Košice – Senica 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Dunajská Streda 5:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 3:0 (kon.)
Myjava – Trenčín 1:3 (kon.)
konec
MFK Košice
3:1 (3:0)
FK Senica
sk Sobota 09.11.2013, 13:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského futbalu, vítame vás pri našom textovom prenose. Naša najvyššia súťaž Corgoň liga má na programe na dnešný deň už 17. kolo, v rámci ktorého Košice na domácom trávniku privítajú Senicu. Stretnutím vás bude sprevádzať dvojica Veronika Pancuráková & Lukáš Pancurák.

    MFK Košice sa momentálne nachádza až na desiatej priečke v tabuľke. Mužstvo z východu má na svojom konte po šestnástich odohratých stretnutiach iba 19 bodov, ktoré Košičania získali za 5 víťazstiev a 4 remízy.

    FK Senica pricestuje do metropoly východu ako celok, ktorému aktuálne patrí piata priečka v tabuľke našej najvyššej futbalovej súťaže. Seničania majú na svojom konte 25 bodov, čo je o 8 menej ako aktuálny líder. Získali ich za 7 víťazstiev a 4 remízy.

    Ak sa spätne poohliadneme za trojicou posledných súťažných ligových stretnutí oboch celkov, lepšie v nich obstáli Seničania. Domáci futbalisti totiž majú na svojom konte aj výhru (14. kolo v Nitre 3:2), aj prehru (15. kolo doma s Trnavou 1:3) a aj remízu (16. kolo na Slovane 1:1), zatiaľ čo hostia v posledných troch kolách Corgoň ligy dvakrát zvíťazili (14. kolo na trávniku Dunajskej Stredy 2:0 a 16. kolo doma nad myjavským Spartakom 3:1) a raz prehrali (15. kolo na trávniku Trenčína 0:2).

    Toto stretnutie je, samozrejme, aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie si v otázke o víťazovi merania síl svojou odpoveďou isté vôbec nie sú a kurzy vypísali pomerne dosť podobné. Na triumf domácich je to 2,4, na víťazstvo hostí 2,7 a na remízu 3.
     
    -8
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Ružinský – Kavka, Korijkov, Bašista, Ostojić – Duda, Šinglár (C), Viazanko, Diaby – Pačinda, Novák.
    Náhradníci: Pella – Tóth, Gáll, Skvašík, Diaby, Kubík, Haskič.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Roberto, Kóňa, Diviš – Križko, Ventúra, Hiago, Kalabiška – Kosorin, Piroska (C).
    Náhradníci: Malec – Šenk, Brabec, Komara, Jirásek, Diarrassouba, Tsoumou.

    Rozhodca: Valášek – Chládek, Bobko.
     
    -5
    Vážení diváci, ešte raz vás vítame pri sledovaní textového prenosu. V Košiciach je od rana sychravé a zamračené počasie, na štadióne teda nemožno očakávať žiadnu vysokú návštevu. Aktuálne je tu pár desiatok usporiadateľov, pár stovák fanúšikov a novinári. Pevne však veríme, že niekoľko fanúšikov si ešte cestu na tento zápas nájde.
     
    -3
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti.
     
    1
    Košičania sa hneď v úvode stiahli na vlastnú polovicu a odtiaľ sa pokúšajú rozohrávať. Duda iba po zemi posúva spoluhráčom.
     
    2
    Ale domáci sa museli vzápätí brániť! Dvojica Seničanov sa pokúšala zakončiť, ale vo finálnej fáze Diviš neprihrával presne. Na opačnej strane ale ihneď za nasledujúceho protiútoku dostal k centru Duda, ale triafa iba rukavice Šullu.
     
