Košice – Senica 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Dunajská Streda 5:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 3:0 (kon.)
Myjava – Trenčín 1:3 (kon.)
konec
MFK Dukla Banská Bystrica
5:1 (2:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 09.11.2013, 14:30 • Štadión SNP Štiavničky • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Corgoň liga sa prehupla do svojej druhej polovice. Na Štiavničkách privíta tradične v sobotu banskobystrická Dukla súpera z juhu republiky, Dunajskú Stredu. Výkop zápasu 17. kola je naplánovaný na 14.30 h.

    FK Dukla Banská Bystrica

    Bystričanom patrí priebežná 7. pozícia, čo znamená, že na pohárové priečky stráca len 4 body.V poslednom domácom zápase dokázali uspieť zverenci Norberta Hrnčára naplno. V náročnom súboji zdolali kvalitného súpera – Zlaté Moravce 2:1, pričom pretrhli trojzápasovú víťaznú sériu ViOnu. O góly Dukly sa postarali Matúš Marcin a Pavol Jurčo. Červeno-bieli si tak po domácej prehre s Ružomberkom, ktorú zaznamenali v 14. kole opäť potvrdili, že pod Urpínom sa im darí a že výhoda domáceho prostredia u nich naozaj platí, že to nie je len otrepaná fráza. Ich bodové zisky totiž už dlhú dobu pozostávajú vo veľkej miere z domácich stretnutí. O tom svedčí štatistika zo zápasov, ktoré sa odohrali pod Urpínom: 4 výhry, 2 remízy a 2 prehry, čo spolu činí zisk 14-tich bodov. Nie je to nijako oslnivá bilancia, avšak v porovnaní s tou z ihrísk súperov – len 2 výhry, 3 remízy a 3 prehry, je priaznivejšia. Pod Urpínom Dukla teda odohrala v priebehu sezóny 8 zápasov na vlastnom štadióne, v ktorých dokázala nastrieľať súperom dovedna 15 gólov, čo sú v priemere takmer 2 góly na zápas a to je slušná vizitka.

    FK DAC 1904 Dunajská Streda

    DAC patrí predposledná priečka, na ktorej vystriedalo Nitru. A to vďaka úspešnému bodovému ťaženiu z minulého týždňa. V prekvapení kola dokázalo najtesnejším rozdielom zdolať tretí Trenčín. O rozhodujúci presný zásah sa postaral už v 16. minúte Noé Kwin. Dunajskostredčania tak konečne dokázali po 7 zápasoch bodovať naplno. Čierna séria začala po výhre 1:0 práve s Nitrou, ktorá sa zrodila v 8. kole. Nasledovalo 7 duelov, v ktorých bodovali len raz a to po bezgólovej remíze proti trápiacej sa Žiline. Záver nepriaznivá šnúry zahŕňal 313 minút bez strelenia gólu. Tú už ale dokázali pretrhnúť, ako som spomínal, v súboji s Trenčínom. Jednalo sa vôbec o druhú výhru Dunajskej Stredy v sezóne. Zverencov Mikuláša Radványiho trápi najmä koncovka. Veď v doterajších 16-tich kolách prekonali obranu súpera len 8krát, čo znamená, že sa dokážu presadiť v priemere len každý druhý zápas. DAC bodovalo na pôde súpera len dvakrát, paradoxne v súbojoch s úradujúcim majstrom – so Slovanom v 1. kole po remíze 1:1 a so Žilinou po remíze 0:0. Na ihriskách súperov strelili futbalisti Dunajskej Stredy zatiaľ len 3 góly.

    Vzájomné zápasy

    Naposledy sa tieto mužstvá stretli v 6. kole. Na Žitnom ostrove viedli Banskobystričania po presnom zásahu Branislava Ľuptáka z 9. minúty. Na konečných 1:1 vyrovnalo DAC zásluhou Muriusa Mesanoviča. Práve proti Dukle teda dokázalo DAC zaznamenať jeden z mála úspechov tejto sezóny. V uplynulej sezóne ťahala Dunajská Streda v súbojoch s Bystricou za kratší koniec. Najprv jej v 2. kole podľahla doma 1:3 , v odvete z 24. kola prehrala pod Urpínom tesne 1:0 a do tretice neuspela na Žitnom ostrove po výsledku 1:2.

