Oostende – Standard 2:4 (kon.) | Genk – Waregem 5:2 (kon.)
konec
KV Oostende
2:4 (1:3)
Standard Lutych
Neděle 15.09.2013, 14:30Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Pots právě ukončil utkání, Standard Lutych vyhrál v Oostende 4:2. Domácí se dostali do vedení v první půli zásluhou Depoitra, ale poté už kralovali hosté. Jeden gól Ezekiela a hattrick Batshuayiho znamenaly bezpečné vedení, které jen zmírnil svojí hlavičkou Dessaer. Oostende tak zůstává v tabulce belgické ligy poslední s dvěma body, naopak Lutych je první, protože ještě neztratil ani bod. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký zbytek víkendu. (16:23:59)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hodně se nyní zlobil De Camargo, že rozhodčí přisoudil autové vhazování soupeři. Po chvíli už mají zase míč pod kontrolou hosté a vypadá to, že skóre se už nezmění.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty. Oostende se dostává k centrům ze stran, před svojí brankou však vládne obrana v šedých dresech.
     
    89
    Nakonec kapitán Oostende po narážečce se Sianim centroval nohou, míč přeletěl všechny nabíhající hráče.
     
    88
    Po zásahu Cimana bude Luissint házet zřejmě dlouhý aut až do šestnáctky.
     
    87
    Bia už se nikam nežene. Místo kličky a souboji jeden na jednoho s Hemptem se rozhodl vrátit míč dozadu. Standardu jeho dvoubrankové vedení bohatě stačí.
     
    87
    Bouckaert s Brillantem nyní zřejmě čistě zablokovali M'Pokua, avšak rozhodčí poté, co M'Poku padl na zem a mezi koleny držel míč, odpískal faul na hráče Lutychu.
     
    85
    Náznak příležitosti Oostende. Lusissint poslal ideálně dlouhý centr na malé vápno, kde se tlačil Lukaku před Opareho, nakonec na míč jen o kousek nedosáhl.
     
    84
    Průniková přihrávka na křídlo Berrierovi byla sice v podání Sianiho velmi dobrá, francouzský středopolař nicméně od koncové čáry nenašel nikoho před bránou. Míč proletěl vápnem, až jej zastavil vracející se Cissé.
     
    83
    Další obranný zákrok Martense. Hempteho totiž přehrál Ezekiel a kdyby jej Martens nezakřižoval, dostával by se do velmi zajímavé střelecké pozice uvnitř vápna.
     
    82
    Před De Camargem ihned odkopl míč Martens. Nešlo o žádnou konstruktivní rozehrávku, a tak budou v poklidu hrát hosté.
     
    81
    Ještě před tím budou hosté naposledy střídat. Střelce hattricku Batshuayiho nahradí Bundesligou protřelý De Camargo.
     
    80
    Příliš dlouhou přihrávku do levého křídla nestihl Lukaku. Vhazovat bude Opare.
     
    79
    Z rohového kopu hostů mohli jít do brejku hráči Oostende, dobře zakročil Ciman, který už na konci zápasu nechodí hlavičkovat do vápna, ale jistí situaci vzadu.
     
    79
    Při brejku Lutychu měl proti sobě M'Poku Berriera, což rozhodně není defenzivní typ, přesto si na kličku netroufl a poslal míč Van Dammovi do běhu. Kapitán Standardu vybojoval roh pro svůj tým.
     
    77
    Krásná kombinace mezi Luissintem, patičkou přihrávajícím Sianim a Berrierem. Míč šel z jednoho dotyku od vlastní šestnáctky až hluboko na útočnou polovinu, Luissint poté svým centrem trefil jen Van Damma.
     
    76
    M'Poku byl faulovaný na půlící čáře, Oostende se tak místo pkusu o presink musí zatáhnout o čtyřicet metrů zpět a čekat, jak rozehraje soupeř.
     
    75
    Snaha Oostende o ohrožení branky Lutychu je poněkud křečovitá. Berrier nyní nadvakrát nepropasíroval míč přes Van Damma do vápna, po něm centroval i Wilmet, jenže tomu se zase podařilo překopnout celou šestnáctku až za branku

    Michal Šíma

    Branky: 13. Depoitre, 60. Dessaer – 24. Ezekiel, 32. Batshuayi, 39. Batshuayi, 58. Batshuayi

    Karty:   18. Depoitre (OOS) – 14. Kanu (STA), 26. Ezekiel (STA), 72. Öztürk (STA)


    KV Oostende: Berthelin – Luissint, Brillant, Schmisser (42. Martens), Hempte – Dessaer (65. Bouckaert) – Fernando (73. J. Lukaku), Wilmet, Berrier, Siani – Depoitre
    Náhradníci: Kudimbana – De Schutter, Foket, Van Imschoot, Brouckaert, Martens, J. Lukaku

    Standard Lutych: Kawashima – Opare, Kanu, Ciman, Van Damme – Bulot (69. M'Poku), Vainqueur (66. Öztürk), Cissé, Bia – Batshuayi (81. De Camargo), Ezekiel
    Náhradníci: Hubert – De Camargo, Carcela, Arslanagic, M'Poku, Öztürk, De Sart

    Rozhodčí: Pots – Walschap, Castel
    bahis siteleri