Šavol.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal úvod stretnutia, teda druhé kolo najvyššej slovenskej ligy. V prvom útoku sa ocitli hráči domáceho tímu, lenže center z pravej strany skončil pred malým vápnom, kde si to obrana Tatranu postrážila.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Ferenc, Kubena, Kucharčík, Latiak, Sakhniuk, Brčák, Lišivka (K), Pastva, Trnovský, Jurky.

    Partizán Bardejov: Pavličko – Zapotoka, Palša, Kica, De Carlos, Cuprišin, Staš, Džurík, Andraščík, Zapotoka (C), Hanuščák.

    Rozhodca: Špaček – Jankovič, Borsányi.
     
    Vážení športoví priatelia po nejakom tom čase Vás opäť vítam pri domácom prenose z trávnikov Liptovského Mikuláša komentátor Tomáš Batiz. Prajem príjemný športový zážitok, ešte pred tým nejaké informácie.

    Na úvod sa pozrieme na celkovú situáciu. Na prvom mieste sa po úvodnom kole ocitol Prešov, ktorý je nováčikom v tejto súťaži, keďže v minulom roku vypadol z najvyššej slovenskej súťaže. Druhé miesto obsadili Michalovce, kde sa zišlo ako je už tam zvykom celkom pekná divácka kulisa. Tými s plným bodovým ziskom z úvodného kola doplní Šamorín a Podbrezová. Medzi tými s jedným bodom patrí aj Liptovský Mikuláš, ktorý v úvodnom kole remizoval v Senci, takže aj týmto sme si povedali ďalší tím, ktorý je v súťaži s jedným bodom. Tretím tímom je práve súper Liptákov v 2. kole, keďže Bardejov remizoval 0:0 a ocitol sa na priebežnej 8. priečke. Na posledných dolných miestach sa ocitli Šaľa, Pohronie, Dubnica nad Váhom a najhoršie na tom všetkom je trnavská juniorka, ktorá v prvom kole prehrala s Prešovom vysokým rozdielom a to 7:0.

    Presuňme sa však do základne Liptovského Mikuláša a začnime tak ako sa patrí a rovno so začiatkom prípravy. Liptovský Mikuláš začal s letnou prípravou 19.06.2013 čo bolo asi taký mesiac pred prvým kolom súťaže na tlačovej konferencii klub Tatranu Liptovský Mikuláš predstavil hráčom svoje ciele, ale na druhej strane aj nového kormidelníka, ktorý by ich mal poviesť novou sezónou. Na trénerské miesto si sadá po Jánovi Karaffovi a dočasnom trénerovi Romanovi Vavrovičovi, ktorý bude novému trénerovi k dispozícii ako asistent. Kormidlo Tatranu takprevzal Jozef Škrlík.

    Prípravné zápasy:
    1. prípravný:
    V kolotoče prípravných zápasov sa Tatranu roztočilo s ligovým súperom a to práve s Michalovcami. Michalovce otvorili skóre v 52. minúte, ale domáci Jovanovič, ktorý bol v Tatrane na skúške vyrovnal na konečných 1:1.

    2. prípravný:
    Druhý prípravný zápas patril už medzi tie kvalitnejšie aj diváci si našli to svoje. Liptovský Mikuláš odcestoval do Česka, kde ho privítal účastník druhej najvyššej českej futbalovej súťaže. Tatran vyhral najtesnejším rozdielom 1:0, keď po bezgólovom prvom polčase prekonal gólmana hostí v 75. minúte Stankovič. Ide o hráča, ktorý bol v Tatrane na skúške.

    Z trénerskej kuchyne po zápase s Třincom: "„Bol to typický prípravný zápas, v ktorom sme si vyskúšali aj dvoch nových hráčov zo Srbska. Třinec bol herne lepší, hral rýchlejšie, agresívnejšie. Našim chlapcom sa snaha uprieť nedala, no s výhrou sa nemôžeme uspokojiť. Súper nám ukázal naše chyby. Káder nám treba určite skvalitniť,“ zhodnotil Jozef Škrlík, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

    3. prípravný zápas:
    Tretí duel prípravy Liptovského Mikuláša sa predvádzal v Opave, kde Tatran prvýkrát prehral a to výsledkom 3:1. V prvom polčase to vyzeralo pre červeno-čiernych sľubne, keď na stav 1:1 vyrovnával Stankovič.

    4. prípravný zápas:
    Vo štvrtom zápase v rámci letnej prípravy prišiel pre Tatran súper z Humeného, ktorý im absolútne nevyšiel. Liptovský Mikuláš prehral 1:4, keď po polčase prehrával 1:2 a jediný gól zaznamenal mikulášsky odchovanec Martin Pastva.

    5. prípravný zápas:
    V ďalšom zápase v príprave privítali súpera z Popradu, ktorého zdolali 7:1 po polčasovom výsledku 2:1.

