Alkmaar – Ajax 2:3 (po pr.)
po prodl.
AZ Alkmaar
2:3 (0:0)
Ajax Amsterdam
Sobota 27.07.2013, 20:00 • Amsterdam ArenA (kapacita: 53 052 míst) • Nizozemský superpohár
     
    116
    Z tlaku Alkmaaru nyní rezultovala nepříjemná střela Overtooma, se kterou měl Vermeer velké problémy, nakonec ale dokázal míč vyrazit.
     
    109
    Lucas Andersen měl na kopačce čtvrtý gól Ajaxu, Alkmaar ale znovu podržel Esteban, jenž se výborně přemístil k levé tyčce a tutovku dánského mladíka bravurně zlikvidoval.
     
    106
    Trenér De Boer využil posledního střídání. Místo Daleyho Blinda poslal do zápasu Nicolaie Boilesena.
     
    105+1
    Po vynikající "prostrkávačce" Sigthórssona mohl navýšit vedení Ajaxu Viktor Fischer, narazil však na Estebana, který vytasil další pohotový zákrok a míč nadvakrát lapil.
     
    104
    Ajax právě vstřelil branku!
    Eriksen poslal centr na zadní tyč, tam si naběhl kapitán SIEM DE JONG a přesně umístěnou hlavičkou nedal Estebanovi šanci – 2:3.
     
    98
    Poslední změna v sestavě Alkmaaru. Ze hřiště odstoupil Jóhann Gudmundsson, přišel Maarten Martens.
     
    91
    Johansson mohl vrátit vedení na stranu AZ, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč proletěla jen pár centimetrů vedle.
     
    90+1
    Ricardo van Rhijn opouští hřiště. Své místo přepustí Joëlu Veltmanovi.
     
    90
    Kolbeinn Sigthórsson se ocitl v obrovské příležitosti, ale ani nadvakrát nedokázal propasírovat míč do sítě. Nejprve jej vychytal Esteban, hned vzápětí pro změnu odvrátil jeho střelu obránce Viergever.
     
    84
    Ještě před rozehráním rohu přichází další střídání Alkmaaru. Místo Roye Beerense nastupuje Fernando Lewis.
     
    84
    Johansson pronikl z pravé strany do pokutového území Ajaxu a tvrdě vypálil. Vermeer vyrazil míč pouze na rohový kop.
     
    81
    Alkmaar střídá. Ze hřiště odstupuje Viktor Elm, místo kterého přichází Willy Overtoom.
     
    78
    Ajax mohl jít do vedení! V obrovské šanci se ocitl obránce Daley Blind, který zakončoval z mírného úhlu. Esteban vytáhl důležitý zákrok a jeho tvrdou dělovku vyrazil.
     
    75
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tvrdou dalekonosnou střelu Alderweirelda vyrazil gólman Esteban pouze před sebe, tam se k míči dostal kanonýr Kolbeinn Sigthórsson, který s přehledem uklidil míč do brány – 2:2.
     
    70
    Ajax právě vstřelil branku!
    Amsterdamský celek snižuje. Eriksen rozehrál standardní situaci a JEFFREY GOUWELEEUW si nešťastně srazil míč do vlastní sítě – 2:1.
     
    67
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    AZ přidává druhý gól! K míči se dostal islandský útočník ÁRON JÓHANNSSON a zdárně usměrnil míč za záda gólmana Vermeera – 2:0.
     
    64
    Trenér Frank de Boer se rozhodl poprvé v zápase střídat. Ze hřiště překvapivě stáhl Bojana Krkiće, kterého nahradil talentovaný mladík Lucas Andersen.
     
    55
    Jeffrey Gouweleeuw se nyní z ničeho nic zjevil až na hrotu útoku a málem ze svého útočného výletu vytěžil druhou branku Alkmaaru. Naštěstí pro Ajax ale pálil pouze do připraveného Vermeera.
     
    51
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Gouweleeuw krásným pasem našel nabíhajícího Jóhannssona, ten okamžitě sklepl míč pro volného JÓHANNA GUDMUNDSSONA, který z úhlu prostřelil vyběhnuvšího Vermeera – 1:0.
     
    40
    Bojan dnes hýří aktivitou. Tentokrát to zkoušel z voleje zpoza vápna a nevedl si vůbec zle. Jeho nepříjemná střela ale letěla přesně do míst, kde stál připravený Esteban.
     
    24
    Christian Eriksen to překvapivě zkusil přímo a svou tvrdou střelou donutil brankáře Estebana k pohotovému zákroku. Kostarický reprezentant měl co dělat, aby míč vytěsnil alespoň na roh.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 51. Gudmundsson, 67. Jóhannsson – 70. Gouweleeuw (vla.), 75. Sigthórsson, 104. De Jong


    AZ Alkmaar: (4-3-3) Esteban – Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever – Gudelj, Henriksen, Elm (81. Overtoom) – Beerens (84. Lewis), Jóhannsson, Gudmundsson (98. Martens).
    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Vermeer – Van Rhijn (90. Veltman), Alderweireld, Moisander, Blind (106. Boilesen) – De Jong, Schöne, Eriksen – Bojan (64. Andersen), Sigthórsson, Fischer.

    Rozhodčí: Liesveld – Goossens, Steegstra.
    bahis siteleri