    Bookmakeri stanovili kurz na úspech domáceho tímu 1.32, na deľbu bodov 4.5 a na výhru hostí 8.25.

    Posledné dva zápasy ,,Vojaci“ vyhrali. Dokázali poraziť Žilinu na jej pôde 2:1 a rovnakým pomerom už v spomínanom stretnutí ViOn. V oboch sa presadil ofenzívny mladík Matúš Marcin. Bude pre neho a jeho tím platiť staré známe ,,do tretice všetko dobré?" Potvrdí Dukla úlohu papierového favorita a fakt, že z DAC sa jej mimoriadne darí? Alebo sa naopak po druhýkrát podarí DAC ukradnúť jej nejaký ten bod? Nakopne Dunajskú Stredu víťazstvo z minulého kola s kvalitným súperom?

    Na tieto otázky si spoločne môžeme odpovedať po zápase, na ktorého onlajn textový prenos Vás pozývam.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Teixeira, Turňa, Nosko, Vajda, Brašeň, Ľupták, Považanec, Jurčo, Slančík, Marcin M. Marcin.
    Náhradníci: Rodinger – Podstavek, de Vito, Hronec, Faško, Peňaška, Šovčík.

    FK DAC Dunajská Streda: Pernecký – Hudák, Ujlaky, Ghani Zadeh, Beňo, Boya, Gašparík, Majerník, Matúš, Hošek, Szarka.
    Náhradníci: Antunović, Steinhübel, Sedlák, Mesanović, Nulíček..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Kapitán DAC, Gašparík, dokázal priamo z rohového kopu ohroziť Boroša, keď zatočil loptu pod brvno. Gólman domácich vyrazil na ďalší rohový kop, z ktorého následne nezapršalo.
     
    4
    Hostia pôsobia aktívnejším dojmom než domáci. Teraz nevýrazne zakončoval znovu kapitán Gašparík, a to dokonca dvakrát v krátkom časovom slede.
     
    6
    Do útoku sa dostávali aj domáci, ale Jurčo pokazil hneď v zárodku rozvíjajúcu sa akciu nepresnou prihrávkou na Brašeňa.
     
    8
    Momentálne na ihrisku séria autových vhadzovaní Dunajskej Stredy na polovici súpera.
     
    9
    Taká pološanca do ktorej sa dostal Hudák, po centri Ghani Zadeha. Hudák v ťažkej pozícii netrafil loptu tak ako chcel a neohrozil bránu domácich.
     
    13
    Banská Bystrica dala gól!
    Prvá príležitosť Dukly na strelenie gólu je premenená. FABIÁN SLANČÍK, si na hranici šestnástky poradil s Matúšom, a po rýchlom manévri nasledovala presná strela k ľavej tyči, ktorá slávila úspech. Banská Bystrica vedie 1:0.
     
    15
    Teixeira v obrannom zákroku pred dobiedzajúcim Hošekom. Ten nakoniec nevybojoval ani rohový kop.
     
    18
    Skvelé sólo Bystričana Slančíka, ktorý prešiel cez vyše polovicu ihriska, pričom prešprintoval dvoch protihráčov a posielal finálnu prihrávku pred bránu pre Jurča. Výborne zakročil v sklze obranca Beňo.
     
    20
    Hra sa na v tejto fáze hry ukľudnila. Hrá sa prevažne medzi šestnástkami.
     
    23
    Znenazdajky veľká príležitosť Bystrice. Spätnú prihrávku poslal na poslednú chvíľu na zem padajúci Považanec. A to presne na nohu Jurča, ktorého bomba z prvej letela tesne nad.
     