    3
    Kosorin si nabiehal do šestnástky, ale proti nemu včas vybehol Ružinský a včas ju zachytil.
     
    4
    Košice dali gól!

    Domáci zahrávali "skrátený roh" po menšom faule. Novák poslal prudký center do šestnástky, tam ale jeho spoluhráči nepochodili a lopta sa odrazila iba za hranicu vápna. Tam ale MIROSLAV VIAZANKO predviedol neuveriteľnú parádu a vo vzduchu zasiahol loptu tak tvrdo, že si Šulla ani nestihol uvedomiť ako sa mu dostala za chrbát.
     
    5
    Na opačnej polovici trávnika získali aj hostia loptu a štandardku z podobnej pozície.
     
    6
    Piroška zahral center k bližšej žrdi, ale tam loptu vyboxoval iba gólman Ružinský a akúkoľvek šancu Seničanov tak zmaril.
     
    7
    Košičania si našliapli k ďalšiemu presnému zásahu! Pačinda potiahol loptu ku šestnástke, tam ju ponúkol Dudovi, ale ten svojimi kľučkami vybojoval iba rohový kop.
     
    8
    Novák zahral rohový kop nakrátko a následne sa ešte prízemným centrom pokúšal dostať ju do vápna, no bez úspechu.
     
    9
    Hra sa okamžite preliala na druhú polovicu trávnika. Tam získali Seničania štandardku z približne 25 metrov, ktorú zahral Piroška, ale jeho spoluhráči center do šestnástky nedokázali využiť.
     
    10
    Domáci sa rýchlo presunuli pred Šullu a bola z toho nebezpečná situácia! Novák po pravej strane potiahol loptu až do vápna, ale zrejme mal prihrávať voľnému Pačindovi až skôr. V čase, keď sa pre to rozhodol, už lopta neprešla cez perfektne sa vracajúceho Pavlíka. Košice získavajú rohový kop.
     
    11
    Loptu zahrával od šestnástky opäť Novák, ale ani tentokrát po ňom k ohrozeniu senického brankára nedošlo. Následne ešte skúšal Duda páliť, ale bolo to zbytočné, pretože bol v ofsajde.
     
    12
    Na opačnej polovici ihriska získali výhodu rohového kopu aj hostia.
     
    13
    Piroska zahral loptu do stredu šestnástky, ale tam na ňu nik z hostí nedočiahol. Najbližšie bol iba Viazanko, ktorý situáciu vyriešil.
     
    14
    Košičania získali výhodu štandardky približne 3 metre od rohu ľavej šestnástky Šullu. Pačinda zahral loptu priamo do najnebezpečnejšieho priestoru a tam ju zasiahol Kavka. Gólman Senice ale stál na správnom mieste a loptu na čiare zachytil.
     
    15
    Hostia majú v defenzíve vážnejšie problémy a iba s problémami odolávajú útokom košických futbalistov.
     
    16
    Pačinda šprintoval za loptou a stihol ju skutočne v poslednej chvíli, keď z obrovského uhla s problémami odcentroval do vápna. Tam nik z jeho spoluhráčov nebol.
     
    17
    Domáci získali výhodu rohového kopu. Novák poslal loptu do stredu šestnástky a tam ju v hlavičkovom súboji zasiahol Ostojič. Košický hráč sa ale drží za hlavu, no pre zranenie to nie je. Loptu nasmeroval iba do brvna! Chýbali centimetre a domáci mohli vyhrávať o dva góly.
     
    18
    Seničania majú skutočne na ťažkom košickom teréne problémov viac než dosť. Aktuálne sú stiahnutí na vlastnej obrannej polovici.
     
    19
    Senica sa chcela presunúť na opačnú polovicu trávnika, ale v strede ihriska sa dopustila útočného faulu.
     
    20
    Domáci Duda sa rútil po ľavej strane s loptou na kopačke až do zakončenia. Za ním šprintoval Diviš, ale na talentovaného mladíka nestíhal. Napokon mu ale Duda pomohol, keď si loptu až príliš zbytočne predkopol viac než bolo potrebné.
     