    6. prípravný zápas:
    Zápas vyhrali 5:0, po polčase bol výsledok 2:0. „Výsledok nás, samozrejme, teší, ale rozhodne ho nepreceňujeme,“ povedal tréner MFK Tatran Jozef Škrlík.

    7. prípravný zápas:
    V poslednom prípravnom stretnutí sa hráči s stretli s Dolným Kubínom, ktorý takto pred pár mesiacmi opustil druhú najvyššiu súťaž na Slovensku, po dramatickom zápase prišlo finálne skóre a to 1:1.

    Skompletizujme si prvé kolo MFK Tatran Liptovský Mikuláš:
    V úvodnom kole nového súťažného ročníka sa Tatran predstavil pri Slnečných jazerách odkiaľ si odváža bod. Liptovský Mikuláš nebol od úvodu lepším tímom, ale na tlak súpera odpovedal úvodným gólom v 19. minúte Latiak, ktorý vystrelil z väčšej vzdialenosti a nezaváhal. V závere prvého polčasu sa menilo opäť skóre a to po góle Orolína, ktorý vyrovnal. Senec mal v druhom polčase viac z hry aj viac šancí, no skóre sa nezmenilo.

    Káder MFK TATRAN Liptovský Mikuláš na sezónu 2013/14



    Horný rad zľava: Miroslav PASTVA, Vladimír FUJÁK, Martin KUBENA, Július GOMBALA, Peter MORAVČÍK, Andrej GLONČÁK, Ján MIZERÁK, Viktor SAKHNIUK.
    Stredný rad zľava: Marián FERENC, Matúš MACÍK, Ján JURKY, Michal FORGÁČ, Dušan KUCHARČÍK, Andrej BRČÁK, Matej ŠAVOL, Martin TRNOVSKÝ.

    Dolný rad zľava: Richard ŠUPEJ, Jozef ŠKRLÍK – tréner, Ivan LIŠIVKA – kapitán, Ľubomír STANKO, Milan MIKUŠIAK – prezident, Miroslav LATIAK, Roman VAVROVIČ – asistent trénera, Lukáš BALLUCH.

    Poslednú informáciu z domáceho tímu uprednostníme na zajtrajší duel. „Zajtrajšieho súpera som videl v úvodnom kole, keď na domácom ihrisku hostil Rimavskú Sobotu. Vieme o tom, že nás určite nečaká ľahký zápas. Bardejov má kvalitné mužstvo. Hráme doma, chceme vyhrať,“ povedal Jozef Škrlík, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

    Dnes podvečer chlapci absolvovali tréning, šťastne sa neskončil pre Jána Mizeráka. „Podvrtol si členok, uvidíme, či nám proti Bardejovu bude k dispozícii,“ dodal tréner aktuálnu informáciu.


    Bardejovský tím ide taktiež do druhého kola naplno, keďže v úvodnom zápase sa mu nepodarilo skórovať a na druhej strane ani inkasovať, takže so zápasu s Rimavskou Sobotou remizoval 0:0.

    Samotný zápas ukázal, že príprava na novú časť sezóny bola odvedená v oboch stánkoch veľmi dobre, keďže oba tímy boli dobre kondične pripravené. Úvodné minúty naznačili prevahu domácich, ale viaceré súboje nedotiahli do zakončenia. Veľkú šancu mali domáci v závere polčasu, keď center Zápotoku našiel Palša, ten však tesne minul. Skóre sa mohlo meniť hneď po prestávke, keď rozhodca nariadil pokutový kop pre domácich, ale tí ho po zákroku rimavského brankára nepremenili. Šanca prišla aj na druhej strane, keď po rýchlom brejku nastrelil Kosurík brvno brány. Do konca zápasu sa stav nezmenil.

    Generálku prípravných stretnutí zahájili Bardejovčania 13.7.2013, keď sa stretli s Moldavou nad Bodvou.

    Sumár prípravných zápasov:
    1. Michalovce – Bardejov 5:1 (3:0)
    2. Okocimski Brzesko – Bardejov 0:1 (0:0)
    3. Bardejov – Rimavská Sobota 5:1 (2:1)
    4. Senec – Bardejov 2:1 (0:0)
    5, Košice "A" – Bardejov 3:1 (2:0)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Tomáš Batiz

    Branky: 78. De

    Karty:   40. Brčák (LMI), 46. Lišivka (LMI), 60. Pastva (LMI), 68. Fuják (LMI) – 62. Palša (BAR), 67. Kuhajdík (BAR)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Ferenc, Kubena, Kucharčík, Latiak, Sakhniuk, Brčák, Lišivka (K), Pastva, Trnovský, Jurky.
    Partizán Bardejov: Pavličko – Zapotoka, Palša, Kica, De Carlos, Cuprišin, Staš, Džurík, Andraščík, Zapotoka (C), Hanuščák.

    Rozhodčí: Špaček – Jankovič, Borsányi
    bahis siteleri