    26
    Považanec sa snažil odcentrovať z ľavej strany, jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    27
    Z voleja vypálil po odrazenej lopte Ľupták. Ani zďaleka nenamieril medzi tri žrde.
     
    28
    Marcinov nevýrazný prízemný pokus a Pernecký nemusel zasahovať.
     
    30
    Vajda musel teraz odtlačiť telom Hošeka, ktorý sa snažil dostať k zakončeniu po centri Gašparíka. Nakoniec sa to Vajdovi podarilo a Boroš bezpečne zasiahol.
     
    31
    Delovku Marcina zastavila hromada tiel stojacich pred bránou. Vyzeralo to, že Marcin mieril presne.
     
    33
    Bola nariadená penalta.
     
    35
    Za faul na Považanca, ktorý už mohol zakončovať do prázdnej brány, vidí červenú kartu gólman DAC Pernecký. Autorom skvele načasovanej prihrávky na Považanca bol Jurčo.
     
    35
    Vynútené striedanie DAC. Hošeka nahradil brankár Bojnanský.
     
    38
    Banská Bystrica dala gól!
    Z nariadeného pokutového kopu sa presadil stopér DIONATAN TEIXEIRA, keď poslal loptu na opačnú stranu, než na ktorú sa hodil čerstvý brankár Bojnanský.
     
    42
    Obrovská šanca domáceho celku. Jurčo opäť naservíroval loptu pre Považanca. Ten pálil do prázdnej brány a neuveriteľným obranným zákrokom sa zaskvel Matúš a zachránil tak svoj tím pred gólovou pohromou.
     
    46
    Jurčo sa po centri spoluhráča ocitol tvárou v tvár gólmanovi Bojnanskému, no neuspel.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpia oba tímy bez zmeny v zostave.
     
    46
    Od 35. minúty má po vylúčení brankára hostí Dukla početnú výhodu o jedného hráča.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Prvý závar pred bránou DAC v druhom dejstve. Na jeho konci zakončil Vajda, ale len do súpera, od ktorého sa lopta odrazila na roh.
     
    50
    Dukla ovládla dianie na ihrisku. Brašeň pätičkou sklepol pre Marcina, ktorý sa snažil vystreliť, ale to mu nedovolil brániaci Majerník.
     
    52
    Futbalista DAC – Szarka videl žltú kartu za to, že zbytočne odkopol loptu na tribúnu.
     
    53
    Obrovská šanca Dunajskej Stredy. Zblízka pálil Hudák a jeho strelu zblokoval Nosko. Jeho pokus letel tesne vedľa pravej žrde.
     
    54
    Druhé striedanie hostí. Gahni Zadeha vystriedal Sedlák.
     
    55
    Dunajská Streda začína hrýzť a vidno že to ešte nezabalili. Po brejku pálil Szarka, no Boroš ho vychytal.
     
    59
    Turňa zakončil akciu, ktorú aj začal. Vypálil po zemi, bránu zaskočeného Bojnanského minul o pár centimetrov.
     
    60
    Veľké problémy narobil Borošovi center z priameho kopu, ktorého autorom bol Gašparík. Lopta Borošovi vypadla, no na durhýkrát si už dal pozor.
     
    60
    Dunajská Streda dala gól!
    A predsa sa podarilo hosťom znížiť. Autorom gólu na 1:2 z pohľadu DAC je ÁKOS SZARKA. Jeho krásna strela z bezprostrednej blízkosti zapadla od brvna do brány.
     
    61
    Striedanie Dukly. Peňaška nahradil Marcina.
     
    63
    Banská Bystrica dala gól!
    Po veľkom tlaku Bystrice, ktorý vyvrcholil dvomi nebezpečnými strelami Slančíka, dokázala Dukla upraviť na rozdiel dvoch gólov. Po druhej strele Slančíka Bojnanský len vyrazil a číhajúciPATRIK VAJDA nemal problém doraziť loptu do brány.
     