    21
    Prvú žltú kartu si za faul v strede trávnika vyslúžil Ventúra.
     
    23
    Seničania majú čo robiť a odolávajú skutočne zo všetkých síl! Pačinda centroval vo vápna, kde v čistej šanci z azda ani nie 5 metrov Duda mieril iba vysoko nad.
     
    24
    Novák nebezpečne a hlavne tvrdo vypáli! Lopta bola zrejme ešte trošíčku stečovaná, no Šulla si aj tak poradil a vyrazil aspoň na rohový kop.
     
    25
    Nemožné! Pačinda zahral roh do stredu šestnástky, kde ju najskôr zasiahol Oumar Diaby, ale to nebezpečenstvo neznamenalo. Potom sa k nej ale dostal Kavka a jeho pokus iba so šťastí zachytil chrbtom brániaci Diviš! Košičania zahodili ďalšiu tutovku.
     
    26
    Ďalší rohový kop zahrával už Novák, no tentokrát nepochodil. Center bol pridlhý, nik z jeho spoluhráčov loptu nezasiahol.
     
    27
    Novák opäť vystrašil hostí! V šestnástke podvihol loptu pre Dudu, ktorý vyskakoval na parádne nožničky! Krásnemu futbalovému momentu chýbal iba Dudov zásah s loptou, nožničky naprázdno totiž brankára neohrozia.
     
    28
    Pačindov center vo vápne hostia zrazili iba na rohový kop.
     
    29
    Novák tentokrát do päťky, tam sa hostia môžu poďakovať Pavlíkovi, ktorý situáciu vyriešil.
     
    30
    Domáci získali výhodu pokutového kopu!
     
    30
    Hosťujúci Roberto Da Silva sa dopustil faulu v šestnástke a vidí za to žltú kartu.
     
    31
    Košice dali gól!

    ONDREJ DUDA chladnokrvne poslal Šullu do opačne strany a domáci vyhrávajú dvojgólovým rozdielom! Na túto strelu nemal brankár hostí žiaden nárok.
     
    32
    Tak toto sa senickému trénerovi páčiť určite nemôže! Košičania majú stretnutie plne pod kontrolou a hostia sa ani nestíhajú čudovať ako rýchlo sa skóre mení.
     
    33
    Senica sa dostala na opačnú polovicu. Pavlík zahrával loptu po šestnástke, ale na ťažkom teréne sa pošmykol a neodcentroval dobre.
     
    34
    Hostia boli blízko zníženia skóre! Vo vápne to bol pravdepodobne Kalabiška, kto prepálil priestor troch žrdí iba o pár metrov.
     
    35
    Hostia získali rohový kop.
     
    36
    Ešte predtým než sa bude môcť roh zahrať, rozhodca udeľuje žlté karty hráčom, ktorí sa v päťke nevedia vpratať do kože. Konkrétne domáci Šinglár a hosťujúci Pavlík.
     
    37
    Roh bol zahratý do vápna, ale tam loptu odvrátil iba domáci Kavka.
     
    38
    Košice dali gól!

    Ale na opačnej strane poriadne ľadová sprcha pre celý senický tím! MIROSLAV VIAZANKO vystihol dlhú loptu, na hranici šestnástky si obhodil Šullu a vo vápne bez zaváhania chladnokrvne napálil do odkrytej siete.
     
    39
    Tak toto už Seničania pravdepodobne nepredýchajú. Ak by domáci premenili všetky svoje dnešné príležitosti, skóre už mohlo byť oveľa vyššie, no aj pomer 3:0 hovorí jasne.
     
    40
    Piroska vo vápne bojoval o strelu, napokon vybojoval iba rohový kop.
     
    41
    Lopta letela od rohovej zástavky až pred domácu bránu, ale tam hráči v červených dresoch nepochodili. Seničania sa dnes snáď do nebezpečnej pozície ani nedostali, resp. ak aj, tak bez poriadnej strely.
     
