Bayern – Norimberk 2:0 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Hannover – Schalke 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 3:3 (kon.) | Mohuč – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Hertha – Hamburg 1:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
4:2 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 24.08.2013, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty a první z nich již probíhá.
     
    89
    Škrt přes rozpočet mohla udělat tato akce hostů, nejdříve centr za obranu nebyl ideálně zpracován a tak se celá příležitost přibrzdila. Přesto se ke střele dostal Stranzl, byl však bráněn a jeho střela tak neměla potřebnou razanci a ani přesnost.
     
    87
    Vzápětí střídá také domácí lavička. Hřiště opouští Son a nahrazuje jej s číslem 23 Kruse.
     
    87
    Poslední změna u Mönchengladbachu. Ze hřiště jde Herrmann a nahrazuje ho de Jong.
     
    82
    Střídání na domácí straně, dolů jde dnes velmi aktivní Kießling a nahrazuje ho Hegeler.
     
    75
    Další změnou je odchod Xhaky, místo kterého již hraje Younes.
     
    75
    Jedná se hned o dvojí střídání u hostů. Odejde Juan Arango a místo něj si zahraje Branimir Hrgota.
     
    72
    Leverkusen právě vstřelil branku!

    Typická situace nedáš – dostaneš je zde! GONZALO CASTRO napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho projektil vymetl levou pavučinku brány Mönchengladbachu! Opravdu parádní kousek domácího fotbalisty, který vrací svému týmu dvoubrankové vedení.
     
    71
    Tak nyní při Lenovi stáli snad všichni svatí, asi metr od něj totiž došlo na teč, ale míč snad zázrakem skončil přímo v jeho náručí.
     
    68
    Boenisch (LEV) mohl opět rozradostnit domácí fanoušky, ale jeho hlavička z blízka končí těsně nad břevnem.
     
    67
    První střelu ještě zastavila zeď, ale od té se míč odrazil opět k domácímu hráči, který nebezpečně vystřelil. Míč však prosvištěl pouze kolem levé tyče.
     
    61
    Leverkusen střídá a jedná se o vůbec první změnu v tomto utkání. Hřiště opustil Hilbert a nahradil jej Donati.
     
    60
    Leverkusen právě vstřelil branku!

    Gólové hody pokračují a tato branka SIDNEYHO SAMA se opět zařadí mezi ty výstavní. Sam neměl vůbec lehkou pozici, musel se zastavit a posunutím míče více na střed si připravit střeleckou pozici. Okolo dvou obránců prosvištěla střela a zapadla přesně k pravé tyči.
     
    57
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!

    Obrovská chyba brankáře Lena, kterého musí z trávníku zvedat jeho spoluhráč Spahič. První centr do pokutového území pouze proletěl šestnáctkou, ten druhý již letěl přímo do náruče Lena, ale kulatý nesmysl mu vypadl z rukavic a k jeho smůle připadl přímo před JUANA ARANGA, který neměl nejmenší problém poslat míč do sítě.
     
    54
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!

    Hosté rohový kop rozehráli na krátko, Herrmann si obhodil dva protihráče, dostal se míčem do pokutového území a přesně poslal míč na MARTINA STRANZLA, který nekompromisně zavěsil pod horní tyč.
     
    53
    Jenom to tak zahučelo na opačné straně hřiště, dvě rychlé přihrávky na jeden dotek naprosto vyšachovaly domácí obranu a pouze reflexivní zákrok Lena zabránil míči, aby se dostal do sítě. Bude z celé akce alespoň roh pro hosty.
     
    45
    Třetí gól byl téměř na světě, ale domácí to zahráli až příliš na krásu a to zachránilo hostující obranu. Ve chvíli, kdy stačilo poslat míč na bránu se snažil Sam akci vyšperkovat přihrávkou, ale Kießling byl již pokryt a ke střele se tak nedostal.
     
    37
    Pouze milimetry chyběly tomu, aby se Kießling zapsal podruhé do listiny střelců a zakončil krásnou akci Leverkusenu brankou. Obrana hostí si nyní musela připadat jako na cvičišti, jedna přihrávka rychlejší než druhá a na konci všeho milimetrový centr na hlavu Kießlinga, který však zamířil pouze do tyče.
     
    33
    Castro (LEV) na nic nečekal a z hranice šestnáctky tvrdou střelou vyprášil rukavice ter Stegena. Ten však byl pozorný a dokázal míč vytěsnit na roh.
     
    28
    Leverkusen právě vstřelil branku!

    Hra Leverkusenu jde v posledních minutách rapidně nahoru a nyní se to jen potvrzuje druhou brankou. Kießling stál na hranici ofsajdu a díky toho se rázem objevil za obranou soupeře, místo střely zvolil domácí fotbalista přesně načasovanou přihrávku na SIDNEYHO SAMA a ten s přehledem poslal míč do odkryté sítě.
     
    25
    Dobrý centr na zadní tyči přistál přímo na noze Boenische (LEV), ale ten z voleje nezamířil mezi tři tyče. I tak si tuto situaci obrana hostů za rámeček nedá, bránění bylo v pokutovém území hodně špatné.
     
    23
    Leverkusen právě vstřelil branku!

    Míč si postavil STEFAN KIEßLING a poslal míč po zemi k tyči, přestože gólman vystihl směr, tak na míč neměl šanci dosáhnout a Leverkusen tak jde do vedení.
     
    23
    Po dalším centru do šestnáctky zahrál jeden z hostujících hráčů rukou a tak budou mít domácí výhodu pokutového kopu.
     
    22
    Kießling dostal míč na zadní tyč a jeho dělovka z voleje však míjí prostor tří tyčí. Přesto se jednalo o jednu z nejlepších střel, kterou jsme zatím viděli.
     
    20
    Velmi tvrdý zákrok ve středu hřiště a Xhaka (MNC) za něj vidí pochopitelně žlutou kartu. Toto byl velmi ostrý zákrok hostujícího hráče.

    Jozef Valenčík

    Branky: 23. Kießling (pen.), 28. Sam (Kießling), 60. Sam (Kießling), 72. Castro (Sam) – 54. Stranzl (Herrmann), 57. Arango

    Karty:   20. Xhaka (MNC)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert (61. Donati), Toprak, Spahić, Boenisch – Sam, Bender (C), Reinartz, Castro, Son (87. Kruse) – Kießling (82. Hegeler)
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Domínguez, Daems (C) – Herrmann (87. de Jong), Kramer, Xhaka (75. Younes), Arango (75. Hrgota) – Raffael, Kruse

    Rozhodčí: Brych – Lupp, Achmüller
    bahis siteleri