    66
    Dnešné stretnutie sleduje 1490 divákov.
     
    68
    Nepríjemný stret dvoch spoluhráčov. Matúš sa zrazil s vlastným brankárom a ostal ležať na zemi. Našťastie po chvíli vstal a už je v poriadku.
     
    70
    Majerník vidí žltú kartu za faul zozadu na Jurča.
     
    72
    Nádherný pokus Jurča z vyše dvadsiatich metrov. Mieril do pravého vinkla, avšak Bojnanský ho vychytal.
     
    74
    Borošov neistý zákrok proti Ujlakymu, hasiť požiar odkopom musel nakoniec Vajda.
     
    77
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vymaľované. JAKUB POVAŽANEC sa pretlačil do šestnástky a zakončil takzvaným ,,špicákom" presne k pravej tyčke. Bojnanský si siahol na loptu, ale to bolo od neho všetko na čo sa zmohol.
     
    78
    Bystrica strieda. Čerstvý Faško nahradil Brašeňa.
     
    79
    Posledné striedanie vyčerpali hostia. Steinhübel nahradil na pár posledných minút Majerníka.
     
    82
    A už sa konečne dostriedalo. Posledné striedanie v zápase. Teixeiru vymenil de Vito, pre ktorého to bude debut v A-tíme Dukly.
     
    83
    Šanca hostí na kozmetickú úpravu výsledku. Po centri z priameho kopu hlavou zakončil razantne ale nepresne Szarka.
     
    84
    Center Turňu, Peňaška sklepol hlavou loptu pre Faška, ktorý z dobrej pozície prestrelil.
     
    85
    Vajda teraz doslova skosil Beňa. Toto vyzeralo ako faul, no rozhodca nereagoval.
     
    87
    Za protesty ohľadom zákroku Vajdu vidí žltú kartu paradoxne hráč DAC, Matúš.
     
    88
    Banská Bystrica dala gól!
    O piaty gól zverencov Norberta Hrnčára sa postaral PAVOL JURČO, ktorý v nájazde prehodil gólmana DAC. Jurčo si za svoju snahu zaslúžil skórovať.
     
    89
    Z uhla to pekne vyskúšal Slančík. Jeho obstrel skončil tesne vedľa, no Bojnanský by nemal šancu.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu sú 3 minúty.
     
    92
    Faškova strela zblokovaná na roh.
     
    92
    Ekvilibristické zakončenie Jurča vo vzduchu už šiesty gól neprinieslo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dukla potvrdila, že s Dunajskou Stredou sa jej darí. Výrazne jej pomohlo vylúčenie gólmana Andreja Perneckého, a početnú výhodu, ktorú mala od 35. minúty dokázala pretaviť do troch presných zásahov. DAC nedokázalo nadviazať na výhru s Trenčínom a odchádza spod Urpína naprázdno.
     
    Ďakujem za pozornosť a teším sa na stretnutie pri ďalšom onlajn textovom prenose zo Štiavničiek, v ktorom Dukla privíta trnavský Spartak. (16:24:34)

    Andrej Masarik

    Branky: 13. Slančík, 38. Teixeira, 63. Vajda, 77. Považanec, 88. Jurčo – 60. Szarka

    Karty:   52. Szarka (DUN), 70. Majerník (DUN), 87. Matúš (DUN)   35. Pernecký (DUN)


    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Teixeira (82. de Vito), Turňa, Nosko, Vajda, Brašeň (78. Faško), Ľupták, Považanec, Jurčo, Slančík, Marcin M. Marcin (61. Peňaška).
    Náhradníci: Rodinger – Podstavek, de Vito, Hronec, Faško, Peňaška, Šovčík.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Pernecký – Hudák, Ujlaky, Ghani Zadeh (54. Sedlák), Beňo, Boya, Gašparík, Majerník (79. Steinhübel), Matúš, Hošek (35. Bojnanský), Szarka.
    Náhradníci: Bojnanský – Antunović, Steinhübel, Sedlák, Mesanović, Nulíček.

    Rozhodčí: Jaška – Brendza, Jankovič

    Diváci: 1490
    bahis siteleri