    42
    Seničania sa ešte nevzdávajú, ale budú to mať mimoriadne náročné. Ostávajú na útočnej polovici, ale ďaleko od šestnástky.
     
    43
    Ventúra nebezpečne vypálil z veľkej vzdialenosti a Ružinský situáciu zrejme trochu podcenil! Loptu pustil a tá smerovala iba pár centimetrov od pravej žrde.
     
    44
    Seničania sa popri čiare presúvali pred Ružinského, ale zblokovaná lopta sa odrazila iba do postranného rozhodcu.
     
    45
    Polčas sa už iba dohráva, zrejme sa už nič dôležité nestane.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas je minulosťou. Na trávniku sme videli jednoznačnú prevahu domácich, ktorí predvádzajú jednu parádičku za druhou. Viazankova rana zo vzduchu, Dudova premenená penalta a následné Viazankove zakončenie do prázdnej brány znamená vedenie 3:0 v prospech Košíc.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý počas začal výkopom Seničanov.
     
    46
    V druhom polčase sa hostia ihneď pustili do útočenia a vybojovali štandardku po faule. Po nej síce k priamej strele na bránu neprišlo, ale domáci mali čo robiť, aby sa tak nestalo.
     
    47
    Novák vybojoval loptu a okamžite sa rútil do protiútoku. V ňom sa ale sám zbytočne zbrzdil a prihrávať na stranu už nedokázal.
     
    48
    A domáci opäť prevzali iniciatívu na vlastné kopačky. Ostojič prenikol až do šestnástky a akciu zakončil strelou, ale veľmi nepresnou.
     
    49
    A pochváliť musíme aj hostí! Tomáš Kóňa vypálil spoza šestnástky priamo do stredu brány, s čím však Ružinský nemal žiaden problém a skóre sa teda nemení.
     
    50
    Novák centroval loptu do šestnástky a tam ju z bezprostrednej vzdialenosti v rýchlosti napálil Oumar Diaby. Šulla mal ale veľké šťastie, stál presne v miestach, kam rana smerovala.
     
    51
    Pavlík vysoko nakopol loptu na útočnú polovicu medzi dvojicu domácich futbalistov a tam šprintoval Kosorín, no nedostal sa k nej.
     
    52
    Seničania stále ostávajú na útočnej polovici. Bol to zrejme Diviš kto centroval do vápna, ale tam jeho spoluhráč Križko loptu nezachytil.
     
    53
    Roberto Da Silva mieril do šestnástky a k streleckému zakončeniu, ale v poslednej chvíli mu v tom absolútne čistým sklzom zabránil Bašista.
     
    54
    Na zemi ostal na pár desiatok sekúnd ležať Kalabiška, ale zrejme nejde o nič vážne. Senický hráč ošetrenie nepotreboval a môže pokračovať v hre.
     
    55
    Domáci hráči mohli pridať štvrtý gól! Novák po brejku prudko centroval do šestnástky, odkiaľ Pačinda v čistej príležitosti napálil iba bočnú sieť Šullovej brány.
     
    56
    Úvodných desať minút prvého polčasu je za nami a my sme ešte presný zásah v tejto časti hry nevideli. Diváci by však radi ešte zmenu skóre zažili, uvidíme, či im to niektorý z tímov splní.
     
    57
    Novák sa neúnavne naďalej pokúša centrovať jednu loptu za druhou, ale hostia si už na tohto hráča dávajú obrovský pozor.
     
    58
    Košičania držia loptu na útočnej polovici ďaleko od Ružinského a zjavne im to plne vyhovuje.
     
    59
    Košičania získali výhodu rohového kopu. Pačinda ho zahral k bližšej žrdi, kde si ho Pavlík takmer zrazil do vlastnej siete. Lopta iba preletela celou päťkou a nasledovať bude opäť rohový kop.
     
    60
    Tentokrát loptu od rohovej zástavky zahrával Novák. Vysokým oblúkom do šestnástky spoluhráčov nenašiel, ale za hranicou bielej čiary sa Viazanko snažil napodobniť svoj prvý presný zásah. Teraz mu to ale nevyšlo, lopta letela tesne vedľa pravej žrde.
     
    61
    Na opačnej polovici získali aj Seničania rohový kop. Zahrával ho Piroska k bližšej žrdi, ale tam bol iba domáci Korijkov.
     
    62
    A Seničania na útočnej polovici ešte ostanú. Zahrávať budú priamy kop z niečo viac ako 20 metrov.
     
    63
    Lopty sa chopil Piroska, ale po zemi ju napálil iba do trojčlenného múru stojaceho pred ním.
     
    64
    Košičania opäť získali rohový kop. Novák ho zahral k bližšej žrdi, ale tam Ostojič nemieril presne a priestor troch žrdí minul.
     
    64
    Prvé striedanie v stretnutí využívajú hostia. Ventúru nahradí Jirásek.
     
    65
    Uvidíme, čo striedanie spraví s hrou hostí. Pravdepodobne však nič, Seničania to budú mať mimoriadne náročné ak by chceli pomýšľať nad bodovým ziskom.
     
    66
    Spoza šestnástky pálil domáci Novák a hosťujúcim hráčom určite stuhla krv v žilách! Tvrdá rana letela pár desiatok centimetrov nad brvno.
     
    67
    Na opačnej polovici trávnika sa mohol ukázať nový muž na trávniku. Jirásek dostal loptu v podobnej pozícii ako jeho náprotivok Novák, ale Seničan nepochodil.
     
    68
    Na trávniku ostal ležať v šestnástke pred vlastným brankárom domáci Ostojič! Už k nemu prichádzajú aj lekári.
     
    69
    Našťastie to ale zrejme nebude nič vážne, lekári ošetria Ostojiča iba za postrannou čiarou.
     
    69
    Seničania zahrali štandardku spoza rohu šestnástky z približne 19 metrov. Jirásek pálil veľmi tvrdo a lopta bola ešte tečovaná a Ružinský mal čo robiť, aby neinkasoval.
     
    70
    Kalabiška vypálil na domácu bránu spoza šestnástky! Lopta letela iba tesne nad brvno, gólman Ružinský si po rozohrávke bude môcť oddýchnuť.
     
    70
    Druhé striedanie v tíme hostí: Diarrassouba nahradí Roberta Da Silvu.
     
    71
    Senický tréner posilňuje ofenzívu. Seničania herným prejavom naznačujú, že zápas ešte neskončil, ale vyrovnanie je už veľmi nepravdepodobné.
     
    72
    Košičania sa nasťahovali na útočnú polovicu a opäť je to Novák, na koho si hostia musia dávať pozor.
     
    73
    Tentokrát to bol Pačinda kto centroval do šestnástky, ale tam Oumar Diaby nepochodil v sklze v bezprostrerdnej vzdialenosti a zahadzuje nemožné!
     
    74
    V týchto chvíľach Košičania svojho súpera k lopte vôbec nepúšťajú a ostávajú nasťahovaní na útočnej polovici.
     
    75
    Ale Seničanom sa predsa len podarilo zaútočiť, no bolo to bez presnej strely na bránu. Ružinský zasahovať nemusel.
     
    76
    Nový muž na trávniku Diarrassouba mohol ohroziť domácu bránu, ale minul jej priestor. Nasledovať bude striedanie.
     
    76
    Striedanie v tíme Košíc: odišiel Pačinda, nahradil ho Gáll.
     
    77
    Do konca stretnutia už neostáva veľa času a všetko nasvedčuje tomu, že hostia sa už k ničomu nezmôžu.
     
    79
    Domáci hráč Novák zahodil nemožné! Loptu mal na kopačke v šestnástke a čistú strelu k vzdialenejšej žrdi gólman Šulla iba s problémami vyrazil.
     
    80
    Senica získala rohový kop.
     
    81
    Senica dala gól!

    Po rohu Senice letela lopta do vápna, kde sa k nej dostal LAMINE DIARRASOUBA a prvýkrát v stretnutí prekonal brankára Ružinského.
     
    82
    1620 divákov sleduje stretnutie priamo na štadióne v Košiciach.
     
    83
    Seničania ešte cítia príležitosť na vyrovnanie a tak Piroska v šestnástke veľmi ochotne predviedol skvelý herecký výkon a padol k zemi. Hlavný rozhodca bol ale blízko a na situáciu mu nenaletel.
     
    84
    Senickí futbalisti ostávajú nasťahovaní na útočnej polovici. Lopta letela do šestnástky, tam ju musel do bezpečia odpratať Gáll.
     
    85
    Posledné striedanie v tíme hostí. Odchádza Kosorín, nahradí ho Tsoumou.
     
    86
    Hostia sa nasťahovali pred Ružinského a mali obrovskú príležitosť na druhý presný zásah! Tsoumou bol v šestnástke otočený chrbtom a tak loptu triafal Piroska, ale neuspel. Nohou mávol vo vápne naprázdno.
     
    87
    Domáci striedajú druhýkrát. Odchádza Oumar Diaby, nahradí ho Skvašík.
     
    88
    Domáci už nechcú nič riskovať. Novák padol po súboji s Križkom na zem a s pokračovaním v hre sa príliš neponáhľal, čím získal cenné sekundy.
     
    89
    Neskutočné! Pavlík dostal loptu v šestnástke a mohol páliť, pretože pred ním bola už iba brána s Ružinským. Napriek tomu ale volil prihrávku do strany, kde medzitým do ofsajdu vbehli jeho spoluhráči.
     
    90
    Posledné striedanie v stretnutí. Odchádza domáci Duda, nahradí ho Haskič.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty. Prvá z nich je už minulosťou, na útočnej polovici sú domáci.
     
    90+2
    V nadstavenom čase musí rozhodca vytiahnuť žltú kartu. Vidí ju Jirásek za faul v osobnom súboji.
     
    90+3
    Prebieha posledná minúta nadstaveného času, skóre sa už pravdepodobne meniť nebude.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli už iba jeden presný zásah, postaral sa oň striedajúci hráč Senice Diarrassouba. Stretnutie sa teda končí domácim víťazstvom 3:1.

    Diváci sa nudiť určite nemohli, zápas bol plný krásnych futbalových momentov, najmä v prvom polčase sa Košičania dostávali do jednej obrovskej šance za druhou. Šulla ale inkasoval "iba" trikrát.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce.
    S prianím pekného zvyšku dňa sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (15:22:14)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 4. Viazanko, 31. Duda (pen.), 38. Viazanko – 81. Diarrassouba

    Karty:   36. Šinglár (KOS) – 21. Ventúra (SEN), 30. Roberto (SEN), 36. Pavlík (SEN), 90+2. Jirásek (SEN)


    MFK Košice: Ružinský – Kavka, Korijkov, Bašista, Ostojić – Duda (90. Haskič), Šinglár (C), Viazanko, Diaby (87. Skvašík) – Pačinda (76. Gáll), Novák.
    Náhradníci: Pella – Tóth, Gáll, Skvašík, Diaby, Kubík, Haskič.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Roberto (70. Diarrassouba), Kóňa, Diviš – Križko, Ventúra (64. Jirásek), Hiago, Kalabiška – Kosorin (85. Tsoumou), Piroska (C).
    Náhradníci: Malec – Šenk, Brabec, Komara, Jirásek, Diarrassouba, Tsoumou.

    Rozhodčí: Valášek – Chládek, Bobko

    Diváci: 1620
    bahis siteleri